LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
katka84 wrote:A to pocieszające, że mimo wszystko idzie do przodu. U mnie 5 kg na plus, ale od czasu rozpoczęcia diety stoi. Właśnie zjadłam placki z mąki z amarantusa, zmierzę cukry, zobaczymy jaka reakcja będzie.
katka84 lubi tę wiadomość
-
Pasta z jajek dzis wchodzi
nie mialam pomyslu na obiady a juz wiem zrobie risotto z kurczakiem :p jakoa weny na jedzenie nie mam. Jutro idziemy na imieniny do tescia wiec chyba ogarne rosol i wsio
a dzis maz ma urodziny i jeczy ze zjadlby pizze wiec zaraz mu ogarne urodzinowa niesposzianke
-
melbusia88 wrote:Babeczki pytanko- do wózka kupujecie jakieś prześcieradła do materaca? Jakie polecacie jeśli kupujecie?
Przy corze nie miałam bo zawsze jakaś pieluszke podkladalam
ale widziałam ze parę groszy kosztuje takie przescieradelko wiec pewnie się skuszęw lecie może się przydać
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Poweidzcie mi czy ma ktoś oprócz mnie tak że jeszcze w ogóle nic kompletnie nie kupuję dla dziecka. Jakoś nie mogę się zebrać w sobiei odwlekam mam łóżeczko i wózek bo to spadki po innych ale całą reszta nic nic kompletnie
Ja... Nie mam nic, planujemy od kwietnia. ☺
-
nick nieaktualny
-
hej hej
U mnie na obiad dziś ogórkowa (poszedł ostatni słoik domowych ogórków kiszonych) i naleśniki z mąki ryżowej ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami.
Objadłam się i teraz nie mogę się ruszyć.
Co do wyprawki to ja - oprócz zamówienia na gemini - nie mam nic. Ani łóżeczka ani wózka ani ciuszków/ różka/ ręczników etc.
Przejrzałam olx i zastanawiam się, czy nie kupić jakiś używanych ciuszków skoro dzieciątko tak szybko będzie wyrastać. Ale mam opory, bo sama nie kupuję używanych ciuszków - mam obawy, że nie wiem po kim to są ubranka, mimo że ciuszki i tak będą prane i wyprasowane... -
No i wreszcie my też już po połówkowych! chyba jako ostatni tutaj
wielka ulga z małym wszystko OK 410g
język nam pokazywał i bawił się rączkami tak że tatuś wreszcie zobaczył jak się rusza
melbusia88, Ineczka, katka84, anecz_kaa, Mini89, magdis, Ove, karolcia87, marta258, Urszulka89, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Ove wrote:hej hej
U mnie na obiad dziś ogórkowa (poszedł ostatni słoik domowych ogórków kiszonych) i naleśniki z mąki ryżowej ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami.
Objadłam się i teraz nie mogę się ruszyć.
Co do wyprawki to ja - oprócz zamówienia na gemini - nie mam nic. Ani łóżeczka ani wózka ani ciuszków/ różka/ ręczników etc.
Przejrzałam olx i zastanawiam się, czy nie kupić jakiś używanych ciuszków skoro dzieciątko tak szybko będzie wyrastać. Ale mam opory, bo sama nie kupuję używanych ciuszków - mam obawy, że nie wiem po kim to są ubranka, mimo że ciuszki i tak będą prane i wyprasowane...
Wejdź sobie na stronę Smyk bo mają jeszcze wyprzedaże i za bardzo fajna cenę pokupisz lub polecam sklep stacjonarny.... Na promocji tyle to kosztowało co ciuchy w ciucholandzie także śmieszne to dla mnie było acha i jeszcze pepco tylko musisz patrzeć na gatunki bawełny -
panan12 wrote:Wejdź sobie na stronę Smyk bo mają jeszcze wyprzedaże i za bardzo fajna cenę pokupisz lub polecam sklep stacjonarny.... Na promocji tyle to kosztowało co ciuchy w ciucholandzie także śmieszne to dla mnie było acha i jeszcze pepco tylko musisz patrzeć na gatunki bawełny
Nie porównywałabym ceny ciuchów w smyku do cen w lumpieW lumpku to koszt 2-3 zł za sztukę. Moje ostatnie łupy, głównie z h&m , biały bodziak kappahl, rampers z zary (dla synka koleżanki na lato). Koszt ok. 19 zł za 7 szt. Takie zakupy robię co tydzień w środę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 08:54
Urszulka89, krooolik lubią tę wiadomość
-
Duzaa super!
Panan, w Smyku byłam jakiś czas temu i nic nie znalazłam ładnego. w Pepco właśnie jakość bawełny nie do końca mnie przekonała...ale pewnie można znaleźć perełki
anecz_kaa wrote:Smyk ma ubrania slabej jakości. Pepco podobnie.
Kikezanka ma miec cc we wt
-
Ove wrote:Duzaa super!
Panan, w Smyku byłam jakiś czas temu i nic nie znalazłam ładnego. w Pepco właśnie jakość bawełny nie do końca mnie przekonała...ale pewnie można znaleźć perełki
to jakie firmy polecasz do zakupu ciuszków?
Hm, next i zara. Nawet uzywane sa super. Re z pepco zaraz beda szerokie krotkie etc. Ja mialam body z hm po Julce i Elizie i dalam kumpeli i jej corka dalej w nich smiga. Tak samo fajne jest c&a i kappahl. Jeszcze tesco czesto ma fajnemuminka83, Ove lubią tę wiadomość
-
pokatalogowałam ciuszki małego jakie mam i już wiem, że system kartonowy się u nas nie sprawdzi.
NEXTa 56 wygląda jak 62/68 Pinokio albo Kappahl.
brakuje mi ciuszków najmniejszych, za to ewidentnie nie brak mi tych w przedziale 68 - 74
bodziaków mi starczy, ale przydadzą się jakieś 2-3 kaftaniki + spodenki do tego
spoko taki xlspomaga bardzo przy planowaniu - polecam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 23:40
-
Od zawsze kupuje z kilku firm i je polecam.
Next, Zara( ale to dla dzieci kupuje powyżej 70 rozmiaru), C&A, Primark, Pinokio,Ewa Klucze.
Jestem zachwycona jakością . U mnie też problem jest taki że ja nie lubię misiów itd. lubię subtelne wzory.
Fakt nowe kosztują więcej niż w lumpku ale co tam. Wczoraj przyszły sweterki i jestem zachwyconaOve lubi tę wiadomość
-
shadee wrote:pokatalogowałam ciuszki małego jakie mam i już wiem, że system kartonowy się u nas nie sprawdzi.
NEXTa 56 wygląda jak 62/68 Pinokio albo Kappahl.
brakuje mi ciuszków najmniejszych, za to ewidentnie nie brak mi tych w przedziale 68 - 74
bodziaków mi starczy, ale przydadzą się jakieś 2-3 kaftaniki + spodenki do tego
spoko taki xlspomaga bardzo przy planowaniu - polecam
Poszłam w ślady i wczoraj zrobiłam przegląd tego co mam. I juz widzę czego brakuje a co prawdopodobnie moze nawet zostać bo tyle tego z jednego rozmiarutez mam parę brakow z najmniejszych ubrań, ale wiem dokładnie ile czego kupować a nie na oslep
super sprawa, chwile mi to zajęło ale wiem dokładnie na czym stoję z ubrankami. Także dzięki za pomysłhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
anecz_kaa wrote:Hm, next i zara. Nawet uzywane sa super. Re z pepco zaraz beda szerokie krotkie etc. Ja mialam body z hm po Julce i Elizie i dalam kumpeli i jej corka dalej w nich smiga. Tak samo fajne jest c&a i kappahl. Jeszcze tesco czesto ma fajne
Jeszcze mam dobre z coccodrillo (ale na wyprzedaży kupuję) czy reserved. Ogólnie mam szczęście do ubrań raczej