X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Monika0089 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpisanie, widzę, że nie jestem sama z takimi objawami. Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na płaczliwość..

Monika0089
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 0089, mam podobnie.

Osnowa, pewnie jesteś w ciąży i wszystko będzie ok.

Będę wdzięczna za radę odnośnie podróży samolotem - mam zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd służbowy do Gdańska, powrót samolotem (był tańszy niż pociąg) - myślałam że luz bo to krótka podróż, ale ktoś mi powiedział żebym to przemyślała bo różnica ciśnień... Ktoś coś wie o podróżowaniu samolotem w tak wczesnym stadium ciąży?
    Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero po powrocie 28 listopada we wtorek.

My w ten weekend powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Uznaliśmy że najbliższym chcemy powiedzieć i nie będziemy czekać, niezależnie od tego co będzie dalej, przecież będą z nami. Tak się wszyscy cieszyli, że aż mnie strach obleciał... ale może to znowu hormony.

zi13s65greb2l090.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli nie masz przeciwskazan i dobrze się czujesz to możesz. Moja znajoma dowiedziała się o ciąży w połowie stycznia a pod koniec stycznia lecieli z córką do USA na operację czego niestety nie mogła odwołać czy przełożyć. Pomimo takiej długiej podróży nic się z maleństwem nie stało i już jest na świecie cała i zdrowa :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee,

Panika i stres dlatego, ze to nie jest planowane. Znaczy wiedziałam, ze jak seks do końca to ryzyko ciąży jest i nawet chciałam mieć dzidzie. Ale teraz zaczynam się zastanawiać... co ze studiami? Praktyki? Nie wiem nic... ogólnie jeszcze nie dociera to do mnie. Jakoś w to nie wierzę.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Ja mam mdlosci gdy mam pusty zoladek dlatego staram sie jesc często. Od kawy mnie odrzucilo, pije wszystko inne. Ledwo rano otworze oczy i juz mnie mdli na to mi pomaga banan z lodowki :)

mam tak samo jak Ty... jak jestem głodna to umieram... a wczoraj podróż po Wrocławiu... jakieś 15 min... ledwo wytrzymałam... później jeszcze 2h leżałam, bo mnie tak mdliło :(

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    shadee,

Panika i stres dlatego, ze to nie jest planowane. Znaczy wiedziałam, ze jak seks do końca to ryzyko ciąży jest i nawet chciałam mieć dzidzie. Ale teraz zaczynam się zastanawiać... co ze studiami? Praktyki? Nie wiem nic... ogólnie jeszcze nie dociera to do mnie. Jakoś w to nie wierzę.
    Witaj;-)
    Jeśli chcecie mieć dziecko to reszta się ułoży. Nie martw się na zapas. Ja zmieniłam prace niedawno, teraz dodatkowo ruszam z własna firmą i też nie wiem jak to będzie, ale staraliśmy się ponad 4,5 roku i teraz najważniejszej jest Maleństwo. Prawie kazdy boi się zmian, a ze swojego doświadczenia widzę, że zmiany zawsze niosą coś dobrego ze sobą ;-)

Co do zmian nastrojów hehe to już chyba tu pisałam, że ogólnie płaczek ze mnie na co dzień, ale popłakałam się na reklamie Nutelli ;-) a mąż jest wstanie mnie w ciągu sekundy zdenerwować np. Jedzeniem jogurtu- wyjadał końcówkę serka i to stukanie myślałam, że mnie doprowadzi do wariacji tak i przeszkadzało.

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się z Wami podzielić swoim sposobem na mdłości. Rano jak się przebudzę wcinam jednego herbatnika, mam przy łóżku zostawiony. I po chwili czuję się znacznie lepiej i pędzę na śniadanie. Wtedy jestem w stanie coś przełknąć. Niestety zanim zdążę zjeść herbatnika łykam tabsa na tarczyce i pół godzinki i tak mnie męczą mdłości, bo tyle muszę odczekać między połknięciem tabletki a zjedzeniem czegolokolwiek.

dqpri09kh0x52aib.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Monika 0089, mam podobnie.

Osnowa, pewnie jesteś w ciąży i wszystko będzie ok.

Będę wdzięczna za radę odnośnie podróży samolotem - mam zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd służbowy do Gdańska, powrót samolotem (był tańszy niż pociąg) - myślałam że luz bo to krótka podróż, ale ktoś mi powiedział żebym to przemyślała bo różnica ciśnień... Ktoś coś wie o podróżowaniu samolotem w tak wczesnym stadium ciąży?
    Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero po powrocie 28 listopada we wtorek.

My w ten weekend powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Uznaliśmy że najbliższym chcemy powiedzieć i nie będziemy czekać, niezależnie od tego co będzie dalej, przecież będą z nami. Tak się wszyscy cieszyli, że aż mnie strach obleciał... ale może to znowu hormony.

zi13s65greb2l090.png

W pierwszej ciąży leciałam z Warszawy na Cypr i z Cypru do warszawy między 4 a 6 tygodniem ciąży i wszystko było okey. Mój lekarz też nie widzi przeciwwskazań.

Mmargotka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! A ja w tym tygodniu mam dwie wizyty - jutro prywatnie a w czwartek na nfz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok :) ktoś wizytuje ze mną?

terka, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry! A ja w tym tygodniu mam dwie wizyty - jutro prywatnie a w czwartek na nfz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok :) ktoś wizytuje ze mną?

Ja mam wizytę w Medicover w piątek. :D Nie mogę się doczekać

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak: nigdy tak szybko nie byłam w ikea!!! Masakra zapachy- porażka, mdliło mnie już tam, jeszcze nie zjadłam nic... i to był koniec... podróż do domu umierałam, mój mąż cały w strachu, że naprawdę będę zaraz wymiotować :P

zielona mnie też od kawy odrzuciło i zapach mnie drażni, wcześniej kochałam!!!

Dziś na 13 mam wizytę, liczę na serduszko! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Ja dziś na obiad robie klopsiki :P tylko muszę zjeść przed wyjazdem do Wro..

no i nie mogę jeść fast foodów... ktoś tu pisał, po prostu mi nie smakują, ale to cieszy :P

Ja jem średnio co 3h, żeby nie mieć mdłości :(

Witam nowe dziewczyny :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś idę omówić do końca nasz projekt domu :)) baardzo się cieszę, jak się uda to ruszamy wiosną!

• terka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny propo mdłości... Od kilku dni delikatnie je odczuwam (na szczęście delikatnie) i jedzenie faktycznie pomaga (sok pomarańczowy wzmacnia) tylko problem będę miała jutro... Musze iść do labka na badania... Wiadomo na czczo :/ i mysle co z tym faktem zrobić bo jednak zawsze chwile to zajmuje...
    Jedynie co mnie cieszy to wizyta czwartkowa :D nie mogę się doczekać zobaczyc juz większego kropka pewnie juz z <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 07:57

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja! o 13

terka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja mam w piątek ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mój bobas dziś spał do 8:20 wiec mogłam na spokojnie wyszykowac się do pracy i skoczyć do lidla po ekspres do kawy :)
    Miłego dnia :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

Ja tez wizytuje jutro :) na 14, a Ty na która masz? :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czeka w środę służbowa podróż do Wrocławia a w piątek do Warszawy :(
    nie wiem jak to zniosę bo mdli mnie cały czas - chociaż nie wymiotuję

dodatkowo tak makabrycznie wydęło mi od soboty brzuch, że wyglądam jakbym była w 5 mc ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee ja też mam duży brzuch, ale to chyba wieczne wzdęcia. Śmiesznie to wygląda :-)

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez tak mam ;-) żadne spodnie nie pasują. Ale od czasu do czasu łykam espumisan. Pomaga!

dqpri09kh0x52aib.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ