X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi smakami to jest faktycznie śmiesznie. Ja kilka dni zanim dowiedziałam się o ciąży zjadłam w 2 dni 4 słoiki ogórków od mojej babci, a jak się skończyły to zaczęłam jeść oliwki :D Teraz też co chwile jestem głodna, ale nie wiem czy to nie wynika z faktu że jak dowiedziałam się o dzidziusiu to rzuciłam e-papierosa;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 16:06

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja doczynienia z rakami nie mam, w całym roku w każdym miesiącu ktoś ma urodziny, a jeden jedyny bez żadnych urodzin jest lipiec. :D wiec mam nadzieje, ze od przyszłego roku to wszystko się zmieni :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście mówię o tej najbliższej rodzinie i przyjaciołach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 16:15

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dziekujemy za przywitanie;-) Mam do Was pytanie dziewczyny, czy Wy też odczuwałyście jakby takie zakwasy w dolnej części brzucha? Nie jest to uporczywy ból, nie muszę stosować żadnych leków przeciwbólowych. Czasem też zakuje mnie w jajnikach, czy to normalne?
    I jak już zadaje pytania, dzisiaj trochę mniej niż wczoraj bolą mnie piersi? Czy was zawsze bolą tak samo czy ta intensywność się zmienia?
    Być może jestem przewrażliwiona, ale po ostatnim przykrym zdarzeniu baczniej wszystko obserwuje.

Cześć Cynamonkowaaa :) mnie w dole brzucha boli regularnie i niestety intensywnie, gin powiedział że do mięśnie dna macicy dają się we znaki. Piersi były bardzo tkliwe na samym początku, ale mniej więcej 4 dni temu przeszło

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też cierpię na to frustrujące uczucie "zjadłabym coś, ale nie wiem co". Niby jestem głodna, ale jak zaczynam jeść to jest mi niefajnie.

Co do piersi to ja nadal mam bardziej nabrzmiale i wrażliwe, ale natężenie się zmienia: raz bardziej, raz mniej. Nie złapałam reguły :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Cynamonkowaaa Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dopiero w 5 tygodniu (dokładnie 4tyg 3d), dlatego tak się martwię. Są ciagle nabrzmiałe i pełne, ale bolą ciut mniej;) Zabawne jest to że czasami swędzą;D

34bwdqk3ol07x06e.png
    Beta 15 DPO 843,83
    Beta 18 DPO 4089,10
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tezvmialam takie i od hmm ponad tygodnia takie jak u ove

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Też cierpię na to frustrujące uczucie "zjadłabym coś, ale nie wiem co". Niby jestem głodna, ale jak zaczynam jeść to jest mi niefajnie.

Co do piersi to ja nadal mam bardziej nabrzmiale i wrażliwe, ale natężenie się zmienia: raz bardziej, raz mniej. Nie złapałam reguły :)
    Mam podobnie mdli mnie bo niby jestem głodna mdli jak jem i mdli po coś bym zjadła jak już zrobię nie mam na to ochoty.Piersi bolą mąż zauważył,ze są większe i ciężkie;) Odliczmy do środy :) Umówiłam się tez do endokrynologa na grudzień

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • sunset Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś sprawdzony sposób na obliczenie terminu i tc przy 31dniowym cyklu? Belly liczy źle a na www też wszędzie inaczej i już sama nie wiem

c55fflw1uez1iz08.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny, fajnie że dołączyłyście :) Też mnie łapią zachcianki, dzisiaj to był kebab. Wzięłam dwa małe gryzy i oddałam mężowi. Potem poszliśmy na zakupy i mnie zemdliło. Masakra. Nie wyobrażam sobie jak dam radę zrobić we wtorek badania krwi na czczo - na dodatek mam spory kawałek bo chcę zrobić badania w ramach pakietu medycznego. Może poproszę męża żeby poszedł ze mną i mnie wspierał gdybym miała odlecieć. Nie znoszę badań krwi, mam beznadziejne żyły które się chowają jak jestem zdenerwowana i nieraz zdarza mi się zasłabnąć w labie. Jak kiedyś chciałam oddać honorowo krew to po wstaniu z leżanki straciłam przytomność na 10 min i zabrało mnie pogotowie do szpitala :D ale krew udało się oddać więc chociaż tyle dobrego.

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • malka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Macie jakiś sprawdzony sposób na obliczenie terminu i tc przy 31dniowym cyklu? Belly liczy źle a na www też wszędzie inaczej i już sama nie wiem

A prowadziłam kalendarz owulacji na ovufriend? Jak tak to spróbuj w ustawieniach na belly zaznaczyć ze ma liczyć od ostatniej owulacji albo automatycznie z kalendarza. Nie na podstawie dnia ostatniej miesiączki. Może to coś pomoze.

sunset lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Alfa_Centauri Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Wyliczenie na podstawie pomiaru wielkości zarodka z usg, ale to dopiero od 6 tygodnia.

3jgxflw1q814yhy7.png
    f2wl2n0a13n499gf.png
    [*] luty 2017 - 6 tc ; [*] grudzień 2017 - 12 tc
  • gapa25 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was ;) Zielona - Sto lat ;)
    I ja mam mdłości okropne i z jedzeniem tak samo, niby coś bym zjadła ale to joe to co chciałam :D co do wody, ja już nie mam tego problemu... pije nawet sporo wody, herbata okazjonalnie bo nie zawsze chce mi sie robić a potem odczekać aby wrzątku nie pić:D

• shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alfa_Centauri wrote:
    Wyliczenie na podstawie pomiaru wielkości zarodka z usg, ale to dopiero od 6 tygodnia.

ja liczyłam na podstawie prawdopodobnego terminu owulacji, bo u mnie cykle i 45 dniowe się zdarzały - zresztą gdybym liczyła od ostatniej miesiączki, to kropek byłby starszy o dwa tygodnie (miałam przesuniętą owu)
    ale najpewniej tak jak Alfa_Centauri radzi czyli USG

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Ja też miałam długie cykle, kiedyś jeden ginekolog mówił, że wtedy trzeba przyjmować, ze owulacja wsytąpiła 14 dni przed miesiaczką, więc przy cyklach 31 dniowych to wychodzi na to, że 17 dc. Więc 3 dni później niż standardowo. Dlatego policz sobie termin porodu tak, jakbyś miała miesiaczkę 3 dni później :-) ja tak liczyłam i się nie pomyliłam raczej, wielkośc z usg zgadza się z moimi obliczeniami :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Dziekujemy za przywitanie;-) Mam do Was pytanie dziewczyny, czy Wy też odczuwałyście jakby takie zakwasy w dolnej części brzucha? Nie jest to uporczywy ból, nie muszę stosować żadnych leków przeciwbólowych. Czasem też zakuje mnie w jajnikach, czy to normalne?
    I jak już zadaje pytania, dzisiaj trochę mniej niż wczoraj bolą mnie piersi? Czy was zawsze bolą tak samo czy ta intensywność się zmienia?
    Być może jestem przewrażliwiona, ale po ostatnim przykrym zdarzeniu baczniej wszystko obserwuje.

Witaj :) Moja ciąża tylko niecały tydzień starsza od Twojej, miałam i wciąż mam podobne objawy do Twoich. Myślę że to normalne, przynajmniej tak czytałam:) u mnie beta ładnie rośnie.
    Intensywność tych objawów się zmienia, czasem po prostu "czuję brzuch", czasem jest to ból, ale niewielki. Wcześniej odczuwałam trochę takie kłucie w jajnikach jakie opisujesz, teraz już nie. Dzisiaj ból brzucha przez godzinkę był nieco mocniejszy, do tego stopnia że mnie obudził w nocy, nawet zmartwiłam się przez moment, ale potem ból ustał. To chyba rozciąganie i przygotowywanie się macicy i skoro nie są to skurcze ani nie towarzyszy temu krwawienie, nie ma podstaw do niepokoju. Czytałam, że bóle brzucha na początku ciąży mogą szczególnie dotyczyć kobietek, które miewają silne bóle miesiączkowe (to mój przypadek).

Rośnijcie zdrowo :)

zi13s65greb2l090.png

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonkowaaa wrote:
    Ja jestem dopiero w 5 tygodniu (dokładnie 4tyg 3d), dlatego tak się martwię. Są ciagle nabrzmiałe i pełne, ale bolą ciut mniej;) Zabawne jest to że czasami swędzą;D
    Swędzą swędzą ;-) i są takie jakieś suche. Muszę smarować balsamem jak nigdy dotąd ;-p

dqpri09kh0x52aib.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Witaj :) Moja ciąża tylko niecały tydzień starsza od Twojej, miałam i wciąż mam podobne objawy do Twoich. Myślę że to normalne, przynajmniej tak czytałam:) u mnie beta ładnie rośnie.
    Intensywność tych objawów się zmienia, czasem po prostu "czuję brzuch", czasem jest to ból, ale niewielki. Wcześniej odczuwałam trochę takie kłucie w jajnikach jakie opisujesz, teraz już nie. Dzisiaj ból brzucha przez godzinkę był nieco mocniejszy, do tego stopnia że mnie obudził w nocy, nawet zmartwiłam się przez moment, ale potem ból ustał. To chyba rozciąganie i przygotowywanie się macicy i skoro nie są to skurcze ani nie towarzyszy temu krwawienie, nie ma podstaw do niepokoju. Czytałam, że bóle brzucha na początku ciąży mogą szczególnie dotyczyć kobietek, które miewają silne bóle miesiączkowe (to mój przypadek).

Rośnijcie zdrowo :)

zi13s65greb2l090.png

Mmargotka - kropka w kropkę to samo tłumaczył mi mój gin :) dodatkowo jeśli masz słabe mięśnie dna macicy (powoduje to bardziej intensywny ból) zaleca się "rehabilitację" czyli ich regularne ćwiczenie. Można znaleźć sporo poradników on-line jak to robić. Ja właśnie zaczynam od jutra ćwiczenia :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona spóźnione życzenia urodzinowe ;-) piękny prezent! Dla Ciebie dużo zdrowia i spokojnej ciąży ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy którejś z Was włosy zaczęły mocniej wypadać? Ja się dziś przeraziłam pod prysznicem :(
    Po umyciu głowy, gdy rozczesywałam włosy (mam średnio długie) na szczotce zostało mi ich bardzo bardzo dużo

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ