LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
muminka83 wrote:Z przykrych wiadomości niestety zaczynam sntyniotyk. Mam silne zapalenie pęcherza i muszę brać antybiotyk. Pojawiła się krew w moczu. Rano było super już a poszło im dalej w godzinach
Wez bo szkodzisz sobie i dziecku. A pecherz boli okrutnie
-
Nalia wrote:Ja brałam femibion, miesiąc temu zmieniłam na Prenatal Duo - jak widać dobrze, bo ma lepsze opinie.
-
Temat glukozy na wokandzie, jak wszyscy to wszyscy
ja tez mam skierowanie i wkoncu nie odstaje od Was.
U mnie to naprawde nic sie nie dzieje, na l4 od stycznia, moj dzien to jak najdluzej spac, sniadanie, tv, obiad, tv, zabawa z psem badz spacer, czekanie na meza, kolacja i tak w kolko
Moj maly (chyba) Szymus jest ulozony posladkowo a lozysko na tylniej scianie wysoko- pisze bo wiem ze taki temat tez byl, a ja wkoncu wiem
Tez zarejestrowalam sie na bebiklub, bebiprogram, enfamil, hipp, bobovita z nadzieja na darmowe probki. Czy gdzies jeszcze mozna wydębić?
Sluz od samego poczatku mam zoltawy, czasem wodnisty czasem jak krem, gin sprawdzal i jest to prawidlowa wydzielina.
Z dobrych wiadomosci jeszcze to chwale sie kupilam sobie samochod toyotke yaris 2005, fajny maly smiga jak talala. Wkoncu nie bede zalezna od meza sesesesese
Moge prosic o zaznaczenie mnie ze bedzie chlopiec?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 18:15
-
Cześć, witam się dziś
niedawno wróciliśmy do domu. Lila u laryngologa była mega dzielna. Mamy masę leków i kontrola za 3 miesiące, jak nie będzie poprawy to czeka nas zabieg - usunięcie trzeciego migdałka i przycięcie bocznych
o 14 miałam wizytę a że nie dałam rady zrobić wczoraj badań to zrobiłam z rana właśnie w Prokocimiu i miałam pecha... w skrócie - zgubili moje badania a co potem się okazało to dali pod inny kod i czekały sobie na jakimś oddziale a ja je robiłam prywatnie. Na szczęście kilka minut przed wizytą odnalazły się i wysłali mi je na maila. A ile stresu...
od dwóch miesięcy tsh mi rośnie z 1.03 do 3.02 dzisiaj. więc mam zwiększoną dawkę leków. Oprócz tego z małą ok, waży 417g
szyjka też ok, mierzona znów dziś bo Pani doktor na fotelu coś nie do końca ok się zdawała z długością ale po usg jest wszystko w porządku
Co do glukozy robiłam w 10tc ze wzg na wysoki cukier i teraz znów mam skierowaniemam czas 4 tygodnie żeby zrobić - do następnej wizyty.
katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biedronka89 wrote:Niby glukoze po 24 tygodniu się robi ale ja np robiłam w 18 bo mój gin stwierdził że im wczesniej się wychwyci cukrzycew ciąży tym lepiej
Tez sie dziwie ze dopiero po 24tc. Skoro tak bardzo chcą uniknąć cukrzycy ciążowej to dlaczego tak późno zlecają badania na wykrycie jej?https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
PixiDixi wrote:No niefajnie...150 zl w plecy bo rozklejenie takie jakby zabrakla buta do podklejenia , nie sadze ,ze naprawialne.
Co do prenatalu duo mam go od poczatku pomimio,ze od 13 tc takie zalecenia od gin.
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Ja jutro robię glukoze miałam zabrać męża, ale musi iść do pracy wiec mama do mnie podjedzie pracuje blisko wiec fajnie.Kupilam zwykła nie było cytrynowej buła truskawowa, ale truskawka mi nie podchodzi wezmę sobie cytrynę chcoiaz obsialiśmy, ze jak już raz wypiłam to drugie aż dam radę nie wiem tylko jak potem sienbede czuła.Mi gin tłumaczyła tak, ze jak cukier wychodzi wysoko ponad 90 to robi się wcześniej glukoze a jak jest oki ja miałam 85 to można ze spokojem zrobić później właśnie po 24 tyg z tym, ze ja sobie cukier robiłam kontrolnie co wizytę sama
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
Nalia wrote:Czy którejś z Was lekarz w ciąży zlecał badanie na chlamydia/ureoplasma/mycoplasma? Jest sens w ciąży robić takie badania?Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Nalia wrote:Czy którejś z Was lekarz w ciąży zlecał badanie na chlamydia/ureoplasma/mycoplasma? Jest sens w ciąży robić takie badania?
Robiłam, mój lekarz zlecał i na podstawie historii mojej przyjaciółki BARDZO POLECAM zrobić to badanie. Otóż przyjaciółka nagle w 26 tygodniu urodziła wcześniaczka, który walczył o życie. Wszystko skończyło się dobrze.
Potem zrobiła badania żeby odkryć przyczynę, chodziło właśnie o te bakterie. A nie miała zleconego tego badania przez lekarza, więc go nie robiła.
Zatem od początku mojej ciąży przestrzegała mnie, jak ważne, żeby to zrobić.