X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sprzatam tzn odkurzam codziennie jak maz myje dziewczyny. Dzis nie dalam rady umyc kuchni juz bo plecy wtsiadly :/

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z tym stawianiem macicy to dziwna sprawa. Byłam święcie przekonana, że wciąż stawia mi sie macica - czuje dyskomfort, uczucue napięcia brzucha, skóry itp. Wczoraj była u mnie położna i akurat też miałam według mnie twardy brzuch. Zbadała mi go jak stałam i faktycznie był on napięty, po czym kazała mi sie położyć na lewym boku i nagle zobaczyłam, że jak leże to mój brzuszek z piłeczki staje sie flaczkiem :) położna uświadomiła mi, że mimo to, że gdy stoje mam "twardy" brzuch to nie oznacza stawianie sie macicy, poprostu szczupłe osoby tak mają - naciąga nam sie skóra, więzadła itp. Podobno wszystko jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 22:38

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malaczarna moj jak jest twardy to bez wzgledu na pozycje :) a dzis jest.jutro wizyta u gina i zobaczymy musze jeszcze poprosić o zmiane z neoparinu na clexane no dzis ledwo dalam rade.

Shadee wspolczuje klucia na 2 nogi :(

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Biedronka odezwij sie....

• shadee Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka co z Wami? czekamy na wieści

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Britty Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie bardzo niedobrze :/ prawdopodobnie zlapalam jakiegoś wirusa, miałam wys temp i wymiotowałam caly dzien. Wieczorem straciłam przytomność mąż mowil, ze wyglądalo to jak adak padaczki, wezwal pogotowie. Ratownicy stwierdzili ze wszystkir parametry są w normie, tętno dziecka ok. Dostałam paracetamol i gdyby cos się działo to przyjada jeszcz raz i zabiorą mnie na IP ale wg nich ten atak byl od gorączki i jesli nic nie bd sid złego działo to dzwonić do lekarza prowadzącego zeby zdecydował czy przypieszyc wizytę. Jestem przerażona :/

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty dzwon z rana do gina powinni Cie zabrac na obserwację!

Biedronka pewnie zostals :(

PixiDixi, Britty lubią tę wiadomość

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2018, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty uważaj na siebie, najlepiej w takim przypadku jakbyś nie zostawala sama w domu, bo mozesz znów stracic przytomność. Dużo pij żebyś się nie odwodnila. Ja bym jutro poszła do rodzinnego żeby cię obejrzał.

Biedronka odezwij się!

PixiDixi, Britty lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty moze lepuej byloby abys sie polozyla w szpitalu na badania. Posprawdzac wszystko. Nie jestem lekarzem i nie chce sie madrzyc ,ale czy to byla bardzo wysoka goraczka??, dziwne to jest bo to bardziej wyglada na sprawy neurologiczne wlasnie. Lepiej popanikowac i zbadac sie niz gdyby cos przegapic przeciez....
    Uwazaj na siebie :-*

Do dupy dzis z moim spaniem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 04:41

Britty lubi tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 04:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Britty moze lepuej byloby abys sie polozyla w szpitalu na badania. Posprawdzac wszystko. Nie jestem lekarzem i nie chce sie madrzyc ,ale czy to byla bardzo wysoka goraczka??, dziwne to jest bo to bardziej wyglada na sprawy neurologiczne wlasnie. Lepiej popanikowac i zbadac sie niz gdyby cos przegapic przeciez....
    Uwazaj na siebie :-*

Do dupy dzis z moim spaniem...

Dokładnie, też uważam, że takie objawy są mocno niepokojące i myślę, że na Twoim miejscu poszłabym dziś co najmniej do internisty,niech też się wypowie.

Biedronka, wszystkie czekamy na jakieś info od Ciebie, mam nadzieję, że wszystko jest w porządku! :*

Pixi, u mnie też dziś lipa ze snem, nie zmrużyłam jeszcze oka...

PixiDixi lubi tę wiadomość

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejelam sie Biedronka i mysle duzo o niej a teraz Britty...

Laze po necie z nadzieja,ze sie zmecze a tu lipa jakas niezmordowana jestem hehe ;)

Ogladam sukienki ciazowe ,ciezko mi sie zdecydowac...srednia cora ma niedlugo komunie i trzeba cos kupic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 05:09

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie mała wariuje w brzuchu bez ustanku, brzuch twardy, ciągnie w dół, no nie ma opcji, chyba już nie zasnę :/

l22nsg188x4pwv1x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje chlopaki tez dokazuja,ale czasami jest tak,ze jeden spi a drugi daje czadu i tak mysle sobie kurcze gdby jtos po mnie skakal to za cholerę nie dalabym rady spac a tu zonk oni potrafia spac gdy jeden dokazuje hehe...

anecz_kaa, katka84 lubią tę wiadomość

• Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak im zostało już po przyjściu na świat! :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    U mnie z tym stawianiem macicy to dziwna sprawa. Byłam święcie przekonana, że wciąż stawia mi sie macica - czuje dyskomfort, uczucue napięcia brzucha, skóry itp. Wczoraj była u mnie położna i akurat też miałam według mnie twardy brzuch. Zbadała mi go jak stałam i faktycznie był on napięty, po czym kazała mi sie położyć na lewym boku i nagle zobaczyłam, że jak leże to mój brzuszek z piłeczki staje sie flaczkiem :) położna uświadomiła mi, że mimo to, że gdy stoje mam "twardy" brzuch to nie oznacza stawianie sie macicy, poprostu szczupłe osoby tak mają - naciąga nam sie skóra, więzadła itp. Podobno wszystko jest ok.

O dzięki wielkie za taka informacje. Dla mnie mega cenna bo mam to samo i sie martwiłam tym :)
    Od razu człowiekowi lżej ;)

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że nie tylko ja mam problemy ze snem. Zaczynam być głodna eurc pewnie zaraz wstanę coś wszamac to się całkowicie rozbudze. Dzisiaj mam wizytę, cieszę się że pooglądam malutką.
    Co do kiecki, ja jedna już upatrzyłam. Mam komunie w maju i teraz w kwietniu bal jubileuszowy z mojego LO także coś kupić trzeba.
    Biedronka pisz no co i jak!

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Moje chlopaki tez dokazuja,ale czasami jest tak,ze jeden spi a drugi daje czadu i tak mysle sobie kurcze gdby jtos po mnie skakal to za cholerę nie dalabym rady spac a tu zonk oni potrafia spac gdy jeden dokazuje hehe...

Podziwiam ze tak potrafią! Byleby im tak zostało to nie będą się wzajemnie budzić :D

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Britty Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorączkę miałam cos ok 38,7. W nocy nie spalam wcale bo bylo mi na zmianę zimno albo gorąco i tez byl problem ze zbiciem temperatury. Planuje pójść dzisiaj do mjej lekarki rodzinnej zobaczymy co ona jeszcze powie. Ogl cos juz w niedziele mnie bralo.bo zemdlalam na mszy ale panowie z karetki wczoraj stwierdzili,ze omdlenia w ciąży zdarzają się bardzo często i skoro ciśnienie i ciaza przebiegała ok to nie ma co panikowac.

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty, idź koniecznie do lekarza, bo nie brzmi to dobrze! O której masz wizytę?

Kurcze, martwię się Biedronką :( mam nadzieje że to nie było nic poważnego :(

Ja juz wypiłam glukozę, teraz 2h siedzenia...trzymajcie kciuki bym dotrwała do końca!

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Biedronki :/

Ja dzisiaj w nocy już nie czułam jakiś twardnien, to duży plus. Ciekawe jak będzie w dzień. Zauważyłam, że mi twardnieje brzuch jak wstaje lub zmieniam pozycję w łóżku, czyli tak naprawdę, jak napinam miesnie - no ale co na to poradzić? :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 894 895 896 897 898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ