LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Ula to sa normy starsze, po cis zostaly zmodyfikowane wiec jednak blizej mi do wersji nowszej. Panan moim zdaniem powinna jeszcze to skonsultowac,ale to moja opinia
Oczywiście, skonsultować zawsze wyniki trzeba.
-
Ula każdy przypadek jest inny, ale normy są takie same dla każdej z nas. Mówienie, że cukier 95 jest poniżej normy jest wprowadzeniem w błąd pacjenta. Myślę, że ginekolog panan posługuje się po prostu starymi normami gdzie cukier na czczo był do 100 i dlatego powiedziała jej, że 95 jest jeszcze w normie. Nikt nie mówi, że jej cukier jest powodem do paniki, ale powodem do konsultacji w poradni diabetologicznej na pewno. Mi nie wystarczyłaby tylko konsultacja z ginekologiem, który nawet norm nie zna...
katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
melbusia88 wrote:Ula każdy przypadek jest inny, ale normy są takie same dla każdej z nas. Mówienie, że cukier 95 jest poniżej normy jest wprowadzeniem w błąd pacjenta. Myślę, że ginekolog panan posługuje się po prostu starymi normami gdzie cukier na czczo był do 100 i dlatego powiedziała jej, że 95 jest jeszcze w normie. Nikt nie mówi, że jej cukier jest powodem do paniki, ale powodem do konsultacji w poradni diabetologicznej na pewno. Mi nie wystarczyłaby tylko konsultacja z ginekologiem, który nawet norm nie zna...
Co do nich to mam takie zdanie jak moja gin i pani diabetolog ale publicznie nie będę mówić
No w każdym razie konsultacja nie zaszkodzi. Lepiej jedna więcej niż jedna mniej.
-
Dziewczyny, czy znarzyko się Wam coś takiego: tydzień temu waga 64.5. fakt, że czułam się nabrzmiała, pierścionki mnie lekko uwieraly. Dzisiaj waga 63.5kg. fakt, jem trochę mniej, bo mam manejszy apetyt przez ostatnie dni, ale dziecko jednak rośnie te 100-150g/tyg.
poza tym wody, macica itp. no i się zaczynam martwić tym spadkiem. Czy takie coś w ogóle jest normalne?
❤Ada&Pola❤
-
Nalia wrote:Dziewczyny, czy znarzyko się Wam coś takiego: tydzień temu waga 64.5. fakt, że czułam się nabrzmiała, pierścionki mnie lekko uwieraly. Dzisiaj waga 63.5kg. fakt, jem trochę mniej, bo mam manejszy apetyt przez ostatnie dni, ale dziecko jednak rośnie te 100-150g/tyg.
poza tym wody, macica itp. no i się zaczynam martwić tym spadkiem. Czy takie coś w ogóle jest normalne?
A takie wahania to mam w ciągu doby ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 12:55
-
Urszulka89 wrote:Ale ja nie mówię, że ten cukier co ma Panan jest poniżej normy. Mówię, że nie jest to jeszcze żadna tragedia ale oczywiście każdy przypadek jest inny i lekarz powinien opierać się na wynikach badań z całego okresu ciąży, wywiadu rodzinnego - bo może ktoś z bliskich ma cukrzycę oraz badań sprzed ciąży - jeśli takowe są do wglądu. Miałam również cukier wysoki i poradę u edo oraz u diabetologa od ciąż właśnie i patrząc na moje wyniki sprzed ciąży nie zasugerowali mi leczenia tylko właśnie wykonanie kontrolnie glukozy miesiąc później. Moja taka uroda a że normy zrobili jakie zrobili no to cóż
Co do nich to mam takie zdanie jak moja gin i pani diabetolog ale publicznie nie będę mówić
No w każdym razie konsultacja nie zaszkodzi. Lepiej jedna więcej niż jedna mniej.
-
Dziwne te normy , bo u nas na czczo do 99.po godzinie do 180, po dwoch do 140. Na początku ciazy glukoza na czczo mi wyszla 98 i niemiałam zleconej krzywej ,ajak widac po wczorajszej krzywej cukrowej nie mam cukrzycy. Ciekawi mnie to czy niektorzy lekarze troche na wyrost zalecaja diete, czy normy w laboratoriach sie rożnia czy o co z tym chodzi.
-
ss wrote:Dziwne te normy , bo u nas na czczo do 99.po godzinie do 180, po dwoch do 140. Na początku ciazy glukoza na czczo mi wyszla 98 i niemiałam zleconej krzywej ,ajak widac po wczorajszej krzywej cukrowej nie mam cukrzycy. Ciekawi mnie to czy niektorzy lekarze troche na wyrost zalecaja diete, czy normy w laboratoriach sie rożnia czy o co z tym chodzi.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Ja też uważam, że te normy dla ciężarnych są mocno wyśrubowane. Ale z jakiegoś powodu zostały zmienione, przecież nie dla kaprysu. Nie potrafiłabym machnąć na to ręką. Ufam, że lekarze wiedzą co robią i że dostaje tą insulinę, bo jej potrzebuję, a nie z powodu nadgorliwości lekarza.
PixiDixi lubi tę wiadomość
-
Dziś miałam intensywny dzień .. sprzątanie, zakupy, jutro trzeba coś upichcić a potem już świętujemy
pierwszy dzień jedziemy do teściów, lany poniedziałek w domku, mąż ma we wtorek wolne więc spędzimy trochę czasu razem.
Z tej okazji, że w najbliższych dniach dużo będzie się działo składam Wam dziś życzenia - przede wszystkim zdrowia, bo to dla nas najważniejsze
- ogromu miłości
- spokoju - beż żadnych wizyt na IP!
- uśmiechu
- chwil spędzonych z najbliższymi
- smacznego jajeczka!melbusia88, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Mimo że postaram się tu jeszcze jutro zajrzeć, to na wszelki wypadek również życzę Wam zdrowych, spokojnych i pełnych miłości Świąt Wielkanocnych spędzonych w gronie najbliższych, najukochańszych osób!
PixiDixi, katka84, marta258 lubią tę wiadomość