X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Moja glukoza 79/184/67. Czy powinnam sie martwic wynikiem po godzinie? Jakie sa te normy dla ciezarnej??

No dupa Vanilka :( masz tak jak ja, drugi pomiar przekroczony.

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi i co Ci lekarz zalecil? Mialas juz wizyte u swojego gin? Ja mam dopiero po swietach :/

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Biedronka dobrze ze ok jest.

My juz po :) 840g, dziewczynka szyjka 4cm i wszystko ok :)
    Wow no to spora, u mnie 24+5 miała 750g :D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf biedronka dobrze, że wszystko ok, ale uważaj z tym łożyskiem i oszczędzaj się, seks może (wlasciwie musi) poczekac dla dobra dziecka.

Dziewczyny czy wasze brzuszki też tak rosną jak na drożdżach? Moj prawie w oczach.. Za 3 dni "studniówka u nas:)

Zolza_ lubi tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa gratuluje udanej wizyty.

No to teraz czeka mnie wyzwanie! Nigdy nie bylam na zadnej diecie i do tego uwielbiam biale pieczywo! Sniadanko bez chrupiacej buleczki to juz nie to samo:( noo ale Mała najwazniejsza teraz i jak bedzie mus to mus. A znacie jakies fajne strony gdzie sa np przyklady diet dla ciezarnych z podwyzszonym cukrem?

anecz_kaa lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co to dieta ,ale tez nastawiam sie na insuline bo pojawiaja mi sie zle wyniki na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim kochane że tak o mnie się troszczycie.
    Mój brzuszek przypomina teraz taką ładna kuleczke i rzeczywiwscie rośnie jak na drożdżach. Poza tym maluszek teraz się już rozruszał na dobre w szpitalu nie dał się dobrze nawet powierzyć ale to dobrze bo ryle jestem spokojniejsza jak tak dowodzi.
    U mnie wszyscy teraz w kosciele ja nie poszłam bo nie dam rady wytrzymać dwóch godzin nawet jeśli jakimś cudem usiade w co wątpię bo u mnie ludzie już szli godzine temu :) po za tym oszczędzam się.
    Mam pytanie. Mam luteine dopochwowa. Brudzi bieliznę? Trzeba wkladki ?

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój brzuszek przypomina teraz taką ładna kuleczke i rzeczywiwscie rośnie jak na drożdżach. Poza tym maluszek teraz się już rozruszał na dobre w szpitalu nie dał się dobrze nawet powierzyć ale to dobrze bo ryle jestem spokojniejsza jak tak dowodzi.
    U mnie wszyscy teraz w kosciele ja nie poszłam bo nie dam rady wytrzymać dwóch godzin nawet jeśli jakimś cudem usiade w co wątpię bo u mnie ludzie już szli godzine temu :) po za tym oszczędzam się.
    Miałam do 16tc. Brudzi, wygodniej w wkładkach. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka brudzi i trzeba wkładki na pewno.
    Ja też już po wizycie malutka waży 910g :) wszystko w porządku oprócz tego łożyska z przodu w dalszym ciągu jest bardzo nisko przy bliźnie po CC.

Urszulka89, PixiDixi, anecz_kaa, katka84, Ove lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Biedronka mam zawsze wkladki, mi brudzi.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Biedronka brudzi i trzeba wkładki na pewno.
    Ja też już po wizycie malutka waży 910g :) wszystko w porządku oprócz tego łożyska z przodu w dalszym ciągu jest bardzo nisko przy bliźnie po CC.

Tez duza malutka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to moj debiut z lekami do pochwy stąd może te trochę głupie pytania. Mam jeszcze jedno. Ulotks mówi że w ciąży lepiej jest ją aplikować palcem niż aplikatorem. Jak jest u was ?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    W ogóle to moj debiut z lekami do pochwy stąd może te trochę głupie pytania. Mam jeszcze jedno. Ulotks mówi że w ciąży lepiej jest ją aplikować palcem niż aplikatorem. Jak jest u was ?
    W pierwszej ciązy aplikowałam właśnie aplikatorem a w drugiej palcem. Dla mnie wygodniej i większy komfort to aplikacja palcem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa mam jeszcze pytanie czy ktoras z Was badala tez mocz w trakcie badania krzywej? Jako ze poszlam zielona pielegniarka do mnie ze mocz tez sie robi. Po dwoch godz mialm oddac tez mocz po glukozie. Wyniki mam jakby z kosmosu :/ w necie nic nie ma o badaniach moczu podczas krzywej tylko naczczo. Dodam jeszcze ze dwa dni wczesniej badalam mocz normalnie i wykazalo ze glukozy nie stwierdzono tylko leukocyty podwyzszone. Teraz zgupialam czy niepotrzebnie robilam to badanie moczu dzis i dlatego wynik moze byc dziwny?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt moczu nie kazał robic

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasze dzieci juz spore sa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy krzywej owszem robiłam mocz ale przyszłam z próbka pobraną w domu przed badaniem.
    Moim zdanie taka ilość glukozy mogła wpłynąć na wynik moczu. I ja bym tym wynikiem sie nie sugerowała tylko tym zrobionym wczesniej na czczo :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po naszej malej imprezie, najstarsza cora 12 lat skonczyla i zlamalam sie ,zjadlam kawalek torta, cora prosila a ja sie nie opieralam ;)

muminka83, katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Przez moment , na samym poczatku aplikowalam aplikatorem i mialam jakis dyskomfort,wrazenie,ze za gleboko wrecz ,ze w szyjce. Teraz tylko palcem i jest ok.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też aplikuje palcem. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ