LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmargotka wrote:Robiłam, mój lekarz zlecał i na podstawie historii mojej przyjaciółki BARDZO POLECAM zrobić to badanie. Otóż przyjaciółka nagle w 26 tygodniu urodziła wcześniaczka, który walczył o życie. Wszystko skończyło się dobrze.
Potem zrobiła badania żeby odkryć przyczynę, chodziło właśnie o te bakterie. A nie miała zleconego tego badania przez lekarza, więc go nie robiła.
Zatem od początku mojej ciąży przestrzegała mnie, jak ważne, żeby to zrobić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 19:57
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Ja nie robiłam tego badania, bo w sumie nikt mi o nim nie wspomniał i lekarz nie kazał się jakoś bardzo przygotowywać do ciąży poza braniem kwasu foliowego. Dopiero dzisiaj przeczytałam o nich w Internecie. Ile placilas za badanie? To się pobiera z pochwy/szyjki?Mama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
Loczek co tam u Ciebie? Długa opowieść, czyli...?
Dziewczyny mnie też nie było tu trochę i nie nadrobiłam Was, tylko przejrzałam ostatnie kilka stron. Mam nadzieję że wszystkie macie się dobrze.
U nas zawirowało, z różnych powodów zmieniliśmy plany mieszkaniowe i jesteśmy w trakcie brania kredytu, kupowania mieszkania, nie rezygnując z remontu większego... skomplikowane sprawy, dość stresogenne. Intensywny czas, dlatego nawet tu nie zaglądałam.
Najważniejsze że dzidzia rośnie, intensywnie się rusza, brzuch rwie do przodu i wszyscy mówią że taki brzuch wygląda na chłopca - choć z wcześniejszych badań wynikało że "prawdopodobnie dziewczynka". Czuję się o dziwo kobieco i atrakcyjnie, ciągle otrzymuję komplementy, w ogóle czuję się traktowana ostatnio jak księżniczka i zaczynam rozumieć, że to "stan błogosławiony" (a tak nie nazwałabym ciąży w I trymestrze).
Pozdrawiam ciepło Was wszystkie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 20:30
PixiDixi, terka lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Pixi cukier po godzinie przekroczony, na czczo już prawie na granicy
Hmm to jak sadzisz jakie moga byc decyzje gin. Hehe chce sie nastawic psychicznie
Jeszcze pytanie jaka jest norma dla 1 godziny?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2018, 20:48
-
Pixi nie chce stawiać diagnozy, ale cukrzycę ciążowa orzekają nawet gdy tylko jeden z pomiarów jest przekroczony. Ja miałam stwierdzoną, bo przekraczałam na czczo tylko, a resztę miałam super. No ale musisz pogadać z gin, nie zwlekał abym.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
PixiDixi wrote:No nie, to prywatny sprzedawca
Ewentualnie nastraszyć policja i ja bym złożyła doniesienie. -
Aj Aneczka bo trzeba bylo mi kupic normalnie w sklepie ,a ja napalilam sie bo taniej niz w sklepie. Baba chce mi zwrocic koszt szewca...
Aneczka, ja chyba jednak skorzystam z tej diety.Moze dlatego tez te kilogramy tak polecialy bo juz byla cukrzyca przeciez nie wyskoczyla mi tu i teraz?
Aneczka, wyslij mi na priv warunki finansowe naszej wspolpracy, nic nie wiem o dietach etc.
Przy takim wyniku raczej nie dadza mi insuliny? Juz po clexanie mam zrosty i malo miejsca na wbijanie, cholerka. -
melbusia88 wrote:Pixi glowa do góry, dieta i pewnie glukometr dostaniesz. Jak będziesz się pilnować, to nie będzie źle.
Melbus, ja lasuch jestem, lubie pogotowac, upiec cos..., ale zawsze doszukuje sie plusow , moze mniejsza dupe hehe bede miala jak bede szla na porodowkekatka84 lubi tę wiadomość