LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:2 dni to tez niedobrze powiem Ci bo jak pozn8ej bedziesz potrzebowala to moze juz nie zadzialac...hmm moze zapytaj sie lekarza bo moja gin np.zaleca minimum 7 dnia najlepiej 10 wiec opieram sie na takich zleceniach.❤Ada&Pola❤
-
Vanilka wrote:aa mam jeszcze pytanie czy ktoras z Was badala tez mocz w trakcie badania krzywej? Jako ze poszlam zielona pielegniarka do mnie ze mocz tez sie robi. Po dwoch godz mialm oddac tez mocz po glukozie. Wyniki mam jakby z kosmosu
w necie nic nie ma o badaniach moczu podczas krzywej tylko naczczo. Dodam jeszcze ze dwa dni wczesniej badalam mocz normalnie i wykazalo ze glukozy nie stwierdzono tylko leukocyty podwyzszone. Teraz zgupialam czy niepotrzebnie robilam to badanie moczu dzis i dlatego wynik moze byc dziwny?
-
Nalia wrote:Czy branie uroseptu wpływa jakoś na wynik moczu? Miałam brać 3x1 ze względu na nieznaczna ilość bakterii w posiewie. Myślę, czy taki suplement wpływa na badanie moczu? Chcę iść jutro .
-
PixiDixi wrote:Wlasnie skonczylam 10 dniowa kuracje gdzie mialam 3x2 dziennie .
-
Hej dziewczyny, dawno mnie nie było, wszytsko ostatnio na wariackich papierach. Biedronka, całe szczęście, że z maluchem wszystko ok, tylko się strachu najadlas. Ja też miałam łożysko brzeznie przodujace lekarz mnie ostrzegał, że z każdym plamieniem trzeba jechać na IP, na całe szczęście na ostatniej wizycie, tydzień temu, okazało się, że się podniosło i jest teraz ok 3 cm od szyjki, która jest mega długa(jak na mnie i ma ponad 4 cm). Od tygodnia jestem na L4, w końcu, ale nic nie odpocznę, bo z Antkiem się nie da, siedzimy razem całe dnie
Mała na wizycie ważyła 600 gram (23 i 3). Czas mi tak szybko leci, że nie mogę tego ogarnąć, że zostało nam 3 miesiące i będziemy mieć w domu malutkie dzieciaczki. Ostatnio mnie nastrój depresyjny dopadł, że mój synek nie będzie już jedynakiem i jak on się w tej całej sytuacji odnajdzie, jak teraz ma wszystkich tylko dla siebie.
-
Dzień dobry:) Biedronka dobrze, ze wszystko oki już u was
Co do badania moczu ja robiłam, ale tylko dlatego, ze robię co wizytę bo kontroluje bakterie w moczu a nie, ze przy krzywej musi być. Pobierałam w domu przed wypiciem glukozy a po takiej ilości cukru to mogą wyjść cuda wianki wiec się nie przejmuj tymi wynikami i zrób za jakiś czas ponownie
Ja luteinę wkładałam palcem aplikator brr i na noc wtedy nie wstawałam i nic nie wylatywało.
Byliśmy wczoraj u gin Franek wazy 880g szyjka zamknięta 5 cm , ułożony głowa w dół wtulony w przednia ścianę i nic się nie dało zobaczyć heh krzywa cukrowa oki za miesiąc kolejna wizyta i będą już robić ktgA i nareszcie ładne pH mam ostatnio było na granicy wiec lactovaginal mi ładnie wyrównał:)Miłego dnia
PixiDixi, Ove lubią tę wiadomość
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
PixiDixi wrote:Ss fajny masz wynik to dobrze!
Ove niestety wydaje mi sie,ze tez bedziesz miala diete,ale niech wypowiedza sie dziewczyny,ktore bardziej sa zaawansowane w tej sprawie.
Na razie podchodzę do tego na luzie - teoretycznie wyczytałam, że normy dla glukozy po 2h są do 140, więc na styk, ale jakoś się łapiępytanie tylko, czy ten spadek nie jest za mały w porównaniu do pomiaru po 1h. Ale zobaczymy we wtorek na wizycie
Co do luteiny to ja aplikuję palcem. W nocy nie wypływa, ale potem przez cały dzień. Mało to komfortowe, ale jak trzeba to trzeba.
Ineczka, super wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 08:39
-
PixiDixi wrote:Hej Panan, pierwszy pomiar masz ponad norme i dziewczyny przy takim wyniku na czczo dostaly juz insuline wiec no nie wiem jaka norma posluguje sie Twoja gin.
Przy starszej córce 7 lat temu były całkiem inne normy glukozy i tsh - jak patrzyłam na swoje badania z tego okresu to były one wyższe. Dobrze się czułam, urodziłam zdrowe dziecko.
Teraz przed ciążą zawsze glukozę miałam na poziomie 90-95 i dlatego w ciązy w 10tc miałam już obciążenie do zrobienia. Wyszło ok choć na czczo miałam 92. Mimo tego sama co miesiąc robię sobie glukozę (taką zwykłą) dla samej mojej wiedzy i widzę, że cukier z wiekiem ciąży spada nieznacznie mimo tego, że diety nie zmieniłam i nie mam żadnych leków. Każdy przypadek jest inny, każdy lekarz dysponuje inną wiedzą.No i najważniejsze moim zdaniem to wywiad z pacjentką i obraz poprzednich ciąż i badań.