Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spora roznica wieku,niestety dzieciaki sie nie dogaduja. Jeden 9 drugi 5. Miedzy trzecim a pierwszym bedzie 10lat roznicy..
    Wczoraj bardzo mnie mdliło caly dzien, myslalam ze zwariuje, nawet w sklepie mnie naciagalo..

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babki, ale szalejecie ;p kilka h przerwy i kilka stron do nadrobienia ;-)
    Słuchajcie, mam pytanie co z suplementami? Czy już teraz łykacie witaminki? Mi gon powiedziała, że póki co mam brać co brałam przed czyli folik, wit D i wit k. No i oczywiście u mnie tabs na tarczycę.

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLAMA
    Widze ze jesteś z mojego rodzinnego miasta :)

Teraz mieszkam w Niemczech Dortmund.

• shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Babki, ale szalejecie ;p kilka h przerwy i kilka stron do nadrobienia ;-)
    Słuchajcie, mam pytanie co z suplementami? Czy już teraz łykacie witaminki? Mi gon powiedziała, że póki co mam brać co brałam przed czyli folik, wit D i wit k. No i oczywiście u mnie tabs na tarczycę.

ja biorę folik, kompleks PREGNA PLUS, PREGNA DHA (kwasy Omega) i magnez B6 - to zalecenia mojego lekarza, nic na własną rękę

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dobra, kilka dni temu pisałam że humory mnie omijają, wczoraj wzruszyłam się oglądając kreskówkę z bratanicą ... kreskówka była o słoniku, któremu się trąba zatkała bo miał katar i inne zwierzaki się z niego śmiały.
    Boshe jak mi było żal tego słonika :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Britty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    U mnie spora roznica wieku,niestety dzieciaki sie nie dogaduja. Jeden 9 drugi 5. Miedzy trzecim a pierwszym bedzie 10lat roznicy..
    Wczoraj bardzo mnie mdliło caly dzien, myslalam ze zwariuje, nawet w sklepie mnie naciagalo..

Kochana ja mam siostrę blizniaczke i tez się klocilysmy ciągle :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove to pewnie zatrzymywanie wody... Na to ruch też pomoże (basen, joga). Ale jeśli nie ćwiczyłaś jogi wcześniej to podobno trzeba ostrożnie w 1 trymestrze, może lepiej od 2.

kasiuleks gratulacje!!!

shadee ♥ :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 11:02

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po_prostu_ja wrote:
    Odważnie :D hahah, może aneczkaa tez musiała męża długo namawiać na ten wypad :D

On nawet nie protestuje ;)

po_prostu_ja lubi tę wiadomość

• blama Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona1911 wrote:
    BLAMA
    Widze ze jesteś z mojego rodzinnego miasta :)

Teraz mieszkam w Niemczech Dortmund.

No proszę w końcu ktoś z okolic ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do Ikei zabieram siostrę, mój mąż nienawidzi tego sklepu :)

• shadee Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja do Ikei zabieram siostrę, mój mąż nienawidzi tego sklepu :)

ja ogólnie nie znoszę tłumu, a w IKEI o niego nie trudno :) rozumiem małża :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lida123 wrote:
    Ja jestem okolice Tarnowa :)
    A na kiedy termin???

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    To i ja witam z terminem na 8.07 :) choć planowo cc będzie więc wcześniej :) Jestem z Podbeskidzia :) u nas po wizycie juz piękne serduszko było i czekamy wizyty 28 listopada
    Cześć jestes juz na liście :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę pregna plus. Jest w nim kwas foliowy witamina D i inne niezbędne witaminki.

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny robiłam we wtorek badana krwi beta 1185,71.
    progesteron 21,15 przy normach 1 trym ciąży 4,73- 50,74 myślicie ze jest ok czy troche za niski?

Czy wybrac się do lekarza juz we wtorek czy za tydzień? kurczę nie wiem co robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2017, 12:21

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    On nawet nie protestuje ;)

Taki mąż to skarb :D

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nagle załapałam paranoję związaną ze szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi takimi jak kosmetyki (w tym szczególnie do włosów, lakiery) i stan powietrza w Krakowie - smog/smok;)

Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Zmieniłyście kosmetyki w ciąży? Używacie sprayów do włosów i pianek? Robicie paznokcie?
    Dziewczyny z Krakowa, nosicie maseczki antysmogowe?

zi13s65greb2l090.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny nagle załapałam paranoję związaną ze szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi takimi jak kosmetyki (w tym szczególnie do włosów, lakiery) i stan powietrza w Krakowie - smog/smok;)

Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Zmieniłyście kosmetyki w ciąży? Używacie sprayów do włosów i pianek? Robicie paznokcie?
    Dziewczyny z Krakowa, nosicie maseczki antysmogowe?

zi13s65greb2l090.png
    Co do kosmetyków to ja w 1trymestrze noe robię farby do włosów i hybrydy wiem, ze to nie ma wpływu ale po prostu odpuszczam.
    Co do smogu to ja juz byłam na kupnie maseczki przed ciaza :) ściągnęłam sobie aplikacje o jakości powietrzna i sprawdzam

Mmargotka lubi tę wiadomość

• Alexxis Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Moja siostra ma dzieciaki 23miesiece różnicy, śmieje się że pierwszych dwóch lat po urodzeniu 2 nie pamięta - bo to był hardcore - ale za to teraz maja 7 i 5 lat i jest super, bawią się razem i choć się kłócą to kochają się na zabój :)

U mnie dalej bóle głowy i mdłości, no ale z każdym dniem jesteśmy bliżej 2 trymestru i tego się będę trzymać.

Zawsze marzyłam żeby mieć dzieciaczki z małą różnica wieku, ale zobaczymy co powiem po porodzie i po pierwszym roku <3

U mnie będzie 18 miesięcy różnicy

m3sxvfxma0707mve.png

mhsvx1hph0gq0dha.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Hej dziewczyny robiłam we wtorek badana krwi beta 1185,71.
    progesteron 21,15 przy normach 1 trym ciąży 4,73- 50,74 myślicie ze jest ok czy troche za niski?

Czy wybrac się do lekarza juz we wtorek czy za tydzień? kurczę nie wiem co robic.
    Jaka masz jednostkę przy wynikach ?

Britty lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ