X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia co u Ciebie?? , daj znaka bo caly czas siedzisz mi w glowie...

muminka83 lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moja Maryś od dobrych 4 miesięcy nie chce w wozku byc nawet na kilka minut :) plusy i minusy sa tego...ma 2.5 roku.

No jasne ze są plusy i minusy tak jak samego wózka ;) bo wózkiem szybciej gdzieś zajdziesz niż na nóżkach jak dziecko idzie ale wtedy np nie musisz taszczyć go nigdzie ;) jak wszędzie -plusy i minusy ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Ja ogólnie dziwie sie ze dzieci takie duże (właśnie np 3latki) chcą jeździć w wózku jeszcze. Wszystkie te co miałam z nimi styczność w pewnym momencie dochodziły do wniosku ze na nóżkach jest dużo lepiej i do wózka nie chciały iść ;)
    Moja 3 latka jeździ jeszcze w wózku ale tylko wtedy kiedy mnie pasuje. Do lekarza czy gdzieś dalej np. Do przedszkola o 6:30 rano. A tak to nóżkami śmiga :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co prócz migdałów na zgagę?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee słyszałam, że mleko jeszcze pomaga na zgagę, może spróbuj.

Melbusia co sie nie odzywasz, wszystkie sie martwimy.
    Moja mała zaczęła się jednak ruszać, fakt że mniej niż poprzednio, ale zawsze. No i tętno wyłapałam pożyczonym na tę okazje monitorem tętna (tak, zgadza się, zasadniczo jestem jego przeciwniczką, ale w takich sytuacjach to jednak sie przydaje awaryjnie. Nie używam codziennie ani nawet co tydzien, tylko jak juz wariuje z nerwów)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama.33 wrote:
    Czy usg w 22t6d nie bedzie za późno?
    Termin z om 19 lipiec a z usg prenatalnego 31 lipiec. I myślę że dlatego mam taki termin badania.
    Ogólnie to można robić właśnie do 22+6 ale im dziecko za duże to też cieżko wszystko sprawdzić. Najlepszy okres to 20-21 tc.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Shadee słyszałam, że mleko jeszcze pomaga na zgagę, może spróbuj.

Melbusia co sie nie odzywasz, wszystkie sie martwimy.
    Moja mała zaczęła się jednak ruszać, fakt że mniej niż poprzednio, ale zawsze. No i tętno wyłapałam pożyczonym na tę okazje monitorem tętna (tak, zgadza się, zasadniczo jestem jego przeciwniczką, ale w takich sytuacjach to jednak sie przydaje awaryjnie. Nie używam codziennie ani nawet co tydzien, tylko jak juz wariuje z nerwów)
    Ja jestem przeciwniczka używania na samym początku ciąży, bo można nic nie wyłapać i się zestresowac. Teraz bardzo sobie chwalę, rzadko dość używam, ale sama świadomość, że go mam w razie czego... dwa razy była cisza w moim brzuchu dłuższa, więc bardzo mnie detektor uspokoil. Mam nadzieję, że u Melbusi ok, takie przerwy w aktywności się zdarzają.

ckaidqk32wjzio9b.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee Renie pomaga :) , jadlam tony migdalow i nic a mleko to mit...

• katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    co prócz migdałów na zgagę?
    Zsiadłe mleko czy kefir mi pomagały. Ale trzeba trochę czasu regularnego stosowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 20:41

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka wrote:
    Moja 3 latka jeździ jeszcze w wózku ale tylko wtedy kiedy mnie pasuje. Do lekarza czy gdzieś dalej np. Do przedszkola o 6:30 rano. A tak to nóżkami śmiga :)
    Tak to wygoda. Najlepiej się sprawdzał jak się szło do dużego sklepu czy galerii, to wtedy się wózek przydawał, bo nie musieliśmy biegać za dzieckiem. Ale u mnie to trwało max do 2,5 lat. Później wychodziła z niego sama. Do żłobka i z to na piechotkę od 2 roku życia. Moje dziecko jest po prostu bardzo żywiołowe i musimy gdzieś wytracać energię ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tylko leki na zgagę pomagały do pewnego stopnia a miałam ja w pierwszej ciąży od 20 tygodni do końca praktycznie non stop. Bez znaczenia co jadłam lub piłam.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • Carolline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i u nas w Norwegii polowkowe jest miedzy 18 a 20 tygodniem.

28wh3e3k2h4xyjiq.png
    1usadf9h7i1th0n1.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    U mnie tylko leki na zgagę pomagały do pewnego stopnia a miałam ja w pierwszej ciąży od 20 tygodni do końca praktycznie non stop. Bez znaczenia co jadłam lub piłam.
    Ja też miałam, czekam i teraz na powrót. Zgadza się ta zaraza może uprzykrzyć życie. Można złagodzić, ale się nie pozbędziesz. I każdy ma na to inny sposób.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Melbusię to chyba musimy trochę poczekać, ona ma sporo kilometrów do lekarza, jak dobrze pamiętam.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:
    A i u nas w Norwegii polowkowe jest miedzy 18 a 20 tygodniem.
    O, cenna informacja, bo ja mam za kilka dni i bałam się, że za wcześnie, zwłaszcza, że mój suwaczek spieszy się o kilka dni, bo z OM datę wziął, a owu była około 3 dni później (miałam monitoring i CLO). Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiala segregator mamyginekolog? Bo na innych wątkach jest na to "moda" i się zastanawiam.:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 21:13

ckaidqk32wjzio9b.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam Natalka po wizycie?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolline wrote:

No to nieźle. Mi mówiła Pani doktor że nam przyjść 19,20 tydzień. Wybrałam opcje 20 tygodnia bo będę po wypłacie :) a drugie wolę później :) a dziś mały się ruszał ale przeważnie wieczorem bo w ciągu dnia cały czas coś robię to on się kołysze i śpi

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    O, cenna informacja, bo ja mam za kilka dni i bałam się, że za wcześnie, zwłaszcza, że mój suwaczek spieszy się o kilka dni, bo z OM datę wziął, a owu była około 3 dni później (miałam monitoring i CLO). Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiala segregator mamyginekolog? Bo na innych wątkach jest na to "moda" i się zastanawiam.:-)
    Mam od początku ciąży, ale ja kupiłam zanim w ciązy byłam bo czytam jej bloga i to fajny dodatek ;) Jak dla mnie zakładki są przydatne do segregowania badań, sam segregator poręczny.

Decadence lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    O jakim segregatorze mówimy? Ja to nie w temacie?

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • natalka439 Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas po wizycie generalnie wszystko ok. Badania w sumie ok lekka anemia mam jeść więcej produktów zawierających żelazo. Do powtórki badanie na toxo bo wynik ujemny. Cytologia 1 grupa. A co płci hmm no cóż historia lubi się powtarzać na zeszłej wizycie był chłopak na 95% a dziś nic nie było widać ale gin nie chce nic mówić choć poinformowała żeby z zakupami poczekać i zapytała męża co by powiedział na drugą córkę. Więc czekamy do połówkowego 7 marcana 21.30 chyba jajko zniose.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 21:34

katka84 lubi tę wiadomość

....I znowu serca mam dwa.....
    Zosia listopad 2010 ♥
    .... lipiec 2018 ♥

‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ