LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmargotka wrote:Dziewczyny nagle załapałam paranoję związaną ze szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi takimi jak kosmetyki (w tym szczególnie do włosów, lakiery) i stan powietrza w Krakowie - smog/smok;)
A co z herbatami? W poprzednich ciążach nie zwracałam na to uwagi a teraz trafiłam na artykuł że w zasadzie mało którą można pić a teraz na zimę to coś ciepłego trzeba. A ja tak lubię herbaty... -
nick nieaktualny
-
Britty wrote:Mam ng/ml
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Agniechaaaa wrote:Ja zazwyczaj pije tylko zwykła czarną nie bardzo mocną nie ma co wpadać w paranoje, mamaginekolog nawet ostatnio pisała ze można kawkę (ja kawy nie pije wogole) wiec taka ilość teiny z herbaty na pewno nie zaszkodzi
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ineczka wrote:To moim zdaniem bardzo ładny progesteron :)ja w twoim przeliczeniu miałam tylko 12 ng/ml dostałam dupka 3 razy dziennie i luteinę na noc jak będzie mnie brzuch bolał teraz niedługo funkcje przejmie łożysko mam nadzieje ze wszystko ok bo na wizycie jeszcze nie byłam tylko po recepty na tego proga .
Dziekuje kochana za odpowiedz bo bardzo sie stresowalam tym bardziej ze w 1 tyg ciąży miałam niska temp ale kazalam mężowi wyrzucić termometr wiec juz sie nie stresuje tak bardzo. Mi gin kazał przyjechać za tydz na 1 wizytę.
Bedzie dobrze trzymam kciuki :-*02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
nick nieaktualnyIneczka wrote:Ja tak samo nie pije kawy bo od kiedy jestem w ciąży jest słona heh wiec chociaż herbata niech mi zostanie uwielbiam herbate Podobno wypłukuje kw foliowy, ale ja mam ładny poziom wiec nie powinno zaszkodzić najlepiej pic czerwona, ale ona jest taka okropna heh .Co do włosów to teraz mam taki naturalny kolor, ze nie muszę ich teraz farbować a paznokcie maluje zwykłymi lakierami aktualnie dawno nie malowałam heh Hybydy fajne, ale trzeba je potem uzupełniać ściągać a teraz inne koszty są
Co do czerwonej herbaty To tu właśnie jest większy problem :
Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.
Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia.
Większość czerwonych w sklepach to pu-ehr to juz lepiej pic czarna słabszą -
nick nieaktualnyAndziula_1988 wrote:Na pewno można pic rumianek, melisę. Ale herbaty czarna, zielona czy owocowa też wchodzi w grę. Byle nie przesadzać
Kurczę teraz się zastanawiam czy nie powinnam już zacząć brać jakiś suplement. Mam dylemat ;-/ -
Agniechaaaa wrote:Hybrydy robię sama wiec dla mnie to katorga bo paznokcie robię od 13toku życia takie moje zboczenie
Co do czerwonej herbaty To tu właśnie jest większy problem :
Rooibos to jeden z rodzajów czerwonej herbaty. Co ciekawe, słowo to pochodzi z języka afrikaans - "rooi" znaczy "czerwony", a "bos" - "krzew". Jej główną zaletą jest fakt, że Rooibos nie posiada teiny, którą znajdziemy w zielonej i czarnej herbacie. Co więcej, nie znajdziemy w niej też garbników. Picie czerwonej herbaty w ciąży pozwala również pozbyć się mdłości i dodaje organizmowi żelaza. Warto wiedzieć, że ten rodzaj herbaty w ciąży działa uspokajająco, więc herbatę najlepiej pić wieczorem. W przeciwieństwie do pozostałych rodzajów napojów, pić Rooibos w ciąży można bez ograniczeń. Warto dodać, że picie czerwonej herbaty zaleca się również mamom karmiącym oraz osobom chorym na cukrzycę i choroby serca oraz nowotwory.
Popularnym rodzajem czerwonej herbaty jest również Pu-ehr. Choć świetnie nadaje się dla osób, które chcą się odchudzić, to dla mam w ciąży i karmiących się nie nadaje. Wypłukuje z organizmu składniki mineralne i może powodować rozwolnienia.
Większość czerwonych w sklepach to pu-ehr to juz lepiej pic czarna słabszą -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hejka. Mam nadzieję że mogę się przyłączyć. Jestem mamą 7 letniego synka i córeczki która w marcu 2018 roku będzie mieć dwa lata. Jestem po 3 poronieniach w tym dwóch w przeciągu ostatnich 4 msc. Tym razem liczę i czuję że będzie okey. Dzus byłam na USG pęcherzyk pięknie widoczny reszta będzie zapewne na dniach. Jestem po dwóch cesarskich cięciach. Jeśli chodzi o kosmetyki nie popadam w paranoje. Zawsze farbowałam. Maluje paznokcie używam balsamów itd. Musiałabym nie jeść nie pić i nie oddychać bo powietrze na Śląsku bardziej szkodzi niż ten lakier.
Britty, gapa25, Andziula_1988 lubią tę wiadomość
-
Andziula_1988 wrote:Na pewno można pic rumianek, melisę. Ale herbaty czarna, zielona czy owocowa też wchodzi w grę. Byle nie przesadzać
Kurczę teraz się zastanawiam czy nie powinnam już zacząć brać jakiś suplement. Mam dylemat ;-/
kwas foliowy wystarczy do wizytyAndziula_1988 lubi tę wiadomość
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
muminka83 wrote:Hejka. Mam nadzieję że mogę się przyłączyć. Jestem mamą 7 letniego synka i córeczki która w marcu 2018 roku będzie mieć dwa lata. Jestem po 3 poronieniach w tym dwóch w przeciągu ostatnich 4 msc. Tym razem liczę i czuję że będzie okey. Dzus byłam na USG pęcherzyk pięknie widoczny reszta będzie zapewne na dniach. Jestem po dwóch cesarskich cięciach. Jeśli chodzi o kosmetyki nie popadam w paranoje. Zawsze farbowałam. Maluje paznokcie używam balsamów itd. Musiałabym nie jeść nie pić i nie oddychać bo powietrze na Śląsku bardziej szkodzi niż ten lakier.
Witamy02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka