X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Właśnie obawiam sie ze sprzedawcy to wszystkie będą zachwalać jakie to nie cudowne i naj... I większy mętlik zrobią dlatego wolałam podpytać o wozek użytkowniczek a nie kogoś kto na tym zarabia :D

My wizyte połówkową mamy 21.02 ;) czekam sobie na nią spokojnie, jeszcze spokojnie :D pewnie od poniedziałku zacznę świrować :D
    Maz sie strasznie nakręcił ze filmik będzie z tego USG bo wie co mały potrafi wiec będzie niezła komedia :D
    My jak szukaliśmy wózka kierowałam się ta strona http://www.sklep-tosia.eu/artykuly-i-poradniki/wozki-gleboko-spacerowe-z-duza-gondola-przeglad_a939.html zależało mi na tym, żeby gondola była spora i na długość i na szerokość do stycznia/lutego mam nadzieje, ze damy radę w gondoli :) Zapisałam sobie wszystko na czym mi zależy wybrałam kilka modeli i poszlam do sklepu. Pierwszy wózek jaki chwyciłam miał super amortyzację i bardzo fajnie się podbijał potem stał jeszcze jeden obok, ale już mniej mi podpasowal a trzeci z kolei to mega sztywniak. Wrocilam, żeby zobaczyć jakie to są marki i jakie było moje zdziwienie kiedy pierwszym wózkiem, który mi się najbardziej spodobał był Baby Design Husky drugi Espiro Next a trzeci Quinny. Ten ostatni odpadł od razu. Baby Design miałam zapisane na kartce wcześniej w domu jako mój faworyt, ponieważ miał sporo dodatków na zimę oraz inne rzczeczy, które były dla mnie ważne na ich stronie możesz sobie zobaczyć prezentacje wózka.Porownywalam z Espiro, ale bardziej do ręki był Husky i taki wybraliśmy.

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama.33 wrote:
    Czy usg w 22t6d nie bedzie za późno?
    Termin z om 19 lipiec a z usg prenatalnego 31 lipiec. I myślę że dlatego mam taki termin badania.
    Ja mam według OM połówkowe 22+1 a wg Usg 22+3 czyli podobnie jak ty :) Moja gin nie kazała mi przed 22 tyg się umawiać bo lepiej jak dziecko jest większe można dokładniej wszystko zobaczyć.Wiem tez sama o tym czytałam, ze powinno się robić do 21 tygodnia, ale pytałam o to i powiedziała, ze tak będzie idealnie w 22 wiec tak idę mam do niej zaufanie każdy ginekolog wyznaczy nam najlepiej termin wiec nie ma się czym stresować jedna pójdzie w 21 druga w22 a i tak bedxie oki :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Magia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ku pokrzepieniu serc chce sie podzielic I moja radoscia. Dzis otrzymalam wynik amni: zdrowa dziewczynka!

Przypomne dla tych, ktorzy beda tu szukac informacji I pocieszenia:
    Mam 37 lat.
    USG prenatalne prawidlowe: NT1,5; kosc nosowa jest; wszystkie parametry ok
    Papa: beta 1,3 a bialko papa 0,53
    Wynik calkowity: dla t21 1:430
    Zalecenie amniopunkcji ale do mojej decyzji.
    Amnio zrobilam w szpitalu na Klinicznej w Gdansku - bezbolesnie I bez powiklan
    Po 4 tygodniach koszmaru: zdrowa dziewczynka!

PixiDixi, panan12, blama, katka84, terka, karolcia87, Anutka, Mmargotka, roma, Mini89, Urszulka89, Carolline, Kinga40, melbusia88, kasiuleks lubią tę wiadomość

l22nio4p6u8idvbe.png

Magia
  • magdis Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja mam według OM połówkowe 22+1 a wg Usg 22+3 czyli podobnie jak ty :) Moja gin nie kazała mi przed 22 tyg się umawiać bo lepiej jak dziecko jest większe można dokładniej wszystko zobaczyć.Wiem tez sama o tym czytałam, ze powinno się robić do 21 tygodnia, ale pytałam o to i powiedziała, ze tak będzie idealnie w 22 wiec tak idę mam do niej zaufanie każdy ginekolog wyznaczy nam najlepiej termin wiec nie ma się czym stresować jedna pójdzie w 21 druga w22 a i tak bedxie oki :)
    Moj gin z kolei mi powiedzial ze najlepiej 18-20 co mnie zdziwilo bo tez czytalam ze dobrze jest 20-22. Co lekarz to opinia. Jak ze wszystkim. Ale mysle ze nie musimy tego liczyc co do dnia :) jak tam Melbusia,rozruszal sie dzidziolek?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:
    Witajcie, ku pokrzepieniu serc chce sie podzielic I moja radoscia. Dzis otrzymalam wynik amni: zdrowa dziewczynka!

Mam 37 lat.
    Super wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Moj gin z kolei mi powiedzial ze najlepiej 18-20 co mnie zdziwilo bo tez czytalam ze dobrze jest 20-22. Co lekarz to opinia. Jak ze wszystkim. Ale mysle ze nie musimy tego liczyc co do dnia :) jak tam Melbusia,rozruszal sie dzidziolek?
    Dokładnie, dlatego trzeba mieć zaufanie do swojego lerza on wie najlepiej kiedy co i jak :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    My jak szukaliśmy wózka kierowałam się ta strona http://www.sklep-tosia.eu/artykuly-i-poradniki/wozki-gleboko-spacerowe-z-duza-gondola-przeglad_a939.html zależało mi na tym, żeby gondola była spora i na długość i na szerokość do stycznia/lutego mam nadzieje, ze damy radę w gondoli :) Zapisałam sobie wszystko na czym mi zależy wybrałam kilka modeli i poszlam do sklepu. Pierwszy wózek jaki chwyciłam miał super amortyzację i bardzo fajnie się podbijał potem stał jeszcze jeden obok, ale już mniej mi podpasowal a trzeci z kolei to mega sztywniak. Wrocilam, żeby zobaczyć jakie to są marki i jakie było moje zdziwienie kiedy pierwszym wózkiem, który mi się najbardziej spodobał był Baby Design Husky drugi Espiro Next a trzeci Quinny. Ten ostatni odpadł od razu. Baby Design miałam zapisane na kartce wcześniej w domu jako mój faworyt, ponieważ miał sporo dodatków na zimę oraz inne rzczeczy, które były dla mnie ważne na ich stronie możesz sobie zobaczyć prezentacje wózka.Porownywalam z Espiro, ale bardziej do ręki był Husky i taki wybraliśmy.

Husky mi sie podobał to fakt... Mężowi (wybrednemu pod tym względem :P ) tez przypadł do gustu. Jest to jeden z naszych typow.
    Ale spodobał nam sie tez caramelo-słyszała któraś z was o tej marce? Idziemy jutro do sklepu zobaczyć na żywo czy jest taki jak myślimy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magia wrote:

Mam 37 lat.

Super! ;) nerwy najgorsze juz za wami ;) teraz tylko sie cieszyć ;)

• Decadence Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, cholero, odzywaj się! :-)

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Husky mi sie podobał to fakt... Mężowi (wybrednemu pod tym względem :P ) tez przypadł do gustu. Jest to jeden z naszych typow.
    Ale spodobał nam sie tez caramelo-słyszała któraś z was o tej marce? Idziemy jutro do sklepu zobaczyć na żywo czy jest taki jak myślimy ;)

Znajoma ma camarelo carera i bardzo sobie chwali :)

terka lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Znajoma ma camarelo carera i bardzo sobie chwali :)

To już jakiś plus, ze ktoś używając chwali markę ;)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja mam Camarelo Sevilla i jestem bardzo zadowolona - duża gondola, spacerówka też fajna i duża. Dobra amortyzacja, lekki, w spacerówce wkładka dla mniejszych dzieci. Ale opinie ma średnie, dlatego się nie odzywałam. Ja jestem zadowolona i nie będę wymieniać, zostawiłam dla drugiego szkraba.
    Łatwy w złożeniu, wchodzi do bagażnika bez problemu, szybko się składa. Mam 2w1 a do fotelika dokupiłam przejściówki.
    Ludzie narzekają na problemy z rozkładaniem spacerówki, jak dziecko zaśnie i podnoszeniem gondoli, by dziecko nie było na płasko. Mój model jest pod tym względem ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 17:42

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ja mam Camarelo Sevilla i jestem bardzo zadowolona - duża gondola, spacerówka też fajna i duża. Dobra amortyzacja, lekki, w spacerówce wkładka dla mniejszych dzieci. Ale opinie ma średnie, dlatego się nie odzywałam. Ja jestem zadowolona i nie będę wymieniać, zostawiłam dla drugiego szkraba.

Czegoś takiego potrzebowałam :D w sensie opinii kogoś kto użytkowuje wózek, bo sam opis sklepu wiadomo jaki będzie ;) wszystko och i ach ;)
    Głównie na gondoli dużej i amortyzacji mocnej nam zależy choć wiadomo nie tylko ;) uff myślałam że nie znajda sie osoby co je maja bo ja przez przypadek ta marke poznałam bo chyba nie jest aż tak słynna jak tako czy xlandery ;) ;)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opowiem Wam śmieszną historię z tym wózkiem. Mąż podpompował mi koła, tak napompował, że wyglądały dwa razy grubsze. Mówiłam, że przesadził, ale stwierdził, ze jest Ok. Było ciepło, poszłam sobie do sklepu oddalonego tak 2 km od miejsca, gdzie mieszkam (a co ładna pogoda). Wszystko było super, dopóki z tego ciepłego nie zbliżyłam się do lodówek. Pęknięty balon przy tym to pikuś. Opona strzeliła i narobiła huku. Czekałam jak głupek z pół godziny, zanim mąż przyjechał po nas samochodem i odwiózł do domu. A taki piękny był spacerek eh ;)

terka lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Czegoś takiego potrzebowałam :D w sensie opinii kogoś kto użytkowuje wózek, bo sam opis sklepu wiadomo jaki będzie ;) wszystko och i ach ;)
    Głównie na gondoli dużej i amortyzacji mocnej nam zależy choć wiadomo nie tylko ;) uff myślałam że nie znajda sie osoby co je maja bo ja przez przypadek ta marke poznałam bo chyba nie jest aż tak słynna jak tako czy xlandery ;) ;)
    Terka dopisałam jeszcze powyżej potencjalne wady, które mogą się trafić, ale tylko w tym modelu, bo innych nie znam. Sąsiadka też ma taki i też jest zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 17:52

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Opowiem Wam śmieszną historię z tym wózkiem. Mąż podpompował mi koła, tak napompował, że wyglądały dwa razy grubsze. Mówiłam, że przesadził, ale stwierdził, ze jest Ok. Było ciepło, poszłam sobie do sklepu oddalonego tak 2 km od miejsca, gdzie mieszkam (a co ładna pogoda). Wszystko było super, dopóki z tego ciepłego nie zbliżyłam się do lodówek. Pęknięty balon przy tym to pikuś. Opona strzeliła i narobiła huku. Czekałam jak głupek z pół godziny, zanim mąż przyjechał po nas samochodem i odwiózł do domu. A taki piękny był spacerek eh ;)

Ooo ja Cie! Ale historia! :D no to niezły szok musiał być jak takie bum!
    Co do gondoli to (o ile nie pomyliłam z wrażenia tych wszystkich modeli :P ) był myk ze podnośnik gondoli jest w gondoli a nie pod nią wiec ciezko o jakies komfortowe podnoszenie... Chyba o to chodzi. Dlatego właśnie tez chce zobaczyć jak wygląda to na żywo ;)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ooo ja Cie! Ale historia! :D no to niezły szok musiał być jak takie bum!
    Co do gondoli to (o ile nie pomyliłam z wrażenia tych wszystkich modeli :P ) był myk ze podnośnik gondoli jest w gondoli a nie pod nią wiec ciezko o jakies komfortowe podnoszenie... Chyba o to chodzi. Dlatego właśnie tez chce zobaczyć jak wygląda to na żywo ;)
    Poczytaj opinie, bo ludzie piszą tam sporo prawdy. Szczególnie są przydatne opinie osób, które miały różne wózki. Ja nie mam porównania, to mi pasuje.
    Nie bardzo korzystałam z tej regulacji w gondoli, ale obsługa tego jest z zewnątrz. Dla mnie ważne było, że jest duuża, bo córka była długa. Moja mała po pewnym czasie jeździła w niej na brzuchu, więc nie miałam potrzeby jej podnosić.
    Więcej zarzutów jest do spacerówki, że regulacja oparcia szwankuje, że pasy ciężkie do zapinania, że środek ciężkości nie ten i się wywraca, jak zawiesisz ciężką torbę a dziecko śpi. Moje dziecko jeździło w nim do 2 lat. Może jak ktoś wozi 3 latki to i się wywraca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 18:14

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę teraz w sobotę na połówkowe to będzie 20+6.
    Co do wózków my mamy Adamex Pajero i bardzo chwałę sobie ten wózek, amortyzacja bez zastrzeżeń, super się prowadzi, duża gondola. Jakbym mogła to wzięłabym samą gondole bo na spacerówce niestety się zawiodłam. Ale ogólnie na plus.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Poczytaj opinie, bo ludzie piszą tam sporo prawdy. Szczególnie są przydatne opinie osób, które miały różne wózki. Ja nie mam porównania, to mi pasuje.
    Nie bardzo korzystałam z tej regulacji w gondoli, ale obsługa tego jest z zewnątrz. Dla mnie ważne było, że jest duuża, bo córka była długa. Moja mała po pewnym czasie jeździła w niej na brzuchu, więc nie miałam potrzeby jej podnosić.
    Więcej zarzutów jest do spacerówki, że regulacja oparcia szwankuje, że pasy ciężkie do zapinania, że środek ciężkości nie ten i się wywraca, jak zawiesisz ciężką torbę a dziecko śpi. Moje dziecko jeździło w nim do 2 lat. Może jak ktoś wozi 3 latki to i się wywraca.

Ja ogólnie dziwie sie ze dzieci takie duże (właśnie np 3latki) chcą jeździć w wózku jeszcze. Wszystkie te co miałam z nimi styczność w pewnym momencie dochodziły do wniosku ze na nóżkach jest dużo lepiej i do wózka nie chciały iść ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Maryś od dobrych 4 miesięcy nie chce w wozku byc nawet na kilka minut :) plusy i minusy sa tego...ma 2.5 roku.

‹‹ 753 754 755 756 757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ