X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    U Nas podobnie, moze posiew zrobie dla pewnosci. Juz ostanio robilam mocz i niby ok a pieklo ja na dole.
    Pewnie, nie zaszkodzi. Ja sama dziś znów mocz młodej zaniosłam bo coś ją pobolewa na dole od kilku dni :/
    Jako dziecko często miałam infekcje takie więc może młoda też coś ma po mnie. Choć byliśmy w lutym na usg i jeśli chodzi o sam narząd to wszystko jest ok. Prysznic bierze codziennie więc już nie wiem. No faktem jest, że problem się zaczął jak poszła do szkoły a wiadomo, że wtedy wszystko robi się szybko.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Pewnie, nie zaszkodzi. Ja sama dziś znów mocz młodej zaniosłam bo coś ją pobolewa na dole od kilku dni :/
    Jako dziecko często miałam infekcje takie więc może młoda też coś ma po mnie. Choć byliśmy w lutym na usg i jeśli chodzi o sam narząd to wszystko jest ok. Prysznic bierze codziennie więc już nie wiem. No faktem jest, że problem się zaczął jak poszła do szkoły a wiadomo, że wtedy wszystko robi się szybko.
    Ja tez kapie dziewczyny codziennie i o ile moj maz je umyje to tylki zawsze myje ja, on powiedzial ze nie umie i nie bedzie tego robil a im nie wierzy :p

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja szwagierka myje tez core raz na 3-7 dni i kurde zastanawiam sid jak! Chusteczkami to nie to samo

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    A moja szwagierka myje tez core raz na 3-7 dni i kurde zastanawiam sid jak! Chusteczkami to nie to samo

Hehe oszczedza na wodzie :-)

Urszulka89 lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ja tez kapie dziewczyny codziennie i o ile moj maz je umyje to tylki zawsze myje ja, on powiedzial ze nie umie i nie bedzie tego robil a im nie wierzy :p
    Wiesz, raz na jakiś czas ma dzień trolla i się nie myje :p tzn tylko rączki, ząbki, buzia. Jak mój mąż ją myje to od pasa w dół woła mnie bo tak zawsze było i tak zostało :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula Nam tez sie zdarza.

Pixi tak jej kazali w szpitalu a ur w czerwcu... tylko jak ostatnio przebieralam mala to wg mnie tylek jej smierdzial... takim nie myciem

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa mi po cesarce tez w szpitalu kazali rane spryskiwac octaniseptem, nie neguje go , jest ok, ale rana mu sie "babrala" , dopiero jak uzywalam spirytusu jak przy pepku zaczelo sie normalnie goic.
    Gdyby mi ktos kazal dzieciaka myc raz na tydzien to tez bym to olala i postukalabym sie w glowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie mycie dziecka raz na tydzień jest co najmniej dziwne. A sama siebie też myje ra na tydzień? Ale nie oceniam każdy ma swój rozum i metody .
    Mój malżonek ma zapalenie oskrzeli i ma akcję pt. Jak nie zarazić żony. Nie zbliża się do mnie. Wychodzi z pokoju jak ja w wchodzę. Śpi na zapasowym łóżku i kazuje mi jeść czosnek i witaminę c. A w dodatku zachowyje się jakby był nieuleczalnie smietelnie chory.

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Dla mnie mycie dziecka raz na tydzień jest co najmniej dziwne. A sama siebie też myje ra na tydzień? Ale nie oceniam każdy ma swój rozum i metody .
    Mój malżonek ma zapalenie oskrzeli i ma akcję pt. Jak nie zarazić żony. Nie zbliża się do mnie. Wychodzi z pokoju jak ja w wchodzę. Śpi na zapasowym łóżku i kazuje mi jeść czosnek i witaminę c. A w dodatku zachowyje się jakby był nieuleczalnie smietelnie chory.

Boi sie o Was...:) dobrze robi, moze to zachowawczo , ale lepiej tak niz swiadomosc,ze chorujesz "przez niego" . Dobry mąż.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi dla mnie to tez dziwne. Ja rane po cc mylam szarym mydlem i octanisept i wietrzylam.... dlatego nie chce odwiedzin w szpitalu :)

Biedronka ona jest byla modelka wiec perfekcja :p twierdzi ze mycie mokrymi chusteczkami daje ten sam efekt z tym ze moczy w cieplej wodzie

• shadee Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczorajsze spotkanie ze znajomymi, którzy mają małe dziecko = 2 godziny opowiadania o dziecku ...
    matko, czy to normalne że mnie to nudzi i wolałabym pogadać o czymkolwiek innym?

anecz_kaa, melbusia88 lubią tę wiadomość

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Nalia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    wczorajsze spotkanie ze znajomymi, którzy mają małe dziecko = 2 godziny opowiadania o dziecku ...
    matko, czy to normalne że mnie to nudzi i wolałabym pogadać o czymkolwiek innym?
    Chyba normalne,jak kiedyś spotkaliśmy się z koleżankami i jedna z nich była w ciąży,to ona non stop o niej opowiadała ;). A ile dziecko waży, a jak będzie miało na imię itp.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak, tylko ze ja jestem w ciąży i chyba temat dzieciaków powinien mnie interesować :)

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie musisz byc nakrecona na ciaze i miec zawezony do niej tylko swiat.Jest ok Shadee :). Wrecz normalniej gdy ta sfera nie przykrywa absolutnie wszystko.

• Kajzerka Nowa

Wysłany: 26 marca 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) Dopiero znalazłam to forum.
    Czy któraś z Was zamierza rodzić w Warszawie w szpitalu Orłowskiego? Mam termin na lipiec i lekarza prowadzącego z tego szpitala,
    Pozdrawiam was serdecznie:)

PixiDixi, dżelka, katka84 lubią tę wiadomość

:)
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    Shadee ja też nie podniecam się opowieściami o dzieciach koleżanek. Owszem, posłucham, zapytam, ale nie żeby non stop gadać o dzieciach. O swojej ciąży gadam jak najęta tylko z mężem i dwoma koleżankami, które ewidentnie lubią o tym słuchać i dopytaj ą o każdy szczegół. No i mam was :-D Nie zanudzam innych ;-) jeszcze do niedawna jak instynktu nie miałam żadnego, to wręcz nudziły mnie takie godzinne monologii i unikalam znajomych, które tylko o tym mówiły. Zastanawiałam się czy ja w ogóle zdolna jestem do macierzyństwa, skoro mnie nie interesują te wszystkie rozmowy i kiedyś koleżanka z pracy mi powiedziała, że ją też interesują tylko jej dzieci. One są zabawne, cudne, kochane i w ogóle, a dzieci koleżanek nie robią na niej żadnego wrażenia, wręcz są jej obojętne. Raczej też będę tak mieć. Chociaż kto wie, "moimi" klasowymi dziecmi też byłam zachwycona, dumna z ich osiągnięć i uważałam, że są jedyne w swoim rodzaju ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 21:11

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajzerka wrote:
    Cześć dziewczyny:) Dopiero znalazłam to forum.
    Czy któraś z Was zamierza rodzić w Warszawie w szpitalu Orłowskiego? Mam termin na lipiec i lekarza prowadzącego z tego szpitala,
    Pozdrawiam was serdecznie:)

Witaj Kajzerka :)
    Mam w planach Zelazna a jak wyjdzie to zobaczymy ;)

Kajzerka lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, caly dzien mi sie forum przycina :/

Moj pies wlasnie zzarl rzodkiewke :p on nigdy nie odmawia biedny :p

Eliza zostaje w domu, a jutro badania moczu tsg i glukozy w czwartek znow lekarz :( dostala leki zobaczymy. No i usg 8 kwietnia szybciej nie ma terminu.

Dawal ktos psu awiomarin??

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Aneczka, moze zwolni sie termin na usg, oby...jeszcze raz zdrowia zycze <3 <3

Moja mama dawala naszemu psu awiomarin, spory byl i niespelna pol tabletki. Jak jechala do wet rzygal zawsze i wet powiedzial ze mozna dac, to bylo sporo lat temu awiomarin raczej jest oki.

Milego dnia Dziewczyny :) i co tu tak cicho ??

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pol tabletki? Moj pies wazy 3 kg...
    Mloda dostala helicid i gastrolit i uwaga: zjadla i brzuch nie boli! Daje jeszcze dicoflor complex, wogle w mc schudla 1kg :( i zle na buzce wyglada i anemia sie pojawila, ale ona jadla b malo a jesc lubi. A dzis wciagnela 2 kromki :) a Eliza to szczypior przy 110 cm wazy 16 kg :( wiec skora i kosci

‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ