X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka nie myśl o tym, może akurat tobie nie będzie potrzebna insulina.

Muminko życzę Ci dużo siły, bo cierpliwości pewnie ci nie brakuje. Jesteś dzielna bardzo. Oby Ci było jak najdłużej i szybko zleciało do rozwiązania.

l22n6iyek016fbg8.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Katka nie myśl o tym, może akurat tobie nie będzie potrzebna insulina.

Muminko życzę Ci dużo siły, bo cierpliwości pewnie ci nie brakuje. Jesteś dzielna bardzo. Oby Ci było jak najdłużej i szybko zleciało do rozwiązania.
    Tak robię nie wybiegam za daleko, na razie planuję święta i ile zapasu sałaty mam sobie zapewnić ;) hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 21:18

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek 2,5roku 10,5kg i 86cm.
    Ja mam krzywą cukrową w czwartek :((

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia ile jednostek insuliny i czy tylko na noc?
    ja na początek miałam 7, teraz już 24 jednostki i kłucie w dwie nogi :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Powiedzcie mi. Też macie takie jakby zakwasy w brzuchu. Jak np lezycie długo q jednej pozycji lub przekrecacie się z boku na bok albo rano wstajecie z łóżka?
    Ja nie mam zakwasów tylko taki ból w podbrzuszu promieniujący do krzyża, taki ucisk jakby, jak wstaje albo się przewracam na bok. Raz się wyprostować nie mogłam, myślałam, że jakaś kółka nerkowa mnie złapała. I nie zawsze to występuje, czasem wstaje bez bolu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 21:39

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Mój synek 2,5roku 10,5kg i 86cm.
    Ja mam krzywą cukrową w czwartek :((

To mnie bardzo pocieszylas bo zaczelam sie bac ,ze cos jest nie tak....ze za malo wazy. Jak je Twoj synek Ss?Moja to dziabie po kilja kesow i nie chce,czadami to "flaki mi sie przewracaja"

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    melbusia ile jednostek insuliny i czy tylko na noc?
    ja na początek miałam 7, teraz już 24 jednostki i kłucie w dwie nogi :(
    Tez zaczynam od 7 i tylko na noc. O cukier po posiłkach się nie martwię, bo jest naprawdę dobry. A czemu ty w dwie nogi się kłujesz? Na raz?

l22n6iyek016fbg8.png
  • Mmargotka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki,

my po kolejnej wizycie - wszystko super, potwierdzona dziewczynka na 175%, waży 570 gram.
    Morfologia mi się poprawiła (miałam duży niedobór żelaza ostatnio).

Co do wagi, bo pisałyście o tym, ja mam już 7 kg na plusie. Ale ciągle słyszę jak to promienieję i że aura się zmieniła, może też tak macie. W końcu to cud, co się dzieje.

Uściski dla wszystkich i szczególne ciepłe myśli dla dzielnej Muminki

f2w3lhb8zwsl9evj.png

PixiDixi, katka84, melbusia88, karolcia87, krooolik lubią tę wiadomość

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia, jesli jestes juz taka doswiadczona, to moze mi podpowiesz :) w tym natloku informacji zapomnialam spytac czy pomiar zawsze z tego samego palca? Szczerze wolalabym zmieniac, a w tych materialach edukacyjnych nie znalazlam konkretnej odpowiedzi :)

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Melbusia, jesli jestes juz taka doswiadczona, to moze mi podpowiesz :) w tym natloku informacji zapomnialam spytac czy pomiar zawsze z tego samego palca? Szczerze wolalabym zmieniac, a w tych materialach edukacyjnych nie znalazlam konkretnej odpowiedzi :)
    Mi powiedziano, że palec nie ma znaczenia, zmieniam, aczkolwiek unikam kciukow i wskazujących, bo akurat u mnie najtwardsza skórka i najgorzej z nich wycisnąć ;-)

Cukier po 7 jednostkach insuliny 79 jupi :-D

Alez ona dziwnie pachnie... A wklucia rzeczywiście nie czuć, bynajmniej ja nie czułam, maleńka igła jak włos.

Miłego dnia wszystkim, Mmargotka super wieści! Fajnie, że kwitniesz :-)

PixiDixi, katka84, kkarolina89 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Ja nie mam zakwasów tylko taki ból w podbrzuszu promieniujący do krzyża, taki ucisk jakby, jak wstaje albo się przewracam na bok. Raz się wyprostować nie mogłam, myślałam, że jakaś kółka nerkowa mnie złapała. I nie zawsze to występuje, czasem wstaje bez bolu.
    Kolkę nerkową miałam, tak bolało, że wysikać się nie mogłam :/ No i to trwało i trwało... Ból z tyłu pleców, promieniuje do ich końca. Nie życzyłabym nawet najgorszemu wrogowi :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ;) byłam wczoraj u mojego reumatologa i ona ze wzg na moje biodra proponuje cc. Pierwszą córkę rodziła sn - było ciężko właśnie ze względu na biodra ale dzięki wspaniałej położnej i chyba mojej determinacji :p dałam radę. Nie myślałam nigdy o cc bo sam temat mnie przeraża. :/ jednak mam czas do czerwca, wszystko będzie zależało od tego jak się będę czuła i jaka duża będzie dzidzia. Jeśli wagą będzie zbliżona do poprzedniej córki (3,80) to raczej nie zdecyduję się na sn. Najzwyczajniej w świecie dla mnie cc to operacja i sikam w gacie na samą myśl :/

Gratuluję udanych wizyt i sporych, zdrowych maluchów :D

Muminka, dużo siły dla Ciebie. Bądź dobrej myśli, jeszcze wszystko może się ułoży tak jak być powinno ;)

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Cześć ;) byłam wczoraj u mojego reumatologa i ona ze wzg na moje biodra proponuje cc. Pierwszą córkę rodziła sn - było ciężko właśnie ze względu na biodra ale dzięki wspaniałej położnej i chyba mojej determinacji :p dałam radę. Nie myślałam nigdy o cc bo sam temat mnie przeraża. :/ jednak mam czas do czerwca, wszystko będzie zależało od tego jak się będę czuła i jaka duża będzie dzidzia. Jeśli wagą będzie zbliżona do poprzedniej córki (3,80) to raczej nie zdecyduję się na sn. Najzwyczajniej w świecie dla mnie cc to operacja i sikam w gacie na samą myśl :/

Urszulka jeśli takie bedziesz miała wskazania to cc to nie koniec świata :) w zeszłym roku przechodziłam i szybko doszłam do siebie (nie miałam wyjścia). Oczywiści sn to jednak natura i jak wszystko jest ok lepsza droga ale musisz zadbać też o siebie! nie ma się czego bać! ale trzymam kciuki żeby wszystko poszło po Twojej myśli :)

oar89jcggibdab41.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Kolkę nerkową miałam, tak bolało, że wysikać się nie mogłam :/ No i to trwało i trwało... Ból z tyłu pleców, promieniuje do ich końca. Nie życzyłabym nawet najgorszemu wrogowi :/
    Ula znam ten ból i też często używam tego zwrotu - nie życzyłabym najgorszemu wrogowi. Nie można znaleźć dogodnej pozycji, bo w każdej boli.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzien :)

Urszulka powiem Ci,ze rozumiem Cie , na sama mysl o cc i jak dlugo bede do siebie dochodzic przeraza mnie. Tymbardziej,ze pomimio,ze od pierwszego cc minelo 12 lat to pamietam moje koszmarne powiklania ( przy drugim ich nie mialam) i boje sie najzwyczajniej.
    Taka szalona mysl mi przyszla do glowy bo rodzilam juz tez sn czy przy blizniakach jesli sie dobrze uloza pozwoliliby mi urodzic naturalnie.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkarolina89 wrote:
    Tak jak Melbusia napisała, też omijam kciuk, wskazujący i mały, bo za bardzo wrażliwy ;)

kkarolina89 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dobry dzien :)

Urszulka powiem Ci,ze rozumiem Cie , na sama mysl o cc i jak dlugo bede do siebie dochodzic przeraza mnie. Tymbardziej,ze pomimio,ze od pierwszego cc minelo 12 lat to pamietam moje koszmarne powiklania ( przy drugim ich nie mialam) i boje sie najzwyczajniej.
    Taka szalona mysl mi przyszla do glowy bo rodzilam juz tez sn czy przy blizniakach jesli sie dobrze uloza pozwoliliby mi urodzic naturalnie.
    Haha pomarzyć można Pixi, wątpliwa to sprawa. Też nie wyobrażam sobie inaczej jak siłami natury, ale zobaczymy jak wyjdzie i co kardiolog powie.
    Cześć wszystkim.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka nie do konca ....po cc mialam sn a na watku blizniaczym jest sporo dziewczyn co urodzily sn.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Katka nie do konca ....po cc mialam sn a na watku blizniaczym jest sporo dziewczyn co urodzily sn.
    Bliźnięta? No to jest nadzieja w takim razie. Ja znam tylko mamy po cc z bliźniętami, chyba lekarze się boją i robią cesarki.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znam osoby, które urodziły bliźniaki sn.:) Tylko dzieci muszą się dobrze ustawić. No i ogólnie ciąża musi przebiegać w miarę ok.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 891 892 893 894 895 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ