X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Decadence Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    A to pocieszające, że mimo wszystko idzie do przodu. U mnie 5 kg na plus, ale od czasu rozpoczęcia diety stoi. Właśnie zjadłam placki z mąki z amarantusa, zmierzę cukry, zobaczymy jaka reakcja będzie.
    Katka, nie wiem, na ile Twoje cukry skaczą po posiłkach, ale ja trzymam się zasady, że do każdego posiłku tona warzyw i troszkę tłuszczu (spowalnia wchłanianie węglowodanów). I czego bym nie zjadła (poza pierogami ruskimi) jest super. Do ciemnego pieczywa robię różne pasty sobie - a to jajeczna, a to z suszonych pomidorów, a to tapenade z oliwek... Nie możesz kochana się wykańczac psychicznie tą dietka.:-)

katka84 lubi tę wiadomość

ckaidqk32wjzio9b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasta z jajek dzis wchodzi :D nie mialam pomyslu na obiady a juz wiem zrobie risotto z kurczakiem :p jakoa weny na jedzenie nie mam. Jutro idziemy na imieniny do tescia wiec chyba ogarne rosol i wsio ;) a dzis maz ma urodziny i jeczy ze zjadlby pizze wiec zaraz mu ogarne urodzinowa niesposzianke :)

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Babeczki pytanko- do wózka kupujecie jakieś prześcieradła do materaca? Jakie polecacie jeśli kupujecie?

Przy corze nie miałam bo zawsze jakaś pieluszke podkladalam
    ale widziałam ze parę groszy kosztuje takie przescieradelko wiec pewnie się skuszę :) w lecie może się przydać :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poweidzcie mi czy ma ktoś oprócz mnie tak że jeszcze w ogóle nic kompletnie nie kupuję dla dziecka. Jakoś nie mogę się zebrać w sobiei odwlekam mam łóżeczko i wózek bo to spadki po innych ale całą reszta nic nic kompletnie

• blama Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Poweidzcie mi czy ma ktoś oprócz mnie tak że jeszcze w ogóle nic kompletnie nie kupuję dla dziecka. Jakoś nie mogę się zebrać w sobiei odwlekam mam łóżeczko i wózek bo to spadki po innych ale całą reszta nic nic kompletnie

Ja... Nie mam nic, planujemy od kwietnia. ☺

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam po polowkowym jak płeć bedzie pewna i bedzie wszytko ok z małym. Teraz planuje może po świętach.
    Żeby się nie skończyło tak że ja na porodowce a mąż na zakupach ;)

• Ove Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ;)
    U mnie na obiad dziś ogórkowa (poszedł ostatni słoik domowych ogórków kiszonych :() i naleśniki z mąki ryżowej ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami.
    Objadłam się i teraz nie mogę się ruszyć :).

Co do wyprawki to ja - oprócz zamówienia na gemini - nie mam nic. Ani łóżeczka ani wózka ani ciuszków/ różka/ ręczników etc.

Przejrzałam olx i zastanawiam się, czy nie kupić jakiś używanych ciuszków skoro dzieciątko tak szybko będzie wyrastać. Ale mam opory, bo sama nie kupuję używanych ciuszków - mam obawy, że nie wiem po kim to są ubranka, mimo że ciuszki i tak będą prane i wyprasowane...

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podkladałam pieluszke. A teraz nawet nie szukam. Pies spi u Nas w szafie na buty, wtf? Wlasnie ja sobie otworzył....

katka84 lubi tę wiadomość

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wreszcie my też już po połówkowych! chyba jako ostatni tutaj ;) wielka ulga z małym wszystko OK 410g :) język nam pokazywał i bawił się rączkami tak że tatuś wreszcie zobaczył jak się rusza :)

melbusia88, Ineczka, katka84, anecz_kaa, Mini89, magdis, Ove, karolcia87, marta258, Urszulka89, Loczek2018 lubią tę wiadomość

oar89jcggibdab41.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzza super :-) fajnie, że mały zdrowo rośnie, oby tak dalej :-) nasza też nam ostatnio język pokazała :-)

Duzaa lubi tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    hej hej ;)
    U mnie na obiad dziś ogórkowa (poszedł ostatni słoik domowych ogórków kiszonych :() i naleśniki z mąki ryżowej ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami.
    Objadłam się i teraz nie mogę się ruszyć :).

Co do wyprawki to ja - oprócz zamówienia na gemini - nie mam nic. Ani łóżeczka ani wózka ani ciuszków/ różka/ ręczników etc.

Przejrzałam olx i zastanawiam się, czy nie kupić jakiś używanych ciuszków skoro dzieciątko tak szybko będzie wyrastać. Ale mam opory, bo sama nie kupuję używanych ciuszków - mam obawy, że nie wiem po kim to są ubranka, mimo że ciuszki i tak będą prane i wyprasowane...

Wejdź sobie na stronę Smyk bo mają jeszcze wyprzedaże i za bardzo fajna cenę pokupisz lub polecam sklep stacjonarny.... Na promocji tyle to kosztowało co ciuchy w ciucholandzie także śmieszne to dla mnie było acha i jeszcze pepco tylko musisz patrzeć na gatunki bawełny

f2w3k0s3plke7odf.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Wejdź sobie na stronę Smyk bo mają jeszcze wyprzedaże i za bardzo fajna cenę pokupisz lub polecam sklep stacjonarny.... Na promocji tyle to kosztowało co ciuchy w ciucholandzie także śmieszne to dla mnie było acha i jeszcze pepco tylko musisz patrzeć na gatunki bawełny

Nie porównywałabym ceny ciuchów w smyku do cen w lumpie :-) W lumpku to koszt 2-3 zł za sztukę. Moje ostatnie łupy, głównie z h&m , biały bodziak kappahl, rampers z zary (dla synka koleżanki na lato). Koszt ok. 19 zł za 7 szt. Takie zakupy robię co tydzień w środę :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 08:54

Urszulka89, krooolik lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smyk ma ubrania slabej jakości. Pepco podobnie.

Kikezanka ma miec cc we wt :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa super!
    Panan, w Smyku byłam jakiś czas temu i nic nie znalazłam ładnego :(. w Pepco właśnie jakość bawełny nie do końca mnie przekonała...ale pewnie można znaleźć perełki ;)
    anecz_kaa wrote:
    Smyk ma ubrania slabej jakości. Pepco podobnie.

Kikezanka ma miec cc we wt :)
    to jakie firmy polecasz do zakupu ciuszków?:)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Duzaa super!
    Panan, w Smyku byłam jakiś czas temu i nic nie znalazłam ładnego :(. w Pepco właśnie jakość bawełny nie do końca mnie przekonała...ale pewnie można znaleźć perełki ;)

to jakie firmy polecasz do zakupu ciuszków?:)

Hm, next i zara. Nawet uzywane sa super. Re z pepco zaraz beda szerokie krotkie etc. Ja mialam body z hm po Julce i Elizie i dalam kumpeli i jej corka dalej w nich smiga. Tak samo fajne jest c&a i kappahl. Jeszcze tesco czesto ma fajne

muminka83, Ove lubią tę wiadomość

• shadee Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokatalogowałam ciuszki małego jakie mam i już wiem, że system kartonowy się u nas nie sprawdzi.
    NEXTa 56 wygląda jak 62/68 Pinokio albo Kappahl.
    brakuje mi ciuszków najmniejszych, za to ewidentnie nie brak mi tych w przedziale 68 - 74

bodziaków mi starczy, ale przydadzą się jakieś 2-3 kaftaniki + spodenki do tego

spoko taki xls :) pomaga bardzo przy planowaniu - polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 23:40

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od zawsze kupuje z kilku firm i je polecam.
    Next, Zara( ale to dla dzieci kupuje powyżej 70 rozmiaru), C&A, Primark, Pinokio,Ewa Klucze.
    Jestem zachwycona jakością . U mnie też problem jest taki że ja nie lubię misiów itd. lubię subtelne wzory.
    Fakt nowe kosztują więcej niż w lumpku ale co tam. Wczoraj przyszły sweterki i jestem zachwycona

Ove lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• terka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    pokatalogowałam ciuszki małego jakie mam i już wiem, że system kartonowy się u nas nie sprawdzi.
    NEXTa 56 wygląda jak 62/68 Pinokio albo Kappahl.
    brakuje mi ciuszków najmniejszych, za to ewidentnie nie brak mi tych w przedziale 68 - 74

bodziaków mi starczy, ale przydadzą się jakieś 2-3 kaftaniki + spodenki do tego

spoko taki xls :) pomaga bardzo przy planowaniu - polecam

Poszłam w ślady i wczoraj zrobiłam przegląd tego co mam. I juz widzę czego brakuje a co prawdopodobnie moze nawet zostać bo tyle tego z jednego rozmiaru :D tez mam parę brakow z najmniejszych ubrań, ale wiem dokładnie ile czego kupować a nie na oslep ;)
    super sprawa, chwile mi to zajęło ale wiem dokładnie na czym stoję z ubrankami. Także dzięki za pomysł :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Hm, next i zara. Nawet uzywane sa super. Re z pepco zaraz beda szerokie krotkie etc. Ja mialam body z hm po Julce i Elizie i dalam kumpeli i jej corka dalej w nich smiga. Tak samo fajne jest c&a i kappahl. Jeszcze tesco czesto ma fajne
    Mam ze smyka dużo ubrań i chyba mam jakieś szczęście bo po mojej młodej śmiga jeszcze w niej siostrzenica :) Jeszcze mam dobre z coccodrillo (ale na wyprzedaży kupuję) czy reserved. Ogólnie mam szczęście do ubrań raczej ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak cocodtillo tez ma fajne.

Shadee ja mam tylko 3 pajace z next i 2 bodziaki z hm... kurde i malutkie mi sie wydaja :p

Kumpeli o 4 odeszly wody a miala miec cc we wt. Czeka w kolejce :)

‹‹ 859 860 861 862 863 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ