X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dobra a teraz trochę smętów będzie..
    Dziewczyny zaczynam się zastanawiać i trochę martwić... Z małym wszystko ok na każdym badaniu bardzo ruchliwy chłopak ;) ale jego ułożenia nie jestem pewna, choć do tej pory lekarz nic mi nie mówił... Tzn mały jest caaaaly czas nisko. Nigdzie go nie czuje tylko w okolicy pęcherza i tam cały czas siedzi i się bawi... moze czasem ciut wyżej ale zawsze nisko, poniżej linii pępka i to dość sporo... I zastanawiam się czy nie jest to jakiś powód do zmartwień wcześniejszym porodem? Bo chyba nie powinien być tak nisko co?
    Gdzie wy czujecie swoje maluchy?
    Tak-to moja pierwsza ciąża :P
    Ostatnio jak byliśmy w szkole rodzenia to położna mowila, ze jak czujemy dziecko na dole w okolicy pępka to wszystko jest oki dziwne by było gdybyśmy na tym etapie czuły wyżej bo po prostu jeszcze nie jest taki duzy i ma dużo miejsca :) Wiec spokojnie wszystko dobrze :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ostatnio jak byliśmy w szkole rodzenia to położna mowila, ze jak czujemy dziecko na dole w okolicy pępka to wszystko jest oki dziwne by było gdybyśmy na tym etapie czuły wyżej bo po prostu jeszcze nie jest taki duzy i ma dużo miejsca :) Wiec spokojnie wszystko dobrze :)

Tylko co innego okolice pępka a co innego sporo poniżej :) gdyby to były okolice pępka to bym sie nie zastanawiała nawet nad tym :)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam książke "Twoja ciąża tydzień po tygodniu" a w niej jest napisane że dzieci mają swoje ulubione miejsca w macicy. Może polubił Twój pęcherz i przytula sie do niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 09:57

anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też cały czas czuje maleństwo poniżej pępka. A w ogóle też się denerwuje bo te jego ruchy są bardzo słabe :/, tzn czuję go codziennie, często, ale muszę się wsłuchać a nie tak jsk Wy opowiadacie, że czujecie jak wariuje. Bardzo bardzo się tym denerwuje bo dziś zaczynam 24 tydz (25) :/

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już na pewno nie ma szans, żebym wyczuła co gdzie ma :/. (łożysko na przedniej ścianie)

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dość intensywnie czuje mojego maluszka. Ale to może dlatego że jestem szczupła i mój brzuch to taka piłeczka. Skóre na brzuchu mam tak naciągniętą że wydaje mi sie że zaraz pęknę. Boje sie że bede miala mega rozstępy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 10:08

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Tylko co innego okolice pępka a co innego sporo poniżej :) gdyby to były okolice pępka to bym sie nie zastanawiała nawet nad tym :)
    Ona mowila o okolicach pępka i często właśnie ponizej mój tez jest tam na dole rano jest wyżej bo śpię na boku i chyba wtedy mu tam nie pasuje :)

v5abi09kg49ph79h.png
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam troche tluszczyku, troche wiecej niz przy najmlodszej i powiem Ci Vanila,ze bardziej odczuwalam corki kopniaki niz chlopakow. Moze tez hmm temperament tutaj wchodzi w gre... Corka juz w brzuchu miala charakterek :) moze chlopaki ciut spokojniejsi? Zapytaj sie lekarza ja tez sie podpytam .

anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo mocno czuje małego. Tylko ze właśnie nisko :P ale bardzo wyraźnie daje mi znać co mu sie podoba co nie ;) łożysko z przodu nic mi nie amortyzuje :P
    Brzuch mam naciągnięty nie jakiś mega wielki ale wyraźny ze od razu widać ze ciąża a nie wzdęcia :P

• Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    I już na pewno nie ma szans, żebym wyczuła co gdzie ma :/. (łożysko na przedniej ścianie)
    Spokojnie u mnie tez nie wariuje tak, żebym widziała jak brzuch faluje a, żeby odróżnić co jest co to tez odpada :) Stuka sobie jak leżę na plecach albo na boku wtedy trochę mocniej daje o sobie znać chyba nie lubi tej pozycji. Nie uderza mnie ani w spojenie ani w pęcherz wszystko pewnie nadrobi :) Reaguje na nasze głosy bo rano jak zaczniemy rozmawiac to daje o sobie znać, ze tez wstał no i często jego wiercenie zaczyna się koło 23 w dzień czasami puknie jak słucham muzyki to tez reaguje próbowałam ambitnie muzyki dla brzuszka, ale wole takie rytmiczne taneczne mogę mu pośpiewać ;) Albo jak oglądamy jakiś film to jemu wieczorem na słuchawki wł kołysanki heh

v5abi09kg49ph79h.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do łożyska z przodu to tez tak mam i muszę się pilnować, żeby go nie głaskać tak jak często to robiłam tylko właśnie poniżej lini pępka bo bezpiecznej dla łożyska

v5abi09kg49ph79h.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Ona mowila o okolicach pępka i często właśnie ponizej mój tez jest tam na dole rano jest wyżej bo śpię na boku i chyba wtedy mu tam nie pasuje :)

U mnie czy noc czy dzień... Siedzi nisko i koniec :P pozycja moja nie ma znaczenia... czasem podciągnie sie na wysokość pępka ale rzadko. I tak sobie siedzi na wysokości pęcherza zadowolony z życia :P jak mąż chce poczuć kopniaki to odruchowo na brzuch ręce a ja mu niżej musze ściągać bo tam by nic nie poczuł :P

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka a może twoje maleństwo jest nisko i poprzecznie ułożone? Mam koleżankgę dużych gabarytów z terminem na czerwiec i jej maluch jest ciągle poprzecznie i właśnie czuje go nisko.

Ja mam w brzuchu małą ośmiornicę :-D jest wszędzie i uprawia pilates. A to naciśnie na pęcherz, a to przydusi z 5 cm nad pępkiem. Długie nóżyska ma, może dlatego ;-) jak leżę na boku, to puka w ten bok. Mały wiercipiętek.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Dobra a teraz trochę smętów będzie..
    Dziewczyny zaczynam się zastanawiać i trochę martwić... Z małym wszystko ok na każdym badaniu bardzo ruchliwy chłopak ;) ale jego ułożenia nie jestem pewna, choć do tej pory lekarz nic mi nie mówił... Tzn mały jest caaaaly czas nisko. Nigdzie go nie czuje tylko w okolicy pęcherza i tam cały czas siedzi i się bawi... moze czasem ciut wyżej ale zawsze nisko, poniżej linii pępka i to dość sporo... I zastanawiam się czy nie jest to jakiś powód do zmartwień wcześniejszym porodem? Bo chyba nie powinien być tak nisko co?
    Gdzie wy czujecie swoje maluchy?
    Tak-to moja pierwsza ciąża :P
    Ja też mam malutką nisko, tzn nogi ma na dole. Ma jeszcze dużo czasu i miejsca wiec nie ma się co martwić. U mojej siostry dzieciaki się obracały grubo po 30tc.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Terka a może twoje maleństwo jest nisko i poprzecznie ułożone? Mam koleżankgę dużych gabarytów z terminem na czerwiec i jej maluch jest ciągle poprzecznie i właśnie czuje go nisko.

Ja mam w brzuchu małą ośmiornicę :-D jest wszędzie i uprawia pilates. A to naciśnie na pęcherz, a to przydusi z 5 cm nad pępkiem. Długie nóżyska ma, może dlatego ;-) jak leżę na boku, to puka w ten bok. Mały wiercipiętek.

Wiesz co czasem faktycznie czuje ze poprzecznie leży. Ale rzadko i wiem kiedy bo wtedy czuje jego główkę i pupę po obu stronach brzucha ;) Raczej po lewej stronie na wysokości od pepka w dół sie rozciąga ;) a lekarz co robi USG to młody do góry nogami jest :P czyli typowo glowkowo leży często widać. I ta głowa po pęcherzu widać jeździ (sobie znalazł maskotke to przytulania do twarzy :P :D :D )

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    To jakbyś mogła daj mi znać co Ci lekarz odpowiedział ok? ;) bede wdzięczna :)
    Ja odkąd czuję ruchy to czuję właśnie w boku albo zaraz nad spojeniem prawie. Czasami zdarzy się w okolicy pępka ale najbardziej siedzi nogami na pęcherzu. Byłam tydzień temu na połówkowym i to normalne. Nie masz co się martwić ;)

terka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka ja bym się nie stresowała tym, że czujesz ruchy nisko. Ważne, że je czujesz, że pojawiają się z jakąs regularnością, a maluszek rośnie ;-) myślę, że gdyby coś było nie tak, to ginekolog by to dopatrzył. Nie stresuj się :-)

l22n6iyek016fbg8.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Terka ja bym się nie stresowała tym, że czujesz ruchy nisko. Ważne, że je czujesz, że pojawiają się z jakąs regularnością, a maluszek rośnie ;-) myślę, że gdyby coś było nie tak, to ginekolog by to dopatrzył. Nie stresuj się :-)

Nawet nie to że cos sie dzieje teraz. Teraz wiem ze mały ma sie dobrze :)
    Chodzi mi tylko i wyłącznie o to czy może to spowodować ze skoro jest nisko to ma bliżej do wyjścia i moze chcieć sie pospieszyć z wyjściem na świat ;)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się pochwalę ...:) dzisiaj jedziemy po komodę dla chłopaków i bardzo się cieszę :).
    Udało mi się wyszukać praktycznie nieużywaną,drewnianą komodę z przewijkiem za 220 zł .

anecz_kaa, Mini89, terka, katka84, muminka83, Ineczka, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Nawet nie to że cos sie dzieje teraz. Teraz wiem ze mały ma sie dobrze :)
    Chodzi mi tylko i wyłącznie o to czy może to spowodować ze skoro jest nisko to ma bliżej do wyjścia i moze chcieć sie pospieszyć z wyjściem na świat ;)
    Napewno to nie ma nic wspólnego ;) U mnie cały czas młoda kopie nisko, wszystko jest w porządku. Miałam tydzień temu mierzoną odległość łożyska od ujścia i wszystko jest ok :)

terka lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ