LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Szok, do d*** z takim lekarzem aż szkoda słów...
A kiedy masz wizytę u „normalniejszego” lekarza? Może do tej pory zrób te badania, które ona wypisała i zobacz co powie Ci ten drugi lekarz, najwyżej zrobisz jeszcze tamte. No sama nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji... ale raczej poczekała na tamtego, jeśli termin nie jest jakis odległy -
kashanti wrote:hej chcialabym sie dopisac do waszej listy termin 1 lipca dzisiaj bylam na pierwszym USG
mamy dzis 1,47 cm i serduszko bijace 167 bpm
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
po_prostu_ja wrote:Szok, do d*** z takim lekarzem aż szkoda słów...
A kiedy masz wizytę u „normalniejszego” lekarza? Może do tej pory zrób te badania, które ona wypisała i zobacz co powie Ci ten drugi lekarz, najwyżej zrobisz jeszcze tamte. No sama nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji... ale raczej poczekała na tamtego, jeśli termin nie jest jakis odległy
U mojego lekarza będę 30.11 i chciałam mieć już wyniki, zrobię co mam, zobaczymy co powie. Do tej baby juz nigdy w życiu nie pojde. Do innych lekarzy kolejki na 2 miesiące a u niej pusto - to nie przypadekpo_prostu_ja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lena21 wrote:U mojego lekarza będę 30.11 i chciałam mieć już wyniki, zrobię co mam, zobaczymy co powie. Do tej baby juz nigdy w życiu nie pojde. Do innych lekarzy kolejki na 2 miesiące a u niej pusto - to nie przypadek
Miałam cytować zamiast polubić.
Dokładnie, nie bez powodu ludzi do niej brak. A lepiej się nie denerwować
Ja właśnie we wtorek tez mam wizytę u lekarza do którego są najmniejsze kolejki i mam obawy, ze może być podobna olewcza sytuacja. Ale chcąc mieć skierowanie na badania NFZ musiałam już wybrać jego, niż czekać na wizytę do lutego czy czerwca -
po_prostu_ja wrote:Wszyscy wszędzie jakieś wypady, a ja do 20 w pracy, nic przyjemnego :p
Za to dziś mam ochotę na coś, ale SAMA NIE WIEM NA CO!!! :ppo_prostu_ja lubi tę wiadomość
-
Vanilka wrote:ooo tóż to! ja mam dokladnie tak samo:D mam ochote ale nie moge sprecyzowac na co
ja z powodu braku coli, chleba, smalczyku i ogórków właśnie zrobiłam lasagne tylko jakaś taka hurtowa wersja mi wyszła
chyba przez tydzień będziemy ją jeść
sunset lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Hej dziewczynki, te które są na wątku staranowanie pewnie kojarzą już mojego posta, ale i Wam się wyżalę że się dziś wkurzyłam...
chodzę prywatnie do lekarza, ale mam tez pakiet w enelmedzie i mój lekarz prowadzący wypisał mi wszystkie badania jakie mam zrobić przed 1 wizyta, zapisałam się wiec do enela do tej lekarki do której chodziłam przed ciążą, ale odwołała wizyty i przesunęli mnie do innej - jak się później okazało starej prukwy - byka wredna, powiedziała że moja cb z lipca to równie dibrze mógł być błąd laboratorium i ona jej nie liczy, miała mi tylko i wyłącznie wypisać skierowanie na badania, ale i z tym miała problem, uznała ze skoro ktoś inny prowadzi ciąże to ona nie będzie brała za mnie odpowiedzialności itd. W końcu wypisała ale „zapomniała o ft3 ft4, CPR i hbsag - myślicie ze powinnam je zrobić na własny koszt? Nie wiem czego dotyczą dwa ostatnie.
Później poprosiłam jeszcze o skierowanie na usg prenatakne to wypisała ale dodała ze to drogie i pewnie nie mam w pakiecie, jak powiedziałam ze pracuje w dużej firmie inna pewno mam cały pakiet ciążowy to prychnęła powodzenia pod nosem- oczywyscie miałam racje, przysługuje mi to badanie. No głupia cipa, bo już inaczej nie mogę powiedzieć.
Sorki musiałam to napisać, w życiu się tam nie spotkałam z takim lekarzem - wszyscy są zawsze mili i profesjonalni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 20:40
Lena21 lubi tę wiadomość
-
kashanti wrote:... jedyne badania jakie mialam do tej pory zrobione to tylko krew na witamine D... lekarze twierdza w danii, ze jesli sie nie choruje to nie ma podstaw robic innych badan... moze babeczka ma tez takie podejscie? ja nawet usg robilam prywatnie bo "nie ma podstaw, zeby robic wczesniej"... jak tak patrze na polske i danie to w polsce ciaza przypomina troche potencjalnie smiertelna chorobe:P wiec spokojnie i bez nerwow:) jesli przez ostatni rok nie chorowalas to nagle nie zaczniesz... jesli mialas problemy ze zdrowiem juz wczesniej to nalezy je monitorowac:)
Kurczę chyba wole to nasze polskie podejście, bo skoro mamy tak świetnie rozwinięta medycynę to należy ja wykorzystać, oczywiście przesada nie jest dobra i wszystko z umiarem, ale ja czuje się bezpieczniej chyba
Dostałam skierowanie na badania i we wtorek idę do labu.
Miłego wieczoru babeczkiAgniechaaaa lubi tę wiadomość
-
Dla mnie największym problemem jest picie odpowiedniej ilości płynów... Zawsze miałam ten problem, nigdy nie czułam, że muszę pić.
Co niestety raz doprowadziło do wizyty w szpitalu i odwodnienia stopnia 2
Staram się nawadniac, ale to nadal za mało.. conajmniej o 1 litr
Macie na to jakiś sposób?
Życzę Wam udanego wieczoru i dobrej nocyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 21:32
-
alicjaaaa wrote:Cześć dziewczyny,
trochę dziwnie tu wrócić tak szybko, ale cieszę się kolejnym szczęściem, więc mam nadzieję móc przeżywać kolejną ciążę z Wami
Jestem mamą 15 miesięcznej Julianki i teraz czekamy na kolejnego szkraba!
TP wg. @ i belly to 5.07.2018
Pozdrawiam,
Cześć :* tez mi było dziwnie wrócić! Ja mam 12 miesięcznego synka -
A ja dzis pierwszy raz miałam zachcianke na kakao! Mamy tez plus ze mamy swoje mleko bez żadnej chemii
Współczuję lekarki ja tego nie rozumiem czemu oni nie chca wypisywać skierowan na badan skoro i tak za to nie placa..02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Paulina.G wrote:Dla mnie największym problemem jest picie odpowiedniej ilości płynów... Zawsze miałam ten problem, nigdy nie czułam, że muszę pić.
Życzę Wam udanego wieczoru i dobrej nocy
Moja przyjaciółka na butelce wody czy tam soku robi kreski i zapisuje sibie godziny (tyle do 10, tyle do 13 itd)- wtedy w ciągu dnia jak spogląda ma butelkę w pracy to sibie przypomina ze za mało jeszcze wypiła. Może to jakoś sposób -
Britty wrote:A ja dzis pierwszy raz miałam zachcianke na kakao! Mamy tez plus ze mamy swoje mleko bez żadnej chemii
Współczuję lekarki ja tego nie rozumiem czemu oni nie chca wypisywać skierowan na badan skoro i tak za to nie placa.. -
Paulina.G wrote:Dla mnie największym problemem jest picie odpowiedniej ilości płynów... Zawsze miałam ten problem, nigdy nie czułam, że muszę pić.
Życzę Wam udanego wieczoru i dobrej nocy
mamy ten sam problem, ja zasadniczo piję zdecydowanie za rzadko i za mało - dodatkowo nie znoszę niegazowanej wody
wiedząc że muszę się nawadniać, ostatnio pijam herbatę z domowej roboty sokiem malinowym albo z miodem i imbirem
jedz owoce jeśli lubisz, tam też jest woda