X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze,ze nie kazala Ci jeszcze samej sobie pobrac krew...wspolczuje Blama.

Ove bedzie dobrze , trzymasz reke na pulsie takze pouklada sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 10:24

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to jest jak chodze do gin prywatnie? Jaki jest koszt krzywej? Wiem ze w laboratoiach roznie to jest ale chce wiedziec tak mniej wiecej? Bo niby gin mi wypisal co mam zrobic za badania pieczatka jest ale watpie zeby to wzieli jako skierowanie bo to na karteczce zwyklej napisane jest.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w Niemczech robi się taki skrocony test tj z 50 g glukozy, nie na czczo i tylko godzine, dzis to mialam. Wynik jutro, najdalej pojutrze, troche sie denerwuje. Ale samo badanie spoko, mi dali jakąś wiśniowa glukoze, kwaśne to było aż wykręcło.. Ale jakoś poszło.
    Poza tym nasza kluseczka waży 730g, leży już główką w dół i troche na supermana z jedną rączką do góry:)
    Z niefajnych rzeczy znowu mi hemoglobina poleciala, 10,8, a bylo juz 11,4.. A nie cierpie tego zelaza bo moje i tak juz koszmarne zaparcia są po nim jeszcze gorsze.. No ale mus to mus.

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Mi takie coś żółtawe też wypływało , jak brałam lactovaginal - chyba, że tak mi się tylko wydawało, a to był normalny kolor? Do gina mogę iśc dopiero za tydzień.
    Mi gin powiedziała że normalny oczywiście jeśli nie towarzyszy temu przykry zapach pieczenie czy swędzenie. Pewnie każdy przypadek może być inny ale u mnie żółto cały czas i to na porządku dziennym ;)

oar89jcggibdab41.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej bajki.. Czy Was też tak bolą dziąsła? Normalnie gryźć nic nie mogę :/
    Jak z tym walczyć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 10:58

oar89jcggibdab41.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Dziewczyny a jak to jest jak chodze do gin prywatnie? Jaki jest koszt krzywej? Wiem ze w laboratoiach roznie to jest ale chce wiedziec tak mniej wiecej? Bo niby gin mi wypisal co mam zrobic za badania pieczatka jest ale watpie zeby to wzieli jako skierowanie bo to na karteczce zwyklej napisane jest.

Ja płaciłam 18 zł - policzyli mi 6 złotych za każde pobranie krwi :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello. Byłam właśnie u mojego pana doktora na kontroli obejrzał mnie zbadał powiedział że brzuch się troszkę tylko stawia nic poza normą ponoć od 20 tygodnia mogą być takie uroki. Szyjka jest w porządku mam brać magnez i nic się nie martwić bo jest jak najbardziej ok.
    Uspokoiłam się.
    Mój maluszek rośnie w normie jest zdrowy i baardzo aktywny.

melbusia88, terka, PixiDixi, katka84, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:

Ja idę prywatnie na to badanie chociaż cala resztę robię na nfz to jakos to chciałam w swoim labku prywatnie zrobić bo i bliżej i babeczki bardziej swojskie -no i można w sobotę zrobić co oznacza ze maz moze iść ze mną ;)
    Z tego co pamiętam to u mnie kosztuje 15zl plus koszt glukozy ktora mam mieć ze sobą. No i w moim przypadku koszt cytryny :P

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hehe zabić :) :) fajne poczucie humoru ma Twoj maz Terka :)

No dowcipniś równy :D ale wiem ze jest tak samo nastawiony na to badanie jak ja... Iść niech im będzie ale gdybyśmy mieli wybór to stanowcze NIE... :P

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
    Wrzucam fajne zestawienie suplementów w ciąży, może komuś się jeszcze przyda. To co ja biore ma 5/5 ale biore od przypadku do przypadku jak mi sie przypomni, wiec ekhm.. Nie oczekuje cudów

PixiDixi lubi tę wiadomość

• dżelka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć

ja już po usg połowkowym, będzie SYNUŚ!
    Ma 440g, jestem taka szczęśliwa :-)

PixiDixi, blama, Ineczka, terka, Vanilka, marta258, anecz_kaa, muminka83, melbusia88, katka84, karolcia87, Vanillaice, Kinga40, Loczek2018 lubią tę wiadomość

f2wli09kb0h7bhmj.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostrrrro sie wku....wilam!, kupilam sobie nowe balerinki i przyszly rozklejone a sprzedawca twierdzi,ze wyslal bez wady , cholerrra.I gadaj tu z nim.

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ostrrrro sie wku....wilam!, kupilam sobie nowe balerinki i przyszly rozklejone a sprzedawca twierdzi,ze wyslal bez wady , cholerrra.I gadaj tu z nim.

Taaa bez wady... Same sie nudziły w drodze i postanowiły sobie porozmawiać i stad rozklejenia bo "buzie" trzeba otworzyć do rozmowy... :D Ty a moze to taki krój nowoczesny? Przewiewny czy cos? :D a tak poważnie... To niefajne postepowanie...

katece lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/
    Wrzucam fajne zestawienie suplementów w ciąży, może komuś się jeszcze przyda. To co ja biore ma 5/5 ale biore od przypadku do przypadku jak mi sie przypomni, wiec ekhm.. Nie oczekuje cudów
    Ja brałam femibion, miesiąc temu zmieniłam na Prenatal Duo - jak widać dobrze, bo ma lepsze opinie. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niefajnie...150 zl w plecy bo rozklejenie takie jakby zabrakla buta do podklejenia , nie sadze ,ze naprawialne.

Co do prenatalu duo mam go od poczatku pomimio,ze od 13 tc takie zalecenia od gin.

• marta258 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia
    Polecam kosmetyki babydream z rossmanna, mam różne tej firmy np chusteczki nawilżane, płyn do kąpieli, krem do buźki, krem przeciwsłoneczny na lato i jeszcze dla siebie oliwka i balsam dla kobiet w ciąży. Wszystkie super :)

Dżelka
    Gratuluję zdrowego synka, pięknie rośnie :)

Ja też dostałam skierowanie na krzywą cukrową a będę robić po świętach żeby mieć wyniki na wizytę na 9 kwietnia :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krzywą robiona już jakiś czas temu. Glukoze dzięki miłej pani pielegniarce miałam z cytryną więc fajnie dało się to przełknąć. A na siedzenie wzięłam sobie męża bo doktor zalecił na wypadek jakbym się źle czuła

• terka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja miałam krzywą robiona już jakiś czas temu. Glukoze dzięki miłej pani pielegniarce miałam z cytryną więc fajnie dało się to przełknąć. A na siedzenie wzięłam sobie męża bo doktor zalecił na wypadek jakbym się źle czuła

Ja tez wole żeby maz był ze mną gdybym zaczęło sie cos dziwnego ze mną dziać. Poza tym 2 h to jednak kawałek czasu, zanudzić by sie można bylo ;)

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Muminko a tak z ciekawości - zrezygnowała ś z cukru bo masz jakąś nietolerancję pokarmową, czy dla dobra figury :-)?
    Dla swojego dobra. Miałam duża nadwagę. Teraz nawet w ciąży dbam o siebie i waga 54. Dzieci też i mąż nie słodzą.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z przykrych wiadomości niestety zaczynam sntyniotyk. Mam silne zapalenie pęcherza i muszę brać antybiotyk. Pojawiła się krew w moczu. Rano było super już a poszło im dalej w godzinach

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

‹‹ 869 870 871 872 873 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ