X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Dziewczyny temat na bank już był walkowany ale nie mam tyle samozaparcia aby przebrnąć przez wątek strona po stronie. Jakie kosmetyki kupujecie dla maleństwa? Tzn konkretnie co i jakiej marki. Mam na mysli do kąpieli, po kąpieli, na ciemieniuche.

Mi polecano emolium i takie mam zamiar kupić.
    Co do magnezu jem sześć dziennie .

• blama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę robić krzywą cukrową, dziewczyny, które są już po - da się przeżyć, jakieś rady? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 19:52

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie jest najnormalniej w świecie niewygodnie, nie mogę znaleźć pozycji
    i niestety pewność siebie minus 1000% bo brzuchol okrąglutki więc czuję się .... niezbyt pociągająca :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• blama Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    i niestety pewność siebie minus 1000% bo brzuchol okrąglutki więc czuję się .... niezbyt pociągająca :)

ja też średnio się czuję i pojawiły się rozstępy, do których zawsze miałam skłonności a staram się smarować brzuch dwa razy dziennie.

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka wrote:
    Mam podobnie a jak leżę to jest jeszcze gorzej rano mnie mdlilo teraz już lepiej a ty jak?

W tym momencie przeszło ale wcześniej standardowe wymioty przy migrenie :( jeszcze musiałam taka z córką do lekarza jechać. .. mam nadzieje ze do rana minie całkiem bo musze do poradni chirurgicznej z młodą zawitać a nie wyobrażam sobie siedzenia tam z bólem głowy. ..

ex2buay3h02dl23a.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no dobra, przyznać się - która z Was ma w ciąży zajebisty seks?
    u mnie jakaś padaka, najchętniej "nie dotykaj" :)

Ja narzekać nie mogę :D
    Nawet większą ochotę na kombinacje mam teraz niż przed ciąża :P
    Brzuszek mam, piłka z przodu wyrosła ale nam to nie przeszkadza (mi na pewno nie a mąż albo udaje-i tu jego problem wtedy :P albo tez mu nie przeszkadza ;) ) czasem pyta czy nie uciska brzucha albo cos bo krzywdy nie chce zrobić ale poza tym pełen luz :D
    Za to czasami ku udręce męża nie pozwalam sobie cycków dotknąć i musi inaczej sobie radzić :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    A ja jutro idę robić krzywą cukrową, dziewczyny, które są już po - da się przeżyć, jakieś rady? :)

Nie ma wyjścia, jakoś trzeba przeżyć ;) Ja miałam glukozę cytrynową i nie była najgorsza. Jak robiło mi się słabo momentami to wychodziłam na świeże powietrze i było dużo lepiej (chociaż nie wiem czy można, podobno najlepiej jest siedzieć w jednym miejscu przez cały czas). To tylko dwie godzinki i będzie z głowy! Trzymam za Ciebie kciuki :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Przereklamowane ;) A tak na serio to moje libido jest niskie. Nie mogę wyłączyć myślenia czy nie zaszkodzę młodemu itp wiem,ze nie ma takiej opcji ale jakos tak dziwnie mnie to spina i mąż ma podobnie.Za to radzimy sonie inaczej i wtedy głowa pusta i jest oki ;)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    W tym momencie przeszło ale wcześniej standardowe wymioty przy migrenie :( jeszcze musiałam taka z córką do lekarza jechać. .. mam nadzieje ze do rana minie całkiem bo musze do poradni chirurgicznej z młodą zawitać a nie wyobrażam sobie siedzenia tam z bólem głowy. ..
    Dobrze,ze już lepiej :)

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    A ja nie narzekam i chyba mój mąż też nie :p tylko żeby sutków zbytnio nie dotykał bo są strasznie wrażliwe, noo chyba że na koniec :p zboczuch ze mnie... :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaP wrote:
    Dziewczyny temat na bank już był walkowany ale nie mam tyle samozaparcia aby przebrnąć przez wątek strona po stronie. Jakie kosmetyki kupujecie dla maleństwa? Tzn konkretnie co i jakiej marki. Mam na mysli do kąpieli, po kąpieli, na ciemieniuche.
    Na początek nivea baby tak jak z córką starszą. Żadnych emolientów czy kosmetyków dla skóry wrażliwej. Jeśli będzie ok to nie ma co od nich zaczynać bo w razie jakichkolwiek kłopotów ze skórą jak zaczniemy od takich sensitive czy emolientów to nic już nie pomoże.

olcia87, anecz_kaa lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2018, 20:47 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 20 marca 2018, 08:36

• Naditta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że o kosmetyki pytacie, więc się wtrace. U nas z synem nie było żadnych emolientow, od poczatku kąpałam go w szarym mydle, do nawilżania kilka kropli olejku ze słodkich migdałów. Od jakiegoś czasu przerzuciliśmy się na kosmetyki Derma. I polecam. Zanim kupicie kosmetyki poczytajcie trochę o składach, nie wiem czy znacie bloga Srokao, jeśli jeszcze nie to koniecznie zajrzyjcie. Skarbnica wiedzy dla młodych mam ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na temat emolientow http://www.srokao.pl/2015/02/zanim-siegniesz-po-emolienty.html

kkarolina89 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:

U mnie jeszcze jakis czas temu bylo extra :p bardzo intensywne orgazmy i szybkie :) moj maz narzekal :p teraz to zaczyna bolec mnie tu i tam i brzuch :/

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Nie ma wyjścia, jakoś trzeba przeżyć ;) Ja miałam glukozę cytrynową i nie była najgorsza. Jak robiło mi się słabo momentami to wychodziłam na świeże powietrze i było dużo lepiej (chociaż nie wiem czy można, podobno najlepiej jest siedzieć w jednym miejscu przez cały czas). To tylko dwie godzinki i będzie z głowy! Trzymam za Ciebie kciuki :)

Gdzie kupilas?

• shadee Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w każdej większej aptece jest glukoza cytrynowa

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• magdis Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    To ja mam z kolei wrecz przeciwnie,uwielbiam swoj wielki ciazowy brzuchol i nigdy nie czuje sie tak seksownie jak w ciazy ;) ochote tez mam wieksza niz normalnie,z doznaniami podobnie

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee bylam w kilku o nie bylo :/ jeszcze poszukam

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 19 marca 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa mi gin powiedzial ze moge cytryne sobie zabrac i wcisnac. bo wlasnie nie wszystkie apteki maja ta glukoze cytrynowa. Ja na krzywa ide za tydzien.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ