X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no ja właśnie tego nie rozumiem, takiego doszukiwania się drugiego dna w każdej wypowiedzi. Facet przychodzi, sam od siebie mówi coś bardzo osobistego i się zaczyna .... jak on tak mógł, przecież czekacie na wasze pierwsze dziecko - a on mówi o adopcji, że będzie kochał najbardziej wasze czyli od razu wiadomo że tego adoptowanego nie ... dziewczyny, serio? W życiu też tak macie że w każdej wypowiedzi i na każdym kroku szukacie podtekstów i doszukujecie się czegoś negatywnego? daleko mi do "hura optymistki" zapatrzonej ślepo w swojego faceta, który momentami doprowadza mnie do szału. Ale jednego jestem pewna - mam obok siebie odpowiedzialnego mężczyznę, który ma w sobie wiele dobroci i mnóstwo miłości.
    Ludziom jakoś łatwiej przychodzi krytyka przez internet niestety. Jak już pisałam wiele razy to tylko forum, a słowo pisane nie zawsze jest odbierane tak, jak autor by tego chciał. Więc trochę luzu dziewczyny i więcej tolerancji dla drugiej osoby. Shadee lepiej zna swojego mężczyznę i jeżeli jest z niego dumna, to musiało to być bardzo szczere z Jego strony. A skąd wiecie czy nie mieli doświadczeń z adopcją, może ten temat nie jest Im obcy i jest bardzo dobrze przemyślany. Często stosujemy tu skróty myślowe, dlatego lepiej jak mniej krytykujemy, gdy temat jest nam nieznany.
    Sorry za moje mądrości, to już ostatni raz. Dla mnie forum to rozrywka - więcej nie będę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 21:42

shadee, muminka83 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wygląda na całkiem fajny wózek ;)
    I jest;) duza gondola na czym mi zalezy. Fajny kosz. Spacerówkę i tak chce valco lub baby jogger

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam uczulenie na internetowych hejtetow. Moj maz mimo ze marzy o synu nigdy by sie nie zdecydowal na adopcje. Nawet w zartach wiec szacun :)

katka84 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wypowiadam się na temat adopcji ponieważ nigdy nie myśleliśmy o tym i nie rozmawialiśmy. Ale podziwiam ludzi, którzy się decydują dać dom dzieciaczkom z domów dziecka.

katka84, muminka83 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Dziecko nr 2 w przedszkolu starsza spi :) ma ostatni rok na możliwość laby od szkoly :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam się z pracy, ciężko mi się dziś wstawało, ale z drugiej strony cieszę się, że już poniedziałek, bo oznacza to, że jutro wizyta :D

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry :)
    Witam się z pracy, ciężko mi się dziś wstawało, ale z drugiej strony cieszę się, że już poniedziałek, bo oznacza to, że jutro wizyta :D

Czyli pewnie dzisiaj pójdziesz wcześniej spać żeby szybciej jutro przyszło :D powodzenia na wizycie ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, moja mała po całym tygodniu również poszła do przedszkola, już stawała na głowie - bardzo energetyczne dziecko, a w domu wiadomo można wytrzymać, ale do czasu ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ania 1234 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja jeszcze w łóżku . Mąż zawiozl syna do przedszkola. Ja miałam iść na USG 3d w środę ale nie wytrzymam. Lekarz przyjmuje tez dzisiaj i nie trzeba się umawiac wiec idę dzisiaj. Się już stesuje

[link=https://www.suwaczki.com/]3jgxebkmoepqd2et.png[/link]
  • blama Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 trzymam kciuki! :)

co do do wózków - mąż ostatnio siedział w internecie i dużo czytał, on należy do osób, które zanim coś kupią będzie czytał oglądał i porównywał :)

Ja właśnie po śniadanku i czas się wziąć do życia :) wieczorem basen a wizyta za równiutki tydzień... :) Miłego dnia!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 1234 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja jeszcze w łóżku . Mąż zawiozl syna do przedszkola. Ja miałam iść na USG 3d w środę ale nie wytrzymam. Lekarz przyjmuje tez dzisiaj i nie trzeba się umawiac wiec idę dzisiaj. Się już stesuje
    Ja tez sie od rana stresuje bo dzisiaj mam polowkowe. Niestety dopiero po poludniu, a ja wole takie rzeczy zalatwiac z rana bo tak to caly dzien sie nakrecam. Trzymajcie kciuki :)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    Ja tez sie od rana stresuje bo dzisiaj mam polowkowe. Niestety dopiero po poludniu, a ja wole takie rzeczy zalatwiac z rana bo tak to caly dzien sie nakrecam. Trzymajcie kciuki :)

Zazdroszczę połówkowych ale wiem o czym mówisz jeśli chodzi o porę dnia, ja co prawda wizytuję dopiero jutro ale za to dopiero około 19/20 bo zawsze są opóźnienia, nerwy mnie zjedzą bo to dla nas mega ważna wizyta

oar89jcggibdab41.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace, będzie dobrze dziewczyny!! :)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis wrote:
    a więc kciuki

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) kciuki za wizytujące. ja mam wizytę 20.02 czyli za tydzień. Już nie mogę się doczekać.
    My od dziś zaczynamy ferie więc muszę jakoś czas córce zorganizować ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a masz wyniki amnio??

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiadacie robota iroombe lub cos w tym stylu???

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Ja od pół roku mam zamiennik Xiaomi mi, te same parametry praktycznie a cena o ponad połowę niższa ;) jak na razie jestem bardzo zadowolona, codziennie sobie jeździ odkurza i znacznie odciąża ;)

oar89jcggibdab41.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Przymierzam się do zakupu chyba od roku ale jakoś tak mi schodzi :/ chyba nie jest do końca mi potrzebny z tego wynika ;) Wogóle jakaś inna jestem bo mnie sprzątanie odpręża. Czasami nawet wymyję naczynia zamiast do zmywarki włożyć :p a jak wkurzona jestem na męża do prasuję mu koszule do pracy.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ech ... może powiem tak - duma mnie rozpiera że mam faceta, który jest w stanie znaleźć w sobie tyle siły by myśleć i mówić głośno o takich sprawach, który ma w sobie tyle uczuć by obdarzyć nimi nie tylko swoje dziecko i który ma w sobie tyle odwagi by dać dzieciakowi dom, którego nigdy być może by nie miał. Ciebie to może wkurzać, mnie to imponuje i sprawia że jestem szczęśliwa.

panan12 napisała:
    Tak dziwnie że od tak z takim tekstem wyszedł... Ale szanuje każdego i staram się być empatyczna

z jakim tekstem wyszedł, o czym Ty piszesz? co z tego, że jeszcze nie urodziło się nasze pierwsze dziecko - a my rozmawiamy o tym jak sobie wyobrażamy naszą rodzinę? Nie zastanawiasz się ile chcesz mieć dzieci? Nie planujesz przyszłości?

shadee spoko masz rację :) ogólnie spoko masz męża widać że jest dobry i kochający i to bardzo skoro by pokochał obce dziecko. Ale mi się wydaje że każdy ma dużo miłości w sobie tylko nie każdy jest w stanie wziąść się na odwagę i taką decyzję podjąć

f2w3k0s3plke7odf.png
‹‹ 740 741 742 743 744 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ