X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja pamietam a propos diety jak Melbusia chodzila glodna i to mnie przeraża,ze bede myślała tylko o jedzeniu...
    Ja głodna nie chodzę, ale cukry na razie trzymam w ryzach. Jeszcze jestem na etapie prób i błędów. Tak jak Melbusia napisała, że będzie coraz trudniej utrzymać je na właściwym poziomie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem "glod" wywoluje myślenie jestem na diecie i ew brak możliwości podjadania ktore lubiny i unikania pewnych rzeczy

PixiDixi lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moim zdaniem "glod" wywoluje myślenie jestem na diecie i ew brak możliwości podjadania ktore lubiny i unikania pewnych rzeczy
    Pewnie Aneczkaa, też myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Hehe taaaaak :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Jeszcze do dziewczyn, które miały badanie w kierunku ureoplasma, mycoplasma itp. miałyście badanie PCR czy zwykły wymaz z szyjki?
    Ja robiłam tylko na chlamydię. Zrobiłam PCR, bo ma największą czułość.
    Zwykły wymaz nie wykryje tych bakterii.
    Przestrzegam tylko nie róbcie badań z krwi. Ja przed ciążą robiłam badanie igm i igg. I nigdy więcej. Wyszedł mi fałszywy wynik dodatni, byłam przeleczona antybiotykiem i jak powtórzyłam badanie okazalo się, że wynik jest identyczny. Wówczas byłam przerażona, że leczenie nie pomogło, ale lekarz wytłumaczył mi, że widocznie takie mam miano przeciwciał (skoro po antybiotyku i upływie czasu wynik nic się nie zmienił) i to nie oznacza zakażenia. Badanie PCR potwierdziło jego słowa i odetchnęłam z ulgą.

Po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia.
    Szyjka jest twarda, zamknięta... ale przy najkrótszym pomiarze ma długość 28,6mm (poprzednio miała 31mm), a przy najdłuższym 36mm. W karcie ciąży mam wpisane 29mm.

Lekarz twierdzi, że jest OK - powiedział, że nie muszę leżeć, ale warto się oszczędzać. Powiedział, że jak w styczniu szyjka była 32 mm, to ten spadek obecnie nie jest znaczący i może być tak, że z wizyty na wizytę szyjka będzie 1-2 mm krótsza.

Jak zapytałam o seks to o dziwo pozwolił, ale w prezerwatywie.

Sama nie wiem co o tym myśleć. Na seks chyba się nie zdecydujemy - za bardzo się boję, że może to jeszcze bardziej wpływać na szyjkę.

Kontrola za 2 tyg.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka, to my się zastanawiamy nad tym
    http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-2w1-matylda-120x60-70-materac-i7015656858.html
    Wydaje się o tyle fajne, że umożliwia regulację wysokości na każdym poziomie i jest dostawką w wymiarach normalnego łóżeczka.

Zastanawiam się, czy jest tutaj jakiś haczyk, bo wczoraj w sklepie z łóżeczkami, Pan sprzedawca nam powiedział, że łóżeczka są regulowane na 3 poziomach i nie ma możliwości dowolnej manipulacji wysokością, by dopasować łóżeczko do łóżka rodziców.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove to dobre wiesci :) a z seksem chyba bym tez uwazala ;)

Co do lozeczka, spojrz tam sa 3 dziury, nawierty i wydaje mi sie,ze masz regulacje w oparciu o te trzy wysokosci.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks u mnie teraz tez odpada. Raz ze boi mnie spojenie, dwa ze tez sie boję

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja robiłam tylko na chlamydię. Zrobiłam PCR, bo ma największą czułość.
    Zwykły wymaz nie wykryje tych bakterii.
    Przestrzegam tylko nie róbcie badań z krwi. Ja przed ciążą robiłam badanie igm i igg. I nigdy więcej. Wyszedł mi fałszywy wynik dodatni, byłam przeleczona antybiotykiem i jak powtórzyłam badanie okazalo się, że wynik jest identyczny. Wówczas byłam przerażona, że leczenie nie pomogło, ale lekarz wytłumaczył mi, że widocznie takie mam miano przeciwciał (skoro po antybiotyku i upływie czasu wynik nic się nie zmienił) i to nie oznacza zakażenia. Badanie PCR potwierdziło jego słowa i odetchnęłam z ulgą.

Po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia.
    Szyjka jest twarda, zamknięta... ale przy najkrótszym pomiarze ma długość 28,6mm (poprzednio miała 31mm), a przy najdłuższym 36mm. W karcie ciąży mam wpisane 29mm.

Lekarz twierdzi, że jest OK - powiedział, że nie muszę leżeć, ale warto się oszczędzać. Powiedział, że jak w styczniu szyjka była 32 mm, to ten spadek obecnie nie jest znaczący i może być tak, że z wizyty na wizytę szyjka będzie 1-2 mm krótsza.

Jak zapytałam o seks to o dziwo pozwolił, ale w prezerwatywie.

Sama nie wiem co o tym myśleć. Na seks chyba się nie zdecydujemy - za bardzo się boję, że może to jeszcze bardziej wpływać na szyjkę.

Kontrola za 2 tyg.
    Mi w przychodni polecili chlamydia pcr, a ureoplasma i mykoplasma wymaz.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam cukier podwyższony na czczo, koło 104
    krzywej już nie robię, na insulinie od początku praktycznie ciąży

z dietą cukrzycową jest tak, że trudno jest być głodną. jesz regularnie, wartościowe rzeczy i to aż 5-6 krotnie. Ja nie jestem w stanie tego "przejeść" caly czas na początku miałam wrażenie że jem i jem, a moje życie krąży wokół posiłków.
    Każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje na posiłki. W diecie cukrzycowej np. makaron zwykły, pszenny jest wskazany jako ten, co podnosi cukier - na mnie nie działa wcale i mogę go wcinać (oczywiście w rozsądnych ilościach)
    Trzeba obserwować swój organizm, nauczyć się go - pomiary cukru są w tym mega pomocne.

Acha, zdarza się w ciągu dnia że mi cukier tak spada, że kręci mi się w głowie i czuję się fatalnie. Te skoki i spadki nagłe cukru są najgorsze właśnie. Ogólnie cukrzyca ciążowa to nic przyjemnego, chociaż osobiście mogę dumnie powiedzieć że nareszcie dbam o to co jem :) głowa do góry

PixiDixi lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole dziewczyny, które mają fb zapraszam do polubienia :) https://www.facebook.com/DietetykMozeBycWTwoimDomuJuzDzis/ mam zamiar znów stronę uaktywnić :P

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam fejsa,ale popatrzylam sobie :) Aneczka to Twoje corcie ?, a i czy skonczylas SGGW?

Edit: tak dodam jeszcze,ze fajna stronka !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 09:41

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi skonczyłam AM we Wroclawiu, a na SGGW brałam udział w projekcie z żywienia dzieci :) i mielismy wykłady zajecia etc na SGGW :) A strona mocno zaniedbana, przez moja prace.... ale teraz mam czas, checi i wracam :) bo ja to naprawde, lubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 09:49

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi skonczyłam AM we Wroclawiu, a na SGGW brałam udział w projekcie z żywienia dzieci :) i mielismy wykłady zajecia etc na SGGW :) A strona mocno zaniedbana, przez moja prace.... ale teraz mam czas, checi i wracam :) bo ja to naprawde, lubie :)

Wracaj wracaj bo zapotrzebowanie jest :) myslalam,ze skończy las dietetyke na SGGW ja skonczylam SGGW ,ale wydzial ekonomii. Inna bajka. AM to milion razy powazniej i profesjonalniej :) bo kliniczne.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi 30?? Wow. Ja pilnuje tego zeby pozniej nie zrzucac.

Zamowilam wczoraj materacyk hevea lateksowy :) i tak mysle ze zalupy robie bez szalu a mam juz wozek bujsczek i materac. Zostal mi fotelik i tu mysle czy nowy z baza czy nie i lozeczko i tez mysle czy turystyczne ktore chce maz czy tradycyjne, podoba mi sie takie klups z sowkami.
    Moja starsza ma materac hevea lateksowy już prawie rok, polecam :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja starsza ma materac hevea lateksowy już prawie rok, polecam :)

ten air czy który? bo ich kilka jest :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wracaj wracaj bo zapotrzebowanie jest :) myslalam,ze skończy las dietetyke na SGGW ja skonczylam SGGW ,ale wydzial ekonomii. Inna bajka. AM to milion razy powazniej i profesjonalniej :) bo kliniczne.

generalnie chce zmienić prace na mniej obciazajaca i wyczerpujaca.... bo u mnie w pracy nie masz szans na cokolwiek poza, ledwo na zycie czasu Ci starcza. Naprawde psychicznie i fizycznie moja praca wykancza...a po ciazy bede szukała czegos spokojnego :) i gabinet, taki jest plan :P ale gabinet raczej on line bo to mocno obniza koszty ( paliwo, wynajem) i wtedy mozna miec konkurencyjne ceny

PixiDixi, katka84, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ten air czy który? bo ich kilka jest :P
    hm, pamiętam że to był junior - 160x80 ale jaki to rodzaj to nie wiem :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    hm, pamiętam że to był junior - 160x80 ale jaki to rodzaj to nie wiem :p
    xd :P juz przepadło ;p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś, na jednej z „mamusiowych” grup:

Udostępniam za pozwoleniem autorki, która zastrzegła sobie anonimowość. Tekst jest przedni i każda matka powinna przeczytać ten apel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 11:16

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ