LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNiecierpliwa123 wrote:No na chwile znalazlam maly ratunek-wode lekko gazowana. Na chwile pomaga zawsze to cos... Tez na nic nie mam ochoty a jak juz mam cos zjesc to jest to kanapka z pasztetem i pomidorki.
-
shadee wrote:i co kochana, dzwoniłaś? pytałaś? jak tam?
Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Ove wrote:A ja chyba się przeziebilam
Dziś zjadłam imbir o czosnek i wygrywamy się z herbatka z malinami i liczę że przejdzie.
Jak nie to pójdę do lekarza rodzinnego po jakieś zwolnienie, by podkurowac się w domu z 3-4 dni.
W takiej sytuacji lekarz wystawia zwolnienie na chorobę, a nie ciążowe, prawda?
krooolik wrote:U mnie cała gama objawów, w poprzedniej ciąży tak nie miałam. Zimno mi strasznie, chora jestem, piersi nadal ogromne i okropne mdłości i rzyganie z rana nie umiem normalnie funkcjonować, a w pracy akurat teraz gorący okres i ludzi mało i tez mam całą hustawkę nastrojów - od euforii do prawie płaczu. Tragedia
Co do huśtawki nastrojów, to mam identycznie, niestety Najgorzej, że bardzo łatwo się denerwuję i wściekam niemalże o wszystko.
Mmargotka wrote:Monika 0089, mam podobnie.
Osnowa, pewnie jesteś w ciąży i wszystko będzie ok.
Będę wdzięczna za radę odnośnie podróży samolotem - mam zaplanowany na najbliższy weekend wyjazd służbowy do Gdańska, powrót samolotem (był tańszy niż pociąg) - myślałam że luz bo to krótka podróż, ale ktoś mi powiedział żebym to przemyślała bo różnica ciśnień... Ktoś coś wie o podróżowaniu samolotem w tak wczesnym stadium ciąży?
Pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero po powrocie 28 listopada we wtorek.
Sanka wrote:Dzień dobry! A ja w tym tygodniu mam dwie wizyty - jutro prywatnie a w czwartek na nfz. Mam nadzieję że wszystko będzie ok ktoś wizytuje ze mną?
daga :) wrote:Dzwoniłam, lekarz mnie trochę uspokoił kazał brać magnez b6, a w razie jakiś problemów dzwonić to mnie przyjmnie. Na razie jest spokojnie i oby tak dalej, bóle się zmniejszyła, a momentami nie ma ich wcale Mam tylko nadzieje że wszystko jest dobrze, ale musze czekać do 1.12
Co do zachcianek to ja mam bardziej na kwaśne i solone rzeczy - typu chipsy, paluszki etc Na razie walczę z tym, bo wiem, że wielu wartości odżwyczych to to nie ma
Ostatnio tylko skusiłam się na frytki z McDonald, ale jestem rozgrzeszona, bo to do rybki
Mnie coś dziś brzuch pobolewa, chciałam wytrzymać do wizyty do przyszłego poniedziałku, ale zobaczę jak będzie z samopoczuciem.
Chciałam w czw. zrobić badania (morfologia, mocz etc), ale czy można/ jest sens pobierać krew przy lekkim przeziębieniu?Mmargotka lubi tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Widziałam malutki "przecinek" na USG. Niestety na dwóch jajnikach mam tez torbiel... Mam leżeć przez tydzień, brać duphaston 3x dziennie i się nie denerwować... Mina lekarki nie była za dobra... Czy któraś z Was tak miała? Czy są jakieś szanse ze doniosę tę ciąże?
-
nick nieaktualnyCynamonkowaaa wrote:Jestem po wizycie. Widziałam malutki "przecinek" na USG. Niestety na dwóch jajnikach mam tez torbiel... Mam leżeć przez tydzień, brać duphaston 3x dziennie i się nie denerwować... Mina lekarki nie była za dobra... Czy któraś z Was tak miała? Czy są jakieś szanse ze doniosę tę ciąże?
-
Ja dostałam od rodzinnego zwykle L4 nie ciążowe jak poszłam z przeziębieniem. Jak dowiedziała się, że ciąża to wystawiła po prostu na dłużej żeby się do porządku wykurować no ale normalne więc w pracy nie dowiedzą się póki nie powiem. Wie tylko kierowniczka a jakby kobietka z kadr dostała takie L4 to by cały budynek wiedział bo papla z niej okrutna.
-
Cynamonkowaaa wrote:Jestem po wizycie. Widziałam malutki "przecinek" na USG. Niestety na dwóch jajnikach mam tez torbiel... Mam leżeć przez tydzień, brać duphaston 3x dziennie i się nie denerwować... Mina lekarki nie była za dobra... Czy któraś z Was tak miała? Czy są jakieś szanse ze doniosę tę ciąże?
ja mam mięśniaka ale mój lekarz zapytany czy to zagraża ciąży odpowiedział, żeby kompletnie tym się nie przejmować, bo on to kontroluje, no więc się nie przejmuje.
co do torbieli na jajnikach - może jest szansa, że same się wchłoną?
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny a ja trochę z innej beczki. Widzę, że większość z was ma już dziecko, więc ta ciąża jest conajmniej druga. A mam pytanie, czy jest jeszcze ktoś poza mną, kto jest w pierwszej ciąży i planuje mieć tylko jedno dziecko?
ja jestem debiutantką
jak dobrze pójdzie zostanę mamą po raz pierwszy. nie wiem czy ostatni - nie chcę na razie deklarować, zobaczymy za jakiś czas.
-
nick nieaktualnymelbusia88 wrote:Dziewczyny a ja trochę z innej beczki. Widzę, że większość z was ma już dziecko, więc ta ciąża jest conajmniej druga. A mam pytanie, czy jest jeszcze ktoś poza mną, kto jest w pierwszej ciąży i planuje mieć tylko jedno dziecko?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
melbusia88 wrote:Ja dopuszczam zmianę planów, ale na razie jestem nastaniowa na jedynaka i tak właśnie obserwuję, że chyba tylko ja
Ja też zawsze twierdziłam, że będę mieć jedynaka, a po porodzie to się zarzekałam, że już nigdy w życiu nie będę w ciąży. Jednak z czasem mi przeszło i po 19 miesiącach jestem znowu w ciąży
-
Ove, jeszcze nie wiem jak zrobię, na razie do obu lekarzy idę po raz pierwszy. Ten prywatny pracuje w szpitalu w którym rodziłam i w którym pewnie będę rodzić ponownie. A ten z nfz to głównie dla badań, ale jeśli będzie ok to może tylko do niego będę chodzić i najwyżej tylko dodatkowo te najważniejsze usg.
W poprzedniej ciąży miałam pakiet od męża z pracy, a teraz spóźniliśmy się z jego zgłoszeniem bo tylko do końca października można było się zgłosić. Ale bardzo drogi jest (ponad 1000zl na 3 msc) i chyba nie oplaca mi się wykupic go od lutego. -
shadee wrote:ja mam mięśniaka ale mój lekarz zapytany czy to zagraża ciąży odpowiedział, żeby kompletnie tym się nie przejmować, bo on to kontroluje, no więc się nie przejmuje.
co do torbieli na jajnikach - może jest szansa, że same się wchłoną?
Shadee a jaki rodzaj miesniaka masz? Bo ja mam podsluzowkowy i moj gin mowi ze bedziemy obserwowac bo ma juz prawie 5cm troche sie tym martwie ale zobaczymy -
Cynamonkowaaa wrote:Jestem po wizycie. Widziałam malutki "przecinek" na USG. Niestety na dwóch jajnikach mam tez torbiel... Mam leżeć przez tydzień, brać duphaston 3x dziennie i się nie denerwować... Mina lekarki nie była za dobra... Czy któraś z Was tak miała? Czy są jakieś szanse ze doniosę tę ciąże?
Ja jestem w pierwszej ciąży i jeśli tylko uda się to bardzo chciałabym mieć więcej dzieci ja mam rodzeństwo i uważam to za ogromny atut, wiele wsparcia i dużo miłości. Uwielbiam ich i chciałabym, aby moje dziecko tez mogło tego doświadczyć. Co nie znaczy, że oceniam jedynaków. Mam kilkoro przyjaciół jedynaków i są super! Ale pewno i tak wszystko zależy od wychowania -
A z newsow mdlosciowych to pogoniło mnie dziś kilka razy, poprzytulalam wc i na tym się skończyło. Też wolałabym zwymiotować, ale nic na siłę. Wiec tak mni muli. Rano nie było tak źle nawet i w ciągu dnia zaczęłam się nawet martwić, że jakoś za dobrze się czuję. No to na zawołanie po 2 śniadaniu mnie zmuliło.
Miałam straszną ochotę na obiad ziemniaki, paluszki rybne i surówkę z kapusty kiszonej. A jak zrobiłam to mi się odechciało i tylko podziubałam. I dalej głodna ;-( dziś się ważyłam - spadek 0,7 kg. A mimo to żadnych spodni na dupę wciągnąć nie mogę ;-p ciagle chodzę w leginsach, ale na dwor trochę za zimno. Widziałam gdzieś takie materiałowe wstawki do spodni, tylko noe pamietam gdzie ;-(