LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, z racji,ze zblizaja sie Swieta mam fajny przepis na sernik. Dla diabetyczek cukier zamienic na np.stewie lub ksylitol (lepsze rozwiazanie), make pszenna zamienic na razowa . Jest pyszny.
https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka -
Urszulka89 wrote:A ja znam osoby, które urodziły bliźniaki sn.
Tylko dzieci muszą się dobrze ustawić. No i ogólnie ciąża musi przebiegać w miarę ok.
To fakt, ciaza musi przebiegac bez zaklocen. Tak obiektywnie patrzac to pokoroja mnie,cukrzyca,poczatki nadcisnienia i wiek. -
PixiDixi moj je wszystko ( no poza kapustą,bo jejnie lubi ale tak to wszystko), slodycze bardzo rzadko, nie rzuca siena nie jakos specjalnie, a do picia chocbys mu postawila na stole kakao, herbate, sok to i tak chce wodę :p no i przemiane materii ma genialna haha od zawsze taki drobny. Choc nie powiem ,zenie raz sie martwilam ,czemu on taki drobniutki
Co do porodu to tez mam jeszcze resztki nadziei ze moze da sie sn, dziewczyny rodza blizniaki sn wiec moze nic straconego. Cc mnie przeraza:(PixiDixi lubi tę wiadomość
-
ss wrote:PixiDixi moj je wszystko ( no poza kapustą,bo jejnie lubi ale tak to wszystko), slodycze bardzo rzadko, nie rzuca siena nie jakos specjalnie, a do picia chocbys mu postawila na stole kakao, herbate, sok to i tak chce wodę :p no i przemiane materii ma genialna haha od zawsze taki drobny. Choc nie powiem ,zenie raz sie martwilam ,czemu on taki drobniutki
Co do porodu to tez mam jeszcze resztki nadziei ze moze da sie sn, dziewczyny rodza blizniaki sn wiec moze nic straconego. Cc mnie przeraza:(
To pieknie Ci je a ta woda to juz super!! Moja ucieka przed wodasoczki i tylko soczki , wiem,ze to zle,ale nie idzie to zmienic bo uparta jedt jak osiol.
Tez mam resztki nadziei,ale im blizej tym mniej jej mam. -
PixiDixi wrote:To pieknie Ci je a ta woda to juz super!! Moja ucieka przed woda
soczki i tylko soczki , wiem,ze to zle,ale nie idzie to zmienic bo uparta jedt jak osiol.
Tez mam resztki nadziei,ale im blizej tym mniej jej mam. -
PixiDixi wrote:To sobie urodzilam na Zelaznej....szpital panstwowy,ale rodzic moge jesli chodze tylko do ich lekarza. Nie przyjmuja pacjentek ot tak.
I wiem juz ,ze tylko cc nie mam szans na sn.❤Ada&Pola❤
-
katka84 wrote:Po prostu powiedzą, że nie ma miejsc, na oddziale wszystko zajęte i sobie idź do innego szpitala, norma.❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:No ok, ale żeby tak wprost mówić, że niestety, ale.przyjmujemy tylko pacjentki naszych lekarzy? To chyba coś nie halo. :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:51
-
Wprost mi powiedziano. Do 28 tc jest wizyta u anestezjologa i chcialam sie zapisac. Przekazano mi,ze cesarki robia tylko pacjentkom lekarzy pracujacym w szpitalu.
Ktos kiedies wytoczy im proces i wygra. Mamy prawo rodzic gdzie chcemy a tutaj jestes gorsza jak nie chodzisz do ich lekarza. Tylko NFZ zawiadomic.
Edit: zadzwonilam do swojej gin i powiedziala,ze juz kilka jej pacjentek powiedzialo o takich praktykach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:30
-
PixiDixi wrote:Wprost mi powiedziano. Do 28 tc jest wizyta u anestezjologa i chcialam sie zapisac. Przekazano mi,ze cesarki robia tylko pacjentkom lekarzy pracujacym w szpitalu.
Ktos kiedies wytoczy im proces i wygra. Mamy prawo rodzic gdzie chcemy a tutaj jestes gorsza jak nie chodzisz do ich lekarza. Tylko NFZ zawiadomic.
Edit: zadzwonilam do swojej gin i powiedziala,ze juz kilka jej pacjentek powiedzialo o takich praktykach.
Niech na piśmie odmówią i podadzą przyczynę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:41
magdis lubi tę wiadomość
-
Tez jestem mega zaskoczona bo bardzo chcialam tam urodzic , jak widac mozna urzadzic prywatny folwark.
Zdenerwowalam sie, ake moja gin stanela na wysokosci zadania i uspokoila mnie,zaproponowala mi dwa szpitale do wyboru gdzie zna ordynatorow i tam mnie skieruje. Obydwa osrodki maja najwyzszy stopien referencyjnosci jak Zelazna takze mniej juz sie stresuje.
Edit: nie bede z Zelazna walczyc bo nie mam na to sily,ale skarge do NFZ napisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:44
-
Juz zglosilam sprawe do Rzecznika Praw Pacjenta i zglosze do NFZ.
Aneczka odpisalam. Wypelnie ta ankiete do piatku ,czekam na kompa od informatyka ,przeinstalowac system musislam. Na telefonie nie ogarne tej ankiety a i odpisz mi co z tymi pozycjami 11,12 i 13 jak cos to je omine.
Aneczka ja dwa razy bylam na Zelaznej i dlategi chcialam tam rodzic bo wlasnie mialam dobra opinie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:19