LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas od poczatku ubranka na 50-Lilka 51cm a Oliśko 54-ona nosiła długo bo drobna jest a Oliwier około 2 tyg
dlstego nie dużo mam tych na 50
Witamy się. Dziś postanowiłam zmierzyć swój brzuch...104cm...a gdzie do konca jeszczeLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Hej, temat pewnie bardzo intymny, ale moze ktoś tak mial. Wyskoczyła mi jakas krostka, chyba pryszcz na wardze sromowej większej, jest jeden, lekko pobolewa, na pierwszy rzut oka jest czerwony, jak.sie naciśnie to taki białawy. Miałyście coś takiego? Smaruje maścią cynkowa, ciekawe, czy zejdzie.❤Ada&Pola❤
-
Cos podobnego ja miałam tylko ze na pachwinie... w pierwszym trymestrze zrobilo mi sie zrubienie po goleniu i taki maly stan zapalny. Pokazalam to ginekologowi na wizycie i powiedzial że wyleczymy to po ciąży a ja mam sie postarac nie golić w tym miejscu, wiec jestem zmuszona je skracać
teraz mi zostala mala wyczuwalna gulka pod skórą ale nic sie z tym nie dzieje.
-
Nalia wrote:Hej, temat pewnie bardzo intymny, ale moze ktoś tak mial. Wyskoczyła mi jakas krostka, chyba pryszcz na wardze sromowej większej, jest jeden, lekko pobolewa, na pierwszy rzut oka jest czerwony, jak.sie naciśnie to taki białawy. Miałyście coś takiego? Smaruje maścią cynkowa, ciekawe, czy zejdzie.
Nalia lubi tę wiadomość
-
Nalia mialam cos takiego w pierwszej ciazy. Raczej przez hormony. Dojrzewalo, pękało, wysychalo i na nowo roslo. Nic nie pomagalo, najpietw smarowałam sudokremem,przemywałam rumiankiem, potem mialam od gin masc, chodzilam po domu w sukienkach bez majtek zeby wietrzyc bo to bylo upalne lato i nic nie pomagalo , schemat wciąż ten sam. Do porodu z tym szlam, powiedzialam tylko poloznej by uwazala bo cos tam odrobine mi dogalała. Urodzilam , zapomnialam o tym wie nic z tym nie robiłam i znikło i juz sie nie pojawilo.
-
Mi nic nie dał na to bo to był 1 trymestr a on za bardzo nie jest za lekami w ciąży. Nawet kazał mi odstawić witaminy dla kobiet w ciąży bo wyniki dobre, tylko indywidualnie dobiera mi witaminy i ich dawki teraz biore żelazo z kwasem foliowym, DHA, wit. D3, jod bo mam problemy z tarczycą i teraz włączył magnez z b6 bo macica zaczeła sie stawiać.
-
nick nieaktualnyMi takie coś wyszło do tej pory dwa razy. Okropnie swedziało ale po czasie zaschło i odpadło gin powiedział że może mi coś na to poradzić jak urodze ale jak do tej pory jakoś samo przechodziło.
A takie pytanie z innej beczki jak mi się macica stawia to muszę czegoś unikać? Na co mam uważać. Gin we wtorek to popytam ale chcę zapytać tych z was co już to przeszły:) -
Na stawianie macicy profilaktycznie przepisał mi magnez a jak nie będzie puszczać przez jakiś czas (bo już nie raz tak miałam) to mam wziąć nospę i leżeć na lewym boku aż do ustąpienia objawów min. 40 minut. Powiedział że to może powodować skracanie szyjki macicy ale nie musi. Na następnej wizycie kontrola stanu szyjki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 15:50
-
Biedronka89 wrote:Mi takie coś wyszło do tej pory dwa razy. Okropnie swedziało ale po czasie zaschło i odpadło gin powiedział że może mi coś na to poradzić jak urodze ale jak do tej pory jakoś samo przechodziło.
A takie pytanie z innej beczki jak mi się macica stawia to muszę czegoś unikać? Na co mam uważać. Gin we wtorek to popytam ale chcę zapytać tych z was co już to przeszły:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2018, 15:56
❤Ada&Pola❤
-
A i powiedział żeby wtedy nie głaskać ani nie masować brzucha bo jeszcze bardziej bedzie sie stawiać. Za to położna dała mi też wskazówki odnośnie balsamowania ciała - okolice piersi i brzucha mam sobie wklepywać balsam a nie wcierać kolistymi ruchami.
olcia87 lubi tę wiadomość