X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Posiadacie robota iroombe lub cos w tym stylu???
    Ania ja mam roombe od 3 lat, jestem zadowolona. Nawet jak po półtora roku stacja dokująca się zepsuła, to dali nową łącznie z nowym odkurzaczem ;) Ten odkurzacz się przydaje jak masz sierściuchy w domu i nie masz dywanów włochatych. Ja u małej dywan odkurzam zwykłym, no i kąty też zwykłym odkurzaczem. To jest uzupełnienie nie zamieni całkowicie zwykłego. Ale baardzo dobrze zbiera sierść i kurz.
    Ja kupiłam roombe, jak po odkurzaniu w pierwszej ciąży miałam krwawienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 11:35

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bola plecy. Mam psa i kot
    Pies jest tylko w kuchni lazience i na korytarzu. Kot jak to kot... mam wodny thomas i odkurzam codziennie i codziennie jest syf....

Duza jaki masz model? A te z mopem sprawdzaja sie? Moj thomas ma taka opcje ale wg mnie tak sobie

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Ania ja mam roombe od 3 lat, jestem zadowolona. Nawet jak po półtora roku stacja dokująca się zepsuła, to dali nową łącznie z nowym odkurzaczem ;) Ten odkurzacz się przydaje jak masz sierściuchy w domu i nie masz dywanów włochatych. Ja u małej dywan odkurzam zwykłym, no i kąty też zwykłym odkurzaczem. To jest uzupełnienie nie zamieni całkowicie zwykłego. Ale baardzo dobrze zbiera sierść i kurz.
    Ja kupiłam roombe, jak po odkurzaniu w pierwszej ciąży miałam krwawienia.

Z tym odkurzaniem cos jest bo tez mialam mega plamienia po odkurzaniu. Jak pojechalam na IP to nawet ginekolog zaczął sobie śmieszkować, że to nie pierwszy taki przypadek i że powinno być zabronione odkurzanie w ciąży ;)
    Od tego momentu w domu sprząta narzeczony.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja tez sie od rana stresuje bo dzisiaj mam polowkowe. Niestety dopiero po poludniu, a ja wole takie rzeczy zalatwiac z rana bo tak to caly dzien sie nakrecam. Trzymajcie kciuki :)
    Będzie dobrze, bo jesteś na lipcowkach, a to wątek cudów.:-) Koniecznie daj znać po wizycie - ja mam polowkowe za tydzień i będę mniej więcej na tym samym etapie ciąży, co Ty dziś. Powodzenia! :-)

magdis lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Duza jaki masz model? A te z mopem sprawdzaja sie? Moj thomas ma taka opcje ale wg mnie tak sobie

Ja mam coś takiego i sprawdza się super,
    http://allegro.pl/xiaomi-mi-robot-vacuum-cleaner-odkurzacz-wysylkapl-i6770873206.html?bi_s=ads&bi_m=showitem%3Aactive&bi_c=NGJkYmEzMzYtNjg1Ni00MDRlLWIzNTItMzQwZGNjZWFlNzg2AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=fd4e7599-9456-4bc1-b1ff-f4b857014c98

fajne jest to że moge sobie nim sterować telefonem i jak coś się dzieje (np coś wciągnie) to wysyła mi powiadomienie na telefon :) wiem też w którym miejscu jest obecnie itd także nawet jak mnie nie ma w domu to mogę "sprzątać" :P jeśli chodzi o te z mopem jeszcze nie miałam do czynienia ale szczerze mówiąc rozważałam zakup przed narodzinami dziecka :) ja akurat nie mam zwierząt ale przy salonie z kuchnią daje radę (okruchy z kuchni bardzo się nosiły) kuzyn ma dwa włochate psy które chodzą wszędzie i też bardzo sobie chwali. Uff ale się rozpisałam wygląda jakbym co najmniej miała jakiś % od sprzedaży :P

oar89jcggibdab41.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja tez sie od rana stresuje bo dzisiaj mam polowkowe. Niestety dopiero po poludniu, a ja wole takie rzeczy zalatwiac z rana bo tak to caly dzien sie nakrecam. Trzymajcie kciuki :)
    Jak tam ci idzie stresowanie sie bo mi słabo. Caly czas myślę :(

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki za wszystkie wizytujące! Nie stresujcie się, cieszcie się tymi chwilami, gdy widzicie swoje maleństwa na razie jeszcze po tamtej stronie brzuszka :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Z tym odkurzaniem cos jest bo tez mialam mega plamienia po odkurzaniu. Jak pojechalam na IP to nawet ginekolog zaczął sobie śmieszkować, że to nie pierwszy taki przypadek i że powinno być zabronione odkurzanie w ciąży ;)
    Od tego momentu w domu sprząta narzeczony.
    hehe u mnie mąż

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z doświadczeniem doradźcie proszę :-) oglądam te tysiące rożków i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Większość z nich ma z jednej strony ten materiał minky i co prawda cudnie to wygląda, ale zastanawiam się, czy taki rożek nie będzie zbyt ciepły dla naszych maluchów urodzonych na początku lata? Czy skórka będzie oddychać opatulona w ubranka i jeszcze rożek z minky?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Dziewczyny z doświadczeniem doradźcie proszę :-) oglądam te tysiące rożków i się zastanawiam nad jedną rzeczą. Większość z nich ma z jednej strony ten materiał minky i co prawda cudnie to wygląda, ale zastanawiam się, czy taki rożek nie będzie zbyt ciepły dla naszych maluchów urodzonych na początku lata? Czy skórka będzie oddychać opatulona w ubranka i jeszcze rożek z minky?
    Włożysz do środka pieluchę muślinową/bambusową i będzie ok :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zwykly rozek bez minki. Wg strata kasy. Uxywasz ok 1mca potem juz nie. Ma dobrze trzymac a nie byc super hiper z minky

Carolline lubi tę wiadomość

• panan12 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam głupie pytanie ale jednak. Ostatnio codziennie jak rano wstaje z pełnym pęcherzem to mam takie uczucie jakby ucisku w dole brzucha z takim jakby zdrętwieniem i jak sikam i wszystko się tam poluźnia a to boli to puszcza. To normalne? macie tak? a i dziś mnie złapało w dole brzucha nagły ból pulsujący z lewej strony ( bardzo bolało) że zgięło w pół trwało pare sekund. Miałyście tak?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    dziewczyny mam głupie pytanie ale jednak. Ostatnio codziennie jak rano wstaje z pełnym pęcherzem to mam takie uczucie jakby ucisku w dole brzucha z takim jakby zdrętwieniem i jak sikam i wszystko się tam poluźnia a to boli to puszcza. To normalne? macie tak? a i dziś mnie złapało w dole brzucha nagły ból pulsujący z lewej strony ( bardzo bolało) że zgięło w pół trwało pare sekund. Miałyście tak?
    Z pęcherzem dzieje się tak jak przetrzymam w nocy siku. Przynajmniej u mnie tak się dzieje.
    Z tymi bólami to wszystko się rozciąga, dziecko i macica rośnie. Nie pocieszę Cię ale lepiej nie będzie ;) Wraz z rosnącym dzieckiem i macicą dojdą różne bóle związane z naciskiem i rozciąganiem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Miałam taki ucisk w dole brzucha jak siusiałam, zwłaszcza w nocy i po nocy, bolało przy siusianiu, wolny strumień. Trwało to kilka tygodni, Mineło chyba koło 16 - 17 tygodnia. Nie było wywołane żadną infekcją, ale dla pewności robiłam posiewy. Po prostu macica nisko i uciskała. Z czasem podniosła się wyżej i już nie mam tych doelgliwości. Czasami też coś złapie nagły kłujący ból jak np. wstanę za szybko, to raczej nic niepokojącego.

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja mam zwykly rozek bez minki. Wg strata kasy. Uxywasz ok 1mca potem juz nie. Ma dobrze trzymac a nie byc super hiper z minky
    Aneczka tylko ja bardziej myślałam o tym rożku żeby był do spania w łóżeczku, bo kołderki się trochę boję.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nie kupiłam rożka. Dla mnie to bardzo nieporęczne. Wolę otulacz.

Carolline lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Nigdy nie kupiłam rożka. Dla mnie to bardzo nieporęczne. Wolę otulacz.
    Używasz do do spania dla maluszków? Kurcze już sama nie wiem.

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Używasz do do spania dla maluszków? Kurcze już sama nie wiem.
    Tak. Otulacz bawełniany lub bambusowy polecam. Naprawdę to super sprawa.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzą w kolejce . Jest przedemna 5 pan statystycznie 10 min tak sobie myślę ze z godzinę poczekam

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • Ove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis, Ania, kciuki za wizyty - dajcie znać jak będziecie po!
    terka wrote:
    Czyli pewnie dzisiaj pójdziesz wcześniej spać żeby szybciej jutro przyszło :D powodzenia na wizycie ;)
    Taki mam plan :D i jeszcze chce męża wyciągnąc na zakupy po biustonosz, bo już mnie ciśnie :) zastanawiam się nad jakimś sportowym, bo są bardziej elastyczne :)

A w weekend się dowiedziałam, że moja bratowa będzie sierpniówką :) także będzie 2msc różnicy między maluchami :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ