X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok, do d*** z takim lekarzem :/ aż szkoda słów... :/
    A kiedy masz wizytę u „normalniejszego” lekarza? Może do tej pory zrób te badania, które ona wypisała i zobacz co powie Ci ten drugi lekarz, najwyżej zrobisz jeszcze tamte. No sama nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji... ale raczej poczekała na tamtego, jeśli termin nie jest jakis odległy :)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    :) hej chcialabym sie dopisac do waszej listy :) termin 1 lipca :) dzisiaj bylam na pierwszym USG :)
    mamy dzis 1,47 cm i serduszko bijace 167 bpm :)
    hv6og7.png
    Hello ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Szok, do d*** z takim lekarzem :/ aż szkoda słów... :/
    A kiedy masz wizytę u „normalniejszego” lekarza? Może do tej pory zrób te badania, które ona wypisała i zobacz co powie Ci ten drugi lekarz, najwyżej zrobisz jeszcze tamte. No sama nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji... ale raczej poczekała na tamtego, jeśli termin nie jest jakis odległy :)

U mojego lekarza będę 30.11 i chciałam mieć już wyniki, zrobię co mam, zobaczymy co powie. Do tej baby juz nigdy w życiu nie pojde. Do innych lekarzy kolejki na 2 miesiące a u niej pusto - to nie przypadek

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    :) hej chcialabym sie dopisac do waszej listy :) termin 1 lipca :) dzisiaj bylam na pierwszym USG :)
    hv6og7.png
    Cześć :) a skąd jesteście?

• shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    hv6og7.png

gratulacje :) niech maluch rośnie zdrowo <3

kashanti lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    U mojego lekarza będę 30.11 i chciałam mieć już wyniki, zrobię co mam, zobaczymy co powie. Do tej baby juz nigdy w życiu nie pojde. Do innych lekarzy kolejki na 2 miesiące a u niej pusto - to nie przypadek

Miałam cytować zamiast polubić. ;)
    Dokładnie, nie bez powodu ludzi do niej brak. A lepiej się nie denerwować ;)
    Ja właśnie we wtorek tez mam wizytę u lekarza do którego są najmniejsze kolejki i mam obawy, ze może być podobna olewcza sytuacja. Ale chcąc mieć skierowanie na badania NFZ musiałam już wybrać jego, niż czekać na wizytę do lutego czy czerwca :/

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Wszyscy wszędzie jakieś wypady, a ja do 20 w pracy, nic przyjemnego :p
    Za to dziś mam ochotę na coś, ale SAMA NIE WIEM NA CO!!! :p
    ooo tóż to! ja mam dokladnie tak samo:D mam ochote ale nie moge sprecyzowac na co ;)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    ooo tóż to! ja mam dokladnie tak samo:D mam ochote ale nie moge sprecyzowac na co ;)

ja z powodu braku coli, chleba, smalczyku i ogórków właśnie zrobiłam lasagne :D tylko jakaś taka hurtowa wersja mi wyszła
    chyba przez tydzień będziemy ją jeść :)

sunset lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• kashanti Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć :) a skąd jesteście?
    :) Kopenhaga :)

• kashanti Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Hej dziewczynki, te które są na wątku staranowanie pewnie kojarzą już mojego posta, ale i Wam się wyżalę :) że się dziś wkurzyłam...
    chodzę prywatnie do lekarza, ale mam tez pakiet w enelmedzie i mój lekarz prowadzący wypisał mi wszystkie badania jakie mam zrobić przed 1 wizyta, zapisałam się wiec do enela do tej lekarki do której chodziłam przed ciążą, ale odwołała wizyty i przesunęli mnie do innej - jak się później okazało starej prukwy - byka wredna, powiedziała że moja cb z lipca to równie dibrze mógł być błąd laboratorium i ona jej nie liczy, miała mi tylko i wyłącznie wypisać skierowanie na badania, ale i z tym miała problem, uznała ze skoro ktoś inny prowadzi ciąże to ona nie będzie brała za mnie odpowiedzialności itd. W końcu wypisała ale „zapomniała o ft3 ft4, CPR i hbsag - myślicie ze powinnam je zrobić na własny koszt? Nie wiem czego dotyczą dwa ostatnie.
    Później poprosiłam jeszcze o skierowanie na usg prenatakne to wypisała ale dodała ze to drogie i pewnie nie mam w pakiecie, jak powiedziałam ze pracuje w dużej firmie inna pewno mam cały pakiet ciążowy to prychnęła powodzenia pod nosem- oczywyscie miałam racje, przysługuje mi to badanie. No głupia cipa, bo już inaczej nie mogę powiedzieć.

Sorki musiałam to napisać, w życiu się tam nie spotkałam z takim lekarzem - wszyscy są zawsze mili i profesjonalni...
    ... jedyne badania jakie mialam do tej pory zrobione to tylko krew na witamine D... lekarze twierdza w danii, ze jesli sie nie choruje to nie ma podstaw robic innych badan... moze babeczka ma tez takie podejscie? ja nawet usg robilam prywatnie bo "nie ma podstaw, zeby robic wczesniej"... jak tak patrze na polske i danie to w polsce ciaza przypomina troche potencjalnie smiertelna chorobe:P :) wiec spokojnie i bez nerwow:) jesli przez ostatni rok nie chorowalas to nagle nie zaczniesz... jesli mialas problemy ze zdrowiem juz wczesniej to nalezy je monitorowac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 20:40

Lena21 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kashanti wrote:
    ... jedyne badania jakie mialam do tej pory zrobione to tylko krew na witamine D... lekarze twierdza w danii, ze jesli sie nie choruje to nie ma podstaw robic innych badan... moze babeczka ma tez takie podejscie? ja nawet usg robilam prywatnie bo "nie ma podstaw, zeby robic wczesniej"... jak tak patrze na polske i danie to w polsce ciaza przypomina troche potencjalnie smiertelna chorobe:P :) wiec spokojnie i bez nerwow:) jesli przez ostatni rok nie chorowalas to nagle nie zaczniesz... jesli mialas problemy ze zdrowiem juz wczesniej to nalezy je monitorowac:)

Kurczę chyba wole to nasze polskie podejście, bo skoro mamy tak świetnie rozwinięta medycynę to należy ja wykorzystać, oczywiście przesada nie jest dobra i wszystko z umiarem, ale ja czuje się bezpieczniej chyba ;)

Dostałam skierowanie na badania i we wtorek idę do labu.

Miłego wieczoru babeczki <3

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, tez w takim razie chyba wole Podejście polskie, kobieta może na coś chorować tak naprawdę nic o tym nie wiedząc. Ma badania, to chociaż i na spokojna głowę ;)

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Paulina.G Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie największym problemem jest picie odpowiedniej ilości płynów... Zawsze miałam ten problem, nigdy nie czułam, że muszę pić.
    Co niestety raz doprowadziło do wizyty w szpitalu i odwodnienia stopnia 2 :/
    Staram się nawadniac, ale to nadal za mało.. conajmniej o 1 litr
    Macie na to jakiś sposób?

Życzę Wam udanego wieczoru i dobrej nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 21:32

3i499vvjspjyuavk.png
  • Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

trochę dziwnie tu wrócić tak szybko, ale cieszę się kolejnym szczęściem, więc mam nadzieję móc przeżywać kolejną ciążę z Wami :)

Jestem mamą 15 miesięcznej Julianki i teraz czekamy na kolejnego szkraba!
    TP wg. @ i belly to 5.07.2018

Pozdrawiam,

Cześć :* tez mi było dziwnie wrócić! Ja mam 12 miesięcznego synka

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis pierwszy raz miałam zachcianke na kakao! Mamy tez plus ze mamy swoje mleko bez żadnej chemii :)

Współczuję lekarki ja tego nie rozumiem czemu oni nie chca wypisywać skierowan na badan skoro i tak za to nie placa..

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    Dla mnie największym problemem jest picie odpowiedniej ilości płynów... Zawsze miałam ten problem, nigdy nie czułam, że muszę pić.

Moja przyjaciółka na butelce wody czy tam soku robi kreski i zapisuje sibie godziny (tyle do 10, tyle do 13 itd)- wtedy w ciągu dnia jak spogląda ma butelkę w pracy to sibie przypomina ze za mało jeszcze wypiła. Może to jakoś sposób ;)

• kashanti Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    A ja dzis pierwszy raz miałam zachcianke na kakao! Mamy tez plus ze mamy swoje mleko bez żadnej chemii :)

Współczuję lekarki ja tego nie rozumiem czemu oni nie chca wypisywać skierowan na badan skoro i tak za to nie placa..
    Placa... maja limity na skierowania :(

• shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:

mamy ten sam problem, ja zasadniczo piję zdecydowanie za rzadko i za mało - dodatkowo nie znoszę niegazowanej wody
    wiedząc że muszę się nawadniać, ostatnio pijam herbatę z domowej roboty sokiem malinowym albo z miodem i imbirem

jedz owoce jeśli lubisz, tam też jest woda :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Paulina.G Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreski na butelce się nie sprawdzają niestety :/ Muszę się jakoś zmobilizować ;)

3i499vvjspjyuavk.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina.G wrote:
    U mnie kreski na butelce się nie sprawdzają niestety :/ Muszę się jakoś zmobilizować ;)

jedz zupy - tam też są płyny :)

Paulina.G lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ