X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w czerwcu wesele siostry, na pewno bede chciala dluga sukienke bo nie wiadomo jak na takim etapie ciazy beda wygladac nogi, stopy - boje sie ze będą opuchnięte.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie wesela mam praktycznie na miejscu :) w maju nie pójdziemy bo jeszcze dla mnie za wcześnie po śmierci taty, w lipcu i w sierpniu mamy wesela w najbliższej rodzinie męża, potem wrzesień - koleżanki. Także w tym roku wysyp... a w czerwcu jeszcze 18stka chrześnicy męża...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice to sie najadlas strachu najwazniejsze ze z Dzidzia i Toba wszytsko wporzadku.

U nas jesli chodzi o imprezy wysyp byl w zeszlym roku i dobrze :) bo nie lubie opuszczac a jednak w pozniejszym etapie ciazy nic nie wiadomo.
    Chcielibysmy gdzies wyjechac w maju jak bede sie dobrze czula ale to tez w Polsce gdzies.

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej bajki... Dziewczyny przepraszam ale nie pamiętam która z Was pisała coś o arytmii serducha.. Mój ciśnieniomierz też mi ją wskazuje powiedzcie jak bardzo wymaga to konsultacji z lekarzem? Wizytę mam dopiero po świętach i nie wiem czy czekać

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My juz po sniadaniu.

Zaraz jade z Eliza na pobranie krwi, codziennie boli ja brzuszek a najgorzej ze usg prywatnie znalazlam najwczesniej za 2 tyg! :/ zobaczymy. Naczytalam sie o robakach u przedszkolakow i juz w sobote wziela,o wyrostku ale moj maz mial jako 6 latek i twierdzi ze to mocniej boli :/

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I lekarz po południu, jeszcze musze psu szwy zdjac ale najpierw dam mu awiomarin :p

• magdaaq Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Ktoś wie co u Magdy? Odkąd powstała ta facebookowa grupa to już się tu nie pojawia.. Wchłonął się ten jej krwiak? Dzieciątko się rozwija? Lubiłam jej bezpośredniość, szkoda, że już tu nie zagląda. Możecie ją ode mnie pozdrowić:)
    Czesc kochana otrzymałam info że pytasz więc piszę. U nas wszystko do przodu. Krwiak jest nadal ale my żyjemy normalnie:-) pozdrawiam Cię gorąco buziaki.

cuddlemuffin, katka84, Kinga40 lubią tę wiadomość

74dij44jb6j3i3hz.png
    ex2b8ribrklqc90y.png
    f2wlkp85fon5c0nc.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

My juz po sniadaniu.

Zaraz jade z Eliza na pobranie krwi, codziennie boli ja brzuszek a najgorzej ze usg prywatnie znalazlam najwczesniej za 2 tyg! :/ zobaczymy. Naczytalam sie o robakach u przedszkolakow i juz w sobote wziela,o wyrostku ale moj maz mial jako 6 latek i twierdzi ze to mocniej boli :/

Dzien dobry Dziewczyny :)

Aneczkaa wyrostek tak boli,ze nie przeoczy sie tego. Normalnie chodzic jest ciezko. Terminy na usg chore :(
    Zdrowka zycze i oby to nie bylo nic poważnego !

• Ove Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ove a daleko masz to wesele brata? Ja z tych co chodza :p my 20 maja komunia i w polowie czerwca roczek i imprez wiecej nie planuje, bo rok temu bylo zatrzesienie. Kieccke chce kupic jakas na obie okazje
    Nie, na szczęście na miejscu :) Jeśli będę się dobrze czuła i nie urodzę wcześniej to też pójdziemy :).

MałaCzarna, ja raczej też rozglądam się za długą sukienką. Jak znajdziesz coś ciekawego to podziel się linkiem :)

Aneczka, terminy na usg - masakra :( Mam nadzieję, że to nie będzie nic poważnego!

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wizycie. Niestety , diagnoza się potwierdziła - szyjka 3 cm, na szczęście zamknięta. Wizyta kontrolna 5.04, do tej pory L4 i przebywać "bliżej łóżka niż dalej". Jak nadal będzie się skracała, to bedzie zakładany pessar. Na razie się nie forsować. Dzidzia wg USG ma 750g i podczas badania się bawiła z lekarzem, tam, gdzie on najeżdżał głowica USG, tam ona kopala :P z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o skierowanie na te glukozę. :/

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, ja po wizycie. Niestety , diagnoza się potwierdziła - szyjka 3 cm, na szczęście zamknięta. Wizyta kontrolna 5.04, do tej pory L4 i przebywać "bliżej łóżka niż dalej". Jak nadal będzie się skracała, to bedzie zakładany pessar. Na razie się nie forsować. Dzidzia wg USG ma 750g i podczas badania się bawiła z lekarzem, tam, gdzie on najeżdżał głowica USG, tam ona kopala :P z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o skierowanie na te glukozę. :/

Dobrze, że dzidzia zdrowa! a Ty dużo dużo odpoczywaj!

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzaa wrote:
    A tak z innej bajki... Dziewczyny przepraszam ale nie pamiętam która z Was pisała coś o arytmii serducha.. Mój ciśnieniomierz też mi ją wskazuje powiedzcie jak bardzo wymaga to konsultacji z lekarzem? Wizytę mam dopiero po świętach i nie wiem czy czekać
    U mnie aparat wykrywał przez ponad 2 miesiące, ale myślałam, że się popsuł. Poszłam do poradni diabetologicznej i tam pani dr to wyłapała na swoim aparacie. Od razu zrobiła EKG. Na drugi dzień byłam już u rodzinnego i tam też zrobili mi EKG. Dziś poszłam ze skierowaniem do kardiologa, zapytał, czy mi to przeszkadza. Powiedziałam, że nie wiem czy to to, czy tarczyca, ale jak biorę leki na tarczycę, już się tak nie męczę i nie śpię po 14 godzin na dobę. Męczy mnie tylko długie wchodzenie pod górę czy po schodach. Kazał przyjść w przyszłym tygodniu po świętach.
    Proponuję iść do rodzinnego i niech zrobią Ci EKG i dadzą skierowanie do kardiologa. Jak się dobrze czujesz, to nie musi to być na jutro, ale lepiej o to zadbać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2018, 10:09

Duzaa lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane.. poruszyłyście temat imprez, u nas szykuje się wesele kuzyna (bardzo bliska rodzina) 11 sierpnia, ja według USG mam termin na 30 czerwca, według OM 5 lipiec.. wszyscy już od nas wymagają odpowiedzi czy będziemy, bo przecież "jakby mogło Was nie być!" Moi rodzice w tym czasie są na wczasach.. brać takiego maleństwo na salę, czy bezpieczniej odmówić ?

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove, upatrzylam jedna i nawet juz zamowilam, jak mi sie nie spodoba to zawsze moge ją oddać, wymienić na inny rozmiar itp :) Jutro narzeczony ma odebrać ją ze sklepu, sukienka oczywiście do przeróbki, chce zrobić podszewke do kostek bo obecna jest zdecydowanie za krótka.
    Jestem dosc wysoja bo ponad 170, szczupła - dopiero co przekroczyłam 60 kg i nie zanosi sie zebym nie wiadomo jak przytyla, jasne włosy, wiec mysle ze bedzie git. Ale jak bede wygladac jak debil to od razu oddaje :) niestety nie moge sobie pozwolic na chodzenie po sklepach i wszystko zamawiam przez internet, nawet dla maluszka :(

http://www.mohito.com/pl/pl/collection/all/sukienki/sz254-95x/celebration-maxi-dress-with-jewellery-detail

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

My juz po sniadaniu.

Zrób jej również badanie moczu. Moja przy bakterii w moczu nie miała żadnych objawów tylko brzuch ją bolał.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani z labu to moglaby w krematorium pracowac a nie krew pobierac!!!!

Nalia to lezakujesz :)

Kolezanka dzien po weselu urodzila jakos w 3h :) dobry trening przed porodowka :p

A ja mam znajoma polozba, taka dalsza i ma super opinie i zastanawiam sie czy jej nie poprosić zeby ze mna byla jako os towarzyszaca... i zaplacic etc zamiast meza ktory nie chce ale 30 czerwca bierze sl:( i pewnie mi uciknie w jakas podroz czy vos :/

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula myslslam o moczu tez, ale zanim zdecydowalam sie to mloda siku zrobila :p u nas ost miala frajde bo w wannie sikala do kubeczka :p

Ula brzuch bolal non stop czy jak?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blama wrote:
    Kochane.. poruszyłyście temat imprez, u nas szykuje się wesele kuzyna (bardzo bliska rodzina) 11 sierpnia, ja według USG mam termin na 30 czerwca, według OM 5 lipiec.. wszyscy już od nas wymagają odpowiedzi czy będziemy, bo przecież "jakby mogło Was nie być!" Moi rodzice w tym czasie są na wczasach.. brać takiego maleństwo na salę, czy bezpieczniej odmówić ?
    U nas podobna sytuacja. Siostrzenica męża ma wesele pod koniec sierpnia. Wesele na miejscu. Mała będzie miała wtedy max miesiąc. Jak dla mnie takie imprezy dla malucha są bardzo stresujące i nie potrzebne. Dziecko w tym czasie potrzebuje spokoju i zazwyczaj dużo śpi. A wiadomo, wesela są głośne ;) Jeśli wszystko będzie ok to mała zostanie u mojej mamy- odciągnę jej mleko i zostawię w woreczkach. Jak trzeba będzie to przyjade - będę miała ok 15min do mamy. A jak będzie złośnica to mamy zarezerwowany pokój na górze w hotelu i tam moja mama będzie z nią a ja będę doglądać ;)
    Wiadomo, to tylko moje zdanie. :) Mam za sobą dwie imprezy z dzieckiem do 6 miesiąca (starsza córka) i mimo tego, że teraz uwielbia wesela i czuję się jakbym dziecka nie miała to te dwa wtedy jak była malutka. Ech, masakra... Jedne odreagowała przez kilka nocy po weselu a na jednym trzeba było ją nosić cały czas i odpędzać się od "miłych" cioteczek i dobrych rad.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Ula myslslam o moczu tez, ale zanim zdecydowalam sie to mloda siku zrobila :p u nas ost miala frajde bo w wannie sikala do kubeczka :p

Ula brzuch bolal non stop czy jak?
    Wiesz co, u nas było tak, że miała fazy takie że bolał ją przez kilka dni. Raz mocniej a raz mnie. Myślałam, że coś zjadła czy coś. Potem kilka dni spokoju i znów to samo. Lekarka tłumaczyła mi, że nie leczona bakteria tak sobie wracała i stąd ten ból. Raz pokazywała że cały brzuch a raz że na dole. Myślałam, że to zaparcia czy coś. Z kwi wyszło wszystko ok mimo bakterii w moczu.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Wiesz co, u nas było tak, że miała fazy takie że bolał ją przez kilka dni. Raz mocniej a raz mnie. Myślałam, że coś zjadła czy coś. Potem kilka dni spokoju i znów to samo. Lekarka tłumaczyła mi, że nie leczona bakteria tak sobie wracała i stąd ten ból. Raz pokazywała że cały brzuch a raz że na dole. Myślałam, że to zaparcia czy coś. Z kwi wyszło wszystko ok mimo bakterii w moczu.
    U Nas podobnie, moze posiew zrobie dla pewnosci. Juz ostanio robilam mocz i niby ok a pieklo ja na dole.

‹‹ 887 888 889 890 891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ