X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, z racji,ze zblizaja sie Swieta mam fajny przepis na sernik. Dla diabetyczek cukier zamienic na np.stewie lub ksylitol (lepsze rozwiazanie), make pszenna zamienic na razowa . Jest pyszny.

https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja znam osoby, które urodziły bliźniaki sn.:) Tylko dzieci muszą się dobrze ustawić. No i ogólnie ciąża musi przebiegać w miarę ok.

To fakt, ciaza musi przebiegac bez zaklocen. Tak obiektywnie patrzac to pokoroja mnie,cukrzyca,poczatki nadcisnienia i wiek. :(

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi cukrzyca nie jest wskazaniem do cc, jedynie waga dziecka /dzieci z nią związana. Ale przy nadciśnieniu to juz pewnie będą chcieć kroic, tym bardziej że bliźniaki.

l22n6iyek016fbg8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi moj je wszystko ( no poza kapustą,bo jejnie lubi ale tak to wszystko), slodycze bardzo rzadko, nie rzuca siena nie jakos specjalnie, a do picia chocbys mu postawila na stole kakao, herbate, sok to i tak chce wodę :p no i przemiane materii ma genialna haha od zawsze taki drobny. Choc nie powiem ,zenie raz sie martwilam ,czemu on taki drobniutki :(

Co do porodu to tez mam jeszcze resztki nadziei ze moze da sie sn, dziewczyny rodza blizniaki sn wiec moze nic straconego. Cc mnie przeraza:(

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    PixiDixi moj je wszystko ( no poza kapustą,bo jejnie lubi ale tak to wszystko), slodycze bardzo rzadko, nie rzuca siena nie jakos specjalnie, a do picia chocbys mu postawila na stole kakao, herbate, sok to i tak chce wodę :p no i przemiane materii ma genialna haha od zawsze taki drobny. Choc nie powiem ,zenie raz sie martwilam ,czemu on taki drobniutki :(

Co do porodu to tez mam jeszcze resztki nadziei ze moze da sie sn, dziewczyny rodza blizniaki sn wiec moze nic straconego. Cc mnie przeraza:(

To pieknie Ci je a ta woda to juz super!! Moja ucieka przed woda :) soczki i tylko soczki , wiem,ze to zle,ale nie idzie to zmienic bo uparta jedt jak osiol.
    Tez mam resztki nadziei,ale im blizej tym mniej jej mam.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To pieknie Ci je a ta woda to juz super!! Moja ucieka przed woda :) soczki i tylko soczki , wiem,ze to zle,ale nie idzie to zmienic bo uparta jedt jak osiol.
    Tez mam resztki nadziei,ale im blizej tym mniej jej mam.
    Moja mała wodę nauczyła się pić w przedszkolu, tam do posiłków są gorące napoje, ale pomiędzy zawsze stoi woda i teraz często prosi o wodę, a soku nie chce. Soki jak pija, to tylko te tłoczone i rozcieńczone na pół z wodą.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie urodzilam na Zelaznej....szpital panstwowy,ale rodzic moge jesli chodze tylko do ich lekarza. Nie przyjmuja pacjentek ot tak.
    I wiem juz ,ze tylko cc nie mam szans na sn.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To sobie urodzilam na Zelaznej....szpital panstwowy,ale rodzic moge jesli chodze tylko do ich lekarza. Nie przyjmuja pacjentek ot tak.
    I wiem juz ,ze tylko cc nie mam szans na sn.
    Co to za dziwne akcje? Nie słyszałam o czymś takim.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Co to za dziwne akcje? Nie słyszałam o czymś takim.
    Po prostu powiedzą, że nie ma miejsc, na oddziale wszystko zajęte i sobie idź do innego szpitala, norma.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Po prostu powiedzą, że nie ma miejsc, na oddziale wszystko zajęte i sobie idź do innego szpitala, norma.
    No ok, ale żeby tak wprost mówić, że niestety, ale.przyjmujemy tylko pacjentki naszych lekarzy? To chyba coś nie halo. :p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    No ok, ale żeby tak wprost mówić, że niestety, ale.przyjmujemy tylko pacjentki naszych lekarzy? To chyba coś nie halo. :p
    nikt tego wprost tak nie powie, a że nie mają miejsc już tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:51

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprost mi powiedziano. Do 28 tc jest wizyta u anestezjologa i chcialam sie zapisac. Przekazano mi,ze cesarki robia tylko pacjentkom lekarzy pracujacym w szpitalu.
    Ktos kiedies wytoczy im proces i wygra. Mamy prawo rodzic gdzie chcemy a tutaj jestes gorsza jak nie chodzisz do ich lekarza. Tylko NFZ zawiadomic.

Edit: zadzwonilam do swojej gin i powiedziala,ze juz kilka jej pacjentek powiedzialo o takich praktykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:30

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wprost mi powiedziano. Do 28 tc jest wizyta u anestezjologa i chcialam sie zapisac. Przekazano mi,ze cesarki robia tylko pacjentkom lekarzy pracujacym w szpitalu.
    Ktos kiedies wytoczy im proces i wygra. Mamy prawo rodzic gdzie chcemy a tutaj jestes gorsza jak nie chodzisz do ich lekarza. Tylko NFZ zawiadomic.

Edit: zadzwonilam do swojej gin i powiedziala,ze juz kilka jej pacjentek powiedzialo o takich praktykach.
    Ale mnie zaskoczyłaś, co za chamstwo, ale weź się sądź w ciąży. Tylko to nagrać i do NFZtu. CO za buractwo, aż mi się ciśnienie podniosło. Państwowa placówka, a sobie swój folwark urządzili na państwowym sprzęcie.
    Niech na piśmie odmówią i podadzą przyczynę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:41

magdis lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem mega zaskoczona bo bardzo chcialam tam urodzic , jak widac mozna urzadzic prywatny folwark.
    Zdenerwowalam sie, ake moja gin stanela na wysokosci zadania i uspokoila mnie,zaproponowala mi dwa szpitale do wyboru gdzie zna ordynatorow i tam mnie skieruje. Obydwa osrodki maja najwyzszy stopien referencyjnosci jak Zelazna takze mniej juz sie stresuje.

Edit: nie bede z Zelazna walczyc bo nie mam na to sily,ale skarge do NFZ napisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:44

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządnego masz lekarza i dobrze, że pomaga.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Porządnego masz lekarza i dobrze, że pomaga.
    Jest najwyzsza klasa. Jestem z nia ponad 15 lat :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja o zelzaznej same dobre zeczy słyszłam np dr Puzyna i vbac... i polozne ktore tam pracuja tez ponoc ekstra. Wez sprawdz poczte i tu i zwykla, 21 maile wczoraj poszły

a ja ledwo zyje., bol glowy mnie wykonczy

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to jest jakaś kpina. Też bym złożyła skargę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zglosilam sprawe do Rzecznika Praw Pacjenta i zglosze do NFZ.
    Aneczka odpisalam. Wypelnie ta ankiete do piatku ,czekam na kompa od informatyka ,przeinstalowac system musislam. Na telefonie nie ogarne tej ankiety a i odpisz mi co z tymi pozycjami 11,12 i 13 jak cos to je omine.

Aneczka ja dwa razy bylam na Zelaznej i dlategi chcialam tam rodzic bo wlasnie mialam dobra opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:19

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ale jaja, normalnie w głowie się nie mieści...

Coś w temacie Wielkanocy :D macie sprawdzone przepisy na niezbyt wymyślnego mazurka?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ