LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Monika 0089, mam podobnie.
Osnowa, pewnie jesteś w ciąży i wszystko będzie ok.
Będę wdzięczna za radę odnośnie podróży samolotem - mam zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd służbowy do Gdańska, powrót samolotem (był tańszy niż pociąg) - myślałam że luz bo to krótka podróż, ale ktoś mi powiedział żebym to przemyślała bo różnica ciśnień... Ktoś coś wie o podróżowaniu samolotem w tak wczesnym stadium ciąży?
Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero po powrocie 28 listopada we wtorek.
My w ten weekend powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Uznaliśmy że najbliższym chcemy powiedzieć i nie będziemy czekać, niezależnie od tego co będzie dalej, przecież będą z nami. Tak się wszyscy cieszyli, że aż mnie strach obleciał... ale może to znowu hormony.
-
Jeżeli nie masz przeciwskazan i dobrze się czujesz to możesz. Moja znajoma dowiedziała się o ciąży w połowie stycznia a pod koniec stycznia lecieli z córką do USA na operację czego niestety nie mogła odwołać czy przełożyć. Pomimo takiej długiej podróży nic się z maleństwem nie stało i już jest na świecie cała i zdrowa
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
shadee,
Panika i stres dlatego, ze to nie jest planowane. Znaczy wiedziałam, ze jak seks do końca to ryzyko ciąży jest i nawet chciałam mieć dzidzie. Ale teraz zaczynam się zastanawiać... co ze studiami? Praktyki? Nie wiem nic... ogólnie jeszcze nie dociera to do mnie. Jakoś w to nie wierzę. -
Zielona1911 wrote:Ja mam mdlosci gdy mam pusty zoladek dlatego staram sie jesc często. Od kawy mnie odrzucilo, pije wszystko inne. Ledwo rano otworze oczy i juz mnie mdli na to mi pomaga banan z lodowki
mam tak samo jak Ty... jak jestem głodna to umieram... a wczoraj podróż po Wrocławiu... jakieś 15 min... ledwo wytrzymałam... później jeszcze 2h leżałam, bo mnie tak mdliło
-
Osnowa wrote:shadee,
Panika i stres dlatego, ze to nie jest planowane. Znaczy wiedziałam, ze jak seks do końca to ryzyko ciąży jest i nawet chciałam mieć dzidzie. Ale teraz zaczynam się zastanawiać... co ze studiami? Praktyki? Nie wiem nic... ogólnie jeszcze nie dociera to do mnie. Jakoś w to nie wierzę.
Jeśli chcecie mieć dziecko to reszta się ułoży. Nie martw się na zapas. Ja zmieniłam prace niedawno, teraz dodatkowo ruszam z własna firmą i też nie wiem jak to będzie, ale staraliśmy się ponad 4,5 roku i teraz najważniejszej jest Maleństwo. Prawie kazdy boi się zmian, a ze swojego doświadczenia widzę, że zmiany zawsze niosą coś dobrego ze sobą
Co do zmian nastrojów hehe to już chyba tu pisałam, że ogólnie płaczek ze mnie na co dzień, ale popłakałam się na reklamie Nutelli a mąż jest wstanie mnie w ciągu sekundy zdenerwować np. Jedzeniem jogurtu- wyjadał końcówkę serka i to stukanie myślałam, że mnie doprowadzi do wariacji tak i przeszkadzało. -
Muszę się z Wami podzielić swoim sposobem na mdłości. Rano jak się przebudzę wcinam jednego herbatnika, mam przy łóżku zostawiony. I po chwili czuję się znacznie lepiej i pędzę na śniadanie. Wtedy jestem w stanie coś przełknąć. Niestety zanim zdążę zjeść herbatnika łykam tabsa na tarczyce i pół godzinki i tak mnie męczą mdłości, bo tyle muszę odczekać między połknięciem tabletki a zjedzeniem czegolokolwiek.
-
Mmargotka wrote:Monika 0089, mam podobnie.
Osnowa, pewnie jesteś w ciąży i wszystko będzie ok.
Będę wdzięczna za radę odnośnie podróży samolotem - mam zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd służbowy do Gdańska, powrót samolotem (był tańszy niż pociąg) - myślałam że luz bo to krótka podróż, ale ktoś mi powiedział żebym to przemyślała bo różnica ciśnień... Ktoś coś wie o podróżowaniu samolotem w tak wczesnym stadium ciąży?
Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero po powrocie 28 listopada we wtorek.
My w ten weekend powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Uznaliśmy że najbliższym chcemy powiedzieć i nie będziemy czekać, niezależnie od tego co będzie dalej, przecież będą z nami. Tak się wszyscy cieszyli, że aż mnie strach obleciał... ale może to znowu hormony.
W pierwszej ciąży leciałam z Warszawy na Cypr i z Cypru do warszawy między 4 a 6 tygodniem ciąży i wszystko było okey. Mój lekarz też nie widzi przeciwwskazań.Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry! A ja w tym tygodniu mam dwie wizyty - jutro prywatnie a w czwartek na nfz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok ktoś wizytuje ze mną?
terka, po_prostu_ja lubią tę wiadomość
-
a ja tak: nigdy tak szybko nie byłam w ikea!!! Masakra zapachy- porażka, mdliło mnie już tam, jeszcze nie zjadłam nic... i to był koniec... podróż do domu umierałam, mój mąż cały w strachu, że naprawdę będę zaraz wymiotować
zielona mnie też od kawy odrzuciło i zapach mnie drażni, wcześniej kochałam!!!
Dziś na 13 mam wizytę, liczę na serduszko! Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Ja dziś na obiad robie klopsiki tylko muszę zjeść przed wyjazdem do Wro..
no i nie mogę jeść fast foodów... ktoś tu pisał, po prostu mi nie smakują, ale to cieszy
Ja jem średnio co 3h, żeby nie mieć mdłości
Witam nowe dziewczyny
-
Dziewczyny propo mdłości... Od kilku dni delikatnie je odczuwam (na szczęście delikatnie) i jedzenie faktycznie pomaga (sok pomarańczowy wzmacnia) tylko problem będę miała jutro... Musze iść do labka na badania... Wiadomo na czczo i mysle co z tym faktem zrobić bo jednak zawsze chwile to zajmuje...
Jedynie co mnie cieszy to wizyta czwartkowa nie mogę się doczekać zobaczyc juz większego kropka pewnie juz zWiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 07:57
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Dzień dobry mój bobas dziś spał do 8:20 wiec mogłam na spokojnie wyszykowac się do pracy i skoczyć do lidla po ekspres do kawy
Miłego dnia