X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, z racji,ze zblizaja sie Swieta mam fajny przepis na sernik. Dla diabetyczek cukier zamienic na np.stewie lub ksylitol (lepsze rozwiazanie), make pszenna zamienic na razowa . Jest pyszny.

https://www.mojewypieki.com/przepis/sernik-pod-kokosowa-pierzynka

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A ja znam osoby, które urodziły bliźniaki sn.:) Tylko dzieci muszą się dobrze ustawić. No i ogólnie ciąża musi przebiegać w miarę ok.

To fakt, ciaza musi przebiegac bez zaklocen. Tak obiektywnie patrzac to pokoroja mnie,cukrzyca,poczatki nadcisnienia i wiek. :(

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi cukrzyca nie jest wskazaniem do cc, jedynie waga dziecka /dzieci z nią związana. Ale przy nadciśnieniu to juz pewnie będą chcieć kroic, tym bardziej że bliźniaki.

l22n6iyek016fbg8.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi moj je wszystko ( no poza kapustą,bo jejnie lubi ale tak to wszystko), slodycze bardzo rzadko, nie rzuca siena nie jakos specjalnie, a do picia chocbys mu postawila na stole kakao, herbate, sok to i tak chce wodę :p no i przemiane materii ma genialna haha od zawsze taki drobny. Choc nie powiem ,zenie raz sie martwilam ,czemu on taki drobniutki :(

Co do porodu to tez mam jeszcze resztki nadziei ze moze da sie sn, dziewczyny rodza blizniaki sn wiec moze nic straconego. Cc mnie przeraza:(

PixiDixi lubi tę wiadomość

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    PixiDixi moj je wszystko ( no poza kapustą,bo jejnie lubi ale tak to wszystko), slodycze bardzo rzadko, nie rzuca siena nie jakos specjalnie, a do picia chocbys mu postawila na stole kakao, herbate, sok to i tak chce wodę :p no i przemiane materii ma genialna haha od zawsze taki drobny. Choc nie powiem ,zenie raz sie martwilam ,czemu on taki drobniutki :(

Co do porodu to tez mam jeszcze resztki nadziei ze moze da sie sn, dziewczyny rodza blizniaki sn wiec moze nic straconego. Cc mnie przeraza:(

To pieknie Ci je a ta woda to juz super!! Moja ucieka przed woda :) soczki i tylko soczki , wiem,ze to zle,ale nie idzie to zmienic bo uparta jedt jak osiol.
    Tez mam resztki nadziei,ale im blizej tym mniej jej mam.

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To pieknie Ci je a ta woda to juz super!! Moja ucieka przed woda :) soczki i tylko soczki , wiem,ze to zle,ale nie idzie to zmienic bo uparta jedt jak osiol.
    Tez mam resztki nadziei,ale im blizej tym mniej jej mam.
    Moja mała wodę nauczyła się pić w przedszkolu, tam do posiłków są gorące napoje, ale pomiędzy zawsze stoi woda i teraz często prosi o wodę, a soku nie chce. Soki jak pija, to tylko te tłoczone i rozcieńczone na pół z wodą.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie urodzilam na Zelaznej....szpital panstwowy,ale rodzic moge jesli chodze tylko do ich lekarza. Nie przyjmuja pacjentek ot tak.
    I wiem juz ,ze tylko cc nie mam szans na sn.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    To sobie urodzilam na Zelaznej....szpital panstwowy,ale rodzic moge jesli chodze tylko do ich lekarza. Nie przyjmuja pacjentek ot tak.
    I wiem juz ,ze tylko cc nie mam szans na sn.
    Co to za dziwne akcje? Nie słyszałam o czymś takim.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Co to za dziwne akcje? Nie słyszałam o czymś takim.
    Po prostu powiedzą, że nie ma miejsc, na oddziale wszystko zajęte i sobie idź do innego szpitala, norma.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Po prostu powiedzą, że nie ma miejsc, na oddziale wszystko zajęte i sobie idź do innego szpitala, norma.
    No ok, ale żeby tak wprost mówić, że niestety, ale.przyjmujemy tylko pacjentki naszych lekarzy? To chyba coś nie halo. :p

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    No ok, ale żeby tak wprost mówić, że niestety, ale.przyjmujemy tylko pacjentki naszych lekarzy? To chyba coś nie halo. :p
    nikt tego wprost tak nie powie, a że nie mają miejsc już tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 13:51

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wprost mi powiedziano. Do 28 tc jest wizyta u anestezjologa i chcialam sie zapisac. Przekazano mi,ze cesarki robia tylko pacjentkom lekarzy pracujacym w szpitalu.
    Ktos kiedies wytoczy im proces i wygra. Mamy prawo rodzic gdzie chcemy a tutaj jestes gorsza jak nie chodzisz do ich lekarza. Tylko NFZ zawiadomic.

Edit: zadzwonilam do swojej gin i powiedziala,ze juz kilka jej pacjentek powiedzialo o takich praktykach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:30

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Wprost mi powiedziano. Do 28 tc jest wizyta u anestezjologa i chcialam sie zapisac. Przekazano mi,ze cesarki robia tylko pacjentkom lekarzy pracujacym w szpitalu.
    Ktos kiedies wytoczy im proces i wygra. Mamy prawo rodzic gdzie chcemy a tutaj jestes gorsza jak nie chodzisz do ich lekarza. Tylko NFZ zawiadomic.

Edit: zadzwonilam do swojej gin i powiedziala,ze juz kilka jej pacjentek powiedzialo o takich praktykach.
    Ale mnie zaskoczyłaś, co za chamstwo, ale weź się sądź w ciąży. Tylko to nagrać i do NFZtu. CO za buractwo, aż mi się ciśnienie podniosło. Państwowa placówka, a sobie swój folwark urządzili na państwowym sprzęcie.
    Niech na piśmie odmówią i podadzą przyczynę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:41

magdis lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem mega zaskoczona bo bardzo chcialam tam urodzic , jak widac mozna urzadzic prywatny folwark.
    Zdenerwowalam sie, ake moja gin stanela na wysokosci zadania i uspokoila mnie,zaproponowala mi dwa szpitale do wyboru gdzie zna ordynatorow i tam mnie skieruje. Obydwa osrodki maja najwyzszy stopien referencyjnosci jak Zelazna takze mniej juz sie stresuje.

Edit: nie bede z Zelazna walczyc bo nie mam na to sily,ale skarge do NFZ napisze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 14:44

• katka84 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porządnego masz lekarza i dobrze, że pomaga.

PixiDixi lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katka84 wrote:
    Porządnego masz lekarza i dobrze, że pomaga.
    Jest najwyzsza klasa. Jestem z nia ponad 15 lat :)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ja o zelzaznej same dobre zeczy słyszłam np dr Puzyna i vbac... i polozne ktore tam pracuja tez ponoc ekstra. Wez sprawdz poczte i tu i zwykla, 21 maile wczoraj poszły

a ja ledwo zyje., bol glowy mnie wykonczy

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to jest jakaś kpina. Też bym złożyła skargę.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz zglosilam sprawe do Rzecznika Praw Pacjenta i zglosze do NFZ.
    Aneczka odpisalam. Wypelnie ta ankiete do piatku ,czekam na kompa od informatyka ,przeinstalowac system musislam. Na telefonie nie ogarne tej ankiety a i odpisz mi co z tymi pozycjami 11,12 i 13 jak cos to je omine.

Aneczka ja dwa razy bylam na Zelaznej i dlategi chcialam tam rodzic bo wlasnie mialam dobra opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 15:19

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi ale jaja, normalnie w głowie się nie mieści...

Coś w temacie Wielkanocy :D macie sprawdzone przepisy na niezbyt wymyślnego mazurka?

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 892 893 894 895 896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ