X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • shadee Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jest taka opcja że to wzdęcia - bo waga stoi w miejscu, tylko ten brzuch wywalony
    o mojej ciąży nikt prawie jeszcze nie wie a trudno taki bandzioch ukryć, w połączeniu w mdłościami i sennością oraz ilością syfów jakie mnie obsypały, nie trudno sobie poskładać to wszystko do kupy ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    shadee,

Panika i stres dlatego, ze to nie jest planowane. Znaczy wiedziałam, ze jak seks do końca to ryzyko ciąży jest i nawet chciałam mieć dzidzie. Ale teraz zaczynam się zastanawiać... co ze studiami? Praktyki? Nie wiem nic... ogólnie jeszcze nie dociera to do mnie. Jakoś w to nie wierzę.

wiesz co, powiem Ci tak my wpadliśmy na 4 roku studiów i wszystko można ogarnąć, a skoro nie zabezpieczałaś się to wiesz jakie są konsekwencje. My mieszkaliśmy w akademiku z córką, nianie mieliśmy wg grafiku :P praktycznie codziennie ktoś inny, kto akurat miał czas, wtedy nie mieliśmy kasy bo rodzice Nam dawali po 1000zł i tyle, sami musieliśmy ogarnąć wszytsko. Ty teraz dostaniesz kosiniakowe, 500 +, ja nie miałam nic. Więc myśle, że dasz radę i będzie dobrze :) na egzaminy umów się wcześniej i tyle, żebyś spokój miała. A teraz ja mam dobrą pracę, mój mąż też mamy 2 dzieci, i zaczynamy budowę domu :) więc głowa do góry!!! A i też miałam chwile zwątpienia jak my damy rade, ska wziąść kase (1100zł kosztowął Nas akademik) etc ale jakoś daliśmy radę i jest super :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mnie czeka w środę służbowa podróż do Wrocławia a w piątek do Warszawy :(
    nie wiem jak to zniosę bo mdli mnie cały czas - chociaż nie wymiotuję

dodatkowo tak makabrycznie wydęło mi od soboty brzuch, że wyglądam jakbym była w 5 mc ....

wydaje mi się, ze wymioty lepsze o ile kończą sie mdłości... ja po Wrocławiu wczoraj umierałam... dziś też jadę ale ja kieruję!!!

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    My już po pasowaniu :)
    Ja włosów nie farbuję, więc ja nie w temacie :P

witam nowe mamusie :)

kto ma jeszcze wizyty w przyszłym tyg?

Magic ja miałam zamiar iść na 1 wizytę dopiero 20, ale potrzebowałam l4 i poszłam wcześniej dlatego a jak pojdziesz w 8tc to już będzie i dzidziuś i serduszko :)
    No właśnie! Z moją dwójką tak robiłam i nie miałam niepotrzebnego stresu:) j3dynie co to wszystkie z forum były i coś już widziały A Ja nie:) ale wiem że mój spokój jest teraz ważny :)
    Ale naskrobałyscie ! Nigdy tego nie nadrobię;)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anecz_kaa ja mam to samo! Mdli mnie okrutnie!ale nie wymiotuję! Zupełnie jak z córką bo z synem to wymiksowałam od 6 tc do 8....

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mnie czeka w środę służbowa podróż do Wrocławia a w piątek do Warszawy :(
    nie wiem jak to zniosę bo mdli mnie cały czas - chociaż nie wymiotuję

dodatkowo tak makabrycznie wydęło mi od soboty brzuch, że wyglądam jakbym była w 5 mc ....
    To moja 3 ciąża i również już nie wykryje brzucha. U nas wie cała rodzinka najbliższa bo po co mamy ukrywać. A jak u Was? Trzymać je w tajemnicy?

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Anecz_kaa ja mam to samo! Mdli mnie okrutnie!ale nie wymiotuję! Zupełnie jak z córką bo z synem to wymiksowałam od 6 tc do 8....

Ja liczę po cichu na synka :P mam już 2 córy :) a u Nas wie tylko moja mama, teściowa i kilka zajomych bo nie da się ukryć, że się nie pije :P

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie już jakieś zachcianki? Wierzycie w te przesądy, że jak się ma ochotę na słodkie to będzie dziewczynka a jak na ostre/kwaśne to chłopiec?
    Ja zawsze uwielbiałam słodycze, czekoladę, ciastka.. Nie było obiadu bez deseru. A teraz tak mnie odrzuca od słodkiego, że zapas czekolady leży nietknięty, ciasta nie, wafelka nie.. Najlepiej wchodzą tosty z szynką i jajkiem. Mąż zaciera ręce bo marzy o synu:)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Magic Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa widzę że mamy coraz więcej wspólnego. My mieliśmy brać kredyt na dom ale teraz mamy wątpliwości czy brać... z mężem mamy oboje wg i tak jest ciężko z tym kredytem....

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    A macie już jakieś zachcianki? Wierzycie w te przesądy, że jak się ma ochotę na słodkie to będzie dziewczynka a jak na ostre/kwaśne to chłopiec?
    Ja zawsze uwielbiałam słodycze, czekoladę, ciastka.. Nie było obiadu bez deseru. A teraz tak mnie odrzuca od słodkiego, że zapas czekolady leży nietknięty, ciasta nie, wafelka nie.. Najlepiej wchodzą tosty z szynką i jajkiem. Mąż zaciera ręce bo marzy o synu:)
    U mnie się to nie sprawdziło. Przy córce słodkie nie ale za to fast foody-również męczyły mnie mdłości bez wymiotów,z synem jadłam same serki wiejskie pomidory:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • lida123 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już powiedziałam w pracy. Wszyscy z rodziny wiedzą.Ja dopiero początek 5 tc.boje się żeby wszystko było dobrze :( Wy też macie takie obawy i myśli. Czy tylko ja ? Miłego dnia kochane:)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :) Ja mam wizytę w środę nie mogę się doczekać.Co do mdłości przestałam przytulać porcelanę cała noc teraz mdli mnie rano i w nocy.W nocy mam szklankę wody z cytryna jak zaczyna mdlic to szybko pije i przechodzi a rano zanim wstanę jem w łóżku jogurt na leżąco potem mogę wstać :) Ogólnie nie wchodzi mi słodkie za to kwaśne tak ogórki, kapusta, kwaśne jabłka to jest coś czym się kilka dni teraz żywiłam.Dopadla mnie zgaga jakiś cza temu pomagało zimne mleko z lodówki a jak nie mogłam zasnąć tez tak jest często to mleko z miodem:) Nie ciągnie mnie jakieś do niezdrowych rzeczy czasami sobie pomyśle o kubełkku z Kfc, ale za chwile mam ochotę na coś innego np ciepłe tosty z serem mniam mniam.Do tej pory dużo piłam wody 3 litry minimum nieśność zawsze na czczo woda z octem jabłkowym teraz octu nie mogę a sama woda mnie odrzuca wiec wciskam cytrynę :) Bóle brzucha minęły póki co wiec mogę spac bez wstawania w nocy. Co do spodni koleżanka sprzedała mi dobry patent jak zakładacie jakieś długie swetry albo tuniki i nie widać góry spodni można sobie przez dziurkę od spodni przeplesc gumkę i zachaczyc o guzik wtedy będzie trochę zapasu z przodu bo spodnie nie są zapięte a nie spadną bo jest gumka ;) Zaraz jem drugie śniadanie i idziemy na spacer :) Milego dnia

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    anecz_kaa widzę że mamy coraz więcej wspólnego. My mieliśmy brać kredyt na dom ale teraz mamy wątpliwości czy brać... z mężem mamy oboje wg i tak jest ciężko z tym kredytem....

wiec my bierzemy kredyt... bo inaczej nie sie nie wybudujemy przez 8-10 lat... tylko teraz kwestia czy na 30 czy na 15 ( poczatkowo chcielismy na 15) ale chyba wezmiemy dłuższy okres spłaty i bedziemy nadpłacać tyle ile sie da

boze zaraz umre...mdli mnie strasznie, a musze jechac do Wro :(

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha grzecznie proszę mi wpisać miejscowość :P Wrocław :) jak sie czujecie??

uciekam na wizytę się szykować!!! Stres mnie zaczyna ogarniac :)

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    wiec my bierzemy kredyt... bo inaczej nie sie nie wybudujemy przez 8-10 lat... tylko teraz kwestia czy na 30 czy na 15 ( poczatkowo chcielismy na 15) ale chyba wezmiemy dłuższy okres spłaty i bedziemy nadpłacać tyle ile sie da

boze zaraz umre...mdli mnie strasznie, a musze jechac do Wro :(
    My wzięliśmy rok temu po ślubie kredyt na mieszkanie i drugi rok teraz leci.U nas w mieście wynajem jest droższy niż rata kredytu.Rodzice maja dom my póki co wolimy mieszkać w centrum może kiedyś zmienimy zdanie :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Agniecha grzecznie proszę mi wpisać miejscowość :P Wrocław :) jak sie czujecie??

uciekam na wizytę się szykować!!! Stres mnie zaczyna ogarniac :)
    Stres niepotrzebny będzie dobrze :) Daj znać co i jak :)

v5abi09kg49ph79h.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Ja tez wizytuje jutro :) na 14, a Ty na która masz? :p
    O 16.20 :)

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • lida123 Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w środę kochana mam wizytę zobaczymy co będzie widać. Pewnie tylko pechezyk ciążowy .

• shadee Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja muszę na wizytę serduszkową czekać do środy aż do 20.00
    a ja nie znoszę czekać ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki wczoraj kiepsko wie czułam wiec nie wchodziłam na forum ale juz wszystko nadrobione nowe dziewczyny sa juz na liście :)

Aneczka miejscowość wpisana :)

zielona spóźnione życzenia ale życzę zdrowia spokoju i przedewszystkim idealnej ciazy :)!!

Co do znaku zodiaku to mój brat to raczek :) ale, ze podejrzewam bardziej czerwiec wiec bedą bliźniaki jak moja mama :D co oznacza, przemeblowanie co tydzień bo bliźnięta mają to w naturze :D

Co do przepowiedni do płci to ja mam ochote i na słodkie i na kwaśne aktualnie (na samym początku jadłam tylko ostre) wiec trudno mi określić czy faktycznie da sie tak cos odgadnąć ale zawszeni można sie z tego pośmiać i miec to jako zabawę przed pozwaniem prawdy :)

Trzymam kciuki za wizyty i czekam na zdj :)

Zielona1911 lubi tę wiadomość

‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ