LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
PixiDixi wrote:Nalia ja mam tak z brzuchem. Jak za dlugo jestem na boku to mnie taki ciagnacy bol lapie. Muszę czesto zmieniac pozycje.
co ciekawe, ból nie wystepuje za każdym razem. Bylamtorek u lekarza, powiedział, że bóle są normalne. W przyszły czwartek mam kontrolę szyjki, to jeszcze to zgłoszę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:17
❤Ada&Pola❤
-
nick nieaktualnyDziękuję że się tak martwicie. Nie odzywałam się bo mam za sobą noc na patologii. Ogolnie to najdalam się strachu bardzo. Zostałam mocno wczoraj nastraszona przez lekarza. Okazało się że mam łożysko brzeżnie przodujace i lekkie rozwarcie szyjki od góry na 2 mm.
Ale ogolnie dzisiaj się okazała że krew była od seksu. A z tym rozwarciem to mam to kontrolować ale taka moja uroda bo nie mam żadnych nawet najmnijszych skurczów macicy. Szyjka ma 3.5 i jest wydolna bez patologii. A co najwazniejsze maluszek mój ma się switnie.
Teraz jesteśmy w domu. Mam brać magnez luteine dopochwowo i prowadzić oszczedny tryb życia. Żadnego seksu i wizyta kontrolna we wtorekkatka84, muminka83, Mini89, karolcia87, PixiDixi, Duzaa lubią tę wiadomość
-
MałaCzarna1988 wrote:Hej mam pytanie do dziewczyn, ktore biorą Euthyrox i robily krzywą cukrową. Przed badaniem krzywej cukrowej mialam nie brać Euthyroxu a teraz nie wiem czy go brać po obciążeniu glukozą skoro jego trzeba brać na czczo 30 minut przed posiłkiem a przecież po wypiciu glukozy nie jestem już na czczo... jedna Pani w laboratorium mówiła żebym sobie darowała dzisiejszą dawkę Euthyroxu a druga powiedziała żeby wzięła... i już zgłupiałam. Jak to u Was było?
MałaCzarna1988, PixiDixi lubią tę wiadomość
-
Biedronka dobrze, że już wszystko ok. Wraz z rosnącą macicą łożysko powinno sie podnieść. Dziwi mnie tylko, że wcześniej nikt Cie nie poinformował, że masz nisko łożysko, np na badaniach połówkowych. Teraz musisz na siebie uważać i dużo wypoczywać, ja leżałam prawie 3 miesiące i w moim przypadku łożysko sie podniosło, a miałam je tak nisko, że centralnie zakrywało cale ujście szyjki macicy.
Mam jeszcze pytanie odnosnie krwawienia po seksie - czy od razu wystapiło czy np po 24 godzinach? Tak na przyszłość chcialam wiedzieć, jakby mnie takie coś spotkało -
Biedronka89 wrote:Dziękuję że się tak martwicie. Nie odzywałam się bo mam za sobą noc na patologii. Ogolnie to najdalam się strachu bardzo. Zostałam mocno wczoraj nastraszona przez lekarza. Okazało się że mam łożysko brzeżnie przodujace i lekkie rozwarcie szyjki od góry na 2 mm.
Ale ogolnie dzisiaj się okazała że krew była od seksu. A z tym rozwarciem to mam to kontrolować ale taka moja uroda bo nie mam żadnych nawet najmnijszych skurczów macicy. Szyjka ma 3.5 i jest wydolna bez patologii. A co najwazniejsze maluszek mój ma się switnie.
Teraz jesteśmy w domu. Mam brać magnez luteine dopochwowo i prowadzić oszczedny tryb życia. Żadnego seksu i wizyta kontrolna we wtorek❤Ada&Pola❤
-
Biedronka89 wrote:Dziękuję że się tak martwicie. Nie odzywałam się bo mam za sobą noc na patologii. Ogolnie to najdalam się strachu bardzo. Zostałam mocno wczoraj nastraszona przez lekarza. Okazało się że mam łożysko brzeżnie przodujace i lekkie rozwarcie szyjki od góry na 2 mm.
Teraz jesteśmy w domu. Mam brać magnez luteine dopochwowo i prowadzić oszczedny tryb życia. Żadnego seksu i wizyta kontrolna we wtorek
Biedna, musiałaś się sporo stresu najeść... dobrze, że jesteś w domku, odpoczywaj a domownicy niech Ci usługują
-
Teraz jesteśmy w domu. Mam brać magnez luteine dopochwowo i prowadzić oszczedny tryb życia. Żadnego seksu i wizyta kontrolna we wtorekPixiDixi lubi tę wiadomość
-
Biedroneczko, ufff
dobrze że wszystko w porządku. Uważaj na siebie i duzo odpoczywaj!
Mam wyniki z dzisiejszych badan:
Glukoza na czczo 71 mg/dl, po godzinie: 148mg/dl, po 2 godzinach 136 mg/dl
Wydawało mi się że nie jest źle, ale pod spodem mam napisane "Glikemia w 120 minucie w doustnym teście tolerancji glukozy wg WHO"
Serio? Za mały spadek po 2h?
Na szczęście Tsh, ft4, mocz i morfologia są ok. No i toxo ujemna!
-
nick nieaktualny