X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mammmaa Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    hej, a robiłaś badania z krwi? tak naprawdę to tylko one są miarodajne, testy często oszukują.
    Zrób bhcg i z tym wynikiem do lekarza

Jestem w Niemczech i nie wiem czy tu mogę zrobić test z krwi prywatnie :/ Jutro zadzwonię do ginekologa i zapytam co robić

e05bf2c537f4b5d1e24efb8bb0c6528f.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammmaa wrote:
    Jestem w Niemczech i nie wiem czy tu mogę zrobić test z krwi prywatnie :/ Jutro zadzwonię do ginekologa i zapytam co robić
    U ginekologa powinni Ci zrobic betę ;) Tak bylo u mnie ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leniwa niedziela... najadłam się jak prosiaczek :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy was też takie smaki napadają na różne - różności?
    pół wieczora chodził mi po głowie kubełek z KFC

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• sunset Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś oplądrowałam dział z jogurtami....

c55fflw1uez1iz08.png
  • Niecierpliwa123 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    To mamy wizyte tego samego dnia :)

Melbusia88 i Paulina to na 7 grudnia jest nas 3☺ tez mam wizyte i mam nadzieje ze juz lekarz pozwoli posluchac serduszka bo ostatnio bilo ale powiedzial ze woli okruszka nie meczyc jeszcze.

melbusia88, Paulina.G lubią tę wiadomość

xnw4flw15c030w8v.png

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    czy was też takie smaki napadają na różne - różności?
    pół wieczora chodził mi po głowie kubełek z KFC

Mnie ostatnio pobiera na kapustowe rzeczy. Ale roznie z tym bo tu mam ochote a za chwile nie moge na to patrzec.

xnw4flw15c030w8v.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja dopiero co miałam w środę. Wszystko ok :-) Następną mam 7 grudnia. Ja się dziś czuję ok, chociaż u nas za oknem leje, wichura i pogoda taka "kocykowa". Mierzę cukry i staram się trzymać diety. A ty kochana czemu trzymasz dietę? Czy po prostu chodzi ci o zdrowe żywienie? Daj znać po wizycie koniecznie :-)

Melbusia gin mi kazala bo cukry zawsze mialam graniczne,ale nawet nie to ja zawsze w ciazy strasznie tyje bo po 30-35 kg (wracam pozniej do swojej wagi),ale tez mam obciazenia po rodzicach i gin dla dobra mego tak zaleca.

• shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa123 wrote:
    Mnie ostatnio pobiera na kapustowe rzeczy. Ale roznie z tym bo tu mam ochote a za chwile nie moge na to patrzec.

ja mam tak samo, na coś mam wielką ochotę, że aż mnie skręca - a potem nie mogę na to patrzeć, nie mówiąc o konsumpcji. dziwne to :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Zielona zdrowka :) Ty to jeszcze skorpionek?
    Jeszcze tak :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie że nasze maluchy będą zodiakalnymi rakami? przynajmniej te, które na świat przyjdą przed 22.07
    małe raczki ponoć bardzo miłe, towarzyskie, cierpliwe ale i nieśmiałe - macie jakieś doświadczenia z maluchami spod tego znaku zodiaku?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia gin mi kazala bo cukry zawsze mialam graniczne,ale nawet nie to ja zawsze w ciazy strasznie tyje bo po 30-35 kg (wracam pozniej do swojej wagi),ale tez mam obciazenia po rodzicach i gin dla dobra mego tak zaleca.
    Aaa, no to pilnuj, bo cukrzyca to przykra sprawa :-( ale mam nadzieję, że cię minie.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może i ja się przywitam, chociaż pierwsza wizyta u lekarza dopiero przede mną;-) Tutaj na stronie termin pokazuje mi na 26 lipca :) Swoją pierwszą ciąże niestety poroniłam, mam nadzieje że tym razem się uda, tym bardziej że beta w dniu spodziewanej miesiączki wynosiła 843 :) Jutro idę powtórzyć badanie a potem mam wizytę u lekarza bo już informowałam że takie rzeczy się u mnie dzieją i kazała przyjść na wizytę :) Trzymajcie kciuki :)
    Miłej niedzieli :*

Andziula_1988, Mmargotka, gapa25 lubią tę wiadomość

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja pierwsza wizyta dopiero 4 grudnia. Doczekać się nie mogę

c55fflw1uez1iz08.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    To może i ja się przywitam, chociaż pierwsza wizyta u lekarza dopiero przede mną;-) Tutaj na stronie termin pokazuje mi na 26 lipca :) Swoją pierwszą ciąże niestety poroniłam, mam nadzieje że tym razem się uda, tym bardziej że beta w dniu spodziewanej miesiączki wynosiła 843 :) Jutro idę powtórzyć badanie a potem mam wizytę u lekarza bo już informowałam że takie rzeczy się u mnie dzieją i kazała przyjść na wizytę :) Trzymajcie kciuki :)

Cześć :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nie tylko małe :-) mój mąż jest raczkiem i jest bardzo spokojnym, opanowanym, cierpliwym, rodzinnym i dobrym człowiekiem :-)więc bardzo się cieszę na małą kopię :-)

no właśnie moje doświadczenia ze zodiakalnymi rakami są bardzo miłe - jacyś tacy pozytywni ludzie, pełni fajnej energii, nie złośliwi, nie zawzięci, ciepli i przyjaźni, takie dusze towarzystwa

melbusia88 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:

Witajcie! Trzymamy kciuki☺

xnw4flw15c030w8v.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy za przywitanie;-) Mam do Was pytanie dziewczyny, czy Wy też odczuwałyście jakby takie zakwasy w dolnej części brzucha? Nie jest to uporczywy ból, nie muszę stosować żadnych leków przeciwbólowych. Czasem też zakuje mnie w jajnikach, czy to normalne?
    I jak już zadaje pytania, dzisiaj trochę mniej niż wczoraj bolą mnie piersi? Czy was zawsze bolą tak samo czy ta intensywność się zmienia?
    Być może jestem przewrażliwiona, ale po ostatnim przykrym zdarzeniu baczniej wszystko obserwuje.

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe Mamusie;)
    Nie ma doświadczenia z rakami, ale marzę by Maleństwo urodziło się w czerwcu ;-) ja jestem czerwcowa i w czerwcu też braliśmy ślub. Mojej siostry córeczka tez czerwcowa. Dla mnie to piękny miesiąc.
    Co do tych smaków na różności. Raz mam chęć na coś i nie jestem w stanie odkryć co to. W piątek skoczyłam po kfc, zrobiłam dwa gryzy i więcej nie dałam rady. Nawet patrzeć nie mogłam. Śmieszne to ;-p a teraz jestem głodna i nie mam pomysłu co mam zjeść. Na myśl o jedzeniu mnie modli

dqpri09kh0x52aib.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonowa ja tak miałam, że piersi raz bardziej czułam raz wcale. Z innymi objawami tak samo. Też się martwiłam. Ale podobno to normalne.

dqpri09kh0x52aib.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ