X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie co u Magdy? Odkąd powstała ta facebookowa grupa to już się tu nie pojawia.. Wchłonął się ten jej krwiak? Dzieciątko się rozwija? Lubiłam jej bezpośredniość, szkoda, że już tu nie zagląda. Możecie ją ode mnie pozdrowić:)

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melbusia 3cm to normalna szyjka, mniej juz srednio noni zalezy ile miala od początku :)

Ja dzis jeszcze odkurze a maz podlogi ogarnie mopem :p

Mi brzuch tez sie spina ale bez szalu, licze ze porod bedzie szybki i lekki skoro macica cwiczy :p

Milej niedzieli :)

PixiDixi lubi tę wiadomość

• terka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie-jak zachowywały sie wasze maluchy po teście glukoza? Nie mowie podczas a właśnie po, czułyście różnice?
    Bo ja mam wrażenie ze mały mi świruje. Wczoraj robiłam glukozę i praktycznie chyba ją przespał, ewentualnie z początku troszkę pokopal... ale później i dzisiaj jak sie rusza to tak bardziej hmm nerwowo? Chaotycznie? Nie wiem jak to określić... ale nie podoba mi się to :( jutro chce iść do lekarza ale ciekawa jestem czy to tylko u mnie takie dziwne rzeczy i świruje przez to czy tak po prostu jest...

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Melbusia 3cm to normalna szyjka, mniej juz srednio noni zalezy ile miala od początku :)

Ja dzis jeszcze odkurze a maz podlogi ogarnie mopem :p

Mi brzuch tez sie spina ale bez szalu, licze ze porod bedzie szybki i lekki skoro macica cwiczy :p

Milej niedzieli :)
    Miałam 4 ;) wydaje mi się, że dzisiaj po luteinę trochę lepiej, ale ciągle mi się chce siku :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze dziecko uciska na pecherz i tyle :p

• blama Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my wczoraj zaliczyliśmy cały dzień w szpitalu na szkole rodzenia! Było bardzo fajnie! Położna pokazala nam porodowke, sale, oddział itp. Super się jej słuchało, dużo przydatnych informacji i listy wyprawkowe i oczywiscie sporo materiałów, próbek. Jeszcze czekaja na nas spotkanie z pediatra ginekologiem i fizjoterapeuta. Waro było ☺

Urszulka89, PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terka moje spaly a pozniej jak do nich doszlo to tez dostaly dopalacza.

• terka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Terka moje spaly a pozniej jak do nich doszlo to tez dostaly dopalacza.

Ale na drugi dzień? No najwcześniej po kilku godzinach? Bo u mnie niespokojny stal sie właśnie jakos popołudniu, wieczorem i dzisiaj rano.

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wylądowałam w szpitalu :(, rano po wstanie dostałam krwawienia, niedużo ale czerwona żywa krew. Poza tym od kilku dni twardy,, spiety brzuch. Pojechałam na IP i stamtąd od razu na oddział :/. Na szczęście maluszek żyje, waży już ponad 850g, serduszko ładnie bije. To najważniejsze.

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    A ja dziś wylądowałam w szpitalu :(, rano po wstanie dostałam krwawienia, niedużo ale czerwona żywa krew. Poza tym od kilku dni twardy,, spiety brzuch. Pojechałam na IP i stamtąd od razu na oddział :/. Na szczęście maluszek żyje, waży już ponad 850g, serduszko ładnie bije. To najważniejsze.

Najważniejsze! Zdrówka dla was! :)

• roma Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice a czym spowodowane było krwawienie? Zdrówka życzę!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice wrote:
    Widok krwi w ciąży nie należy do przyjemnych, coś o tym wiem. Najważniejsze że dzieciątko żyje. Teraz jesteście pod dobrą opieką, będą Was mieć cały czas na oku, zrobią dużo badań i wszystko będzie dobrze.
    A co lekarze mówią na temat krwawienia? Co było przyczyną?

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Mieliśmy z Mężem intensywny weekend pod kątem odwiedzin znajomych i podczytywałam, co u Was słychać wieczorami w łóżku, ale już nie miałam siły odpisać.
    Mini89 wrote:
    No mnie teraz lekarka proponowala ale tylko płatna szczepionkę bo chodzę prywatnie ;) ale nie biorę jej. Cały czas badam przeciwciala żeby w porę wyłapać gdyby coś się działo
    Mini, nie jestem pewna, ale wydaje mi się, że jak pojawią się przeciwciała to już jest za późno na podanie szczepionki. Gdzieś taką opinię słyszałam, ale ona nie jest potwierdzona przez lekarza.
    melbusia88 wrote:
    Mini mi lekarz mówił, że podanie w 28 tygodniu lepiej zabezpiecza przed powstaniem przeciwciał, niż podanie immunoglobuliny tylko po porodzie. Ale bezpłatną immunoglobulinę w 28 tc dostają chyba tylko kobiety będące pierwszy raz w ciąży. Bo kobietki jak ty dostały juz po pierwszym porodzie. Pewna jednak nie jestem.
    Niestety szczepionka jest refundowana chyba tylko jak chodzi się do lekarza w ramach NFZ (lub lekarz prv wykaże się dobrą wolą i położy nas do szpitala na 3 dni celem podania szczepionki).
    Mój lekarz też wspominał o tym, że rekomenduje bym wzięła szczepionkę mimo że to moja pierwsza ciąża, ale nie rozmawialiśmy o konkretach. Poruszę ten temat na wizycie po świętach.

Vanillaice, dobrze, żę z maulszkiewm wszystko OK. Najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką! Dawaj znać jak się czujecie i co lekarze mówią.

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;) u nas po 1,5 dniowym wirusie mdłości dziś już dużo lepiej. Właśnie dostaliśmy zaproszenie na 2 z 4 wesel w tym roku. Wypada 1,5 tygodnia przed moim terminem. Mąż ma być świadkiem i już trzepie spodniami, że on sam nie pójdzie ;p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanillaice dobrze, że okruszek cały i zdrowy! Dużo zdrówka dla was obojga!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 19:18

l22n6iyek016fbg8.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc nie wiadomo skąd krwawienie :/, teraz był obchod, okazało się, że mam stan zapalny i masę bakterii i leukocytow w moczu, więc jutro mnie na pewno nie wypisza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 19:52

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ta krew była z pęcherza a nie z pochwy? To by wiele wyjaśniało. Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja dzis mam fatalny dzien - poklocilam sie z kolezanka tak ze ja sie poplakalam a ona przestala do mnie odzywac.. A mielismy wraz z rodzinami spedzac razem swieta..

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jednej strony dobrze, że Cię jutro nie wypiszą. Bedziesz pod opieką fachowców i porobią Ci wszystkie badania a jakby Cie wypisali to byś sie stresowała do nastepnej wizyty u lekarza.
    Jeśli chodzi o bakteriomocz to też już to w ciazy przechodziłam, na posiewie wyszła bakteria i brałam antybiotyki, wystarczyła jedna kuracja i przeszło, wiec głowa do gory, bedzie dobrze :)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    hej ;) u nas po 1,5 dniowym wirusie mdłości dziś już dużo lepiej. Właśnie dostaliśmy zaproszenie na 2 z 4 wesel w tym roku. Wypada 1,5 tygodnia przed moim terminem. Mąż ma być świadkiem i już trzepie spodniami, że on sam nie pójdzie ;p
    My przez weekend dostaliśmy 3 zaproszenia - dwa wesela są w maju, a jedno (najważniejsze, bo brata męża) - w czerwcu (niecałe 2 tyg przed terminem).
    Na jedno wesele majowe pójdziemy na pewno, jeśli będę w pełni sił, a resztę zobaczymy... Ale już wiem, że będę mieć problem z kreacją :) przekopałam allegro i nie znalazłam nic, co mi się spodobało.
    cuddlemuffin wrote:
    To może ta krew była z pęcherza a nie z pochwy? To by wiele wyjaśniało. Współczuję i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Ja dzis mam fatalny dzien - poklocilam sie z kolezanka tak ze ja sie poplakalam a ona przestala do mnie odzywac.. A mielismy wraz z rodzinami spedzac razem swieta..
    Oj, współczuję. Jak chcesz się wygadać, to śmiało!
    A jeśli nie, to pamiętaj, że jeszcze nic straconego - może uda się wyjaśnić sytuację przed świętami jak emocje już opadną?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove a daleko masz to wesele brata? Ja z tych co chodza :p my 20 maja komunia i w polowie czerwca roczek i imprez wiecej nie planuje, bo rok temu bylo zatrzesienie. Kieccke chce kupic jakas na obie okazje

‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ