X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Melbus, ja lasuch jestem, lubie pogotowac, upiec cos..., ale zawsze doszukuje sie plusow , moze mniejsza dupe hehe bede miala jak bede szla na porodowke ;)
    Hehe pixi zdołuję cię, ale można tyć mimo diety cukrzycowej, jestem przykładem ;-) tak czy inaczej dieta wskazana jak najbardziej. Diabetolog na pewno ci wszystko wytłumaczy :-) insulinę dostaniesz dopiero wtedy jak nie obniżysz cukrów dietą.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa Pixi juz kojarze buty... swinstwo ;/ lekarz, glukometr i sprawdzanie co podnosi a co nie, złoty srodek u ciezarnych nie istnieje :(

melbusia88 lubi tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no troche mnie zdolowalas bo spore wyrzeczenia taka dieta,ale chyba nie az tak sie tyje jak bez diety?.
    U mnie stuknelo juz 30 na plusie takze mysle,ze i waga mogła mie tak dobic.

No nic spokojnej nocy Dziewczynki:-*, zmykam.

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIXI to w twoim przypadku pewnie staniesz w miejscu z wagą na diecie :-) Ja mam plus 6 kg. Dobrej nocki.

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Hehe no troche mnie zdolowalas bo spore wyrzeczenia taka dieta,ale chyba nie az tak sie tyje jak bez diety?.
    U mnie stuknelo juz 30 na plusie takze mysle,ze i waga mogła mie tak dobic.

No nic spokojnej nocy Dziewczynki:-*, zmykam.

o matko, to ja jakieś 1,5 kg .... :)
    dieta cukrzycowa dobrze Ci zrobi, to jest po prostu inny tryb odżywiania, inne nawyki, uważanie na siebie i dbanie o to co się je. pogadaj ze swoim ginem, ja miałam tez spotkanie z dietetyczką w klinice i dostałam mnóstwo wskazówek co mogę i jak przygotowywać potrawy. zdarza mi się grzeszyć ale ogólnie te zalecenia dość spoko są, ja ich jakoś mega nie trzymam i nie pilnuję każdego plasterka jaki zjadłam ani nie ważę liści sałaty :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• shadee Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi zanim pójdziesz na dietę:

1. wyeliminuj wszystkie składniki jakie mogą Ci wodę zatrzymywać
    2. zacznij jeść regularnie, 5-6 posiłków dziennie
    3. nie jedz na śniadanie nabiału
    4. nie jesz na kolację jabłek
    5. wywal wszystkie napoje kolorowe
    6. przestań słodzić napoje
    7. przed snem zjedz kromkę pieczywa np, z serem zołtym lub cienko posmarowaną topionym
    8. nie jedz rzeczy smażonych na głębokim tłuszczu (za często)
    9. nie używaj panierek
    10. jeśli lubisz jogurty - staraj się zwracać uwagę na skład i ilość cukru w gramaturze

:) to tak na początek :)

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj obudziłam z plama na prześcieradle. O.o poleciałam po testy pH i to chyba po prostu nadmierna wydzielina ze mnie wypłynęła. Bo pasek nie zabarwił się na niebiesko jak go przyłożyłam przy wejściu do pochwy, a jak dotknelam tej plamy to był zoltawo-zielony:) Dzisiaj idę na biocenozę + badania na te wszystkie ureoplasmy, chlamydia i posiew z szyjki. Znów zapłacę jak za zboże, ale wolę wiedzieć, że nie mam tam żadnego paskudztwa. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 06:47

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry i milego dnia :)

Shadee dzieki za liste, grzeszylam praktycznie z kazdym punktem oprocz jablka przed snem ;).
    Zadan jeszcze jedno pytanie, co zatrzymuje wode w organizmie?

Nalia, nigdy badan za malo, tylko te ceny wrr...nie przepadam za polityka w GB ,ale akurat ta czesc moznaby implementowac u nas, tam za badania nic sie nie placi i ciezarna ma leki za darmo.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Shadee dzieki za liste, grzeszylam praktycznie z kazdym punktem oprocz jablka przed snem ;).

Nalia, nigdy badan za malo, tylko te ceny wrr...nie przepadam za polityka w GB ,ale akurat ta czesc moznaby implementowac u nas, tam za badania nic sie nie placi i ciezarna ma leki za darmo.
    Masakra, ja mam nadzieję, że dzisiaj nie zbankrutuje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Ineczka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) A my dzisiaj na glukoze jestem ciekawa jak to u mnie będzie w sumie z wymienionych zaleceń przez shadee robie wszystko już od dawna lubimy z mężem zdrowo się odżywiać, ale, to i tak nie jest gwarancja dobrego cukru chcoiaz zawsze do tej pory miałam koło 85.No nic poprosze o trzymanie kciuków bo już jestem głodna a jedzenie za ho ho miłego dnia

blama lubi tę wiadomość

v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • blama Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineczka ja wlaśnie mam podejście numer 2 do krzywej.. wypilam i czekam.. ☺

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi najbardziej wodę w organizmie to zatrzymuje chyba sól, więc nie używaj w nadmiarze. Shadee napisała ci bardzo fajne rady na początek, ale tak jak pisała aneczka- każda kobidta z cukrzyca musi mierzyć i sprawdzać, bo jednej podniesie cukier to, drugiej tamto. Testuj, testuj i jeszcze raz testuj. Ja np w ogóle nie mogę żadnych owoców po 16, bo mi potem wywala poranny do góry. Za to smażone jest u mnie ok.

Ineczka życzę Ci żebyś miała w normie ten cukier %-) niestety trzymanie się tego zdrowego jedzenia nie jest gwarancją braku cukrzycy z jednego powodu - cukier w ciąży rośnie z powodu samej ciąży. Dlatego każą robić go po połowie ciąży, no u kogoś, kto na początku miał ok, może po prostu wzrosnąć sam z siebie. Tłumaczył mi to mój diabetolog. Mówił mi, że z tego samego powodu ja nie unijne insuliny mimo diety. Bo mimo że ją trzymam, to ciąża im wyższa, tym cukier wyższy.

Ale nie warto się stresować na zapas, tylko spokojnie czekać na wyniki.

Miłego dnia wszystkim :-)

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shadee jesli mozna :) jakie mialas wynik,ze musisz miec insuline? Melbus a Ty masz tez insuline? Jak tak to tez mam prosbe czy mozesz napisac przy jakich wynikach dostalas insuline?

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze do dziewczyn, które miały badanie w kierunku ureoplasma, mycoplasma itp. miałyście badanie PCR czy zwykły wymaz z szyjki?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi 30?? Wow. Ja pilnuje tego zeby pozniej nie zrzucac.

Zamowilam wczoraj materacyk hevea lateksowy :) i tak mysle ze zalupy robie bez szalu a mam juz wozek bujsczek i materac. Zostal mi fotelik i tu mysle czy nowy z baza czy nie i lozeczko i tez mysle czy turystyczne ktore chce maz czy tradycyjne, podoba mi sie takie klups z sowkami.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

Mi wodę zatrzymuje tryb siedzący. Na mojej diecie cukrzycowej nie ma jedzenia, które może zatrzymać wodę ;)

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Shadee jesli mozna :) jakie mialas wynik,ze musisz miec insuline? Melbus a Ty masz tez insuline? Jak tak to tez mam prosbe czy mozesz napisac przy jakich wynikach dostalas insuline?
    Mi pani diabetolog powiedziała, że na czczo jak przekraczasz, to wtedy podają insulinę. Przekroczone cukry w dzień reguluje się jedzeniem.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Katka, wiem ,ze tryb siedzacy jest bee,ale ja troche nie mam wyboru bo gin kaze mi polegiwac aby nie bylo przedwczesnego porodu takze wiecej leze niz chodze.
    Aneczka ja kupuje lozeczko typu dostawnego , poczatkowo chcialam chicco next2me,ale znalazlam chyba fajniejsze i ciut wieksze MillyMaily i cena nizsza o ok.200 zl:)

• katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wagi - mi się zatrzymała na 2 tygodnie, jak zaczęłam dietę cukrzycową. Teraz powoli idzie w górę mimo diety ;)
    Będzie już coś około 5,5 kg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 08:15

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamietam a propos diety jak Melbusia chodzila glodna i to mnie przeraża,ze bede myślała tylko o jedzeniu...

‹‹ 872 873 874 875 876 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ