X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Jaka masz jednostkę przy wynikach ?

Mam ng/ml

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja włosów nie farbuje, robiłam paznokcie żelowe, ale dowiadując się o ciąży przestałam. Słyszałam, ze nie jest to szkodliwe, ale ja jakoś wole i tak na razie tego unikać, chociaż do końca pierwszego trymestru ;)

Mmargotka lubi tę wiadomość

3i499vvjq8tpbt16.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargotka wrote:
    Dziewczyny nagle załapałam paranoję związaną ze szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi takimi jak kosmetyki (w tym szczególnie do włosów, lakiery) i stan powietrza w Krakowie - smog/smok;)

A co z herbatami? W poprzednich ciążach nie zwracałam na to uwagi a teraz trafiłam na artykuł że w zasadzie mało którą można pić a teraz na zimę to coś ciepłego trzeba. A ja tak lubię herbaty...

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj pije tylko zwykła czarną nie bardzo mocną :) nie ma co wpadać w paranoje, mamaginekolog nawet ostatnio pisała ze można kawkę (ja kawy nie pije wogole) wiec taka ilość teiny z herbaty na pewno nie zaszkodzi :)

• po_prostu_ja Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O herbatach pierwsze słyszę, ale zmartwilas mnie, bo ja tez uwielbiam herbaty i teraz nadchodzi właśnie na nie najlepsza pora :(

3i499vvjq8tpbt16.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty wrote:
    Mam ng/ml
    To moim zdaniem bardzo ładny progesteron :)ja w twoim przeliczeniu miałam tylko 12 ng/ml dostałam dupka 3 razy dziennie i luteinę na noc jak będzie mnie brzuch bolał teraz niedługo funkcje przejmie łożysko mam nadzieje ze wszystko ok bo na wizycie jeszcze nie byłam tylko po recepty na tego proga .

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja zazwyczaj pije tylko zwykła czarną nie bardzo mocną :) nie ma co wpadać w paranoje, mamaginekolog nawet ostatnio pisała ze można kawkę (ja kawy nie pije wogole) wiec taka ilość teiny z herbaty na pewno nie zaszkodzi :)
    Ja tak samo nie pije kawy bo od kiedy jestem w ciąży jest słona heh wiec chociaż herbata niech mi zostanie uwielbiam herbate :) Podobno wypłukuje kw foliowy, ale ja mam ładny poziom wiec nie powinno zaszkodzić najlepiej pic czerwona, ale ona jest taka okropna heh .Co do włosów to teraz mam taki naturalny kolor, ze nie muszę ich teraz farbować a paznokcie maluje zwykłymi lakierami aktualnie dawno nie malowałam heh :) Hybydy fajne, ale trzeba je potem uzupełniać ściągać a teraz inne koszty są :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    To moim zdaniem bardzo ładny progesteron :)ja w twoim przeliczeniu miałam tylko 12 ng/ml dostałam dupka 3 razy dziennie i luteinę na noc jak będzie mnie brzuch bolał teraz niedługo funkcje przejmie łożysko mam nadzieje ze wszystko ok bo na wizycie jeszcze nie byłam tylko po recepty na tego proga .

Dziekuje kochana za odpowiedz bo bardzo sie stresowalam tym bardziej ze w 1 tyg ciąży miałam niska temp ale kazalam mężowi wyrzucić termometr wiec juz sie nie stresuje tak bardzo. Mi gin kazał przyjechać za tydz na 1 wizytę.

Bedzie dobrze trzymam kciuki :-*

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ja tak samo nie pije kawy bo od kiedy jestem w ciąży jest słona heh wiec chociaż herbata niech mi zostanie uwielbiam herbate :) Podobno wypłukuje kw foliowy, ale ja mam ładny poziom wiec nie powinno zaszkodzić najlepiej pic czerwona, ale ona jest taka okropna heh .Co do włosów to teraz mam taki naturalny kolor, ze nie muszę ich teraz farbować a paznokcie maluje zwykłymi lakierami aktualnie dawno nie malowałam heh :) Hybydy fajne, ale trzeba je potem uzupełniać ściągać a teraz inne koszty są :)
    Hybrydy robię sama wiec dla mnie to katorga bo paznokcie robię od 13toku życia ;) takie moje zboczenie :)
    Co do czerwonej herbaty To tu właśnie jest większy problem :
    Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.
    Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia.

Większość czerwonych w sklepach to pu-ehr to juz lepiej pic czarna słabszą ;)

• Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno można pic rumianek, melisę. Ale herbaty czarna, zielona czy owocowa też wchodzi w grę. Byle nie przesadzać;)
    Kurczę teraz się zastanawiam czy nie powinnam już zacząć brać jakiś suplement. Mam dylemat ;-/

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Na pewno można pic rumianek, melisę. Ale herbaty czarna, zielona czy owocowa też wchodzi w grę. Byle nie przesadzać;)
    Kurczę teraz się zastanawiam czy nie powinnam już zacząć brać jakiś suplement. Mam dylemat ;-/
    Mi piekarz powiedział żebym brała pregna plus :)

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Hybrydy robię sama wiec dla mnie to katorga bo paznokcie robię od 13toku życia ;) takie moje zboczenie :)
    Co do czerwonej herbaty To tu właśnie jest większy problem :
    Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.
    Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia.

Większość czerwonych w sklepach to pu-ehr to juz lepiej pic czarna słabszą ;)
    Aguś a jakich lakierów używasz? Baza, Top? Bo wiem, że lepiej unikać tych które mają toksyczne trio: formaldehyd, ftalan dibutylu (DBP) i toluen.

dqpri09kh0x52aib.png

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Mi piekarz powiedział żebym brała pregna plus :)
    Jak Ci tak piekarz powiedział to nie mam pytań ;-) Hihi
    Dziękuję za odp

shadee lubi tę wiadomość

dqpri09kh0x52aib.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sama robie sobie hybrydy i ostatnio mawet farbowalam pierwsze siwki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    No proszę w końcu ktoś z okolic ;)
    Teraz jade na swiets normalnie nie moge sie doczekac i modle sie o snieg. Znowu bede stac pod choinka a w Sylwka pod ratuszem <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Jak Ci tak piekarz powiedział to nie mam pytań ;-) Hihi
    Dziękuję za odp
    Dobry piekarz nie jest zły :D

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:
    Aguś a jakich lakierów używasz? Baza, Top? Bo wiem, że lepiej unikać tych które mają toksyczne trio: formaldehyd, ftalan dibutylu (DBP) i toluen.
    Ja wszystkie produkty do hybrydy mam z firmy neo nail :)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Mam nadzieję że mogę się przyłączyć. Jestem mamą 7 letniego synka i córeczki która w marcu 2018 roku będzie mieć dwa lata. Jestem po 3 poronieniach w tym dwóch w przeciągu ostatnich 4 msc. Tym razem liczę i czuję że będzie okey. Dzus byłam na USG pęcherzyk pięknie widoczny reszta będzie zapewne na dniach. Jestem po dwóch cesarskich cięciach. Jeśli chodzi o kosmetyki nie popadam w paranoje. Zawsze farbowałam. Maluje paznokcie używam balsamów itd. Musiałabym nie jeść nie pić i nie oddychać bo powietrze na Śląsku bardziej szkodzi niż ten lakier.

Britty, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Britty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula_1988 wrote:

kwas foliowy wystarczy do wizyty :)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Britty Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muminka83 wrote:
    Hejka. Mam nadzieję że mogę się przyłączyć. Jestem mamą 7 letniego synka i córeczki która w marcu 2018 roku będzie mieć dwa lata. Jestem po 3 poronieniach w tym dwóch w przeciągu ostatnich 4 msc. Tym razem liczę i czuję że będzie okey. Dzus byłam na USG pęcherzyk pięknie widoczny reszta będzie zapewne na dniach. Jestem po dwóch cesarskich cięciach. Jeśli chodzi o kosmetyki nie popadam w paranoje. Zawsze farbowałam. Maluje paznokcie używam balsamów itd. Musiałabym nie jeść nie pić i nie oddychać bo powietrze na Śląsku bardziej szkodzi niż ten lakier.

Witamy <3

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ