X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w najbliższej rodzinie 3 zodiakalne raki i jest ok :)

Co do smaków to jakaś masakra, mam wrażenie ze mam na coś ogromna ochotę a jak to przygotuje to bleeee . Kiedyś uwielbiałam oliwki teraz nie mogę przełknąć

• Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrazenie ze kudly mi sypia sie na potege

xnw4flw15c030w8v.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znow ucielo mi prawie caly post wrrrr... Pisalam ze za niedlugo powinno byc lepiej i moze nie wylysieje do tej pory☺

xnw4flw15c030w8v.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona najlepszego :)
    Ja nie mam żadnych objawów te wrażliwsze sutki to prawie nie odczuwalne a brzuch też raz na jakiś czas tylko da o sobie znać takie uczucie ciągnięcia. Mam wrażenie, że w tej ciąży wogole ten brzuch tak jakoś się pcha już do przodu i jakoś tak mam odruch żeby go wciągnąć bo przecież jakoś trzeba wyglądać a w tak wczesnej ciąży przecież brzucha jeszcze nie ma to co jest grane. ;)
    Jedyne objawy, które mi dokuczają i chyba pod ciążę je podepne to to, że jest mi strasznie zimno odkąd się dowiedziałam o ciąży no i zaparcia się pojawiły co mnie trochę martwi, muszę zacząć pić więcej wody albo coś w diecie zmienić. Jutro idę na badania zobaczymy co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 20:18

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

Karolcia87 ja mam podobnie do Ciebie. ciagle jest mi zimno choc do zmarźluchow nie naleze. Zaparcia i wzdedy brzuch chyba najbardziej mi przeszkadzaja z tych objaów. niestety tez mam problem z piciem wody niecierpie niegazowanej fujj.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Witaj :) Moja ciąża tylko niecały tydzień starsza od Twojej, miałam i wciąż mam podobne objawy do Twoich. Myślę że to normalne, przynajmniej tak czytałam:) u mnie beta ładnie rośnie.
    Intensywność tych objawów się zmienia, czasem po prostu "czuję brzuch", czasem jest to ból, ale niewielki. Wcześniej odczuwałam trochę takie kłucie w jajnikach jakie opisujesz, teraz już nie. Dzisiaj ból brzucha przez godzinkę był nieco mocniejszy, do tego stopnia że mnie obudził w nocy, nawet zmartwiłam się przez moment, ale potem ból ustał. To chyba rozciąganie i przygotowywanie się macicy i skoro nie są to skurcze ani nie towarzyszy temu krwawienie, nie ma podstaw do niepokoju. Czytałam, że bóle brzucha na początku ciąży mogą szczególnie dotyczyć kobietek, które miewają silne bóle miesiączkowe (to mój przypadek).

Rośnijcie zdrowo :)

zi13s65greb2l090.png
    Właśnie u mnie niedługo przed ciąża pojawiły się bolesne miesiączki, może to faktycznie dlatego;) Mój partner za to dzisiaj stwierdził ze mam "ciążowe cycki" bo sutki są takie duże a piersi nabrzmiałe :D Ja właśnie dzisiaj nie umiałam tego nazwać, ale tak jak napisałaś - "czuje brzuch" :D
    Nie mogę się doczekać aż jutro odbiorę wyniki, aż żałuje ze w niedziele nie mogłam ich zrobić :)

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Tinnera Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammmaa wrote:
    Hej dziewczyny :) Podpowiedzcie co robić... otóż ostatnia miesiączka 16 październik, cykl 29 dni no i już byłam bardzo szczęśliwa, że udało się ale dziś zrobiłam test i niestety wyszedł negatywny mimo braku miesiączki :( A teraz pytanie: umawiać się do ginekologa, czy czekać? Dodam tylko, że mam guza na macicy i obawiam się, że to jego wina :/

Tak bardzo pragniemy dzidziusia...

Od kiedy masz guza? leczony?

"Troszkę Nas Jest.."
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych bólów brzucha to najważniejsze że mamy potwierdzenie piekarza ;-)

Zimno oj zimno od początku ciąży. Moj men tylko pali w kominku i się grzeję. Ja zawsze byłam zmarzluchem ale teraz to już wyjątkowo. Mam niskie ciśnienie a dodatkowo teraz krew musi zasilic szczegolnie jeden region :-)
    Przy pobieraniu krwi laborantka miała problem żeby coś poleciało wiec mam nadzieje ze dożyję rozwiązania ;-)

• Tinnera Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona wszystkiego najlepszego :) Fajna niespodzianka :)

Co do raczków, to ja rak, tesciowa rak, szwagierka i znajomi troche nas jest ale dzieci chyba brak :)

"Troszkę Nas Jest.."
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona sto lat :)
    Ja jutro idę tez kontrolnie na badania i cala resztę tych zleconych i znów pół litra krwi nie moje :D
    A dziś smaki wygrały i pół słoika ogórków poszło:)

ex2buay3h02dl23a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Co do tych bólów brzucha to najważniejsze że mamy potwierdzenie piekarza ;-)

Zimno oj zimno od początku ciąży. Moj men tylko pali w kominku i się grzeję. Ja zawsze byłam zmarzluchem ale teraz to już wyjątkowo. Mam niskie ciśnienie a dodatkowo teraz krew musi zasilic szczegolnie jeden region :-)
    Przy pobieraniu krwi laborantka miała problem żeby coś poleciało wiec mam nadzieje ze dożyję rozwiązania ;-)

ja też się telepię z zimna, nawet jak leżę pod kołdrą szczelnie opatulona :)
    dodatkowo wszystkie zapachy czuję z 10 razy bardziej intensywnie - potrafię wywąchać nawet zapach pola jak moje psy wracają ze spaceru - przedziwne uczucie

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja ostatniomiałam @ 14.10.ale cykle mam nieregularne. 33,34dni więc nie robiłam wcześniej testu. Dzisiaj jest 37 dzień cyklu. Wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie grube kreski. Powtorzylam dziś rano i to samo. Tylko problem polega na tym, ze ja byłam w środę (15.11.) u ginekologa tak o kontrolnie i chciałam zbadsc hormony, nie podejrzewałam ciąży. Lekarz też nic nie powiedział, a robił usg dopochwowo. Co o tym myśleć? Według obliczeń rodzilabym w lipcu :) jutro pójdę na betę. Ale martwi mnie to, ze ginekolog nic nie stwierdził. Oczywiście jak sie dowiedziałam to szok i panika. Nie mogłam spac cala noc. Stres straszny mnie ogarnal. Ale dzis już się uspokoilam

ckaiskjo3c7906hm.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba się przeziebilam :(
    Dziś zjadłam imbir o czosnek i wygrywamy się z herbatka z malinami i liczę że przejdzie.
    Jak nie to pójdę do lekarza rodzinnego po jakieś zwolnienie, by podkurowac się w domu z 3-4 dni.
    W takiej sytuacji lekarz wystawia zwolnienie na chorobę, a nie ciążowe, prawda?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj strasznie pranie smierdzialo...
    Co jest nie możliwe, bo i żel do prania, plyn do plukania i jeszcze kuleczki zapachowe dałam... Normalnie pachniało jak nie czyszczona tydzien kuweta :) Śmieszne to było :D

Niecierpliwa123 lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zdenerwowałam się jak nie wiem co! Tydzień czasu chodziła za mną pizza! Miałam ochotę na nią taka jak nie wiem co! I co? Widzę ja, dostaje ja, ale jej zapach tak mnie odrzucił, ze masakra... :/

Osnowa, może zrób betę i idź w razie czego do lekarza jeszcze raz, dziwne, ze ten by nic nie zauważył...

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Monika0089 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do Was. Termin 16.07.
    Mam pytanie odnośnie objawów.
    Do 6 tygodnia oprócz bólu piersi nie miałam żadnych objawów. A od tygodnia (7) mam straszne zmiany nastrojów z którymi nie mogę sobie dać rady. Denerwuje się z byle powodu, wszystko mnie dołuje, czasami czuję jakbym miała depresję, czy to normalne? Dodam że strasznie cięszę się z tej ciąży, nie wiem skąd taki objaw... też tak macie?/

Monika0089
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    Hej dziewczyny. Ja ostatniomiałam @ 14.10.ale cykle mam nieregularne. 33,34dni więc nie robiłam wcześniej testu. Dzisiaj jest 37 dzień cyklu. Wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy i wyszły dwie grube kreski. Powtorzylam dziś rano i to samo. Tylko problem polega na tym, ze ja byłam w środę (15.11.) u ginekologa tak o kontrolnie i chciałam zbadsc hormony, nie podejrzewałam ciąży. Lekarz też nic nie powiedział, a robił usg dopochwowo. Co o tym myśleć? Według obliczeń rodzilabym w lipcu :) jutro pójdę na betę. Ale martwi mnie to, ze ginekolog nic nie stwierdził. Oczywiście jak sie dowiedziałam to szok i panika. Nie mogłam spac cala noc. Stres straszny mnie ogarnal. Ale dzis już się uspokoilam

Moja ciąża jest dość sporym zaskoczeniem - poszłam na badania kontrolne przez kolejną próbą invitro, lekarz zrobił usg dopochwowe (37 dc) i w sumie nic w środku nie zauważył, miałam jedynie endometrium powiększone (co ponoć się zdarza) dlatego na wszelki wypadek wysłał mnie na bhcg.
    5 dni później gdy już miałam wyniki pozytywne pobiegłam do gina, który specjalizuje się w prowadzeniu ciąży, na USG był widoczny pęcherzyk, beta ciągle rosła. W najbliższą środę mam wizytę serduszkową.
    Zrób jutro betę, będziesz pewniejsza.

a czemu panika i stres?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mam.. to normalne ;) Moj M mowi ze sie wyprowadzi na 9 miesięcy jak tak dalej będzie :D Bo się wkurzam o byle co i wredna się zrobilam ;) Probuje z tym walczyć, ale czasem nie wychodzi ;)

shadee lubi tę wiadomość

3i499vvjspjyuavk.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika0089 wrote:
    Dołączam do Was. Termin 16.07.
    Mam pytanie odnośnie objawów.
    Do 6 tygodnia oprócz bólu piersi nie miałam żadnych objawów. A od tygodnia (7) mam straszne zmiany nastrojów z którymi nie mogę sobie dać rady. Denerwuje się z byle powodu, wszystko mnie dołuje, czasami czuję jakbym miała depresję, czy to normalne? Dodam że strasznie cięszę się z tej ciąży, nie wiem skąd taki objaw... też tak macie?/

cześć :) z tymi zmianami nastrojów to jest przedziwnie - ja raczej złośnica jestem, więc podwyższonego poziomu złości u siebie nie zauważyłam, za to od kilku dni wzruszam się z byle powodu, co doprowadza mnie do szału. Zdarza mi się jednak że ogarnia mnie straszna fala smutku, z którą nie bardzo umiem sobie poradzić. Mam nadzieję że niedługo to minie i będę mogła po prostu cieszyć się kropkiem w brzuchu :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• krooolik Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cała gama objawów, w poprzedniej ciąży tak nie miałam. Zimno mi strasznie, chora jestem, piersi nadal ogromne i okropne mdłości i rzyganie z rana :-( nie umiem normalnie funkcjonować, a w pracy akurat teraz gorący okres i ludzi mało :-/ i tez mam całą hustawkę nastrojów - od euforii do prawie płaczu. Tragedia

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ