LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja pokupowałam na wyprzedażach ubranka, mam rożek, okazjonalnie kupiony kosz mojżeszowy i kojec. aaa i kilka pieluszek bambusowych. i chyba na razie tyle. wózki powoli oglądam i czekam na okazję - ze może się trafi jakaś super gondola używana w stanie idealnym, to odkupię.
ostatnio postanowiłam zainwestować w siebie: kupiłam pas ciążowy i poduszkę i kilka ubrań które mnie nie cisną w brzuch. Jak coś fajnego się trafia - kupuję, ale raczej jest to spontaniczne.muminka83 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam na razie sporo ubranek już, kupiłam fotel do karmienia i komodę do dziecięcego (bo i tak był do zagospodarowania)i na razie zbieram pieniądze na wyprawkę. Rozglądam się za wózkami, czytam. Myślę, że w kwietniu już będę kupować wszystko. Chyba wycofali z ikei łózeczko które chciałam kupic
i nie mam alternatywy.
-
Widzę temat zakupów. Ja również mam już sporo rzeczy takie jak wielka paka ubrań,wózek 2w1,fotelik samochodowy i kolyskę. również zakupione nie nowe ale z olx A wydałem na to wszystko.700zł
. ja w pierwszej ciąży również chciałam dotrwać do tego magicznego punktu 24tc by w razie "w" można uratować dziecko. To przychodzi z czasem. Poza tym ciężko jest przewidzieć nasze samopoczucie w dalszych etapach ciąży. Moja znajoma tak czekała że dopiero po porodzie kupowała rzeczy bo 3 ostatnie miesiące spędziła w szpitalu A potem w domu leżąc. Także jak napisała muminka trzeba mieć pozytywne myśli:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 20:25
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Dziewczyny polecam korzystanie z licytacji. Mam np. francuskie łóżeczko na 2 letniej gwarancji z pościelą i wypełnieniem ( coś jak kołyska ale my założyliśmy kółka) za 240 z wysyłką. Normalnie kosztuje około 450-500 zł. Dolicz do tego pościel a tu dużo taniej. Gondole nową na gwarancji za 250 zł. Normalnie kosztuje 370 zł. Higieniczne , butelki pieluszki u jednego sprzedawcy który jest jeden z najtańszych na allegro. Ciuchy wyprzedaż.
Jeśli dobrze poszperać to idzie nowe rzeczy kupić taniej jak używane.
Ja bałam się łóżeczko kupić od kogoś kogo nie znam bo nie wiem jak przechowywał. Zależy mi jednak na bezpieczeństwie. Kiedyś wklejałam parę linków co polecam o gdzie można negocjować bardzo ceny.
Nie będę chodzić do szkoły rodzenia bo nie wiem czy coś może mnie zaskoczyć z dziećmi . Jeśli chodzi o pierwszą pomoc miałam przejścia z dziećmi i znam na pamięć .
Ja to też lubię mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. Nie lubię zaskoczenia -
Co do wyprawki to większą część sprzętów mam po córce. Kupiłam teraz wózek i kilka ubranek uniwersalnych bo płci jeszcze nie znam. Zamierzam w każdym miesiącu trochę kupić. Zostało nam z większych wydatków fotelik samochodowy i łóżeczko dostawne. Ale myślę, że to w czerwcu zakupimy. Przy córce zaczęłam kompletować wyprawkę po 20 tc - po połówkowym jak już znałam płeć
-
Magic zgadzam się, że nie ma co czekać na ostatnią chwilę. Ostatnio rozmawiałam z dobrą koleżanką, ona urodziła niespodziewanie w 30tc, nie miała NIC przygotowane, bo jak sama mówiła myślała, że ma jeszcze tyyyyyle czasu no i te zabobony. No i jak mały był jeszcze w szpitalu, a ją już wypisali, to latała po sklepach. Do tej pory żałuje tego niepotrzebnego dodatkowego stresu.
-
Ja mam wszystko po starszym synu. Zacznę to wyciągać prac i przeglądać gdzieś za 2 lub 3 miesiące jak kupię komode to już wszystko tam sobie uloze i będę wiedziała czego mi brakuje to sobie tylko dokupie. Teraz poluje na torbę do szpitala bo moja już się do niczego nie nadaje. I chce sobie kupić w najbliższym czasie tego rogala bo w poprzedniej ciąży zalowalam ze go nie mam[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Ania 1234 wrote:Ja mam wszystko po starszym synu. Zacznę to wyciągać prac i przeglądać gdzieś za 2 lub 3 miesiące jak kupię komode to już wszystko tam sobie uloze i będę wiedziała czego mi brakuje to sobie tylko dokupie. Teraz poluje na torbę do szpitala bo moja już się do niczego nie nadaje. I chce sobie kupić w najbliższym czasie tego rogala bo w poprzedniej ciąży zalowalam ze go nie mam
muminka83 lubi tę wiadomość