X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, przemyślałam wczoraj octaniseptem i smarowalam żelem aloesowym - chyba pomaga, co prawda boli ta zmiana i warga sromowa, ale sam guzek wydaje sie mniejszy.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, raz na kilka dni dostaję potwornych bóli w okolicach kręgosłupa. Nie są to bóle krzyżowe, ale boli mnie mniej więcej w okolicach mięśni głębokich przykręgosłupowych - wszystko się wtedy napina i bardzo kłuje. Pomaga rozmasowanie lub przyłożenie czegoś ciepłego, ale ból jest straszny. Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała?

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Mam atak alergii- cieknacy nos, kichanie, swedzace oczy i zaczerwieniona twarz.. A podobno w ciazy nie wolno standardowych lekow przeciwalergicznych. Czy któraś z was tak miala? Co Wam pomogło? Wizyta u gina za 2 dni wiec zapytam ale do tej pory sie zakicham..

• Nalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny, raz na kilka dni dostaję potwornych bóli w okolicach kręgosłupa. Nie są to bóle krzyżowe, ale boli mnie mniej więcej w okolicach mięśni głębokich przykręgosłupowych - wszystko się wtedy napina i bardzo kłuje. Pomaga rozmasowanie lub przyłożenie czegoś ciepłego, ale ból jest straszny. Czy któraś z Was się z czymś takim spotkała?
    A może masz to od jelit? Jak ja miałam wzdęcia, to mnie mega kłuło.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

A moze to klykciny??

Mnie boli kregoslup, odcinek ledzwiowy... shadee wspolczuje :) kupilam 3 komplety na 56 z c&a po 15zl nowki :)

Kumpela wczoraj urodzila 3850 i 56 cm mala Nela jest czarnowlosa i podobna do mamy :)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, temat pewnie bardzo intymny, ale moze ktoś tak mial. Wyskoczyła mi jakas krostka, chyba pryszcz na wardze sromowej większej, jest jeden, lekko pobolewa, na pierwszy rzut oka jest czerwony, jak.sie naciśnie to taki białawy. Miałyście coś takiego? Smaruje maścią cynkowa, ciekawe, czy zejdzie.
    Miałam, co prawda na początku ciąży. Zdezynfekowałam jak już był do wyściskania i mąż wyściskał. Ja nie ruszam syfków bo mam za długie paznokcie.
    Aha, zaznaczę że miałam typowego syfka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 11:01

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć ;) my już po imprezie, było fajnie, córka zadowolona z prezentów - dostała to co chciała choć teraz zastanawia się skąd wszyscy wiedzieli co chce :p za tydzień znów impreza ale dla koleżanek córki i na sali zabaw więc nie umęczę się. Gdy sprzątaliśmy emocje wzięły górę jak przeczytałam kartkę urodzinową od mojej mamy a tam pisze "babcia i dziadek"... :( ech, już zawsze w takich sytuacjach będzie mi brakować taty. Poza tym zima u nas na całego. Znowu...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Miłej niedzieli. :-)
    Z zmian u nas zmieniliśmy imiona naszej córeczki.
    Tak więc witamy Matyldę Gaje

Ove, Urszulka89, MałaCzarna1988, anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• Ove Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    I ja życzę miłej, spokojnej niedzieli :)
    Nalia wrote:
    Hej, temat pewnie bardzo intymny, ale moze ktoś tak mial. Wyskoczyła mi jakas krostka, chyba pryszcz na wardze sromowej większej, jest jeden, lekko pobolewa, na pierwszy rzut oka jest czerwony, jak.sie naciśnie to taki białawy. Miałyście coś takiego? Smaruje maścią cynkowa, ciekawe, czy zejdzie.
    Ja mam 2 takie krostki. Gin mi powiedział, że to zmiany hormonalne i mógłby mi to wycisnąć, ale lepiej się zająć tym po porodzie. Wydaje mi się, że od tego czasu to się trochę zmniejszyło, ale dalej jest. Spróbuję przemywać octeniseptem, bo póki co ratowałam się sudocremem.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nadal nie mamy imienia dla naszej córeczki :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie jeszcze zastanawiamy nad imieniem. Narzeczony chce Krzysiek a ja Borys albo Bruno - świetnie pasuje do nazwiska.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 13:47

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Witam sie :)

A moze to klykciny??

Mnie boli kregoslup, odcinek ledzwiowy... shadee wspolczuje :) kupilam 3 komplety na 56 z c&a po 15zl nowki :)

Kumpela wczoraj urodzila 3850 i 56 cm mala Nela jest czarnowlosa i podobna do mamy :)

A gdzie kupiłaś w sklepie internetowym czy stacjonarnym?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od kilku dni mam takie pieczenie po oddaniu moczu, które odrazu ustepuje, poza tym żadnych innych objawów zapalenia... I właściwie nie przy każdym siusianiu to mam. Macie coś takiego? Ja myślałam, że tak mam jak za mało pije, ale nie jestem orwna. Jutro idę zrobić badanie moczu, czy jak będzie zapalenie, to coś w nim wyjdzie? Czy trzeba dodatkowo zrobić posiew?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z innej beczki... logowalyscie sie na jakis stronach gdzie wysyłają jakieś darmowe probki? Ja tylko narazie na bebiprogram i dostalam teczke na dokumenty i taka szmatke sensoryczna.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, od kilku dni mam takie pieczenie po oddaniu moczu, które odrazu ustepuje, poza tym żadnych innych objawów zapalenia... I właściwie nie przy każdym siusianiu to mam. Macie coś takiego? Ja myślałam, że tak mam jak za mało pije, ale nie jestem orwna. Jutro idę zrobić badanie moczu, czy jak będzie zapalenie, to coś w nim wyjdzie? Czy trzeba dodatkowo zrobić posiew?

Raczej myślę że to nie pęcherz bo pęcherz daje inne objawy. Dużo mocniejszy ale możesz mieć bakterie w moczu

• panan12 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Kubuś lub Kacperek :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na strony z darmowymi próbkami sie nie logowałam bo położna dała mi tego pełno. Logowałam sie tylko na stronie Philipsa bo jest 40% zniżki na pierwsze zakupy produktów Avent - jeszcze jej nie wykorzystałam bo musze przemyśleć co potrzebuje.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Na stawianie macicy profilaktycznie przepisał mi magnez a jak nie będzie puszczać przez jakiś czas (bo już nie raz tak miałam) to mam wziąć nospę i leżeć na lewym boku aż do ustąpienia objawów min. 40 minut. Powiedział że to może powodować skracanie szyjki macicy ale nie musi. Na następnej wizycie kontrola stanu szyjki.
    Ja też biorę magnez, ale mimo to mi się stawia brzuch, jakieś 4-5 razy dziennie na 30 sekund, szczególnie jak za długo siedzę lub leżąc, jak się przekręcam z lewej strony na plecy. Lekarz mówił, że to ok, jesli nie jest reguralne, bolesne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 16:09

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    U nas będzie Kubuś lub Kacperek :)

U nas co prawda dziewczynka ale jakby byl chlopak to chcialabym właśnie Kacperka ☺

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:

Mysle ze badanie ogólne juz cos powinno pokazać ze cokolwiek tam jest albo nie ma. I jeśli jest to wtedy posiew, możliwe ze nie będzie potrzebny :)
    Na wszelki wypadek (a i bez podejrzenia żadnej infekcji) wypić sok z żurawiny albo pojeść trochę suszonej nie zaszkodzi moim zdaniem ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ