X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Melbusia nie mogę bo to tajemny amerykański przepis mojego amerykańskiego męża:) wiem tylko, że są na maślance, z sodą oczyszczoną i ekstraktem z wanilii (nie proszek do pieczenia i nie cukier waniliowy) a i smaży na suchej nieprzywierającej patelni ale roztopione masło dodaje do ciasta. Ale nie znam proporcji. Zawsze w weekend rozpieszcza mnie śniadaniem:) mmm takie pankejki polane syropem klonowym.. Aż dzidzia w brzuchu bryka

Tez takie robię :) u Nas syrop klonowy + bita smietana i owoce <3 mam specjalna mala patelnie do nich :D

• Magic Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Cześć dziewczyny :-) miłego weekendu wszystkim :-)

shadee przecudne złapane ujęcie, cudny synuś <3

Karola kciuki są!

A wiecie co, szyjkę mam długości 3,9 cm, ale trzy tygodnie temu była 4,8 cm. Zapomniałam mojego gin zapytać czy nie za szybko się skurcza. Wiecie coś na ten temat?
    Ja mam w obu ciążach od 18tc takie napinania A teraz też sie zdarzają. Ale moja szyjka nie skraca się. Także obserwuj.

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee gratuluję :*
    I wszystkim które są po wizytach i mogły podziwiać swoje maluszki :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic to pewnoe osobnicze. Moja szwagierka miala skurcze co 2 min i odczuwala jako takie napinania wlasnie. A olala bo gin mowil ze jest ok. A nie bylo. Zastepca ordynatora najwiekszego wroclawskiego szpitala

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś mój synus (prawdopodobnie Mieszko ;)) płata figle... Żygam jak kot od wczoraj a już od dawna był spokój... Czy któraś z Was miała tak że mdłości po miesiącu wróciły? Bo nie wiem czy szukać przyczyny czy przeczekać bo to normalne ;)

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak wracaja po np tygodniu..

Duzaa lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kliknelam lubię ale nie lubię :) lepiej żeby nie wracaly i nie męczyły :)

oar89jcggibdab41.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś od rana próbuje mieć pozytywne nastawienie.
    Trochę zaczynam się buntować przed wykorzystywaniem innych ludzi. Myślę że oni nawet nie wiedzą że tak to wygląda ale mam dość.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hej dziewczyny. Dziś od rana próbuje mieć pozytywne nastawienie.
    Trochę zaczynam się buntować przed wykorzystywaniem innych ludzi. Myślę że oni nawet nie wiedzą że tak to wygląda ale mam dość.
    Muminko co się dzieje?

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Muminko co się dzieje?
    A bo czuję się samotna. Staram się zawsze wspierać ludzi. Rozmawiać gdy mają problem. Lubię relacje w realu nie wirtualne. Ktoś mi bliski od dłuższego czasu mam wrażenie a chyba od zawsze tylko bierze. Kiedy potrzebuje jestem a sama nawet nie zapyta co słychać. Jak ja nie napiszę to ona nie. Słowa słowa słowa. Nie jestem egocentrykiem. Mówię rzadko o tym co boli. Wróciły demony przeszłości. Chciałam pogadać ... I znowu but. Szkoda gadać. Pogadam dziś wieczorem z mężem. Każdy jest inny więc starań się niczego nie oczekiwać. Ja będę zawsze pomocną widocznie ja na to nie zasługuje.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba muszę pomyśleć znów o psychologu. :(

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie warto starać się o relacje z osobą, która jest skupiona tylko na sobie. Przyjaźń to tak samo branie jak dawanie. Nikt nie powinien oczekiwać od ciebie bycia na każde zawołanie podczas gdy nie oferuje nic w zamian.to nie fair. Nie dus tego w sobie, lepiej o tym porozmawiać spokojnie i powiedzieć jak ci z tym przykro.

anecz_kaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie warto starać się o relacje z osobą, która jest skupiona tylko na sobie. Przyjaźń to tak samo branie jak dawanie. Nikt nie powinien oczekiwać od ciebie bycia na każde zawołanie podczas gdy nie oferuje nic w zamian.to nie fair. Nie dus tego w sobie, lepiej o tym porozmawiać spokojnie i powiedzieć jak ci z tym przykro.
    Mówiłam nie raz jej. Zawsze to samo. Nie pomyślałam i zaraz to samo. Jestem zmęczona.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozymiem Cie Muminko...Ty nie potrzebujesz psychologa tylko ta osoba. Prawidlowa relacja jest symetryczna a ta osoba nie potrafi budowac takiej relacji. Skoro jasno to okreslilas w rozmowie z ta osoba i nadal jest tak jak bylo to powiem Ci,ze jest do zakonczenia relacja. Rodziny nie wybierasz, ale przyjaciol tak!. Tkwienie w toksycznej,zaburzonej relacji tak samo zle wplywa na Ciebie jak i na ta osobe.
    Kazda intereakcja nas buduje w mniejszym lub wiekszym stopniu. Po takich doswiadczeniach wiesz ,ze kontakt z ta osoba jest dla Ciebie szkodliwy i najlepsze co mozesz dla Was zrobic to uciac ta relacje.
    Jestes bardzo wartosciowa i ciepla osoba i dokladnie takimi jak Ty sie otaczaj. Sciskam cieplo <3 .

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mówiłam nie raz jej. Zawsze to samo. Nie pomyślałam i zaraz to samo. Jestem zmęczona.
    Odpowiedz sobie czy jest sens w takim razie pielęgnować taka przyjaźń. Wolałabym skupić się na relacjach z ludźmi którym zależy na mnie tak samo jak mi na nich.

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem nie ma sensu taka przyjaźń i udawanie relacji na siłę. Ja np z kimś z rodziny mam słaby kontakt no ta osoba mnie nie lubi bo zazdrości że dostała stare a my nowe pomimo że jej jest więcej warte. Dlatego nie rozmawiam bo Raz pogadamy, Raz dupnie drzwiami i jaki to ma sens, lepiej się nie angażować

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dziś dotarło do mnie ze jedna z moich relacji też tak wygląda... Niby się mówi że nie warto walczyć ale to taka wieloletnia znajomość która ciężko sobie odpuścić :/ mimo wszystko przykro bardzo

oar89jcggibdab41.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi serce....
    Jest mi żal ale muszę chyba dać sobie czas. Nie chcę się narzucać.
    No ale tak czy owak muszę iść do psychologa bo traumy wracają a nie mam z kim pogadać.

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale mnie dziś prawa nerka zaczęła nagle mega boleć - nie mogłam się podnieść z łóżka - dopiero ciepły okład z termoforu (tak, wiem że nie powinno się g używać w ciąży) przyniósł ulgę. Jakaś masakra :(
    teraz jest ok, ale do tego zaczął mnie brzuch pobolewać. wczoraj późnym popołudniem byłam na wizycie i wszystko ok. co to może byc?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2018, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Mi serce....
    Jest mi żal ale muszę chyba dać sobie czas. Nie chcę się narzucać.
    No ale tak czy owak muszę iść do psychologa bo traumy wracają a nie mam z kim pogadać.

masz nas :) gadaj ile chcesz - zawsze wysłuchamy

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ