X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. :):_)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• katka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki! Miłego dnia :D

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) do pozytywnych wiadomości z forum odnośnie udanych wizyt dołączyła moja kuzynka, która wieczorem wysłała mi mmsa ze zdjęciem jej córeczki - wczoraj urodziła, to był dobry dzień! Oby ten był równie dobry :)
    ... jeszcze 6 dni do połówkowej wizyty :)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Decadence wrote:
    Ania, a Tobie się jakby "symetrycznie" wybrzuszyla? Bo mi się to zdarza z kilka razy dziennie, ale ZAWSZE po jednej stronie, prawej. Zawsze wtedy prawa strona brzucha jest "większa". Zawsze też, bez wyjątku, czuję małego właśnie po prawej, jak się rusza, nigdy po lewej, czy na środku. No i się zastanawiam, czy to normalne, bo się czuję, jakbym miała pół macicy.:/
    Ja tez myślałam ze on jest tylko po jednej stronie bo miałam twardszy brzuch po lewej stronie a się okazało wczoraj na USG mówił lekarz ze on leży poprzecznie. Z prawej strony ma głowę a z lewej nogi. Tego skurczy nie czułam i nie widziałam ale na USG było widać porządnie

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli chodzi o ruchy to chyba go czuje. Spodziewałam się ich nad spojeniem lonowym jak w poprzedniej ciazy a się okazało , ze Wojstus leży w ogóle inaczej i jak leżę to czuje płukanie w tych miejscach co ma nutki i raczki

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w dniu wizyty, już z nerwów od rana pół domu wysprzatalam i zaraz na zakupy lecę a wizyta dopiero wieczorem :( co do symetrii/asymetrii brzucha to też mam większy z lewej strony ale jakoś nie zawracalam na to uwagi do tej pory ;)

oar89jcggibdab41.png
  • kasiuleks Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowne wieści po wizytach dziewczyny :) i kciuki za wizytujace dzisiaj :)
    A ja muszę się też pochwalić, że od dwóch dni już czuję ruchy :D nareszcie <3
    Miłego dnia :)

h44e3e3kpp3ne81z.png
    03.08.11 - Aniolek 8tc cp
    22.01.15 - Aniolek 7tc
    19.06.15 - Aniolek - 5tc
    11.11.15 Aniolek - 6tc
    12.12.16 Aniołek - 7tc
  • magdaaq Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ale mnie mój M. wzruszył i zaskoczył jednocześnie - przyszedł przed chwilą i powiedział że chociaż najbardziej na świecie będzie kochać naszego kropka, to może za kilka lat pomyślimy o adopcji bo fajnie by było dać dom pełen miłości, komuś kto nie dostał takiej szansy od losu .... kocham go teraz jeszcze mocniej!
    Podziwiam:-)musi mieć dużą wrażliwość to dobrze! To duże wyzwanie i jeśli już facet tak mówi to tylko podziwiac i chylic czoła. Także nie dziwię się że Cię to wzruszyło.

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Teraz same babeczki jak widzę:)

• kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane ;)
    Dołączam do Was. Termin mam na 29 lipca, choć gin powiedział, że może być 7 dni w tę lub tamtą stronę ;))

1 marca mam usg połówkowe. Nie mogę się doczekać, choć z drugiej strony zaczynam się stresować.

Życzę Wam miłego dzionka! ;*

Duzaa, katka84, Mmargotka, melbusia88, kasiuleks, dżelka, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejt witaj ;)
    Zaraz zmykam z młodą do koleżanki a potem do kina z mężem. Za tydzień wizyta :D niech już minie ten tydzień :p
    Miłego dnia, kto dziś wizytuje - trzymam w kciuki ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co sadzicie o takich gotwoych wyprawkach kosmetycznych? Ostatnio znalazlam na stronie taka wyprawke za ok 250 zl kosmetyki dla dziecka,pieluchy, podklady poporodowe, majtki te siateczkowe dla mam itp w sumie okolo 20 sztuk. Warto to kupic? Czy calkowicie komplementowac od zera?

Ania 1234 lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Dziewczyny a co sadzicie o takich gotwoych wyprawkach kosmetycznych? Ostatnio znalazlam na stronie taka wyprawke za ok 250 zl kosmetyki dla dziecka,pieluchy, podklady poporodowe, majtki te siateczkowe dla mam itp w sumie okolo 20 sztuk. Warto to kupic? Czy calkowicie komplementowac od zera?
    Jeżeli masz pewność że wszystko się przyda to ok ale zazwyczaj w takich wyprawkach są rzeczy, z których połowa nie jest użyteczna.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest link do przykladowych zestawów.

https://wyprawka-do-szpitala.pl/dla-mamy-i-dziecka

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie w ciąży tak drastycznie mniej energii w porównaniu do czasu nieciążowego?
    Ja pracuję, jestem aktywna poza pracą, ale jednak wszystko jest w takim niepewnym trybie, np. po kilku godzinach aktywności jestem dętka nadająca się tylko do łóżka i jakiejś rozrywki bezmózgowej. A jak jestem cały dzień do późna aktywna (wczoraj), to następnego dnia do niczego się nie nadaję.
    Zupełnie nie wiem jak planować i na ile mi mój organizm pozwoli, nie wiem czy dam radę w pracy, a pracę mam odpowiedzialną, intelektualną i wymagającą dużo energii.
    Trochę to frustrujące, bo tyle chciałabym zrobić w domu, z remontem i z zakończeniem uporządkowaniem różnych spraw, zanim pojawi się dzieciątko.
    Myślałam, że naprawdę w tym 2 trymestrze dostanę zastrzyku energii - dostałam, ale jakieś małe te dawki;)

Wiem że i tak jestem w komfortowej sytuacji bo sama nie mam jeszcze dzieci i że taka sytuacja już się drugi raz w życiu nie powtórzy - być w ciąży i nie mieć dzieci:)

f2w3lhb8zwsl9evj.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 13:42

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka ja w tym drugim trymestrze właśnie poczułam, że żyję, skończyły się mdłości, plamienia, wróciła mi siła, energia i chęci. Ale to nie znaczy, że nie ma żadnych spadków tej energii ;-)Czasami biegam coś załatwiam na mieście, ograniam obiad, posprzątam trochę w domu i nagle mnie odcina, bo po prostu MUSZĘ się zdrzemnąć chociaż pół godziny. Ale akceptuję taki stan rzeczy i nie robię sobie wyrzutów z tego powodu. Myślę, że i tak robisz dużo w ciągu dnia biorąc pod uwagę, że pracujesz na ywsokich obrotach. Daj sobie prawo do odpoczynku, potem już nie będzie drzemek na zawołanie ;-) Zadbaj o siebie. Twoje ciało daje ci sygnały, jeśli potrzebuje odpocząć, to odpocznij bez wyrzutów sumienia.

Mmargotka lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już wcale. Bym tylko spala i jadla. Kiedy dopuszcza mi trochę alergia mam więcej siły. Dzisiaj jest lepiej z alergia ale bym mogła spać chyba cały dzień. Zrobiłam pranie i obiad i jestem wykonczona. Może brakuje już fajnej pogody. Słońca , ciepła i do tego nasz stan . Mi jeszcze brakuje czekolady i cukru jestem na detoksie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 14:38

• blama Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam różne dni ostatnio... w niektóre bym mogła góry przenosić - sprzątam, gotuje, basen, zakupy a np. wczoraj moja głowa chciała wybuchnąć zatem pół dnia spędziłam w łóżku, byłam kompletnie nie do życia. Dziś już o niebo lepiej:)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Dominisia Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,
    Chciałabym dołączyć do grupy lipcowych mam, mam termin na 21.07.2018 :) Nie znam jeszcze płci dziecka.
    Pozdrawiam wszystkie przyszłe Mamy :)

Mmargotka, Duzaa, melbusia88, Ania 1234, blama, kasiuleks, katka84, dżelka, PixiDixi, Loczek2018 lubią tę wiadomość

2nn3dqk3ds2l0kr6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zmęczenia miałam dokładnie to samo ale mi to jeszcze na mózg padło i kompletnie IQ odebrało heh :) to w połączeniu z dluugim dojazdem do pracy tramwajem skłoniło mnie do pójścia na zwolnienie więcej odpoczynku i od razu rwa mniej dokucza migreny rzadsze a i popołudniowe drzemki pozwalają wykrzesac trochę więcej energii na drugą pracę :)

oar89jcggibdab41.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ