X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi to kwestia przyzwyczajenia pewnie :p oni sa raazem wiec innego zycia nie znaja :p

Britty pow 38 zbijaj ale ta gorączka nie jest na tyle wysoka zeby mdlec :/ naprawdę idz speawdz to

Ja dzis wizyta na 15,40 :) ciekawe co mi powie :p

A ja sie pochwale ze przez mc nie przytylam :)) a spie jak dziecko :p a tyc za bardzo nie chce

PixiDixi lubi tę wiadomość

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ta ciaza zupelnie inna niz poprzednie. Pixi Ty czujesz sie jakos inaczej? Ja generalnie gorzej ale np spac nie moglam z dziewczynami a teraz jak dziecko :) budzi mnie budzik :)

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle u mnie jakoś dziwnie, czasem mam wrażenie, że mi się napina brzuch, dotykam go, a on miekki. Nie potrafię chyba sama tego wyczuć. Może dziecko nie tam siedzi i tworzy takie uczucie, sama nie wiem. :/ :/

Aneczka gratuluję utrzymania wagi, mi waga spadła o 0.7kg w ciągu 3 dni o.O. obstawiam, że to woda (bo pierścionki mi lżej wchodzą) i jelita (bo nie jestem taka nabrzmiała). :D

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Britty też miałam wirusa z gorączką i wymiotami w pierwszej ciąży, ale trzeba iść do rodzinnego, oni na bieżąco z wirusami. Raczej każe brać tylko paracetamol, ale lepiej się pokazać, kontrola musi być.
    Biedronka jak tam? Odezwij się, jak już będziesz miała możliwość.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia ja sie ciesze bo mam 14 tyg do porodu i 3-4 kg na +, z dziewczynami na tym etapie mialam ok 8-10. Koncowo 16 i 18 wiec jest roznica. Od razu po zeszlo mi 10 kg z potem walka

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka czuje sie "lzej" niz z dziewczynami pomimo wiekszej wagi niz z nimi. Dziwne to to hehe.
    Mam mniejsze potrzeby na slodycze i...seks.
    Z roznic to takie zauwazalne dla mnie. A i maz mi powiedzial,ze na twarzy lepiej wygladam bo np.z Marysia to gorzej na buzi bylo.

• terka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Pixi to kwestia przyzwyczajenia pewnie :p oni sa raazem wiec innego zycia nie znaja :p

Britty pow 38 zbijaj ale ta gorączka nie jest na tyle wysoka zeby mdlec :/ naprawdę idz speawdz to

Ja dzis wizyta na 15,40 :) ciekawe co mi powie :p

A ja sie pochwale ze przez mc nie przytylam :)) a spie jak dziecko :p a tyc za bardzo nie chce

Ja jakiś czas temu (jeszcze przed ciąża) tez miałam 1 dzień taka gorączkę 38.7 czy trochę więcej. I też zemdlałam ;) wiec zależy od organizmu chyba. Ale fakt w ciąży bym to sprawdziła

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie do dziewczyn, ktore biorą Euthyrox i robily krzywą cukrową. Przed badaniem krzywej cukrowej mialam nie brać Euthyroxu a teraz nie wiem czy go brać po obciążeniu glukozą skoro jego trzeba brać na czczo 30 minut przed posiłkiem a przecież po wypiciu glukozy nie jestem już na czczo... jedna Pani w laboratorium mówiła żebym sobie darowała dzisiejszą dawkę Euthyroxu a druga powiedziała żeby wzięła... i już zgłupiałam. Jak to u Was było?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 09:50

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej mam pytanie do dziewczyn, ktore biorą Euthyrox i robily krzywą cukrową. Przed badaniem krzywej cukrowej mialam nie brać Euthyroxu a teraz nie wiem czy go brać po obciążeniu glukozą skoro jego trzeba brać na czczo 30 minut przed posiłkiem a przecież po wypiciu glukozy nie jestem już na czczo... jedna Pani w laboratorium mówiła żebym sobie darowała dzisiejszą dawkę Euthyroxu a druga powiedziała żeby wzięła... i już zgłupiałam. Jak to u Was było?
    http://wyborcza.pl/TylkoZdrowie/7,137474,21437985,niedoczynnosc-tarczycy-jak-brac-hormony-by-dzialaly.html
    Ja bym sobie darowała i raz bym nie wzięła.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka dziekuje za artykuł. Nawet nie wiedziałam że Euthyrox działa przez 7 dni :) wiedziałam tylko że przed badaniem krzywej cukrowej mam nie zażywać leku, niestety nie dopytałam sie co później. Dzisiaj sobie daruje Euthyrox.

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Eutyrox utrzymuje się w organizmie 7 dni, więc możesz nie brać.

MałaCzarna1988 lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka daj znać co z Tobą, martwimy sie tu wszystkie.

Ja byłam wczoraj na jodze dla ciezarnych - po tych cwiczeniach rozciagajacych zrobil mi sie jakis nerwoból do tego stopnia że nie moglam chodzic, ani przewrocic sie z boku na bok, potworny przeszywajacy bol od biodra/kosci krzyzowej do uda, mialam nawet problem zeby zdjac spodnie bo nie moglam podniesc nogi do gory ani pozniej na tej nodze stanąć. Podejrzewam, ze mała siedzi mi na jakimś nerwie czy coś w tym rodzaju. Dziś po nocy odrobine lepiej, ale nadal chodze jak paralityk i dzis nie ide na zadna joge bo jeszcze sie pogorszy..

• Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Biedronka odezwij się..

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się denerwuje co z Biedronka. ...

ex2buay3h02dl23a.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Biedronka daj znać co z Tobą, martwimy sie tu wszystkie.

Ja byłam wczoraj na jodze dla ciezarnych - po tych cwiczeniach rozciagajacych zrobil mi sie jakis nerwoból do tego stopnia że nie moglam chodzic, ani przewrocic sie z boku na bok, potworny przeszywajacy bol od biodra/kosci krzyzowej do uda, mialam nawet problem zeby zdjac spodnie bo nie moglam podniesc nogi do gory ani pozniej na tej nodze stanąć. Podejrzewam, ze mała siedzi mi na jakimś nerwie czy coś w tym rodzaju. Dziś po nocy odrobine lepiej, ale nadal chodze jak paralityk i dzis nie ide na zadna joge bo jeszcze sie pogorszy..

Zdrowka Cuddlemufin,moze jakis masaz tej nogi?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie sie denerwujemy...Biedronka przez noge Cie przeloze i w tylek Ci damy wszystkie hehehe ;)

Edit: u mnie to tak mocno pada snieg,ze moze mezu wezmie dziewczyny na sanki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 10:57

• Mini89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie Boże Narodzenie na Wielkanoc. .. a już się tak cieszyłam jak zapowiadali 20stopni na święta a tu chyba odśnieżanie będzie a nie spacer...

ex2buay3h02dl23a.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka wszytskie czekamy na wiesci od Ciebie.

Britty lepiej dmuchac na zimne i sprawdzic dokladnie skad te omdlenia.

Ja dzis zrobilam krzywa. Nawet nie bylo tak zle. W smaku tez calkiem znosne myslalam ze bedzie gorzej.

Pixi u Ciebie snieg a u mnie na łace pojawily sie pierwsze bociany wiec licze ze wiosna tuz tuz :D

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka, wczoraj bylam z mezem i najmlodsza corka nad jeziorkiem i przelatywaly nad nami bociany takze tez licze na wiosne :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

• Britty Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u swojej lekarki stwierdziła,ze to wirus do 24h-36h powinno minąća jesli nie to mam jutro do niej podejść do da mi skierowanie na ip na kroplówkę. A tak dostałam probiotyk do picia. Czuje sie dużo lepiej, jem juz normalnie i nie wymiotuje, gorączka zeszła. Chyba bede zyc ;)

katka84, PixiDixi, melbusia88, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

02.09.2020 Gabryś <3
    dqprj48a0vyap3wu.png
    22.07.2018 Zuzanka <3
    gg64t5odwuht857b.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ