LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupiłam babybjorn ostatno uzywany w idealnym stanie, byla okazja wiec wzięlam, bo one dobrze stoją z ceną. Do syna mielismy fisher price i go "parzył" :p wogole w nim nie chcial lezec, sprzedalismy od razu bo juz wtedy wiedziałam ,że bede polowac na bjorna .
-
Ja nie mam doswiadczenia w bujaczkach itp. To moje pierwsze dziecko. Nie chce kupować czegoś na zaś bo nie wiem czy sie dziecku spodoba. Bede zamawiać na bieżąco z internetu, jak przypadnie do gustu maluszkowi to zostawie, jak nie to zawsze jest 14 dni na zwrot czy wymianę na inny model czy innej firmy.
Moja bratowa kupiła bardzo drogi bujaczek i dziecko też w nim nie chciało siedzieć, później dostala od kogos taki za sto pare zł i przypadł mu do gustu -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1349baef6b3.jpg
Cześć ciociesiedzę sobie z nogami przed nosem
Wszystko ok mamy juz 990 gram i położenie posladkowe
I znowu 4 tyg do następnej wizyty. ..blama, PixiDixi, katka84, Duzaa, magdis, Ineczka, karolcia87, Kinga40, dżelka lubią tę wiadomość
-
Ove wrote:Dzień dobry
A u mnie studniówka właśnie dzisiaj
Jutro już będzie liczba dwucyfrowa!
Mam pytanie odnośnie leżaczków/ bujaczków. Początkowo myślałam, żeby kupić bujaczek Tiny love np taki https://www.smyk.com/tiny-love-lezaczek-bujaczek-3w1-turkus.html, ale wczoraj rozmawiałam z koleżanką i zdecydowanie rekomendowała taki: https://www.smyk.com/babybjorn-lezaczek-balance-soft-khaki-bezowy.html - podobno jest zdecydowanie lepszy dla Maluszka pod kątem ustawienia i rozwoju fizycznego.
Miałyście jakieś doświadczenia z takimi bądź podobnymi bujaczkami?
rekomendacja koleżanki trafna - polecany leżaczek jest bardziej sensoryczny i rozwija fajnie motorykę dziecka. Ja też kupiłam babybjorn.
-
Jak tam u Was z waga? U mnie na poczatku fajnie bylo a teraz juz +8kg na plusie
nie opycham sie jakos za specjalnie czasem cos slodkiego sie zje na noc malo co jem a teraz ta waga jakos tak w gore zaczela isc ze strach co to bedzie dalej. U Was tez tak? Jezszcze teraz te swieta OMG az wole nie myslec co mi pokaze waga 4 kwietnia na wizycie.
-
Ove wrote:Dzień dobry
A u mnie studniówka właśnie dzisiaj
Jutro już będzie liczba dwucyfrowa!
Mam pytanie odnośnie leżaczków/ bujaczków. Początkowo myślałam, żeby kupić bujaczek Tiny love np taki https://www.smyk.com/tiny-love-lezaczek-bujaczek-3w1-turkus.html, ale wczoraj rozmawiałam z koleżanką i zdecydowanie rekomendowała taki: https://www.smyk.com/babybjorn-lezaczek-balance-soft-khaki-bezowy.html - podobno jest zdecydowanie lepszy dla Maluszka pod kątem ustawienia i rozwoju fizycznego.
Miałyście jakieś doświadczenia z takimi bądź podobnymi bujaczkami?
Poczekaj az dziecko sie urodzi i przymierz ktory bardziej pasuje
-
Dziewczyny, pozyczylam od sąsiadki glukometr i u mnie podobna sytuacja jak u Melbusi... tzn.z rana jak na czczo mierzylam to mialam wynik 95 przedwczoraj a dzisiaj 94 . Wdrozylam diete. Jak bede miala to spotkanie i przedstawie lekarzowi wynik krzywej (tam na czczo mialam 88 po 1 godz.196 i po 2 108) to czy moj pomiar bez potwierdzenia w laboratorium to lekarz wezmie pod uwage?
Melbus, przykro mi,ze ta franca nie odpuscila Tobie, pomimo diety... -
PixiDixi wrote:Dziewczyny, pozyczylam od sąsiadki glukometr i u mnie podobna sytuacja jak u Melbusi... tzn.z rana jak na czczo mierzylam to mialam wynik 95 przedwczoraj a dzisiaj 94 . Wdrozylam diete. Jak bede miala to spotkanie i przedstawie lekarzowi wynik krzywej (tam na czczo mialam 88 po 1 godz.196 i po 2 108) to czy moj pomiar bez potwierdzenia w laboratorium to lekarz wezmie pod uwage?
Melbus, przykro mi,ze ta franca nie odpuscila Tobie, pomimo diety...
Pozniej bedzie i tak bazowal na tych nielabolatoryjnych pomiarach, skoro zaleci mierzenie cukru 4-6 x dzien
Ja tydzien temu robilam krzywa, wyszla kosmiczna, bo i drugi i trzeci pomiar powyzej 200, a na czczo ok. Dzisiaj bylam juz u diabetolog, pielegniarki edukacyjnej, dietetyk w poradni przyszpitalnej, niby wszystko wiem, ale troche mnie to przeraza... -
shadee wrote:aprpos wagi, mój maluch waży 790 g i według lekarza odrobinę powyżej średniej ale w normie (sprawdzamy to z uwagi na cukrzycę i insulinę). Za to u mnie waga znowu w dół o 0,5 kilo. Kazali przestać się ważyć
-
Hej. Przepraszam , że tak pojawiam się z doskoku ale zwyczajnie nie mam sił choć nie tracę wiary. Uśmiecham się przez łzy.
Moja ginekolog mówi że rozwiązanie będzie między 34-36 tyg ze względu na te bóle więc czeka mnie jeszcze steryd na płuca choć liczę że bliżej 36 niż 34. Muszę choćby jeść tynk dać radę.
Byłam wczoraj u lekarza. Młoda ma około 600 wszystko w porzadku. Szyjka 3,6 cm. 5 kwietnia mam Medicover i mnóstwo badań do zrobienia. 10 kwietnia z pakietu Medicover bezpłatne badanie echo serca więc korzystam.
Ps. Córeczka ma dwa lata i wagę 11,5 kg.
-
PixiDixi wrote:Dziewczyny, pozyczylam od sąsiadki glukometr i u mnie podobna sytuacja jak u Melbusi... tzn.z rana jak na czczo mierzylam to mialam wynik 95 przedwczoraj a dzisiaj 94 . Wdrozylam diete. Jak bede miala to spotkanie i przedstawie lekarzowi wynik krzywej (tam na czczo mialam 88 po 1 godz.196 i po 2 108) to czy moj pomiar bez potwierdzenia w laboratorium to lekarz wezmie pod uwage?
Melbus, przykro mi,ze ta franca nie odpuscila Tobie, pomimo diety... -
Pixi jak najbardziej lekarz bierze pod uwagę wyniki z glukometru, teraz już nie potrzebujesz laboratoryjnych pomiarów. Faktycznie za wysoki poranny ale może jak wdrożysz dietę, to opadnie trochę, trzeba próbować. A jeśli jakiś czas taki na czczo się będzie utrzymywał, to pewnie też wdrozą ci insulinę. Wiesz, ja wiedziałam, że prędzej czy później będę musiała mieć insulinę, ale walczyłam dieta by móc odłożyć to w czasie i trochę się udało. Ale już na etapie na którym jesteśmy pewnych rzeczy nie przeskoczymy dietą bo ciąża sama w sobie powoduje wzrost cukru porannego.
Kkarolina89 będzie dobrze, trzeba się z tym po prostu oswoić. Początki najgorsze. Ja już na diecie i z glukometr em jestem 20 tygodni