X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka wrote:
    Moja glukoza 79/184/67. Czy powinnam sie martwic wynikiem po godzinie? Jakie sa te normy dla ciezarnej??

No dupa Vanilka :( masz tak jak ja, drugi pomiar przekroczony.

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pixi i co Ci lekarz zalecil? Mialas juz wizyte u swojego gin? Ja mam dopiero po swietach :/

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Biedronka dobrze ze ok jest.

My juz po :) 840g, dziewczynka szyjka 4cm i wszystko ok :)
    Wow no to spora, u mnie 24+5 miała 750g :D

anecz_kaa lubi tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf biedronka dobrze, że wszystko ok, ale uważaj z tym łożyskiem i oszczędzaj się, seks może (wlasciwie musi) poczekac dla dobra dziecka.

Dziewczyny czy wasze brzuszki też tak rosną jak na drożdżach? Moj prawie w oczach.. Za 3 dni "studniówka u nas:)

Zolza_ lubi tę wiadomość

• Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczkaa gratuluje udanej wizyty.

No to teraz czeka mnie wyzwanie! Nigdy nie bylam na zadnej diecie i do tego uwielbiam biale pieczywo! Sniadanko bez chrupiacej buleczki to juz nie to samo:( noo ale Mała najwazniejsza teraz i jak bedzie mus to mus. A znacie jakies fajne strony gdzie sa np przyklady diet dla ciezarnych z podwyzszonym cukrem?

anecz_kaa lubi tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poki co to dieta ,ale tez nastawiam sie na insuline bo pojawiaja mi sie zle wyniki na czczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam wszystkim kochane że tak o mnie się troszczycie.
    Mój brzuszek przypomina teraz taką ładna kuleczke i rzeczywiwscie rośnie jak na drożdżach. Poza tym maluszek teraz się już rozruszał na dobre w szpitalu nie dał się dobrze nawet powierzyć ale to dobrze bo ryle jestem spokojniejsza jak tak dowodzi.
    U mnie wszyscy teraz w kosciele ja nie poszłam bo nie dam rady wytrzymać dwóch godzin nawet jeśli jakimś cudem usiade w co wątpię bo u mnie ludzie już szli godzine temu :) po za tym oszczędzam się.
    Mam pytanie. Mam luteine dopochwowa. Brudzi bieliznę? Trzeba wkladki ?

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Mój brzuszek przypomina teraz taką ładna kuleczke i rzeczywiwscie rośnie jak na drożdżach. Poza tym maluszek teraz się już rozruszał na dobre w szpitalu nie dał się dobrze nawet powierzyć ale to dobrze bo ryle jestem spokojniejsza jak tak dowodzi.
    U mnie wszyscy teraz w kosciele ja nie poszłam bo nie dam rady wytrzymać dwóch godzin nawet jeśli jakimś cudem usiade w co wątpię bo u mnie ludzie już szli godzine temu :) po za tym oszczędzam się.
    Miałam do 16tc. Brudzi, wygodniej w wkładkach. :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • karolcia87 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka brudzi i trzeba wkładki na pewno.
    Ja też już po wizycie malutka waży 910g :) wszystko w porządku oprócz tego łożyska z przodu w dalszym ciągu jest bardzo nisko przy bliźnie po CC.

Urszulka89, PixiDixi, anecz_kaa, katka84, Ove lubią tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Biedronka mam zawsze wkladki, mi brudzi.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    Biedronka brudzi i trzeba wkładki na pewno.
    Ja też już po wizycie malutka waży 910g :) wszystko w porządku oprócz tego łożyska z przodu w dalszym ciągu jest bardzo nisko przy bliźnie po CC.

Tez duza malutka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to moj debiut z lekami do pochwy stąd może te trochę głupie pytania. Mam jeszcze jedno. Ulotks mówi że w ciąży lepiej jest ją aplikować palcem niż aplikatorem. Jak jest u was ?

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    W ogóle to moj debiut z lekami do pochwy stąd może te trochę głupie pytania. Mam jeszcze jedno. Ulotks mówi że w ciąży lepiej jest ją aplikować palcem niż aplikatorem. Jak jest u was ?
    W pierwszej ciązy aplikowałam właśnie aplikatorem a w drugiej palcem. Dla mnie wygodniej i większy komfort to aplikacja palcem.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa mam jeszcze pytanie czy ktoras z Was badala tez mocz w trakcie badania krzywej? Jako ze poszlam zielona pielegniarka do mnie ze mocz tez sie robi. Po dwoch godz mialm oddac tez mocz po glukozie. Wyniki mam jakby z kosmosu :/ w necie nic nie ma o badaniach moczu podczas krzywej tylko naczczo. Dodam jeszcze ze dwa dni wczesniej badalam mocz normalnie i wykazalo ze glukozy nie stwierdzono tylko leukocyty podwyzszone. Teraz zgupialam czy niepotrzebnie robilam to badanie moczu dzis i dlatego wynik moze byc dziwny?

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nikt moczu nie kazał robic

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nasze dzieci juz spore sa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy krzywej owszem robiłam mocz ale przyszłam z próbka pobraną w domu przed badaniem.
    Moim zdanie taka ilość glukozy mogła wpłynąć na wynik moczu. I ja bym tym wynikiem sie nie sugerowała tylko tym zrobionym wczesniej na czczo :)

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po naszej malej imprezie, najstarsza cora 12 lat skonczyla i zlamalam sie ,zjadlam kawalek torta, cora prosila a ja sie nie opieralam ;)

muminka83, katka84, anecz_kaa lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Przez moment , na samym poczatku aplikowalam aplikatorem i mialam jakis dyskomfort,wrazenie,ze za gleboko wrecz ,ze w szyjce. Teraz tylko palcem i jest ok.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też aplikuje palcem. ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 897 898 899 900 901 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ