LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Britty wrote:Hej pytam z ciekowosci dziewczynki bo sama juz nie wiem. Do szpitala zabrać dziecku lepiej ubranka na 56 czy 62,64? Każdy mowi mi co innego.
-
Urszulka89 wrote:Moim zdaniem 56. Zawsze w razie czego ktoś Ci podrzuci ubranka gdyby były za małe choć raczej rzadko to się zdarza
Dzieki tez tak myślałampozatym mysle ze moja córka nie bedzie raczej duza, ja sama jak sie urodzilam nie miałam nawet 2,5 kg a podobno (tak lekarz mojej siostrze mówił) dzieci często są takie duże po urodzeniu jakie byly ich mamusie.
02.09.2020 Gabryś
22.07.2018 Zuzanka
-
Smyka bawełna nie umywa się do materiałów NEXTA, Kapphalla, Pinokio czy organicznej bawełny HM
Mając w ręku te marki czuć wyraźnie różnicę - nie chodzi o design (chociaż osobiście wolę te mniej pstrokate ciuchy), ale o jakoś samych materiałów, wykończenie etc.
anecz_kaa, Carolline lubią tę wiadomość
-
Britty wrote:Dzieki tez tak myślałam
pozatym mysle ze moja córka nie bedzie raczej duza, ja sama jak sie urodzilam nie miałam nawet 2,5 kg a podobno (tak lekarz mojej siostrze mówił) dzieci często są takie duże po urodzeniu jakie byly ich mamusie.
Teraz wolałabym mniejsze dzieciątko bo ostatni położna mi powiedziała, że większego sn nie urodzę przez moją chorobę
Oczywiście, najważniejsze żeby zdrowe i doczekałam do terminu ale boję się... Dodatkowo ostatnio reumatolog mi powiedział, że znieczulenie do kręgosłupa nie wchodzi w grę przy mojej chorobie więc zostaje narkoza której się paniczne boję...
Britty lubi tę wiadomość
-
shadee wrote:Smyka bawełna nie umywa się do materiałów NEXTA, Kapphalla, Pinokio czy organicznej bawełny HM
Mając w ręku te marki czuć wyraźnie różnicę - nie chodzi o design (chociaż osobiście wolę te mniej pstrokate ciuchy), ale o jakoś samych materiałów, wykończenie etc.
-
Dzien dobry! Tu melduje sie wyrodna matka, która poszła do H&M oglądać ciuszki dla dziecka a wyszła z 2 sukienkami ciążowymi i 2 stanikami do karmienia dla siebie.. A link do ciuszków które mi się spodobały wysłałam teściowej, niech też się wykaże, sesese:)
anecz_kaa, Magic, Carolline, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
Duzaa wrote:A nam ostatnio doula powiedziała na szkole rodzenia żeby te pierwsze ubranka do szpitala nawet w rozmiarze 50 brać.. Trochę się zdziwilam ale mówi że rzadko się zdarza żeby za małe były. Z tym że trzeba brać pod uwagę że bardzo szybko wyrośnie
Judytka chodziła w rozmiarze 50 około 2-3 msc . Wbrew pozorom dzieci aż tak szybko nie rosną.olcia87, Carolline lubią tę wiadomość
-
shadee wrote:Smyka bawełna nie umywa się do materiałów NEXTA, Kapphalla, Pinokio czy organicznej bawełny HM
Mając w ręku te marki czuć wyraźnie różnicę - nie chodzi o design (chociaż osobiście wolę te mniej pstrokate ciuchy), ale o jakoś samych materiałów, wykończenie etc. -
Odnośnie ciuchow Pinokio to polecam kupowac w sklepie internetowym EMPIKu. Ostatnio była promocja 30% upustu na druga rzecz. W ogole w Empiku można wyszukać fajne promocje - ja np w styczniu kupiłam łóżeczko drewniane, ktore bedzie stalo u moich rodziców z Klupś w mega promocyjnej cenie:)
-
panan12 wrote:Niby tak ale takie dziecko szybko rośnie i jak byłam np w Zarze to nie każdego stać Dac 30 zł za bluzkę czy za jedne body
-
MałaCzarna1988 wrote:W kazdej z tych marek znajda sie ciuchy lepszej i gorszej jakosci. Smyka nie lubie ale dostalam już pare ciuchow z tego sklepu i np są tam ciuchy nanaf organic bardzo dobrej jakosci, no i drogie. W smyku też są ciuszki z Pinokio. Co do HM to zamawiam ciuchy dla malego i niektore maja mieciutką bawełne a niektore są wręcz szorstkie - wtedy od razu je oddaje. Trzeba patrzec czy są z bawełny organicznej a nie na sam napis 100% cotton bo bawełna bawełnie nie równa
oczywiście, sama marka nie jest gwarantem jakości - podobnie jak cena. Chociaż po wyprawce kupionej w NEXT mogę śmiało powiedzieć że wszystkie ciuszki jakie wybrałam są cudownie miękkie i pięknie wykończone. Te "no name" kupione w onlinowym Smyku za to - porażką. Podobnie jak bodziaki z Bon Prix.