X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • ss Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam babybjorn ostatno uzywany w idealnym stanie, byla okazja wiec wzięlam, bo one dobrze stoją z ceną. Do syna mielismy fisher price i go "parzył" :p wogole w nim nie chcial lezec, sprzedalismy od razu bo juz wtedy wiedziałam ,że bede polowac na bjorna .

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam doswiadczenia w bujaczkach itp. To moje pierwsze dziecko. Nie chce kupować czegoś na zaś bo nie wiem czy sie dziecku spodoba. Bede zamawiać na bieżąco z internetu, jak przypadnie do gustu maluszkowi to zostawie, jak nie to zawsze jest 14 dni na zwrot czy wymianę na inny model czy innej firmy.
    Moja bratowa kupiła bardzo drogi bujaczek i dziecko też w nim nie chciało siedzieć, później dostala od kogos taki za sto pare zł i przypadł mu do gustu :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1349baef6b3.jpg
    Cześć ciocie ;) siedzę sobie z nogami przed nosem ;)
    Wszystko ok mamy juz 990 gram i położenie posladkowe :)
    I znowu 4 tyg do następnej wizyty. ..

blama, PixiDixi, katka84, Duzaa, magdis, Ineczka, karolcia87, Kinga40, dżelka lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bujaczkow tez mamy taki z fishera z wibracjami :) a czy młodemu przypasuje tak jak corce to się dopiero okaże :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Mini, wszystko dobrze :) !
    A waga to mega solidna wow :)

Edit: z ciekawosci, pamietasz wagę poprzednią?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2018, 16:58

• shadee Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry :)
    A u mnie studniówka właśnie dzisiaj :)
    Jutro już będzie liczba dwucyfrowa! :)

Mam pytanie odnośnie leżaczków/ bujaczków. Początkowo myślałam, żeby kupić bujaczek Tiny love np taki https://www.smyk.com/tiny-love-lezaczek-bujaczek-3w1-turkus.html, ale wczoraj rozmawiałam z koleżanką i zdecydowanie rekomendowała taki: https://www.smyk.com/babybjorn-lezaczek-balance-soft-khaki-bezowy.html - podobno jest zdecydowanie lepszy dla Maluszka pod kątem ustawienia i rozwoju fizycznego.

Miałyście jakieś doświadczenia z takimi bądź podobnymi bujaczkami?

rekomendacja koleżanki trafna - polecany leżaczek jest bardziej sensoryczny i rozwija fajnie motorykę dziecka. Ja też kupiłam babybjorn.

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Widzisz Mini, wszystko dobrze :) !
    A waga to mega solidna wow :)

Edit: z ciekawosci, pamietasz wagę poprzednią?
    4 tyg temu - 450 gram :)

ex2buay3h02dl23a.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aprpos wagi, mój maluch waży 790 g i według lekarza odrobinę powyżej średniej ale w normie (sprawdzamy to z uwagi na cukrzycę i insulinę). Za to u mnie waga znowu w dół o 0,5 kilo. Kazali przestać się ważyć :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam u Was z waga? U mnie na poczatku fajnie bylo a teraz juz +8kg na plusie :/ nie opycham sie jakos za specjalnie czasem cos slodkiego sie zje na noc malo co jem a teraz ta waga jakos tak w gore zaczela isc ze strach co to bedzie dalej. U Was tez tak? Jezszcze teraz te swieta OMG az wole nie myslec co mi pokaze waga 4 kwietnia na wizycie.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry :)
    A u mnie studniówka właśnie dzisiaj :)
    Jutro już będzie liczba dwucyfrowa! :)

Mam pytanie odnośnie leżaczków/ bujaczków. Początkowo myślałam, żeby kupić bujaczek Tiny love np taki https://www.smyk.com/tiny-love-lezaczek-bujaczek-3w1-turkus.html, ale wczoraj rozmawiałam z koleżanką i zdecydowanie rekomendowała taki: https://www.smyk.com/babybjorn-lezaczek-balance-soft-khaki-bezowy.html - podobno jest zdecydowanie lepszy dla Maluszka pod kątem ustawienia i rozwoju fizycznego.

Miałyście jakieś doświadczenia z takimi bądź podobnymi bujaczkami?

Poczekaj az dziecko sie urodzi i przymierz ktory bardziej pasuje :)

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dziś po wizycie u diabetologa dostalam insulinę do włączenia, bo cukry już były 92-96. Już się pogodziłam z tym.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pozyczylam od sąsiadki glukometr i u mnie podobna sytuacja jak u Melbusi... tzn.z rana jak na czczo mierzylam to mialam wynik 95 przedwczoraj a dzisiaj 94 . Wdrozylam diete. Jak bede miala to spotkanie i przedstawie lekarzowi wynik krzywej (tam na czczo mialam 88 po 1 godz.196 i po 2 108) to czy moj pomiar bez potwierdzenia w laboratorium to lekarz wezmie pod uwage?

Melbus, przykro mi,ze ta franca nie odpuscila Tobie, pomimo diety...:(

• kkarolina89 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dziewczyny, pozyczylam od sąsiadki glukometr i u mnie podobna sytuacja jak u Melbusi... tzn.z rana jak na czczo mierzylam to mialam wynik 95 przedwczoraj a dzisiaj 94 . Wdrozylam diete. Jak bede miala to spotkanie i przedstawie lekarzowi wynik krzywej (tam na czczo mialam 88 po 1 godz.196 i po 2 108) to czy moj pomiar bez potwierdzenia w laboratorium to lekarz wezmie pod uwage?

Pozniej bedzie i tak bazowal na tych nielabolatoryjnych pomiarach, skoro zaleci mierzenie cukru 4-6 x dzien :)
    Ja tydzien temu robilam krzywa, wyszla kosmiczna, bo i drugi i trzeci pomiar powyzej 200, a na czczo ok. Dzisiaj bylam juz u diabetolog, pielegniarki edukacyjnej, dietetyk w poradni przyszpitalnej, niby wszystko wiem, ale troche mnie to przeraza...

qb3c20mm6mszqqpm.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 27 marca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    aprpos wagi, mój maluch waży 790 g i według lekarza odrobinę powyżej średniej ale w normie (sprawdzamy to z uwagi na cukrzycę i insulinę). Za to u mnie waga znowu w dół o 0,5 kilo. Kazali przestać się ważyć :)
    Kurcze mój w niedzielę miał prawie 900g i lekarz powiedział, że pięknie..

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • muminka83 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przepraszam , że tak pojawiam się z doskoku ale zwyczajnie nie mam sił choć nie tracę wiary. Uśmiecham się przez łzy.
    Moja ginekolog mówi że rozwiązanie będzie między 34-36 tyg ze względu na te bóle więc czeka mnie jeszcze steryd na płuca choć liczę że bliżej 36 niż 34. Muszę choćby jeść tynk dać radę.
    Byłam wczoraj u lekarza. Młoda ma około 600 wszystko w porzadku. Szyjka 3,6 cm. 5 kwietnia mam Medicover i mnóstwo badań do zrobienia. 10 kwietnia z pakietu Medicover bezpłatne badanie echo serca więc korzystam.
    Ps. Córeczka ma dwa lata i wagę 11,5 kg.
    :-)

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Muminka :)
    Zycze Ci z calego serca by bole zelżały tak bys mogla dotrwac do terminu <3

• katka84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:

U mnie pod uwagę są brane pomiary dopiero od wizyty w poradni. Te pomiary, co robiłam po prywatnej wizycie do wizyty w poradni (mimo że glukometr został ten sam) się nie liczą.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muminka trzymam kciuki, sił życzę, byś wytrwała jak najdłużej.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Hej dziewczyny. Dziś po wizycie u diabetologa dostalam insulinę do włączenia, bo cukry już były 92-96. Już się pogodziłam z tym.
    Nie martw się Melbusia, pewnie wszystkie do Ciebie w końcu dołączymy prędzej czy później.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi jak najbardziej lekarz bierze pod uwagę wyniki z glukometru, teraz już nie potrzebujesz laboratoryjnych pomiarów. Faktycznie za wysoki poranny ale może jak wdrożysz dietę, to opadnie trochę, trzeba próbować. A jeśli jakiś czas taki na czczo się będzie utrzymywał, to pewnie też wdrozą ci insulinę. Wiesz, ja wiedziałam, że prędzej czy później będę musiała mieć insulinę, ale walczyłam dieta by móc odłożyć to w czasie i trochę się udało. Ale już na etapie na którym jesteśmy pewnych rzeczy nie przeskoczymy dietą bo ciąża sama w sobie powoduje wzrost cukru porannego.

Kkarolina89 będzie dobrze, trzeba się z tym po prostu oswoić. Początki najgorsze. Ja już na diecie i z glukometr em jestem 20 tygodni

l22n6iyek016fbg8.png
‹‹ 890 891 892 893 894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ