X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula to sa normy starsze, po cis zostaly zmodyfikowane wiec jednak blizej mi do wersji nowszej. Panan moim zdaniem powinna jeszcze to skonsultowac,ale to moja opinia ;)

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Ula to sa normy starsze, po cis zostaly zmodyfikowane wiec jednak blizej mi do wersji nowszej. Panan moim zdaniem powinna jeszcze to skonsultowac,ale to moja opinia ;)
    Te normy co podałam powyżej nie są stare, to nowe ;)
    Oczywiście, skonsultować zawsze wyniki trzeba.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula każdy przypadek jest inny, ale normy są takie same dla każdej z nas. Mówienie, że cukier 95 jest poniżej normy jest wprowadzeniem w błąd pacjenta. Myślę, że ginekolog panan posługuje się po prostu starymi normami gdzie cukier na czczo był do 100 i dlatego powiedziała jej, że 95 jest jeszcze w normie. Nikt nie mówi, że jej cukier jest powodem do paniki, ale powodem do konsultacji w poradni diabetologicznej na pewno. Mi nie wystarczyłaby tylko konsultacja z ginekologiem, który nawet norm nie zna...

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Ula każdy przypadek jest inny, ale normy są takie same dla każdej z nas. Mówienie, że cukier 95 jest poniżej normy jest wprowadzeniem w błąd pacjenta. Myślę, że ginekolog panan posługuje się po prostu starymi normami gdzie cukier na czczo był do 100 i dlatego powiedziała jej, że 95 jest jeszcze w normie. Nikt nie mówi, że jej cukier jest powodem do paniki, ale powodem do konsultacji w poradni diabetologicznej na pewno. Mi nie wystarczyłaby tylko konsultacja z ginekologiem, który nawet norm nie zna...
    Ale ja nie mówię, że ten cukier co ma Panan jest poniżej normy. Mówię, że nie jest to jeszcze żadna tragedia ale oczywiście każdy przypadek jest inny i lekarz powinien opierać się na wynikach badań z całego okresu ciąży, wywiadu rodzinnego - bo może ktoś z bliskich ma cukrzycę oraz badań sprzed ciąży - jeśli takowe są do wglądu. Miałam również cukier wysoki i poradę u edo oraz u diabetologa od ciąż właśnie i patrząc na moje wyniki sprzed ciąży nie zasugerowali mi leczenia tylko właśnie wykonanie kontrolnie glukozy miesiąc później. Moja taka uroda a że normy zrobili jakie zrobili no to cóż ;) Co do nich to mam takie zdanie jak moja gin i pani diabetolog ale publicznie nie będę mówić ;) No w każdym razie konsultacja nie zaszkodzi. Lepiej jedna więcej niż jedna mniej.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się :) życzymy spokojnych radosnych swiat! Bede zagladac ale mniej niz wiecej ;) buziaki!

PixiDixi lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy znarzyko się Wam coś takiego: tydzień temu waga 64.5. fakt, że czułam się nabrzmiała, pierścionki mnie lekko uwieraly. Dzisiaj waga 63.5kg. fakt, jem trochę mniej, bo mam manejszy apetyt przez ostatnie dni, ale dziecko jednak rośnie te 100-150g/tyg. O.o poza tym wody, macica itp. no i się zaczynam martwić tym spadkiem. Czy takie coś w ogóle jest normalne?

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, czy znarzyko się Wam coś takiego: tydzień temu waga 64.5. fakt, że czułam się nabrzmiała, pierścionki mnie lekko uwieraly. Dzisiaj waga 63.5kg. fakt, jem trochę mniej, bo mam manejszy apetyt przez ostatnie dni, ale dziecko jednak rośnie te 100-150g/tyg. O.o poza tym wody, macica itp. no i się zaczynam martwić tym spadkiem. Czy takie coś w ogóle jest normalne?
    to normalne, też mam wahania a później i tak waga do góry :P
    A takie wahania to mam w ciągu doby ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 12:55

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Ale ja nie mówię, że ten cukier co ma Panan jest poniżej normy. Mówię, że nie jest to jeszcze żadna tragedia ale oczywiście każdy przypadek jest inny i lekarz powinien opierać się na wynikach badań z całego okresu ciąży, wywiadu rodzinnego - bo może ktoś z bliskich ma cukrzycę oraz badań sprzed ciąży - jeśli takowe są do wglądu. Miałam również cukier wysoki i poradę u edo oraz u diabetologa od ciąż właśnie i patrząc na moje wyniki sprzed ciąży nie zasugerowali mi leczenia tylko właśnie wykonanie kontrolnie glukozy miesiąc później. Moja taka uroda a że normy zrobili jakie zrobili no to cóż ;) Co do nich to mam takie zdanie jak moja gin i pani diabetolog ale publicznie nie będę mówić ;) No w każdym razie konsultacja nie zaszkodzi. Lepiej jedna więcej niż jedna mniej.
    Też mam takie samo zdanie o tych cukrzycach i tych normach cukrzycy. Ale przynajmniej skorzystam tylko na stosowaniu diety, bo nie przytyję tyle co w pierwszej ciąży :D

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne te normy , bo u nas na czczo do 99.po godzinie do 180, po dwoch do 140. Na początku ciazy glukoza na czczo mi wyszla 98 i niemiałam zleconej krzywej ,ajak widac po wczorajszej krzywej cukrowej nie mam cukrzycy. Ciekawi mnie to czy niektorzy lekarze troche na wyrost zalecaja diete, czy normy w laboratoriach sie rożnia czy o co z tym chodzi.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • katka84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ss wrote:
    Dziwne te normy , bo u nas na czczo do 99.po godzinie do 180, po dwoch do 140. Na początku ciazy glukoza na czczo mi wyszla 98 i niemiałam zleconej krzywej ,ajak widac po wczorajszej krzywej cukrowej nie mam cukrzycy. Ciekawi mnie to czy niektorzy lekarze troche na wyrost zalecaja diete, czy normy w laboratoriach sie rożnia czy o co z tym chodzi.
    Tu normy w laboratorium nie mają nic do rzeczy, te 92 na czczo, 180 po godzinie i 153 po dwóch godzinach, co dziewczyny podały, to są normy dla ciężarnych - jednakowe w całej Polsce dla wszystkich ciężarnych. Jeden z tych pomiarów przekroczony i wizyta w poradni diabetologicznej powinna być zlecona przez ginekologa prowadzącego.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • ss Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przynajmniej widze po wczorajszych wynikach ,ze nie była potrzebna.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że te normy dla ciężarnych są mocno wyśrubowane. Ale z jakiegoś powodu zostały zmienione, przecież nie dla kaprysu. Nie potrafiłabym machnąć na to ręką. Ufam, że lekarze wiedzą co robią i że dostaje tą insulinę, bo jej potrzebuję, a nie z powodu nadgorliwości lekarza.

l22n6iyek016fbg8.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pieknych, rodzinnych i radosnych Swiat i smacznego jajeczka i zdrowka zycze Wam :)

melbusia88, katka84 lubią tę wiadomość

• katka84 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wszystkiego dobrego dla Was, zdrówka przede wszystkim i ciepłej rodzinnej atmosfery w te Święta.

PixiDixi, melbusia88 lubią tę wiadomość

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś miałam intensywny dzień .. sprzątanie, zakupy, jutro trzeba coś upichcić a potem już świętujemy :) pierwszy dzień jedziemy do teściów, lany poniedziałek w domku, mąż ma we wtorek wolne więc spędzimy trochę czasu razem.

Z tej okazji, że w najbliższych dniach dużo będzie się działo składam Wam dziś życzenia - przede wszystkim zdrowia, bo to dla nas najważniejsze
    - ogromu miłości
    - spokoju - beż żadnych wizyt na IP!
    - uśmiechu
    - chwil spędzonych z najbliższymi
    - smacznego jajeczka! :)

melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również przesyłam świąteczne życzenia dla was i waszych rodzin i oby minęły w zdrowiu i spokoju oraz były czasem wytchnienia od codziennej bieganiny .

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

l22n6iyek016fbg8.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, pogodnych i spędzonych w gronie najbliższych świąt Wielkanocnych! Wesołego Alleluja! <3

PixiDixi, katka84 lubią tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimo że postaram się tu jeszcze jutro zajrzeć, to na wszelki wypadek również życzę Wam zdrowych, spokojnych i pełnych miłości Świąt Wielkanocnych spędzonych w gronie najbliższych, najukochańszych osób!

PixiDixi, katka84, marta258 lubią tę wiadomość

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam , aby dzieci rosły zdrowo, wszystkie były donoszone i aby nie zdarzyło się nam w ciąży więcej niemiłych sytuacji - i żadnej wizyty na IP. ;)

katka84, marta258, PixiDixi lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez się dołączam do życzeń dla Was : pogodnych, radosnych i rodzinnych Świąt ! By upłynęły w spokojnej atmosferze ! :)

katka84, marta258, PixiDixi lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ