LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pierwotn8e myslalam o fordzie galaxy ,ale ma duzo zlych opinii, co do dacii to tez sa rozne opinie wiec ciezko wybrac. Opel mnie przekonuje latwoscia serwisu, przystepbych cen części i relatywnie niska usterkowoscia. Na bank m9ntowalibysmy bagaznik na dachu , co do wozka to troche kibel, nawet jak go rozbiore na czesci pierwsze??. Mamy w planach w sierpniu jechac nad morze a wozek niezbedny.
-
Cześć dziewczyny. Mam wrażenie, że czas zaczyna mi pędzić nieubłaganie
.
Mam nadzieję, że Wasze święta były spokojne i bez niepotrzebnych atrakcji.
My mieliśmy ECHO tydzień temu - serduszko jak dzwon, nastraszyla nas tylko powiększonymi komorami bocznymi mózgu i ze za wolno rośnie ale moja gin prowadząca nas uspokoiła, ze jest Oki. Krzywa cukrowa 79/105/124 więc fajnie, infekcja zaleczona, nadciśnienia nie ma, szyjka bez zmian ponad 3cm mimo twardnień, widać taka moja uroda, kolejna wizyta przed majówką.
Lactovaginal, Luteina schodzimy z dawki do 50mg 2x dziennie, Magne B6.
W związku z brakiem przeciwskazań - od tygodnia siedzę znów w pracy.
Za półtora tygodnia idziemy na szkołę rodzenia i na warsztaty z pielęgnacji pierwszych ząbków:) i mam nadzieje, że zainspiruje mnie to do rozpoczęcia wyprawkowych zakupow:) bo nadal jestem w lesie. W majówkę planujemy maly remont - malowanie, wymianę rolet, dokupienie kilku mebelków.
Dziś 24+0, brzuch piłka torpeda naprzód, skóra wokół pępka zaczyna mi sinieć, tez tak macie? Fikajło fika aż brzuch chodzi:), nawet babcia zachwycona sobie pooglądała i pogłaskała tak rozrabiał w święta Łobuz. Chyba zostanie Mikołaj:), już sie przyjelo tak ze nawet mąż jak z brzuchem sie wita to woła do niego co tam słychać Miki:). Tylko z ciuchami był problem, te co myślałam że są oversize okazały się za małe, coraz mniej rzeczy sprzed ciąży się dopina, a to dopiero +3kg, teraz 68 ważę. Cudem skompletowałam 2eleganckie zestawy na niedziele i poniedziałek, lekka panika była.
-
nick nieaktualnyJa właśnie wyszłam od lekarza. Mały zdrowy i dobrze się rozwija. Szyjka długa i wydolna. Łożysko już jest trochę wyżej. Brak zagrożenia porodem przedwczesnym. Mam się oszczędzać i uważać a jak coś mnie zaniepokoi to od razu ip.
Loczek2018, Urszulka89, PixiDixi, Mini89, katka84, karolcia87, melbusia88, krooolik lubią tę wiadomość
-
Pixi jechalam z kumpela i 4 dzieci ledwo ledwo a bez wozkow etc. Jak sa siedzenia z tylu to bagaznik ma szerokosc walizki
wiec b malo. Mnie jeszcze wkurzalo to, ze zeby wejsc do tylu to trzeba skladac fotel ten srodkowy czyli fotelika na stale nie zamonujesz.
A z ta dacia... to za 50 tys masz nowa nie uzywke wiec pewnie awaryjnosc niska. Reszta powyzej 100 tys a to zdecydowanie za duzo
-
A my z C2 czteroosobowej trzydrzwiowej przesiedliśmy sie w zeszłym roku wykonując manewr wyprzedzajacy w Astre 5osobowa i to u nas mega wydarzenie
... 7Osobowka nigdy nie jezdzilam:)
Zafire tato moj oglądał i miał o niej dobre zdanie. My Opelki lubimy:)... Ale to wiadomo, wszystko zalezy od modelu, rocznika, wyposażenia, silnika, stanu samochodu, bo te kilkuletnie auta to latwo naciąć sie na bubla.. Niemiec plakal jak sprzedawał, a tak naprawde często ktos po kilku latach sie pozbywa bo przyszedl moment na pierwsza powazniejsza naprawę.. Albo byl dzwon, a auto wyklepane, plakiem wysmarowane, na błysk ideal na pierwszy rzut oka.. Miernik lakieru pozyczony od mechanika - swietna sprawa. My w zeszłym roku oglądaliśmy nawet auto które okazało sie ze bylo popowodziowe... -
Loczek2018 wrote:A my z C2 czteroosobowej trzydrzwiowej przesiedliśmy sie w zeszłym roku wykonując manewr wyprzedzajacy w Astre 5osobowa i to u nas mega wydarzenie
... 7Osobowka nigdy nie jezdzilam:)
Zafire tato moj oglądał i miał o niej dobre zdanie. My Opelki lubimy:)... Ale to wiadomo, wszystko zalezy od modelu, rocznika, wyposażenia, silnika, stanu samochodu, bo te kilkuletnie auta to latwo naciąć sie na bubla.. Niemiec plakal jak sprzedawał, a tak naprawde często ktos po kilku latach sie pozbywa bo przyszedl moment na pierwsza powazniejsza naprawę.. Albo byl dzwon, a auto wyklepane, plakiem wysmarowane, na błysk ideal na pierwszy rzut oka.. Miernik lakieru pozyczony od mechanika - swietna sprawa. My w zeszłym roku oglądaliśmy nawet auto które okazało sie ze bylo popowodziowe...
Loczus bo czlowiek sie dwa razy cieszy jak kupuje i jak sprzedaje. My zanim kase wylozymy wezmiemy na diagnostyke . Jedynie to zdecydowac sie na jakis model a to nie jest latwa sprawa. Musze na zywo zobaczyc wtedy bede wiedziala co kupic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 12:26
-
Pixi my tez gotowka, dlatego te powyzej 100 odpadaja. My jeszcze myslimy czy nie kupic tańszego np do 15 tys. Bo za jakis czas moj maz (rolnik) przechodzi na vat i wtedy oplacaloby Nam sie wziasc w leasing ale to kwestia roku mniej wiecej. A co do renault ja mam meganke i jest ok. Do pracy mialam 50 km wiec sporo jezdzilam i tez rozwazamy espace. Zawsze jest jakies ale
a u Nas auto ma raczej dozywocie bo potem moj maz ma jako takie zastepczo - polowe
-
PixiDixi wrote:Loczus bo czlowiek sie dwa razy cieszy jak kupuje i jak sprzedaje
. My zanim kase wylozymy wezmiemy na diagnostyke . Jedynie to zdecydowac sie na jakis model a to nie jest latwa sprawa. Musze na zywo zobaczyc wtedy bede wiedziala co kupic.
Narazie większe nam nie potrzeba przy dwójce dzieci
Mąż ma Peugeot 407 i też nie narzeka, choć on jest większy jakby optycznie od mojego. Nie mogłam też się przekonać do niego ale teraz myślę, że to był dobry wybór.
-
anecz_kaa wrote:A co do oszustw... niestety zawsze kombinuja
Kolezanka ma lagune w kombi i srednio. Co chwile cos. My mamy jeszcze astre ale tez cos sie psuje.
-
Urszulka89 wrote:Ja mam hatchback i odpukać, w lipcu będzie 4 lata i z większych rzeczy co musieliśmy zrobić to regeneracja turbiny a poza tym ok.
My musimy kupic auto koniecznie bo 3 fotelikow nie zmiescimy ani tu ani tui tak ogladamy sobie bez szalu.
Moja meganka miala robiony wozek... bo przejechalam przez klode....
-
Dzień dobry
Wiosna idzie ludzie auta zmieniają
My tez aktualnie w temacie i burza mózgów mamy audiA3 disel uwielbiamy to auto jedyny minus to taki, ze jest 3 drzwiowa. I teraz myślimy nad 5 drzwiowa tylko przeskoczyć kilka lat do według niektórych nie ma sensu mamy słabość do audi a taki wyższy rocznik już cenowo drożej i inny silnik a młodsze to Leon albo Skoda wchodzą w grę i kazdy doradza co innego jak zawsze
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2113630485c8.jpg O proszę bardzo nasz Fikajko
Podobno do taty podobny (tata poczul sie urażony - ze ja niby tak jak ufok wyglądam?), a mamie przykro bo tacha od 24tyg, chucha dmucha a tu do matki niepodobne:D...
Ineczka, PixiDixi, katka84, Duzaa, karolcia87, Kinga40, dżelka lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:My musimy kupic auto koniecznie bo 3 fotelikow nie zmiescimy ani tu ani tu
i tak ogladamy sobie bez szalu.
Moja meganka miala robiony wozek... bo przejechalam przez klode....
Ania a jakim jezdzicie? Ja jezdze renault megane w kombi i tez bylam zalamana ,ze bede sie go musiala pozbyc,a ja nie lubie wydawac na auta. To ma bezpiecznie mnie zawiezc do celu a nie wygladac i byc nie wiadomo jak wypaśne;) i pojezdzilismy po sklepach z fotelikami ,facet nam poprzymierzal i prawdopodobnie wejda 3 foteliki do tylu. I obejdzie sie bez zmiany. Bylabym najszczesliwsza w temacie auta gdyby tak bylo;) -
Ineczka wrote:Dzień dobry
Wiosna idzie ludzie auta zmieniają
My tez aktualnie w temacie i burza mózgów mamy audiA3 disel uwielbiamy to auto jedyny minus to taki, ze jest 3 drzwiowa. I teraz myślimy nad 5 drzwiowa tylko przeskoczyć kilka lat do według niektórych nie ma sensu mamy słabość do audi a taki wyższy rocznik już cenowo drożej i inny silnik a młodsze to Leon albo Skoda wchodzą w grę i kazdy doradza co innego jak zawsze
Ineczka jak nie przeszkadza Ci to ,ze jest 3 drzwiowa to ja bym nie zmieniala... -
PixiDixi wrote:Ineczka jak nie przeszkadza Ci to ,ze jest 3 drzwiowa to ja bym nie zmieniala...
Zobaczymy póki co totalny mętlik
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615