X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Posiadacie robota iroombe lub cos w tym stylu???
    Ania ja mam roombe od 3 lat, jestem zadowolona. Nawet jak po półtora roku stacja dokująca się zepsuła, to dali nową łącznie z nowym odkurzaczem ;) Ten odkurzacz się przydaje jak masz sierściuchy w domu i nie masz dywanów włochatych. Ja u małej dywan odkurzam zwykłym, no i kąty też zwykłym odkurzaczem. To jest uzupełnienie nie zamieni całkowicie zwykłego. Ale baardzo dobrze zbiera sierść i kurz.
    Ja kupiłam roombe, jak po odkurzaniu w pierwszej ciąży miałam krwawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 11:35

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bola plecy. Mam psa i kot
    Pies jest tylko w kuchni lazience i na korytarzu. Kot jak to kot... mam wodny thomas i odkurzam codziennie i codziennie jest syf....

Duza jaki masz model? A te z mopem sprawdzaja sie? Moj thomas ma taka opcje ale wg mnie tak sobie

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ania ja mam roombe od 3 lat, jestem zadowolona. Nawet jak po półtora roku stacja dokująca się zepsuła, to dali nową łącznie z nowym odkurzaczem ;) Ten odkurzacz się przydaje jak masz sierściuchy w domu i nie masz dywanów włochatych. Ja u małej dywan odkurzam zwykłym, no i kąty też zwykłym odkurzaczem. To jest uzupełnienie nie zamieni całkowicie zwykłego. Ale baardzo dobrze zbiera sierść i kurz.
    Ja kupiłam roombe, jak po odkurzaniu w pierwszej ciąży miałam krwawienia.

Z tym odkurzaniem cos jest bo tez mialam mega plamienia po odkurzaniu. Jak pojechalam na IP to nawet ginekolog zaczął sobie śmieszkować, że to nie pierwszy taki przypadek i że powinno być zabronione odkurzanie w ciąży ;)
    Od tego momentu w domu sprząta narzeczony.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja tez sie od rana stresuje bo dzisiaj mam polowkowe. Niestety dopiero po poludniu, a ja wole takie rzeczy zalatwiac z rana bo tak to caly dzien sie nakrecam. Trzymajcie kciuki :)
    Będzie dobrze, bo jesteś na lipcowkach, a to wątek cudów.:-) Koniecznie daj znać po wizycie - ja mam polowkowe za tydzień i będę mniej więcej na tym samym etapie ciąży, co Ty dziś. Powodzenia! :-)

magdis lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Duza jaki masz model? A te z mopem sprawdzaja sie? Moj thomas ma taka opcje ale wg mnie tak sobie

Ja mam coś takiego i sprawdza się super,
    http://allegro.pl/xiaomi-mi-robot-vacuum-cleaner-odkurzacz-wysylkapl-i6770873206.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=NGJkYmEzMzYtNjg1Ni00MDRlLWIzNTItMzQwZGNjZWFlNzg2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fd4e7599-9456-4bc1-b1ff-f4b857014c98

fajne jest to że moge sobie nim sterować telefonem i jak coś się dzieje (np coś wciągnie) to wysyła mi powiadomienie na telefon :) wiem też w którym miejscu jest obecnie itd także nawet jak mnie nie ma w domu to mogę "sprzątać" :P jeśli chodzi o te z mopem jeszcze nie miałam do czynienia ale szczerze mówiąc rozważałam zakup przed narodzinami dziecka :) ja akurat nie mam zwierząt ale przy salonie z kuchnią daje radę (okruchy z kuchni bardzo się nosiły) kuzyn ma dwa włochate psy które chodzą wszędzie i też bardzo sobie chwali. Uff ale się rozpisałam wygląda jakbym co najmniej miała jakiś % od sprzedaży :P

oar89jcggibdab41.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja tez sie od rana stresuje bo dzisiaj mam polowkowe. Niestety dopiero po poludniu, a ja wole takie rzeczy zalatwiac z rana bo tak to caly dzien sie nakrecam. Trzymajcie kciuki :)
    Jak tam ci idzie stresowanie sie bo mi słabo. Caly czas myślę :(

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące! Nie stresujcie się, cieszcie się tymi chwilami, gdy widzicie swoje maleństwa na razie jeszcze po tamtej stronie brzuszka :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Z tym odkurzaniem cos jest bo tez mialam mega plamienia po odkurzaniu. Jak pojechalam na IP to nawet ginekolog zaczął sobie śmieszkować, że to nie pierwszy taki przypadek i że powinno być zabronione odkurzanie w ciąży ;)
    Od tego momentu w domu sprząta narzeczony.
    hehe u mnie mąż

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z doświadczeniem doradźcie proszę :-) oglądam te tysiące rożków i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Większość z nich ma z jednej strony ten materiał minky i co prawda cudnie to wygląda, ale zastanawiam się, czy taki rożek nie będzie zbyt ciepły dla naszych maluchów urodzonych na początku lata? Czy skórka będzie oddychać opatulona w ubranka i jeszcze rożek z minky?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny z doświadczeniem doradźcie proszę :-) oglądam te tysiące rożków i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Większość z nich ma z jednej strony ten materiał minky i co prawda cudnie to wygląda, ale zastanawiam się, czy taki rożek nie będzie zbyt ciepły dla naszych maluchów urodzonych na początku lata? Czy skórka będzie oddychać opatulona w ubranka i jeszcze rożek z minky?
    Włożysz do środka pieluchę muślinową/bambusową i będzie ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykly rozek bez minki. Wg strata kasy. Uxywasz ok 1mca potem juz nie. Ma dobrze trzymac a nie byc super hiper z minky

Carolline lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam głupie pytanie ale jednak. Ostatnio codziennie jak rano wstaje z pełnym pęcherzem to mam takie uczucie jakby ucisku w dole brzucha z takim jakby zdrętwieniem i jak sikam i wszystko się tam poluźnia a to boli to puszcza. To normalne? macie tak? a i dziś mnie złapało w dole brzucha nagły ból pulsujący z lewej strony ( bardzo bolało) że zgięło w pół trwało pare sekund. Miałyście tak?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    dziewczyny mam głupie pytanie ale jednak. Ostatnio codziennie jak rano wstaje z pełnym pęcherzem to mam takie uczucie jakby ucisku w dole brzucha z takim jakby zdrętwieniem i jak sikam i wszystko się tam poluźnia a to boli to puszcza. To normalne? macie tak? a i dziś mnie złapało w dole brzucha nagły ból pulsujący z lewej strony ( bardzo bolało) że zgięło w pół trwało pare sekund. Miałyście tak?
    Z pęcherzem dzieje się tak jak przetrzymam w nocy siku. Przynajmniej u mnie tak się dzieje.
    Z tymi bólami to wszystko się rozciąga, dziecko i macica rośnie. Nie pocieszę Cię ale lepiej nie będzie ;) Wraz z rosnącym dzieckiem i macicą dojdą różne bóle związane z naciskiem i rozciąganiem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Miałam taki ucisk w dole brzucha jak siusiałam, zwłaszcza w nocy i po nocy, bolało przy siusianiu, wolny strumień. Trwało to kilka tygodni, Mineło chyba koło 16 - 17 tygodnia. Nie było wywołane żadną infekcją, ale dla pewności robiłam posiewy. Po prostu macica nisko i uciskała. Z czasem podniosła się wyżej i już nie mam tych doelgliwości. Czasami też coś złapie nagły kłujący ból jak np. wstanę za szybko, to raczej nic niepokojącego.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja mam zwykly rozek bez minki. Wg strata kasy. Uxywasz ok 1mca potem juz nie. Ma dobrze trzymac a nie byc super hiper z minky
    Aneczka tylko ja bardziej myślałam o tym rożku żeby był do spania w łóżeczku, bo kołderki się trochę boję.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie kupiłam rożka. Dla mnie to bardzo nieporęczne. Wolę otulacz.

Carolline lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nigdy nie kupiłam rożka. Dla mnie to bardzo nieporęczne. Wolę otulacz.
    Używasz do do spania dla maluszków? Kurcze już sama nie wiem.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Używasz do do spania dla maluszków? Kurcze już sama nie wiem.
    Tak. Otulacz bawełniany lub bambusowy polecam. Naprawdę to super sprawa.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzą w kolejce . Jest przedemna 5 pan statystycznie 10 min tak sobie myślę ze z godzinę poczekam

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis, Ania, kciuki za wizyty - dajcie znać jak będziecie po!
    terka wrote:
    Czyli pewnie dzisiaj pójdziesz wcześniej spać żeby szybciej jutro przyszło :D powodzenia na wizycie ;)
    Taki mam plan :D i jeszcze chce męża wyciągnąc na zakupy po biustonosz, bo już mnie ciśnie :) zastanawiam się nad jakimś sportowym, bo są bardziej elastyczne :)

A w weekend się dowiedziałam, że moja bratowa będzie sierpniówką :) także będzie 2msc różnicy między maluchami :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ