X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy to tylko ja tak głupieje wszystkiego się wyzbywając? :p
    Chyba nie jestem normalna hahaha

3i499vvjq8tpbt16.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbuję włosy, używam do nich pianki, lakieru. Robię też paznokcie żelowe. Kosmetyków nie zmieniłam. Nie dajmy się zwariować ;-)

Britty, KarolinaDe lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Dziekuje kochana za odpowiedz bo bardzo sie stresowalam tym bardziej ze w 1 tyg ciąży miałam niska temp ale kazalam mężowi wyrzucić termometr wiec juz sie nie stresuje tak bardzo. Mi gin kazał przyjechać za tydz na 1 wizytę.

Bedzie dobrze trzymam kciuki :-*
    Ja zaraz po pozytywnym teście schowałam termometr mąż się cieszył jakby w totka wygrał nie trawił tego dźwięku rano heh .Dopoki nie ma plamien ani krwi to nie ma się co martwić progesteron ładny wiec rośnijcie i odpoczywajcie

Britty lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hybrydy robię sama wiec dla mnie to katorga bo paznokcie robię od 13toku życia ;) takie moje zboczenie :)
    Co do czerwonej herbaty To tu właśnie jest większy problem :
    Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.
    Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia.

Większość czerwonych w sklepach to pu-ehr to juz lepiej pic czarna słabszą ;)
    No i bosko idę zrobić herbatę CZARNA:) u nas w domu nawet cukru nie ma bo nie slodzimy herbata musi buc :)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

trochę dziwnie tu wrócić tak szybko, ale cieszę się kolejnym szczęściem, więc mam nadzieję móc przeżywać kolejną ciążę z Wami :)

Jestem mamą 15 miesięcznej Julianki i teraz czekamy na kolejnego szkraba!
    TP wg. @ i belly to 5.07.2018

Pozdrawiam,

Agniechaaaa, po_prostu_ja, Mmargotka, malka, Alexxis, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

trochę dziwnie tu wrócić tak szybko, ale cieszę się kolejnym szczęściem, więc mam nadzieję móc przeżywać kolejną ciążę z Wami :)

Pozdrawiam,
    Super, a skąd jestes??

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Super, a skąd jestes??

Katowice,
    wczoraj na wizycie było serducho, więc póki co wszystko idzie w dobrym kierunku :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Cześć dziewczyny,

Pozdrawiam,

Super! :) świetnie, ze jest nas co raz więcej ! :)

alicjaaaa lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie gdyby zebrać do "kupy" wszystkie "złote i mniej złote rady" to w ciąży:
    a). mało co by mi zostało do jedzenia z rzeczy, ktore lubię
    b). powinnam odstawić herbatę, przerzucić się na wodę niegazowaną (której niecierpię)
    c). większość moich kosmetycznych zapasów powinna wylądować w koszu, bo nie wiadomo czy jakkolwiek wpływa na ciąże
    d). w zasadzie to nie powinnam wychodzić z domu, tym bardziej że mieszkam w Krakowie
    e). powinnam na 9 miesięcy zapomnieć o drobnych przyjemnościach, pomagających mi w dbaniu o siebie - jak chociażby farbowanie włosów
    f). powinnam zrezygnować z podróżowania np. samolotem
    g). powinnam zrezygnować ze sprzątania i ogarniania domu
    h). nie pwoinnam mieć kontaktu z psami bo mogę się zarazić chorobami odzwierzęcymi
    i). ani sprzątać kociej kuwety bo to też niebezpieczne
    j). koniecznie powinnam jeść za dwoje
    k). nie powinnam używać ksera albo mikrofali bo fale mogą spowodować wady wrodzone u dziecka
    l). w mojej diecie powinno być dużo więcej mięsa bo przecież to ono dostarcza właściwych substancji odżywczych
    ł). powinnam unikać rumianku bo może wywołać przedwczesny poród
    m). nie powinnam płakać bo dziecko urodzi się płaczliwe

aaaa i nie powinnam pisać tego posta, bo promieniowanie od monitora może zaszkodzić dziecku :)

jest wiele rzeczy, które nie są wskazane i jeszcze więcej które można.
    grunt to zdrowy rozsądek i szczęśliwa przyszła mama :)

damy radę dziewczyny, byle nie dać się zwariować :D

po_prostu_ja, Mmargotka, melbusia88, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    faktycznie gdyby zebrać do "kupy" wszystkie "złote i mniej złote rady" to w ciąży:
    b). powinnam odstawić herbatę, przerzucić się na wodę niegazowaną (której niecierpię)
    c). większość moich kosmetycznych zapasów powinna wylądować w koszu, bo nie wiadomo czy jakkolwiek wpływa na ciąże
    d). w zasadzie to nie powinnam wychodzić z domu, tym bardziej że mieszkam w Krakowie
    e). powinnam na 9 miesięcy zapomnieć o drobnych przyjemnościach, pomagających mi w dbaniu o siebie - jak chociażby farbowanie włosów
    h). nie pwoinnam mieć kontaktu z psami bo mogę się zarazić chorobami odzwierzęcymi
    k). nie powinnam używać ksera albo mikrofali bo fale mogą spowodować wady wrodzone u dziecka
    l). w mojej diecie powinno być dużo więcej mięsa bo przecież to ono dostarcza właściwych substancji odżywczych

aaaa i nie powinnam pisać tego posta, bo promieniowanie od monitora może zaszkodzić dziecku :)

Buahaha! Dobre!
    Ja nigdy nie byłam z tych panikujących, a teraz to w ogóle przy moim szogunie tygodnie lecą i nie mam się kiedy zastanawiać nad tym co wolno, a czego nie ;)

Zwłaszcza z jedzeniem mam problem, bo mdli mnie przez caluśki dzień!

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

Dobre podsumowanie! :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej nie ograniczam się za bardzo. Przestrzegam podstawowych zasad i tyle. Pije kawę (jak dam radę bo czasem mnie odrzuca), herbatę, miętę, melisę i czasem herbatę zielona. Myśle ze jak się tych rzeczy użyje raz na jakiś czas to nie zaszkodzą. Ale nadużywanie jak najbardziej jest nie wskazane. Z malowaniem nie mam problemu, bo nie mam za dużo kosmetyków. Jedynie podkład, tusz do rzęs, czasem jakiś bronzer czy róż i cień do powiek. Ale jako, ze mam chorobowe i siedzę w domu to nawet się nie maluje. Jeśli chodzi o jedzenie to nie jem surowego mięsa, surowych ryb i produktów z mleka niepasteryzowanego. Wszystkie inne rzeczy jadam. No i oczywiście nie pije alkoholu, ale to już od dłuższego czasu nie ze względu na ciąże. A zaraz się zbieram na nejlepsze hamburgery w mieście i wypije sobie do tego kofolę! I nawet się pomaluję! Jak szaleć to szaleć ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 18:37

Mmargotka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ja tez raczej nie ograniczam się za bardzo. Przestrzegam podstawowych zasad i tyle. Pije kawę (jak dam radę bo czasem mnie odrzuca), herbatę, miętę, melisę i czasem herbatę zielona. Myśle ze jak się tych rzeczy użyje raz na jakiś czas to nie zaszkodzą. Ale nadużywanie jak najbardziej jest nie wskazane. Z malowaniem nie mam problemu, bo nie mam za dużo kosmetyków. Jedynie podkład, tusz do rzęs, czasem jakiś bronzer czy róż i cień do powiek. Ale jako, ze mam chorobowe i siedzę w domu to nawet się nie maluje. Jeśli chodzi o jedzenie to nie jem surowego mięsa, surowych ryb i produktów z mleka niepasteryzowanego. Wszystkie inne rzeczy jadam. No i oczywiście nie pije alkoholu, ale to już od dłuższego czasu nie ze względu na ciąże. A zaraz się zbieram na nejlepsze chamburgery w mieście i wypije sobie do tego kofolę! I nawet się pomaluję! Jak szaleć to szaleć ;)
    My niedługo idziemy na bilard i 30 kumpla wiadomo pic nie będę, ale może coś pysznego innego i niekoniecznie zdrowego będą mieli a ja będę miała na to ochotę .Po drodze ide po żelki nie ma innej opcji ;)

malka lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka ale mi smaka zrobiłaś na .... Coca - Colę, chyba oszaleję teraz:)

malka lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• sunset Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś grzanki ze smalcem kiszonym ogórkiem i cebulą mniammmm........ :)

c55fflw1uez1iz08.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie ..... taką grzankę to i ja bym zjadła :(
    ratunku ..........

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy wszędzie jakieś wypady, a ja do 20 w pracy, nic przyjemnego :p
    Za to dziś mam ochotę na coś, ale SAMA NIE WIEM NA CO!!! :p

3i499vvjq8tpbt16.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam Monte :D i czeka na mnie kinder bueno :D ale to juz moze jutro ;) aaaa i zaraz zrobię kompot :) mam truskawki w zamrażalniku i jeszcze inne owocki z lata :D

Lena21 lubi tę wiadomość

• kashanti Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) hej chcialabym sie dopisac do waszej listy :) termin 1 lipca :) dzisiaj bylam na pierwszym USG :)
    mamy dzis 1,47 cm i serduszko bijace 167 bpm :)
    hv6og7.png

Lena21, po_prostu_ja, PixiDixi, Agniechaaaa, shadee, Mmargotka, Paulina.G, Britty, gapa25, karolcia87, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, te które są na wątku staranowanie pewnie kojarzą już mojego posta, ale i Wam się wyżalę :) że się dziś wkurzyłam...
    chodzę prywatnie do lekarza, ale mam tez pakiet w enelmedzie i mój lekarz prowadzący wypisał mi wszystkie badania jakie mam zrobić przed 1 wizyta, zapisałam się wiec do enela do tej lekarki do której chodziłam przed ciążą, ale odwołała wizyty i przesunęli mnie do innej - jak się później okazało starej prukwy - byka wredna, powiedziała że moja cb z lipca to równie dibrze mógł być błąd laboratorium i ona jej nie liczy, miała mi tylko i wyłącznie wypisać skierowanie na badania, ale i z tym miała problem, uznała ze skoro ktoś inny prowadzi ciąże to ona nie będzie brała za mnie odpowiedzialności itd. W końcu wypisała ale „zapomniała o ft3 ft4, CPR i hbsag - myślicie ze powinnam je zrobić na własny koszt? Nie wiem czego dotyczą dwa ostatnie.
    Później poprosiłam jeszcze o skierowanie na usg prenatakne to wypisała ale dodała ze to drogie i pewnie nie mam w pakiecie, jak powiedziałam ze pracuje w dużej firmie inna pewno mam cały pakiet ciążowy to prychnęła powodzenia pod nosem- oczywyscie miałam racje, przysługuje mi to badanie. No głupia cipa, bo już inaczej nie mogę powiedzieć.

Sorki musiałam to napisać, w życiu się tam nie spotkałam z takim lekarzem - wszyscy są zawsze mili i profesjonalni...

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ