LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
terka wrote:Właśnie obawiam sie ze sprzedawcy to wszystkie będą zachwalać jakie to nie cudowne i naj... I większy mętlik zrobią dlatego wolałam podpytać o wozek użytkowniczek a nie kogoś kto na tym zarabia
My wizyte połówkową mamy 21.02czekam sobie na nią spokojnie, jeszcze spokojnie
pewnie od poniedziałku zacznę świrować
Maz sie strasznie nakręcił ze filmik będzie z tego USG bo wie co mały potrafi wiec będzie niezła komediaZapisałam sobie wszystko na czym mi zależy wybrałam kilka modeli i poszlam do sklepu. Pierwszy wózek jaki chwyciłam miał super amortyzację i bardzo fajnie się podbijał potem stał jeszcze jeden obok, ale już mniej mi podpasowal a trzeci z kolei to mega sztywniak. Wrocilam, żeby zobaczyć jakie to są marki i jakie było moje zdziwienie kiedy pierwszym wózkiem, który mi się najbardziej spodobał był Baby Design Husky drugi Espiro Next a trzeci Quinny. Ten ostatni odpadł od razu. Baby Design miałam zapisane na kartce wcześniej w domu jako mój faworyt, ponieważ miał sporo dodatków na zimę oraz inne rzczeczy, które były dla mnie ważne na ich stronie możesz sobie zobaczyć prezentacje wózka.Porownywalam z Espiro, ale bardziej do ręki był Husky i taki wybraliśmy.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Mama.33 wrote:Czy usg w 22t6d nie bedzie za późno?
Termin z om 19 lipiec a z usg prenatalnego 31 lipiec. I myślę że dlatego mam taki termin badania.Moja gin nie kazała mi przed 22 tyg się umawiać bo lepiej jak dziecko jest większe można dokładniej wszystko zobaczyć.Wiem tez sama o tym czytałam, ze powinno się robić do 21 tygodnia, ale pytałam o to i powiedziała, ze tak będzie idealnie w 22 wiec tak idę mam do niej zaufanie każdy ginekolog wyznaczy nam najlepiej termin wiec nie ma się czym stresować jedna pójdzie w 21 druga w22 a i tak bedxie oki
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
Witajcie, ku pokrzepieniu serc chce sie podzielic I moja radoscia. Dzis otrzymalam wynik amni: zdrowa dziewczynka!
Przypomne dla tych, ktorzy beda tu szukac informacji I pocieszenia:
Mam 37 lat.
USG prenatalne prawidlowe: NT1,5; kosc nosowa jest; wszystkie parametry ok
Papa: beta 1,3 a bialko papa 0,53
Wynik calkowity: dla t21 1:430
Zalecenie amniopunkcji ale do mojej decyzji.
Amnio zrobilam w szpitalu na Klinicznej w Gdansku - bezbolesnie I bez powiklan
Po 4 tygodniach koszmaru: zdrowa dziewczynka!PixiDixi, panan12, blama, katka84, terka, karolcia87, Anutka, Mmargotka, roma, Mini89, Urszulka89, Carolline, Kinga40, melbusia88, kasiuleks lubią tę wiadomość
Magia -
Ineczka wrote:Ja mam według OM połówkowe 22+1 a wg Usg 22+3 czyli podobnie jak ty
Moja gin nie kazała mi przed 22 tyg się umawiać bo lepiej jak dziecko jest większe można dokładniej wszystko zobaczyć.Wiem tez sama o tym czytałam, ze powinno się robić do 21 tygodnia, ale pytałam o to i powiedziała, ze tak będzie idealnie w 22 wiec tak idę mam do niej zaufanie każdy ginekolog wyznaczy nam najlepiej termin wiec nie ma się czym stresować jedna pójdzie w 21 druga w22 a i tak bedxie oki
jak tam Melbusia,rozruszal sie dzidziolek?
-
Magia wrote:Witajcie, ku pokrzepieniu serc chce sie podzielic I moja radoscia. Dzis otrzymalam wynik amni: zdrowa dziewczynka!
Mam 37 lat.
Po 4 tygodniach koszmaru: zdrowa dziewczynka!
magdis wrote:Moj gin z kolei mi powiedzial ze najlepiej 18-20 co mnie zdziwilo bo tez czytalam ze dobrze jest 20-22. Co lekarz to opinia. Jak ze wszystkim. Ale mysle ze nie musimy tego liczyc co do dnia
jak tam Melbusia,rozruszal sie dzidziolek?
Ineczka wrote:My jak szukaliśmy wózka kierowałam się ta strona http://www.sklep-tosia.eu/artykuly-i-poradniki/wozki-gleboko-spacerowe-z-duza-gondola-przeglad_a939.html zależało mi na tym, żeby gondola była spora i na długość i na szerokość do stycznia/lutego mam nadzieje, ze damy radę w gondoli
Zapisałam sobie wszystko na czym mi zależy wybrałam kilka modeli i poszlam do sklepu. Pierwszy wózek jaki chwyciłam miał super amortyzację i bardzo fajnie się podbijał potem stał jeszcze jeden obok, ale już mniej mi podpasowal a trzeci z kolei to mega sztywniak. Wrocilam, żeby zobaczyć jakie to są marki i jakie było moje zdziwienie kiedy pierwszym wózkiem, który mi się najbardziej spodobał był Baby Design Husky drugi Espiro Next a trzeci Quinny. Ten ostatni odpadł od razu. Baby Design miałam zapisane na kartce wcześniej w domu jako mój faworyt, ponieważ miał sporo dodatków na zimę oraz inne rzczeczy, które były dla mnie ważne na ich stronie możesz sobie zobaczyć prezentacje wózka.Porownywalam z Espiro, ale bardziej do ręki był Husky i taki wybraliśmy.
Husky mi sie podobał to fakt... Mężowi (wybrednemu pod tym względem) tez przypadł do gustu. Jest to jeden z naszych typow.
Ale spodobał nam sie tez caramelo-słyszała któraś z was o tej marce? Idziemy jutro do sklepu zobaczyć na żywo czy jest taki jak myślimyhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Magia wrote:Witajcie, ku pokrzepieniu serc chce sie podzielic I moja radoscia. Dzis otrzymalam wynik amni: zdrowa dziewczynka!
Mam 37 lat.
Po 4 tygodniach koszmaru: zdrowa dziewczynka!
Super!nerwy najgorsze juz za wami
teraz tylko sie cieszyć
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:Husky mi sie podobał to fakt... Mężowi (wybrednemu pod tym względem
) tez przypadł do gustu. Jest to jeden z naszych typow.
Ale spodobał nam sie tez caramelo-słyszała któraś z was o tej marce? Idziemy jutro do sklepu zobaczyć na żywo czy jest taki jak myślimy
Znajoma ma camarelo carera i bardzo sobie chwali
terka lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Husky mi sie podobał to fakt... Mężowi (wybrednemu pod tym względem
) tez przypadł do gustu. Jest to jeden z naszych typow.
Ale spodobał nam sie tez caramelo-słyszała któraś z was o tej marce? Idziemy jutro do sklepu zobaczyć na żywo czy jest taki jak myślimy
Łatwy w złożeniu, wchodzi do bagażnika bez problemu, szybko się składa. Mam 2w1 a do fotelika dokupiłam przejściówki.
Ludzie narzekają na problemy z rozkładaniem spacerówki, jak dziecko zaśnie i podnoszeniem gondoli, by dziecko nie było na płasko. Mój model jest pod tym względem ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 17:42
-
katka84 wrote:Ja mam Camarelo Sevilla i jestem bardzo zadowolona - duża gondola, spacerówka też fajna i duża. Dobra amortyzacja, lekki, w spacerówce wkładka dla mniejszych dzieci. Ale opinie ma średnie, dlatego się nie odzywałam. Ja jestem zadowolona i nie będę wymieniać, zostawiłam dla drugiego szkraba.
Czegoś takiego potrzebowałamw sensie opinii kogoś kto użytkowuje wózek, bo sam opis sklepu wiadomo jaki będzie
wszystko och i ach
Głównie na gondoli dużej i amortyzacji mocnej nam zależy choć wiadomo nie tylkouff myślałam że nie znajda sie osoby co je maja bo ja przez przypadek ta marke poznałam bo chyba nie jest aż tak słynna jak tako czy xlandery
21.01 69cm -
Opowiem Wam śmieszną historię z tym wózkiem. Mąż podpompował mi koła, tak napompował, że wyglądały dwa razy grubsze. Mówiłam, że przesadził, ale stwierdził, ze jest Ok. Było ciepło, poszłam sobie do sklepu oddalonego tak 2 km od miejsca, gdzie mieszkam (a co ładna pogoda). Wszystko było super, dopóki z tego ciepłego nie zbliżyłam się do lodówek. Pęknięty balon przy tym to pikuś. Opona strzeliła i narobiła huku. Czekałam jak głupek z pół godziny, zanim mąż przyjechał po nas samochodem i odwiózł do domu. A taki piękny był spacerek eh
terka lubi tę wiadomość
-
terka wrote:Czegoś takiego potrzebowałam
w sensie opinii kogoś kto użytkowuje wózek, bo sam opis sklepu wiadomo jaki będzie
wszystko och i ach
Głównie na gondoli dużej i amortyzacji mocnej nam zależy choć wiadomo nie tylkouff myślałam że nie znajda sie osoby co je maja bo ja przez przypadek ta marke poznałam bo chyba nie jest aż tak słynna jak tako czy xlandery
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 17:52
-
katka84 wrote:Opowiem Wam śmieszną historię z tym wózkiem. Mąż podpompował mi koła, tak napompował, że wyglądały dwa razy grubsze. Mówiłam, że przesadził, ale stwierdził, ze jest Ok. Było ciepło, poszłam sobie do sklepu oddalonego tak 2 km od miejsca, gdzie mieszkam (a co ładna pogoda). Wszystko było super, dopóki z tego ciepłego nie zbliżyłam się do lodówek. Pęknięty balon przy tym to pikuś. Opona strzeliła i narobiła huku. Czekałam jak głupek z pół godziny, zanim mąż przyjechał po nas samochodem i odwiózł do domu. A taki piękny był spacerek eh
Ooo ja Cie! Ale historia!no to niezły szok musiał być jak takie bum!
Co do gondoli to (o ile nie pomyliłam z wrażenia tych wszystkich modeli) był myk ze podnośnik gondoli jest w gondoli a nie pod nią wiec ciezko o jakies komfortowe podnoszenie... Chyba o to chodzi. Dlatego właśnie tez chce zobaczyć jak wygląda to na żywo
21.01 69cm -
terka wrote:Ooo ja Cie! Ale historia!
no to niezły szok musiał być jak takie bum!
Co do gondoli to (o ile nie pomyliłam z wrażenia tych wszystkich modeli) był myk ze podnośnik gondoli jest w gondoli a nie pod nią wiec ciezko o jakies komfortowe podnoszenie... Chyba o to chodzi. Dlatego właśnie tez chce zobaczyć jak wygląda to na żywo
Nie bardzo korzystałam z tej regulacji w gondoli, ale obsługa tego jest z zewnątrz. Dla mnie ważne było, że jest duuża, bo córka była długa. Moja mała po pewnym czasie jeździła w niej na brzuchu, więc nie miałam potrzeby jej podnosić.
Więcej zarzutów jest do spacerówki, że regulacja oparcia szwankuje, że pasy ciężkie do zapinania, że środek ciężkości nie ten i się wywraca, jak zawiesisz ciężką torbę a dziecko śpi. Moje dziecko jeździło w nim do 2 lat. Może jak ktoś wozi 3 latki to i się wywraca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 18:14
-
Ja idę teraz w sobotę na połówkowe to będzie 20+6.
Co do wózków my mamy Adamex Pajero i bardzo chwałę sobie ten wózek, amortyzacja bez zastrzeżeń, super się prowadzi, duża gondola. Jakbym mogła to wzięłabym samą gondole bo na spacerówce niestety się zawiodłam. Ale ogólnie na plus. -
katka84 wrote:Poczytaj opinie, bo ludzie piszą tam sporo prawdy. Szczególnie są przydatne opinie osób, które miały różne wózki. Ja nie mam porównania, to mi pasuje.
Nie bardzo korzystałam z tej regulacji w gondoli, ale obsługa tego jest z zewnątrz. Dla mnie ważne było, że jest duuża, bo córka była długa. Moja mała po pewnym czasie jeździła w niej na brzuchu, więc nie miałam potrzeby jej podnosić.
Więcej zarzutów jest do spacerówki, że regulacja oparcia szwankuje, że pasy ciężkie do zapinania, że środek ciężkości nie ten i się wywraca, jak zawiesisz ciężką torbę a dziecko śpi. Moje dziecko jeździło w nim do 2 lat. Może jak ktoś wozi 3 latki to i się wywraca.
Ja ogólnie dziwie sie ze dzieci takie duże (właśnie np 3latki) chcą jeździć w wózku jeszcze. Wszystkie te co miałam z nimi styczność w pewnym momencie dochodziły do wniosku ze na nóżkach jest dużo lepiej i do wózka nie chciały iśćhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm