X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ja pamietam a propos diety jak Melbusia chodzila glodna i to mnie przeraża,ze bede myślała tylko o jedzeniu...
    Ja głodna nie chodzę, ale cukry na razie trzymam w ryzach. Jeszcze jestem na etapie prób i błędów. Tak jak Melbusia napisała, że będzie coraz trudniej utrzymać je na właściwym poziomie.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem "glod" wywoluje myślenie jestem na diecie i ew brak możliwości podjadania ktore lubiny i unikania pewnych rzeczy

PixiDixi lubi tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Moim zdaniem "glod" wywoluje myślenie jestem na diecie i ew brak możliwości podjadania ktore lubiny i unikania pewnych rzeczy
    Pewnie Aneczkaa, też myślę, że to kwestia przyzwyczajenia.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Hehe taaaaak :)

• Ove Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Jeszcze do dziewczyn, które miały badanie w kierunku ureoplasma, mycoplasma itp. miałyście badanie PCR czy zwykły wymaz z szyjki?
    Ja robiłam tylko na chlamydię. Zrobiłam PCR, bo ma największą czułość.
    Zwykły wymaz nie wykryje tych bakterii.
    Przestrzegam tylko nie róbcie badań z krwi. Ja przed ciążą robiłam badanie igm i igg. I nigdy więcej. Wyszedł mi fałszywy wynik dodatni, byłam przeleczona antybiotykiem i jak powtórzyłam badanie okazalo się, że wynik jest identyczny. Wówczas byłam przerażona, że leczenie nie pomogło, ale lekarz wytłumaczył mi, że widocznie takie mam miano przeciwciał (skoro po antybiotyku i upływie czasu wynik nic się nie zmienił) i to nie oznacza zakażenia. Badanie PCR potwierdziło jego słowa i odetchnęłam z ulgą.

Po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia.
    Szyjka jest twarda, zamknięta... ale przy najkrótszym pomiarze ma długość 28,6mm (poprzednio miała 31mm), a przy najdłuższym 36mm. W karcie ciąży mam wpisane 29mm.

Lekarz twierdzi, że jest OK - powiedział, że nie muszę leżeć, ale warto się oszczędzać. Powiedział, że jak w styczniu szyjka była 32 mm, to ten spadek obecnie nie jest znaczący i może być tak, że z wizyty na wizytę szyjka będzie 1-2 mm krótsza.

Jak zapytałam o seks to o dziwo pozwolił, ale w prezerwatywie.

Sama nie wiem co o tym myśleć. Na seks chyba się nie zdecydujemy - za bardzo się boję, że może to jeszcze bardziej wpływać na szyjkę.

Kontrola za 2 tyg.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczka, to my się zastanawiamy nad tym
    http://allegro.pl/lozeczko-dostawne-2w1-matylda-120x60-70-materac-i7015656858.html
    Wydaje się o tyle fajne, że umożliwia regulację wysokości na każdym poziomie i jest dostawką w wymiarach normalnego łóżeczka.

Zastanawiam się, czy jest tutaj jakiś haczyk, bo wczoraj w sklepie z łóżeczkami, Pan sprzedawca nam powiedział, że łóżeczka są regulowane na 3 poziomach i nie ma możliwości dowolnej manipulacji wysokością, by dopasować łóżeczko do łóżka rodziców.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove to dobre wiesci :) a z seksem chyba bym tez uwazala ;)

Co do lozeczka, spojrz tam sa 3 dziury, nawierty i wydaje mi sie,ze masz regulacje w oparciu o te trzy wysokosci.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seks u mnie teraz tez odpada. Raz ze boi mnie spojenie, dwa ze tez sie boję

• Nalia Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Ja robiłam tylko na chlamydię. Zrobiłam PCR, bo ma największą czułość.
    Zwykły wymaz nie wykryje tych bakterii.
    Przestrzegam tylko nie róbcie badań z krwi. Ja przed ciążą robiłam badanie igm i igg. I nigdy więcej. Wyszedł mi fałszywy wynik dodatni, byłam przeleczona antybiotykiem i jak powtórzyłam badanie okazalo się, że wynik jest identyczny. Wówczas byłam przerażona, że leczenie nie pomogło, ale lekarz wytłumaczył mi, że widocznie takie mam miano przeciwciał (skoro po antybiotyku i upływie czasu wynik nic się nie zmienił) i to nie oznacza zakażenia. Badanie PCR potwierdziło jego słowa i odetchnęłam z ulgą.

Po wczorajszej wizycie mam mieszane uczucia.
    Szyjka jest twarda, zamknięta... ale przy najkrótszym pomiarze ma długość 28,6mm (poprzednio miała 31mm), a przy najdłuższym 36mm. W karcie ciąży mam wpisane 29mm.

Lekarz twierdzi, że jest OK - powiedział, że nie muszę leżeć, ale warto się oszczędzać. Powiedział, że jak w styczniu szyjka była 32 mm, to ten spadek obecnie nie jest znaczący i może być tak, że z wizyty na wizytę szyjka będzie 1-2 mm krótsza.

Jak zapytałam o seks to o dziwo pozwolił, ale w prezerwatywie.

Sama nie wiem co o tym myśleć. Na seks chyba się nie zdecydujemy - za bardzo się boję, że może to jeszcze bardziej wpływać na szyjkę.

Kontrola za 2 tyg.
    Mi w przychodni polecili chlamydia pcr, a ureoplasma i mykoplasma wymaz.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam cukier podwyższony na czczo, koło 104
    krzywej już nie robię, na insulinie od początku praktycznie ciąży

z dietą cukrzycową jest tak, że trudno jest być głodną. jesz regularnie, wartościowe rzeczy i to aż 5-6 krotnie. Ja nie jestem w stanie tego "przejeść" caly czas na początku miałam wrażenie że jem i jem, a moje życie krąży wokół posiłków.
    Każdy organizm jest inny i każdy inaczej reaguje na posiłki. W diecie cukrzycowej np. makaron zwykły, pszenny jest wskazany jako ten, co podnosi cukier - na mnie nie działa wcale i mogę go wcinać (oczywiście w rozsądnych ilościach)
    Trzeba obserwować swój organizm, nauczyć się go - pomiary cukru są w tym mega pomocne.

Acha, zdarza się w ciągu dnia że mi cukier tak spada, że kręci mi się w głowie i czuję się fatalnie. Te skoki i spadki nagłe cukru są najgorsze właśnie. Ogólnie cukrzyca ciążowa to nic przyjemnego, chociaż osobiście mogę dumnie powiedzieć że nareszcie dbam o to co jem :) głowa do góry

PixiDixi lubi tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wogole dziewczyny, które mają fb zapraszam do polubienia :) https://www.facebook.com/DietetykMozeBycWTwoimDomuJuzDzis/ mam zamiar znów stronę uaktywnić :P

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam fejsa,ale popatrzylam sobie :) Aneczka to Twoje corcie ?, a i czy skonczylas SGGW?

Edit: tak dodam jeszcze,ze fajna stronka !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 09:41

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi skonczyłam AM we Wroclawiu, a na SGGW brałam udział w projekcie z żywienia dzieci :) i mielismy wykłady zajecia etc na SGGW :) A strona mocno zaniedbana, przez moja prace.... ale teraz mam czas, checi i wracam :) bo ja to naprawde, lubie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 09:49

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi skonczyłam AM we Wroclawiu, a na SGGW brałam udział w projekcie z żywienia dzieci :) i mielismy wykłady zajecia etc na SGGW :) A strona mocno zaniedbana, przez moja prace.... ale teraz mam czas, checi i wracam :) bo ja to naprawde, lubie :)

Wracaj wracaj bo zapotrzebowanie jest :) myslalam,ze skończy las dietetyke na SGGW ja skonczylam SGGW ,ale wydzial ekonomii. Inna bajka. AM to milion razy powazniej i profesjonalniej :) bo kliniczne.

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi 30?? Wow. Ja pilnuje tego zeby pozniej nie zrzucac.

Zamowilam wczoraj materacyk hevea lateksowy :) i tak mysle ze zalupy robie bez szalu a mam juz wozek bujsczek i materac. Zostal mi fotelik i tu mysle czy nowy z baza czy nie i lozeczko i tez mysle czy turystyczne ktore chce maz czy tradycyjne, podoba mi sie takie klups z sowkami.
    Moja starsza ma materac hevea lateksowy już prawie rok, polecam :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Moja starsza ma materac hevea lateksowy już prawie rok, polecam :)

ten air czy który? bo ich kilka jest :P

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wracaj wracaj bo zapotrzebowanie jest :) myslalam,ze skończy las dietetyke na SGGW ja skonczylam SGGW ,ale wydzial ekonomii. Inna bajka. AM to milion razy powazniej i profesjonalniej :) bo kliniczne.

generalnie chce zmienić prace na mniej obciazajaca i wyczerpujaca.... bo u mnie w pracy nie masz szans na cokolwiek poza, ledwo na zycie czasu Ci starcza. Naprawde psychicznie i fizycznie moja praca wykancza...a po ciazy bede szukała czegos spokojnego :) i gabinet, taki jest plan :P ale gabinet raczej on line bo to mocno obniza koszty ( paliwo, wynajem) i wtedy mozna miec konkurencyjne ceny

PixiDixi, katka84, Urszulka89 lubią tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    ten air czy który? bo ich kilka jest :P
    hm, pamiętam że to był junior - 160x80 ale jaki to rodzaj to nie wiem :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    hm, pamiętam że to był junior - 160x80 ale jaki to rodzaj to nie wiem :p
    xd :P juz przepadło ;p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 21 marca 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś, na jednej z „mamusiowych” grup:

Udostępniam za pozwoleniem autorki, która zastrzegła sobie anonimowość. Tekst jest przedni i każda matka powinna przeczytać ten apel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2018, 11:16

‹‹ 873 874 875 876 877 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ