X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    ... jedyne badania jakie mialam do tej pory zrobione to tylko krew na witamine D... lekarze twierdza w danii, ze jesli sie nie choruje to nie ma podstaw robic innych badan... moze babeczka ma tez takie podejscie? ja nawet usg robilam prywatnie bo "nie ma podstaw, zeby robic wczesniej"... jak tak patrze na polske i danie to w polsce ciaza przypomina troche potencjalnie smiertelna chorobe:P :) wiec spokojnie i bez nerwow:) jesli przez ostatni rok nie chorowalas to nagle nie zaczniesz... jesli mialas problemy ze zdrowiem juz wczesniej to nalezy je monitorowac:)
    Hej, witam i pozdrawiam :-) Chciałam się odnieść do twoich słów "jesli przez ostatni rok nie chorowalas to nagle nie zaczniesz". Niestety nie zgodzę się. Jest kilka choróbsk, które mogą wyjść nagle w ciąży nagle, mimo, że wcześniej było ok. Sama tego doświadczyłam. Miesiąc przed ciążą mój cukier był w normie, niestety już na początku, w 5 tyg (!)przyszła do mnie cukrzyca ciążowa. Może powodować wady rozwojowe, a nawet poronienie. Dowiedziałam się o niej robiąc podstawowe badania na samym początku. Podobnie toksoplazmoza. Robiłam badania w sierpniu i znów dostałam skierowanie Pytam lekarza czy muszę znów, a wiedząc, że mam kota w domu odpowiedział mi pytaniem "a jest Pani pewna, że nie zaraziła się np. w tym miesiącu?". Dlatego uważam, że nie należy ignorować badań zleconych przez lekarzy. Oczywiście nie należy też panikować i robić wszytskie badania świata, ale badać się trzeba. Chyba jednak wolę polskich lekarzy.

shadee, PixiDixi, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mammmaa Debiutantka

Wysłany: 19 listopada 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Podpowiedzcie co robić... otóż ostatnia miesiączka 16 październik, cykl 29 dni no i już byłam bardzo szczęśliwa, że udało się ale dziś zrobiłam test i niestety wyszedł negatywny mimo braku miesiączki :( A teraz pytanie: umawiać się do ginekologa, czy czekać? Dodam tylko, że mam guza na macicy i obawiam się, że to jego wina :/

Tak bardzo pragniemy dzidziusia...

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

e05bf2c537f4b5d1e24efb8bb0c6528f.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammmaa wrote:
    Hej dziewczyny :) Podpowiedzcie co robić... otóż ostatnia miesiączka 16 październik, cykl 29 dni no i już byłam bardzo szczęśliwa, że udało się ale dziś zrobiłam test i niestety wyszedł negatywny mimo braku miesiączki :( A teraz pytanie: umawiać się do ginekologa, czy czekać? Dodam tylko, że mam guza na macicy i obawiam się, że to jego wina :/

hej, a robiłaś badania z krwi? tak naprawdę to tylko one są miarodajne, testy często oszukują.
    Zrób bhcg i z tym wynikiem do lekarza

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hej, witam i pozdrawiam :-) Chciałam się odnieść do twoich słów "jesli przez ostatni rok nie chorowalas to nagle nie zaczniesz". Niestety nie zgodzę się. Jest kilka choróbsk, które mogą wyjść nagle w ciąży nagle, mimo, że wcześniej było ok. Sama tego doświadczyłam. Miesiąc przed ciążą mój cukier był w normie, niestety już na początku, w 5 tyg (!)przyszła do mnie cukrzyca ciążowa. Może powodować wady rozwojowe, a nawet poronienie. Dowiedziałam się o niej robiąc podstawowe badania na samym początku. Podobnie toksoplazmoza. Robiłam badania w sierpniu i znów dostałam skierowanie Pytam lekarza czy muszę znów, a wiedząc, że mam kota w domu odpowiedział mi pytaniem "a jest Pani pewna, że nie zaraziła się np. w tym miesiącu?". Dlatego uważam, że nie należy ignorować badań zleconych przez lekarzy. Oczywiście nie należy też panikować i robić wszytskie badania świata, ale badać się trzeba. Chyba jednak wolę polskich lekarzy.
    Tez zgodzie sie z Melbusia. Choroba przeciez nie zapowie sie abys wiedziala,ze zachorujesz.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona zdrowka :) Ty to jeszcze skorpionek?

Zielona1911 lubi tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Pixi :-) jak tam Twoje okruszki :-) ?

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mammmaa wrote:

Znów miałam zacytować, a na telefonie niechcący klika mi się lubię :/
    Ja tak samo jak mówiła shade zrobiłabym test z krwi, te domowe testy nigdy nie dają 100% pewności.

3i499vvjq8tpbt16.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czym jest to spowodowane ale od 2 czy 3 dni moje złote pierscionki strasznie „brudzą” :/ złote są na pewno, wiec nie ma możliwości, żeby brudzily bo tombak czy coś. Wcześniej nigdy tak nie miałam :/ spotkała się może któraś z Was z czymś takim?

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Nie wiem czym jest to spowodowane ale od 2 czy 3 dni moje złote pierscionki strasznie „brudzą” :/ złote są na pewno, wiec nie ma możliwości, żeby brudzily bo tombak czy coś. Wcześniej nigdy tak nie miałam :/ spotkała się może któraś z Was z czymś takim?

mnie po kuracji hormonalnej zżółkł pierścionek zaręczynowy z białego złota :( przynajmniej tak myślałam, bo zbiegło się to w czasie, ale poczytałam na forach dyskusyjnych, że takie właściwości niestety ma prawdziwe białe złoto i że trzeba powtórzyć rodowanie więc raczej nie miało to nic wspólnego z hormonami, chociaż czułam się jak chodząca tablica Mendelejewa.
    co do złota żółtego - czytałam kiedyś że złoto może brudzić od zmiany PH skóry, ale nie wiem czy to brzmi wiarygodnie :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś pobiłam rekord spania ... 13 godzin i w sumie to dalej ziewam,
    3 razy siku w nocy
    i ogarnął mnie taki niedzielny LEŃ że nawet śniadania mi się nie chciało rano wstać i zrobić

gdzie jest moja energia? :(

melbusia88 lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee a kto bogatemu zabroni spać :-)? Poodpoczywaj jeśli masz możliwość, a co :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia jutro mam wizyte serduszkowa o 17 to dam znac. Dzisiaj to bardzo bola mnie krzyze,ale wole jak cos pobolewa niz jak jest cisza hehe. Jak Ty sie czyjesz?ja mam stradzne trudnosci z dietą praktycznie zawieszona bo tesciowa przyjechala i takie fanaberie nie dla niej....Gotuje nam po "staremu" takze wiesz co.
    Kiedy masz wizyte u gina?

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    mnie po kuracji hormonalnej zżółkł pierścionek zaręczynowy z białego złota :( przynajmniej tak myślałam, bo zbiegło się to w czasie, ale poczytałam na forach dyskusyjnych, że takie właściwości niestety ma prawdziwe białe złoto i że trzeba powtórzyć rodowanie więc raczej nie miało to nic wspólnego z hormonami, chociaż czułam się jak chodząca tablica Mendelejewa.
    co do złota żółtego - czytałam kiedyś że złoto może brudzić od zmiany PH skóry, ale nie wiem czy to brzmi wiarygodnie :)

Oby było tak jak mówisz, bo nie wiem co mam o tym myśleć. Ale we wtorek chyba zapytam lekarza...

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Shadee a kto bogatemu zabroni spać :-)? Poodpoczywaj jeśli masz możliwość, a co :-)

jestem przyzwyczajona do bycia w ciągłym ruchu, a teraz się czuję jakby ze mnie ktoś powietrze spuścił ...
    dziwnie mi z tym :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbusia jutro mam wizyte serduszkowa o 17 to dam znac. Dzisiaj to bardzo bola mnie krzyze,ale wole jak cos pobolewa niz jak jest cisza hehe. Jak Ty sie czyjesz?ja mam stradzne trudnosci z dietą praktycznie zawieszona bo tesciowa przyjechala i takie fanaberie nie dla niej....Gotuje nam po "staremu" takze wiesz co.
    Kiedy masz wizyte u gina?
    Ja dopiero co miałam w środę. Wszystko ok :-) Następną mam 7 grudnia. Ja się dziś czuję ok, chociaż u nas za oknem leje, wichura i pogoda taka "kocykowa". Mierzę cukry i staram się trzymać diety. A ty kochana czemu trzymasz dietę? Czy po prostu chodzi ci o zdrowe żywienie? Daj znać po wizycie koniecznie :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    jestem przyzwyczajona do bycia w ciągłym ruchu, a teraz się czuję jakby ze mnie ktoś powietrze spuścił ...
    dziwnie mi z tym :)
    Słuchaj swojego organizmu, widocznie tego potrzebował.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ja dopiero co miałam w środę. Wszystko ok :-) Następną mam 7 grudnia. Ja się dziś czuję ok, chociaż u nas za oknem leje, wichura i pogoda taka "kocykowa". Mierzę cukry i staram się trzymać diety. A ty kochana czemu trzymasz dietę? Czy po prostu chodzi ci o zdrowe żywienie? Daj znać po wizycie koniecznie :-)
    To mamy wizyte tego samego dnia :)

3i499vvjspjyuavk.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    To mamy wizyte tego samego dnia :)
    |O, to fajnie, będziemy mogły sobie porównać, bo widzę że i termin mamy prawie ten sam :-) Co ile ginekolog wyznacza ci wizyty?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    |O, to fajnie, będziemy mogły sobie porównać, bo widzę że i termin mamy prawie ten sam :-) Co ile ginekolog wyznacza ci wizyty?
    Teraz co 4 tygodnie ;) U mnie na USG ciąża wychodzi o 4 dni starsza więc nie wiem czy porównywanie będzie ok ;) Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2017, 13:08

3i499vvjspjyuavk.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    To jest jakieś wyjście ;)
    Są też apki na telefon przypominające o piciu wody ;)

dqpri09kh0x52aib.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ