LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Terka ja tez czuje ruchy nisko. Po ostatniej wizycie wiem ze wszytko jest ok mała poprostu tak ulozona i narazie jej tak wygodnie. Pytalam lekarza czy czy jeszcze sie obroci i czy wszytsko wporzadku bo tez dosc nisko badal ta glowica powiedzial ze tak. Ze dziecko ma duzo miejsca jeszcze i zeby sie nie martwic.
Pixi gdzie wyczailas taka okazje?? za taka cene to sama bym sie skusila na taka komode
-
Mini89 wrote:Witajcie dziewczyny!
Czy któraś tez się tak kijowo dziś czuję? Od rana głowa pęka
Ja sobie wczoraj zamówiłam kilka pieluch, koszule nocne i szlafrok bo wyczailam w fajnej cenie
Ja moze nie kijowo sie czuję ale chodzącą bombą jestem dzisiaj... Maz wróci z pracy mam nadzieje ze nie oberwie mu sie przypadkiem za nichttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Vanilka, przeszukiwałam olx i allegro i babeczka najpierw wystawiła na olx a później na allegro, kliknęłam a i jeszcze udało mi się wynegocjować , sama najpierw zmieniła cenę z 350 na 290 i jak to zobaczyłam to napisałam do niej czy za 220 zł puści i się zgodziła
U nas dzisiaj piękne słoneczko, rano jak wstałam było średnio i też taki humor miałam ,ale pokazało się piękne słońce to i poprawiło mi się. Zaraz wiosna Dziewczyny hurrra !
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a60cbf52bbac.jpg
Zdjęcie mojej komodyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:19
Loczek2018 lubi tę wiadomość
-
A do mnie właśnie dotarł wózek
to co zdołałam wytaszczyć z kartonu faktycznie jest w bardzo dobrym stanie
już się nie mogę doczekać aż maż mi wyjmie resztę z kartonu jak wróci z pracy. Nie zdążyłam powyciągać wszystkich drobnych elementów, a tu już gondola została przyklepana i zaakceptowana przez moje kocie dziecko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30a1a2906099.jpgPixiDixi, katka84, Mini89, marta258, cuddlemuffin, magdis, Ineczka, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:A do mnie właśnie dotarł wózek
to co zdołałam wytaszczyć z kartonu faktycznie jest w bardzo dobrym stanie
już się nie mogę doczekać aż maż mi wyjmie resztę z kartonu jak wróci z pracy. Nie zdążyłam powyciągać wszystkich drobnych elementów, a tu już gondola została przyklepana i zaakceptowana przez moje kocie dziecko
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30a1a2906099.jpg
Fajna gondolka no a kocik to śliczności, już bym tuliłakociara jestem
psiara też
Warto negocjować, nawet nie do końca wierzyłam,że aż tyle ugram hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 13:27
-
Ale warto było zaryzykować, nic nie tracimy targując się
Ja na wózku wytargowałam tylko darmową wysyłkę. Ale i tak zadowolona. Anex sport 3w1 za 1300zł używany rok.
ps. Kicia niestety nie jest miziakiem, ty byś ją tułiła, a ona by sprawdzała jak głęboko można ci wbić pazuryPotulić się przychodzi do nas tylko w nocy gdy już śpimy, wtedy śpi w nogach z nami do rana.
-
Biedronka89 wrote:Poweidzcie mi czy ma ktoś oprócz mnie tak że jeszcze w ogóle nic kompletnie nie kupuję dla dziecka. Jakoś nie mogę się zebrać w sobiei odwlekam mam łóżeczko i wózek bo to spadki po innych ale całą reszta nic nic kompletnie
oprócz dwupaku body z lidla
-
Byłam dzisiaj na wizycie u swojego ginekologa, zbadał mnie i postraszył skracającą się szyjką macicy. Z racji, że w gabinecie, w przychodni nie ma usg, na usg umówiliśmy się 5 kwietnia żeby zbadać tę szyjkę. Kazał dużo leżeć i nie głaskać brzucha... Kazał brać nospę i jeszcze żelazo, bo trochę mam niedokrwistość.
Kurczę jakby było źle to chyba nie zwlekałby z usg za dwa tygodnie. Jak myślicie?
Ps. Co do ruchów. Ja też czuję ruchy maluszka bardzo nisko, przy pęcherzu, a czasami wyżej po bokach -
terka wrote:Nawet nie to że cos sie dzieje teraz. Teraz wiem ze mały ma sie dobrze
Chodzi mi tylko i wyłącznie o to czy może to spowodować ze skoro jest nisko to ma bliżej do wyjścia i moze chcieć sie pospieszyć z wyjściem na świat❤Ada&Pola❤
-
PixiDixi wrote:Kejt a skad on wie,ze Ci sie skraca skoro nie ma usg ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 14:01
anecz_kaa lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
kejt0192 wrote:Byłam dzisiaj na wizycie u swojego ginekologa, zbadał mnie i postraszył skracającą się szyjką macicy. Z racji, że w gabinecie, w przychodni nie ma usg, na usg umówiliśmy się 5 kwietnia żeby zbadać tę szyjkę. Kazał dużo leżeć i nie głaskać brzucha... Kazał brać nospę i jeszcze żelazo, bo trochę mam niedokrwistość.
Kurczę jakby było źle to chyba nie zwlekałby z usg za dwa tygodnie. Jak myślicie?
Ps. Co do ruchów. Ja też czuję ruchy maluszka bardzo nisko, przy pęcherzu, a czasami wyżej po bokach❤Ada&Pola❤
-
Nie tyło usg sprawdza długość szyjki. Jej skrócenie czy gładkość. Wiadomo jest dokładniejsze ale jak lekarz nie ma usg to sprawdza to w badaniu na fotelu. Badaniu palpacyjnym.
anecz_kaa lubi tę wiadomość
Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Wszystko ok, ale na "czucie" to nie jest takie miarodajne przeciez. Stan musi byc powazny by na czucie to okreslac typu lekkie rozwarcie by wlasnie poczuc . Poza tym szyjka tez jest w glebi k9biety a tego juz nie "wyczuje" . Kejt jak masz mozliwosc to zrob sobie gdzies usg.