X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U Nas podobnie, moze posiew zrobie dla pewnosci. Juz ostanio robilam mocz i niby ok a pieklo ja na dole.
    Pewnie, nie zaszkodzi. Ja sama dziś znów mocz młodej zaniosłam bo coś ją pobolewa na dole od kilku dni :/
    Jako dziecko często miałam infekcje takie więc może młoda też coś ma po mnie. Choć byliśmy w lutym na usg i jeśli chodzi o sam narząd to wszystko jest ok. Prysznic bierze codziennie więc już nie wiem. No faktem jest, że problem się zaczął jak poszła do szkoły a wiadomo, że wtedy wszystko robi się szybko.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Pewnie, nie zaszkodzi. Ja sama dziś znów mocz młodej zaniosłam bo coś ją pobolewa na dole od kilku dni :/
    Jako dziecko często miałam infekcje takie więc może młoda też coś ma po mnie. Choć byliśmy w lutym na usg i jeśli chodzi o sam narząd to wszystko jest ok. Prysznic bierze codziennie więc już nie wiem. No faktem jest, że problem się zaczął jak poszła do szkoły a wiadomo, że wtedy wszystko robi się szybko.
    Ja tez kapie dziewczyny codziennie i o ile moj maz je umyje to tylki zawsze myje ja, on powiedzial ze nie umie i nie bedzie tego robil a im nie wierzy :p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja szwagierka myje tez core raz na 3-7 dni i kurde zastanawiam sid jak! Chusteczkami to nie to samo

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A moja szwagierka myje tez core raz na 3-7 dni i kurde zastanawiam sid jak! Chusteczkami to nie to samo

Hehe oszczedza na wodzie :-)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja tez kapie dziewczyny codziennie i o ile moj maz je umyje to tylki zawsze myje ja, on powiedzial ze nie umie i nie bedzie tego robil a im nie wierzy :p
    Wiesz, raz na jakiś czas ma dzień trolla i się nie myje :p tzn tylko rączki, ząbki, buzia. Jak mój mąż ją myje to od pasa w dół woła mnie bo tak zawsze było i tak zostało :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula Nam tez sie zdarza.

Pixi tak jej kazali w szpitalu a ur w czerwcu... tylko jak ostatnio przebieralam mala to wg mnie tylek jej smierdzial... takim nie myciem

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa mi po cesarce tez w szpitalu kazali rane spryskiwac octaniseptem, nie neguje go , jest ok, ale rana mu sie "babrala" , dopiero jak uzywalam spirytusu jak przy pepku zaczelo sie normalnie goic.
    Gdyby mi ktos kazal dzieciaka myc raz na tydzien to tez bym to olala i postukalabym sie w glowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie mycie dziecka raz na tydzień jest co najmniej dziwne. A sama siebie też myje ra na tydzień? Ale nie oceniam każdy ma swój rozum i metody .
    Mój malżonek ma zapalenie oskrzeli i ma akcję pt. Jak nie zarazić żony. Nie zbliża się do mnie. Wychodzi z pokoju jak ja w wchodzę. Śpi na zapasowym łóżku i kazuje mi jeść czosnek i witaminę c. A w dodatku zachowyje się jakby był nieuleczalnie smietelnie chory.

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Dla mnie mycie dziecka raz na tydzień jest co najmniej dziwne. A sama siebie też myje ra na tydzień? Ale nie oceniam każdy ma swój rozum i metody .
    Mój malżonek ma zapalenie oskrzeli i ma akcję pt. Jak nie zarazić żony. Nie zbliża się do mnie. Wychodzi z pokoju jak ja w wchodzę. Śpi na zapasowym łóżku i kazuje mi jeść czosnek i witaminę c. A w dodatku zachowyje się jakby był nieuleczalnie smietelnie chory.

Boi sie o Was...:) dobrze robi, moze to zachowawczo , ale lepiej tak niz swiadomosc,ze chorujesz "przez niego" . Dobry mąż.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi dla mnie to tez dziwne. Ja rane po cc mylam szarym mydlem i octanisept i wietrzylam.... dlatego nie chce odwiedzin w szpitalu :)

Biedronka ona jest byla modelka wiec perfekcja :p twierdzi ze mycie mokrymi chusteczkami daje ten sam efekt z tym ze moczy w cieplej wodzie

• shadee Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczorajsze spotkanie ze znajomymi, którzy mają małe dziecko = 2 godziny opowiadania o dziecku ...
    matko, czy to normalne że mnie to nudzi i wolałabym pogadać o czymkolwiek innym?

anecz_kaa, melbusia88 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    wczorajsze spotkanie ze znajomymi, którzy mają małe dziecko = 2 godziny opowiadania o dziecku ...
    matko, czy to normalne że mnie to nudzi i wolałabym pogadać o czymkolwiek innym?
    Chyba normalne,jak kiedyś spotkaliśmy się z koleżankami i jedna z nich była w ciąży,to ona non stop o niej opowiadała ;). A ile dziecko waży, a jak będzie miało na imię itp.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, tylko ze ja jestem w ciąży i chyba temat dzieciaków powinien mnie interesować :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz byc nakrecona na ciaze i miec zawezony do niej tylko swiat.Jest ok Shadee :). Wrecz normalniej gdy ta sfera nie przykrywa absolutnie wszystko.

• Kajzerka Nowa

Wysłany: 26 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Dopiero znalazłam to forum.
    Czy któraś z Was zamierza rodzić w Warszawie w szpitalu Orłowskiego? Mam termin na lipiec i lekarza prowadzącego z tego szpitala,
    Pozdrawiam was serdecznie:)

PixiDixi, dżelka, katka84 lubią tę wiadomość

:)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Shadee ja też nie podniecam się opowieściami o dzieciach koleżanek. Owszem, posłucham, zapytam, ale nie żeby non stop gadać o dzieciach. O swojej ciąży gadam jak najęta tylko z mężem i dwoma koleżankami, które ewidentnie lubią o tym słuchać i dopytaj ą o każdy szczegół. No i mam was :-D Nie zanudzam innych ;-) jeszcze do niedawna jak instynktu nie miałam żadnego, to wręcz nudziły mnie takie godzinne monologii i unikalam znajomych, które tylko o tym mówiły. Zastanawiałam się czy ja w ogóle zdolna jestem do macierzyństwa, skoro mnie nie interesują te wszystkie rozmowy i kiedyś koleżanka z pracy mi powiedziała, że ją też interesują tylko jej dzieci. One są zabawne, cudne, kochane i w ogóle, a dzieci koleżanek nie robią na niej żadnego wrażenia, wręcz są jej obojętne. Raczej też będę tak mieć. Chociaż kto wie, "moimi" klasowymi dziecmi też byłam zachwycona, dumna z ich osiągnięć i uważałam, że są jedyne w swoim rodzaju ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 21:11

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajzerka wrote:
    Cześć dziewczyny:) Dopiero znalazłam to forum.
    Czy któraś z Was zamierza rodzić w Warszawie w szpitalu Orłowskiego? Mam termin na lipiec i lekarza prowadzącego z tego szpitala,
    Pozdrawiam was serdecznie:)

Witaj Kajzerka :)
    Mam w planach Zelazna a jak wyjdzie to zobaczymy ;)

Kajzerka lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, caly dzien mi sie forum przycina :/

Moj pies wlasnie zzarl rzodkiewke :p on nigdy nie odmawia biedny :p

Eliza zostaje w domu, a jutro badania moczu tsg i glukozy w czwartek znow lekarz :( dostala leki zobaczymy. No i usg 8 kwietnia szybciej nie ma terminu.

Dawal ktos psu awiomarin??

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Aneczka, moze zwolni sie termin na usg, oby...jeszcze raz zdrowia zycze <3 <3

Moja mama dawala naszemu psu awiomarin, spory byl i niespelna pol tabletki. Jak jechala do wet rzygal zawsze i wet powiedzial ze mozna dac, to bylo sporo lat temu awiomarin raczej jest oki.

Milego dnia Dziewczyny :) i co tu tak cicho ??

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pol tabletki? Moj pies wazy 3 kg...
    Mloda dostala helicid i gastrolit i uwaga: zjadla i brzuch nie boli! Daje jeszcze dicoflor complex, wogle w mc schudla 1kg :( i zle na buzce wyglada i anemia sie pojawila, ale ona jadla b malo a jesc lubi. A dzis wciagnela 2 kromki :) a Eliza to szczypior przy 110 cm wazy 16 kg :( wiec skora i kosci

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ