X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Monika0089 Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za odpisanie, widzę, że nie jestem sama z takimi objawami. Zastanawiam się czy jest jakiś sposób na płaczliwość..

Monika0089
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika 0089, mam podobnie.

Osnowa, pewnie jesteś w ciąży i wszystko będzie ok.

Będę wdzięczna za radę odnośnie podróży samolotem - mam zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd służbowy do Gdańska, powrót samolotem (był tańszy niż pociąg) - myślałam że luz bo to krótka podróż, ale ktoś mi powiedział żebym to przemyślała bo różnica ciśnień... Ktoś coś wie o podróżowaniu samolotem w tak wczesnym stadium ciąży?
    Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero po powrocie 28 listopada we wtorek.

My w ten weekend powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Uznaliśmy że najbliższym chcemy powiedzieć i nie będziemy czekać, niezależnie od tego co będzie dalej, przecież będą z nami. Tak się wszyscy cieszyli, że aż mnie strach obleciał... ale może to znowu hormony.

zi13s65greb2l090.png

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli nie masz przeciwskazan i dobrze się czujesz to możesz. Moja znajoma dowiedziała się o ciąży w połowie stycznia a pod koniec stycznia lecieli z córką do USA na operację czego niestety nie mogła odwołać czy przełożyć. Pomimo takiej długiej podróży nic się z maleństwem nie stało i już jest na świecie cała i zdrowa :)

Mmargotka lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Osnowa Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee,

Panika i stres dlatego, ze to nie jest planowane. Znaczy wiedziałam, ze jak seks do końca to ryzyko ciąży jest i nawet chciałam mieć dzidzie. Ale teraz zaczynam się zastanawiać... co ze studiami? Praktyki? Nie wiem nic... ogólnie jeszcze nie dociera to do mnie. Jakoś w to nie wierzę.

ckaiskjo3c7906hm.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    Ja mam mdlosci gdy mam pusty zoladek dlatego staram sie jesc często. Od kawy mnie odrzucilo, pije wszystko inne. Ledwo rano otworze oczy i juz mnie mdli na to mi pomaga banan z lodowki :)

mam tak samo jak Ty... jak jestem głodna to umieram... a wczoraj podróż po Wrocławiu... jakieś 15 min... ledwo wytrzymałam... później jeszcze 2h leżałam, bo mnie tak mdliło :(

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osnowa wrote:
    shadee,

Panika i stres dlatego, ze to nie jest planowane. Znaczy wiedziałam, ze jak seks do końca to ryzyko ciąży jest i nawet chciałam mieć dzidzie. Ale teraz zaczynam się zastanawiać... co ze studiami? Praktyki? Nie wiem nic... ogólnie jeszcze nie dociera to do mnie. Jakoś w to nie wierzę.
    Witaj;-)
    Jeśli chcecie mieć dziecko to reszta się ułoży. Nie martw się na zapas. Ja zmieniłam prace niedawno, teraz dodatkowo ruszam z własna firmą i też nie wiem jak to będzie, ale staraliśmy się ponad 4,5 roku i teraz najważniejszej jest Maleństwo. Prawie kazdy boi się zmian, a ze swojego doświadczenia widzę, że zmiany zawsze niosą coś dobrego ze sobą ;-)

Co do zmian nastrojów hehe to już chyba tu pisałam, że ogólnie płaczek ze mnie na co dzień, ale popłakałam się na reklamie Nutelli ;-) a mąż jest wstanie mnie w ciągu sekundy zdenerwować np. Jedzeniem jogurtu- wyjadał końcówkę serka i to stukanie myślałam, że mnie doprowadzi do wariacji tak i przeszkadzało.

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się z Wami podzielić swoim sposobem na mdłości. Rano jak się przebudzę wcinam jednego herbatnika, mam przy łóżku zostawiony. I po chwili czuję się znacznie lepiej i pędzę na śniadanie. Wtedy jestem w stanie coś przełknąć. Niestety zanim zdążę zjeść herbatnika łykam tabsa na tarczyce i pół godzinki i tak mnie męczą mdłości, bo tyle muszę odczekać między połknięciem tabletki a zjedzeniem czegolokolwiek.

dqpri09kh0x52aib.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Monika 0089, mam podobnie.

Osnowa, pewnie jesteś w ciąży i wszystko będzie ok.

Będę wdzięczna za radę odnośnie podróży samolotem - mam zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd służbowy do Gdańska, powrót samolotem (był tańszy niż pociąg) - myślałam że luz bo to krótka podróż, ale ktoś mi powiedział żebym to przemyślała bo różnica ciśnień... Ktoś coś wie o podróżowaniu samolotem w tak wczesnym stadium ciąży?
    Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero po powrocie 28 listopada we wtorek.

My w ten weekend powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Uznaliśmy że najbliższym chcemy powiedzieć i nie będziemy czekać, niezależnie od tego co będzie dalej, przecież będą z nami. Tak się wszyscy cieszyli, że aż mnie strach obleciał... ale może to znowu hormony.

zi13s65greb2l090.png

W pierwszej ciąży leciałam z Warszawy na Cypr i z Cypru do warszawy między 4 a 6 tygodniem ciąży i wszystko było okey. Mój lekarz też nie widzi przeciwwskazań.

Mmargotka lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Sanka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! A ja w tym tygodniu mam dwie wizyty - jutro prywatnie a w czwartek na nfz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok :) ktoś wizytuje ze mną?

terka, po_prostu_ja lubią tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Dzień dobry! A ja w tym tygodniu mam dwie wizyty - jutro prywatnie a w czwartek na nfz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok :) ktoś wizytuje ze mną?

Ja mam wizytę w Medicover w piątek. :D Nie mogę się doczekać

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak: nigdy tak szybko nie byłam w ikea!!! Masakra zapachy- porażka, mdliło mnie już tam, jeszcze nie zjadłam nic... i to był koniec... podróż do domu umierałam, mój mąż cały w strachu, że naprawdę będę zaraz wymiotować :P

zielona mnie też od kawy odrzuciło i zapach mnie drażni, wcześniej kochałam!!!

Dziś na 13 mam wizytę, liczę na serduszko! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :)

Ja dziś na obiad robie klopsiki :P tylko muszę zjeść przed wyjazdem do Wro..

no i nie mogę jeść fast foodów... ktoś tu pisał, po prostu mi nie smakują, ale to cieszy :P

Ja jem średnio co 3h, żeby nie mieć mdłości :(

Witam nowe dziewczyny :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś idę omówić do końca nasz projekt domu :)) baardzo się cieszę, jak się uda to ruszamy wiosną!

• terka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny propo mdłości... Od kilku dni delikatnie je odczuwam (na szczęście delikatnie) i jedzenie faktycznie pomaga (sok pomarańczowy wzmacnia) tylko problem będę miała jutro... Musze iść do labka na badania... Wiadomo na czczo :/ i mysle co z tym faktem zrobić bo jednak zawsze chwile to zajmuje...
    Jedynie co mnie cieszy to wizyta czwartkowa :D nie mogę się doczekać zobaczyc juz większego kropka pewnie juz z <3 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 07:57

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja! o 13

terka lubi tę wiadomość

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:
    Ja mam w piątek ;-)

dqpri09kh0x52aib.png
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) mój bobas dziś spał do 8:20 wiec mogłam na spokojnie wyszykowac się do pracy i skoczyć do lidla po ekspres do kawy :)
    Miłego dnia :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanka wrote:

Ja tez wizytuje jutro :) na 14, a Ty na która masz? :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie czeka w środę służbowa podróż do Wrocławia a w piątek do Warszawy :(
    nie wiem jak to zniosę bo mdli mnie cały czas - chociaż nie wymiotuję

dodatkowo tak makabrycznie wydęło mi od soboty brzuch, że wyglądam jakbym była w 5 mc ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee ja też mam duży brzuch, ale to chyba wieczne wzdęcia. Śmiesznie to wygląda :-)

l22n6iyek016fbg8.png

Wysłany: 20 listopada 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tez tak mam ;-) żadne spodnie nie pasują. Ale od czasu do czasu łykam espumisan. Pomaga!

dqpri09kh0x52aib.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ