LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Moja Maryś od dobrych 4 miesięcy nie chce w wozku byc nawet na kilka minut
plusy i minusy sa tego...ma 2.5 roku.
No jasne ze są plusy i minusy tak jak samego wózkabo wózkiem szybciej gdzieś zajdziesz niż na nóżkach jak dziecko idzie ale wtedy np nie musisz taszczyć go nigdzie
jak wszędzie -plusy i minusy
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Ja ogólnie dziwie sie ze dzieci takie duże (właśnie np 3latki) chcą jeździć w wózku jeszcze. Wszystkie te co miałam z nimi styczność w pewnym momencie dochodziły do wniosku ze na nóżkach jest dużo lepiej i do wózka nie chciały iść
-
Shadee słyszałam, że mleko jeszcze pomaga na zgagę, może spróbuj.
Melbusia co sie nie odzywasz, wszystkie sie martwimy.
Moja mała zaczęła się jednak ruszać, fakt że mniej niż poprzednio, ale zawsze. No i tętno wyłapałam pożyczonym na tę okazje monitorem tętna (tak, zgadza się, zasadniczo jestem jego przeciwniczką, ale w takich sytuacjach to jednak sie przydaje awaryjnie. Nie używam codziennie ani nawet co tydzien, tylko jak juz wariuje z nerwów) -
Mama.33 wrote:Czy usg w 22t6d nie bedzie za późno?
Termin z om 19 lipiec a z usg prenatalnego 31 lipiec. I myślę że dlatego mam taki termin badania.
-
cuddlemuffin wrote:Shadee słyszałam, że mleko jeszcze pomaga na zgagę, może spróbuj.
Melbusia co sie nie odzywasz, wszystkie sie martwimy.
Moja mała zaczęła się jednak ruszać, fakt że mniej niż poprzednio, ale zawsze. No i tętno wyłapałam pożyczonym na tę okazje monitorem tętna (tak, zgadza się, zasadniczo jestem jego przeciwniczką, ale w takich sytuacjach to jednak sie przydaje awaryjnie. Nie używam codziennie ani nawet co tydzien, tylko jak juz wariuje z nerwów)
-
Anutka wrote:Moja 3 latka jeździ jeszcze w wózku ale tylko wtedy kiedy mnie pasuje. Do lekarza czy gdzieś dalej np. Do przedszkola o 6:30 rano. A tak to nóżkami śmiga
-
Carolline wrote:U mnie tylko leki na zgagę pomagały do pewnego stopnia a miałam ja w pierwszej ciąży od 20 tygodni do końca praktycznie non stop. Bez znaczenia co jadłam lub piłam.
-
Carolline wrote:A i u nas w Norwegii polowkowe jest miedzy 18 a 20 tygodniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 21:13
-
Carolline wrote:U mnie tylko leki na zgagę pomagały do pewnego stopnia a miałam ja w pierwszej ciąży od 20 tygodni do końca praktycznie non stop. Bez znaczenia co jadłam lub piłam.
No to nieźle. Mi mówiła Pani doktor że nam przyjść 19,20 tydzień. Wybrałam opcje 20 tygodnia bo będę po wypłaciea drugie wolę później
a dziś mały się ruszał ale przeważnie wieczorem bo w ciągu dnia cały czas coś robię to on się kołysze i śpi
-
Decadence wrote:O, cenna informacja, bo ja mam za kilka dni i bałam się, że za wcześnie, zwłaszcza, że mój suwaczek spieszy się o kilka dni, bo z OM datę wziął, a owu była około 3 dni później (miałam monitoring i CLO). Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiala segregator mamyginekolog? Bo na innych wątkach jest na to "moda" i się zastanawiam.
Jak dla mnie zakładki są przydatne do segregowania badań, sam segregator poręczny.
Decadence lubi tę wiadomość
-
Decadence wrote:O, cenna informacja, bo ja mam za kilka dni i bałam się, że za wcześnie, zwłaszcza, że mój suwaczek spieszy się o kilka dni, bo z OM datę wziął, a owu była około 3 dni później (miałam monitoring i CLO). Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiala segregator mamyginekolog? Bo na innych wątkach jest na to "moda" i się zastanawiam.
-
Hej dziewczyny. U nas po wizycie generalnie wszystko ok. Badania w sumie ok lekka anemia mam jeść więcej produktów zawierających żelazo. Do powtórki badanie na toxo bo wynik ujemny. Cytologia 1 grupa. A co płci hmm no cóż historia lubi się powtarzać na zeszłej wizycie był chłopak na 95% a dziś nic nie było widać ale gin nie chce nic mówić choć poinformowała żeby z zakupami poczekać i zapytała męża co by powiedział na drugą córkę. Więc czekamy do połówkowego 7 marcana 21.30 chyba jajko zniose.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 21:34
katka84 lubi tę wiadomość
....I znowu serca mam dwa.....
Zosia listopad 2010 ♥
.... lipiec 2018 ♥