X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Aplikuj palcem, lepiej :) a i jak dla mnie większy komfort.
    Nalia a to pieczenie to nie od lutki? Bo wiem, ze czasami tak mają dziewczyny. Sama osobiście brałam ją od kwietnia do stycznia i dla mnie było ok ale wiem, że dziewczyny miały pieczenie po niej.
    Brałam luteinę do 15tc i w sumie czasem piekło, ale na zewnątrz. A teraz piecze w środku. I zaczęło dopiero wczoraj, a luteinę biorę tydzień. Myślę, że może.ona jest przyczyną, bo nie mam żadnych upławów, nieprzyjemnego zapachu tez nie odczuwam. Nie mam lactovaginalu już, więc sobie wzięłam doustnie trivagin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2018, 22:45

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Kinga40 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,życzę wam Zdrowych i Spokojnych Świąt Wielkanocnych w gronie najbliższych☺

katka84, PixiDixi lubią tę wiadomość

Adrian 19lat, Tomek 13lat, Aniołek [*] 9tc. 18.09.2015

hsg- podejrzenie obustronnej niedroznosci :( . 4.05. Laparoskopia - prawy jajowód udrożniony.
    3.11 beta 178. 6.11 beta 786. 29.11 ❤
    Moja Lenka ur.27.06.2018r. ❤
  • cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się troche wyżalić- zaprosiłam na sniadanie wielkanocne dwie pary przyjaciol z dziecmi w wieku 1 rok i 1,8roku i.. Jestem przerażona. I załamana. Bo ja lubie spokoj i moj czysty dom a dzieci rozrzucaja jedzenie wokol siebie, wsmarowuja je w obrus, zaraz potem tymi brudnymi łapkami gniotą moje zasłony, wypluwają rozmemłane kawalki jabłka na sofę.. nie mowiac o tym, że moje koty mają traume na caly dzien z powodu chaosu i hałasu. Czy to jest normalne? Tzn czy mi sie coś poprzestawia w głowie że nie bedzie mnie to ruszać jak urodze swoje? Bo inaczej ono bedzie biedne zaszczute bo ja mu nie pozwole tłustymi paluchami malować czystej szyby albo gnieść moich książek.. Ciągle będzie nie rusz, nie rób, nie nie nie. Albo ja zwariuje bo moje poczucie estetyki tego nie zniesie. Czy porwałam się z motyką na słońce chcąc mieć własne dziecko? Czy to był błąd i będę żałować?

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Muszę się troche wyżalić- zaprosiłam na sniadanie wielkanocne dwie pary przyjaciol z dziecmi w wieku 1 rok i 1,8roku i.. Jestem przerażona. I załamana. Bo ja lubie spokoj i moj czysty dom a dzieci rozrzucaja jedzenie wokol siebie, wsmarowuja je w obrus, zaraz potem tymi brudnymi łapkami gniotą moje zasłony, wypluwają rozmemłane kawalki jabłka na sofę.. nie mowiac o tym, że moje koty mają traume na caly dzien z powodu chaosu i hałasu. Czy to jest normalne? Tzn czy mi sie coś poprzestawia w głowie że nie bedzie mnie to ruszać jak urodze swoje? Bo inaczej ono bedzie biedne zaszczute bo ja mu nie pozwole tłustymi paluchami malować czystej szyby albo gnieść moich książek.. Ciągle będzie nie rusz, nie rób, nie nie nie. Albo ja zwariuje bo moje poczucie estetyki tego nie zniesie. Czy porwałam się z motyką na słońce chcąc mieć własne dziecko? Czy to był błąd i będę żałować?

Tez uwielb8am muec wszystko na tip top ,ale przy dzieciach to nigdy nie wyjdzie...ciagle cos po n8ch sprzatam i w srodku wkurzam a na zewnatrz gderam ;) Jesli masz w sobie kompulsywne sprzatanie i "chorobliwa"potrzebe czystosci to m9ze byc Ci ciezko a jesli po prostu lubisz miec porzadek to przelkniesz rozgardiasz :)

• panan12 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 24 tygodniu ciąży mały przed chwilą dokazywal :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    dla wszystkich niezdecydowanych na wózek - podrzucam ciekawy ranking.
    http://domowa.tv/ranking-10-najlepszych-wozkow-2018/

może którejś się przyda - ja dzięki niemu odkryłam Joie Mytrax Signature i poważnie się nad nim zastanawiam :)

dobrego świętowania

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    cześć dziewczyny,
    dla wszystkich niezdecydowanych na wózek - podrzucam ciekawy ranking.
    http://domowa.tv/ranking-10-najlepszych-wozkow-2018/

może którejś się przyda - ja dzięki niemu odkryłam Joie Mytrax Signature i poważnie się nad nim zastanawiam :)

dobrego świętowania
    Wszystkie fajnie wyglądają ale kompletnie nie na moje warunki terenowe. Wcześniej kółko bym zgubiła albo dziecko na wertepach :p

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w mieście gdzie wszędzie proste dobre drogi, mieszkam też w domu i zastanawiam się nad adamex lub bebetto i ogólnie to jest najlepsze ze u mnie w mieście dziewczyna ma wózek 3w1 adamex barletta za 1200 zł do negocjacji i wygląda jak nowy

f2w3k0s3plke7odf.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ogólnie uważam, że ceny większości wózków to przegięcie
    rozumiem 2000 - 2500 za nowy wózek ale 6000/7000?
    zresztą widzę że przemysł dzieciakowy ma się równie doskonale co przemysł ślubny - bukiet kwiatów w kwiaciarni kosztuje 15- 200 zł (jakiś fajniejszy) ale gdy powiemy że to ślubny zapłacimy za niego dwa razy tyle ....

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    ogólnie uważam, że ceny większości wózków to przegięcie
    rozumiem 2000 - 2500 za nowy wózek ale 6000/7000?
    zresztą widzę że przemysł dzieciakowy ma się równie doskonale co przemysł ślubny - bukiet kwiatów w kwiaciarni kosztuje 15- 200 zł (jakiś fajniejszy) ale gdy powiemy że to ślubny zapłacimy za niego dwa razy tyle ....
    Dokładnie, płacimy za samą nazwę :/ tak samo ubrania ciążowe, muszę kupić jakąś kurtkę na wiosnę a za "ciążową" trzeba dać od 250-400zł. Masakra...

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    Dokładnie, płacimy za samą nazwę :/ tak samo ubrania ciążowe, muszę kupić jakąś kurtkę na wiosnę a za "ciążową" trzeba dać od 250-400zł. Masakra...

Dlatego ja ostarnio poszłam do sieciówki ickupiłam sobie zwykły prochowiec dwurzędowy wiekszy o rozmiar niż normalnie i jak bedzie trzeba to przesune guziki bo jest jeszcze miejsce. A leży w ramionach całkiem nie źle więc po ciąży też się nada

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Dlatego ja ostarnio poszłam do sieciówki ickupiłam sobie zwykły prochowiec dwurzędowy wiekszy o rozmiar niż normalnie i jak bedzie trzeba to przesune guziki bo jest jeszcze miejsce. A leży w ramionach całkiem nie źle więc po ciąży też się nada
    Właśnie ja też pojadę po świętach do galerii i popatrzę właśnie na takie kurtki większe bo i po ciąży się na początek przydadzą.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio trafiłam do sklepu dla kobiet ciężarnych w jednej z galerii handlowych, weszłam - obsiadło mnie stado sprzedawczyń próbujących mi sprzedać natychmiast WSZYSTKO co tam było (zwykły top - 150 zł, sukienka 250 w górę).
    Pani były tak natrętne że uciekłam po jakiś dwóch minutach oglądania.
    W przymierzalni miały jedną "ofiarę" która dała się namówić na przymierzanie - dziewczyna wyglądała jak przerośnięty serdelek wciśnięty w skórkę od parówki :) za to ilość zachwytów i miodu wylewającego się z ust pań sprzedawczyń - level MASTER

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory z typowo ciążowych ciuchów mam tylko spodnie i to tylko dlatego że są po prostu dużo wygodniejsza bo w moje zwykłe biodrówki jak do tej pory się zapinam.
    Teraz tylko przetrwać ten okres przejściowy a jak się upały zrobią mam całe mnóstwo luźnych sukienek w które powinnam się mieścić bez problemu.

• shadee Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka, mam taki sam plan - SUKIENKI :) od jutra ma być coraz cieplej - czekam bardzo

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten problem, że wszystkie ciuchy przed ciążą miałam dopasowane - nic luźnego, zero oversizów. Także ogólnie niektóre moje sweterki się rozciągają ale to 2-3 tylko. Oprócz tego wszystko jest za krótkie lub za ciasne. :p a sukienek nie mam wcale, preferowałam spódnice i to raczej do kolana, dopasowane w talii.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam się czujecie dziewczyny? Mnie dopadł jakiś stres dziwny i niepokój. Jutro idę na badania krwii i moczu, poza tym czeka mnie w tym tygodniu wizyta u ginekologa. I jakoś jestem taka cała w nerwach.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Jak tam się czujecie dziewczyny? Mnie dopadł jakiś stres dziwny i niepokój. Jutro idę na badania krwii i moczu, poza tym czeka mnie w tym tygodniu wizyta u ginekologa. I jakoś jestem taka cała w nerwach.

Ja mam wizytę jutro. Po ostatnich wydarzeniach boję się jej jak ognia

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddle mysle ze przejdzie Ci i zaakceptujesz pewne rzeczy :)

Macie 7 os auto? Jakie modele polecacie/ odradzacie ?

• Nalia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Ja mam wizytę jutro. Po ostatnich wydarzeniach boję się jej jak ognia
    Ja mam podobnie.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
‹‹ 901 902 903 904 905 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ