LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agniecha czytałam o tych „porannych” mdłosciach. To ściema. Tylko nazwa. Wiele kobiet ma tak jak my. Cały dzień muli albo chwilami. Moja przyjaciółka miała taki można powiedzieć rytuał rano żyg, wieczorem żyg. A w ciągu dnia wszystko Ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 17:09
-
Hej dziewczyny, byłam dziś odwiedzić koleżankę która 9 tygodni temu urodziła i powiem Wam że tak mnie ta malutka istota wzruszyła
My mieszkamy w domu z moimi rodzicami ale mamy dwa zupełnie niezależne mieszkania wiec jest spoko, moi rodzice tez są bardzo ok, bo nigdy się nie wtrącają, ale nie każdy ma taki komfort. Z moja teściowa nie mogłabym mieszkać nigdy w życiu
Następny termin wizyty to dopiero 30.11, wydaje mi się ze to cała wieczność, jak jestem po usg to jestem w euforii i szczęśliwa, ale tak po tygodniu zaczynam się znów zastanawiać czy na pewno wszystko ok -
Niecierpliwa123 wrote:Shadee a jaki rodzaj miesniaka masz? Bo ja mam podsluzowkowy i moj gin mowi ze bedziemy obserwowac bo ma juz prawie 5cm troche sie tym martwie ale zobaczymy
o rany, pojęcia nie mam -nawet nie wiedziałam że są jakieś rodzaje
Aniarek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zrobiłam beta hcg dziś pierwszy raz. To jest 39 dzień cyklu. Ale od dwóch cykli trwały one 33,34 dni. Byłam u ginekologa w 33dniu cyklu jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży i nic nie widział, bo nic mi nie powiedział. Dziś beta 6093,00 mlU/ml. Myślicie, ze jest ok? Czy za wysoka?
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny a ja trochę z innej beczki. Widzę, że większość z was ma już dziecko, więc ta ciąża jest conajmniej druga. A mam pytanie, czy jest jeszcze ktoś poza mną, kto jest w pierwszej ciąży i planuje mieć tylko jedno dziecko?
To moje tez będzie pierwsze dziecko, chociaż druga ciąża. Jak narazie planuje mieć jedno dziecko, ale tak samo jak Ty nie wykluczam, ze może się to zmienić -
Osnowa wrote:Zrobiłam beta hcg dziś pierwszy raz. To jest 39 dzień cyklu. Ale od dwóch cykli trwały one 33,34 dni. Byłam u ginekologa w 33dniu cyklu jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży i nic nie widział, bo nic mi nie powiedział. Dziś beta 6093,00 mlU/ml. Myślicie, ze jest ok? Czy za wysoka?
-
nick nieaktualny
-
melbusia88 wrote:Dziewczyny a ja trochę z innej beczki. Widzę, że większość z was ma już dziecko, więc ta ciąża jest conajmniej druga. A mam pytanie, czy jest jeszcze ktoś poza mną, kto jest w pierwszej ciąży i planuje mieć tylko jedno dziecko?
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Osnowa wrote:Zrobiłam beta hcg dziś pierwszy raz. To jest 39 dzień cyklu. Ale od dwóch cykli trwały one 33,34 dni. Byłam u ginekologa w 33dniu cyklu jeszcze nie wiedziałam ze jestem w ciąży i nic nie widział, bo nic mi nie powiedział. Dziś beta 6093,00 mlU/ml. Myślicie, ze jest ok? Czy za wysoka?
chm, ja w 39 dc miałam 392 mlU/ml
według norm z mojego laboratorium, twój wynik wskazuje na 5tc
-
shadee wrote:chm, ja w 39 dc miałam 392 mlU/ml
według norm z mojego laboratorium, twój wynik wskazuje na 5tc
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Andziula_1988 wrote:Cynamonkkowa słuchaj lekarza. Odpoczywaj i bierz dupka. Ja mam torbiele na obu jajnikach. Na jednym nawet dwa. Na ostatniej wizycie gin powiedziała, że się zmniejszają a to dobry znak. Tyle, że ja mam najprawdopodobniej po punkcji. Z zaleceń miałam 0 sexu i lutinus. Po ostatniej wizycie powiedziała, że sex może wrócić do łask, ale lutinus jeszcze mam brać.
Ja jestem w pierwszej ciąży i jeśli tylko uda się to bardzo chciałabym mieć więcej dzieci ja mam rodzeństwo i uważam to za ogromny atut, wiele wsparcia i dużo miłości. Uwielbiam ich i chciałabym, aby moje dziecko tez mogło tego doświadczyć. Co nie znaczy, że oceniam jedynaków. Mam kilkoro przyjaciół jedynaków i są super! Ale pewno i tak wszystko zależy od wychowania
Mnie te torbiele musiały przy ciąży się pojawić bo 3 miesiące temu robiłam USG i ani śladu torbieli.
Tak właśnie mam zamiar zrobić Dupka mam brać 3 razy dziennie, dostałam zwolnienie na uczelnie bo studiuje dziennie i będę przez cały tydzień leżeć i odpoczywać. Za tydzień mam przyjść na USG zobaczyć czy ciąża rośnie.
Pociesza mnie fakt że tak ładnie beta rośnie, to musi coś znaczyćAndziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Ja miałam jakąś torbiel na jajniku w pierwszej ciąży, gin powiedział żeby się nie przejmować tylko obserwować więc nawet przez myśl mi nie przeszło by się tym stresować. I słusznie bo żadnych komplikacji z tego powodu nie było
Andziula_1988 lubi tę wiadomość
-
Mnie to gin wytłumaczyła tak że nie ma teraz co wydzielać progesteronu, bo dwa jajniki są nieaktywne i może być problem z podtrzymaniem ciąży... Stąd leki, leżący tryb życia z nadzieją że torbiele się wchłoną.
-
nick nieaktualny
-
Osnowa wrote:Według norm z laboratorium to chyba 5. Ale ja nie wiem kiedy miałam owulacje. Sex do końca był tylko w dwa dni. 28.10 i 3.11 nie wiem czy to ma jakieś znaczenie