X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britty do lozka i odpoczywaj :)

Britty lubi tę wiadomość

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy macie tak, że jak wstajecie, to boli was podbrzusze i kręgosłup? Mi ten ból przechodzi jak się położę lub jak pochodzę. Przypomina taki ucisk.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia ja mam tak z brzuchem. Jak za dlugo jestem na boku to mnie taki ciagnacy bol lapie. Muszę czesto zmieniac pozycje.

• Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia ja mam tak z brzuchem. Jak za dlugo jestem na boku to mnie taki ciagnacy bol lapie. Muszę czesto zmieniac pozycje.
    Zauważyłam, że mnie też to boli jak siadam i sie za bardzo nachylam, jakbym uciskała na pęcherz. :D co ciekawe, ból nie wystepuje za każdym razem. Bylamtorek u lekarza, powiedział, że bóle są normalne. W przyszły czwartek mam kontrolę szyjki, to jeszcze to zgłoszę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2018, 12:17

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję że się tak martwicie. Nie odzywałam się bo mam za sobą noc na patologii. Ogolnie to najdalam się strachu bardzo. Zostałam mocno wczoraj nastraszona przez lekarza. Okazało się że mam łożysko brzeżnie przodujace i lekkie rozwarcie szyjki od góry na 2 mm.
    Ale ogolnie dzisiaj się okazała że krew była od seksu. A z tym rozwarciem to mam to kontrolować ale taka moja uroda bo nie mam żadnych nawet najmnijszych skurczów macicy. Szyjka ma 3.5 i jest wydolna bez patologii. A co najwazniejsze maluszek mój ma się switnie.
    Teraz jesteśmy w domu. Mam brać magnez luteine dopochwowo i prowadzić oszczedny tryb życia. Żadnego seksu i wizyta kontrolna we wtorek

katka84, muminka83, Mini89, karolcia87, PixiDixi, Duzaa lubią tę wiadomość

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaCzarna1988 wrote:
    Hej mam pytanie do dziewczyn, ktore biorą Euthyrox i robily krzywą cukrową. Przed badaniem krzywej cukrowej mialam nie brać Euthyroxu a teraz nie wiem czy go brać po obciążeniu glukozą skoro jego trzeba brać na czczo 30 minut przed posiłkiem a przecież po wypiciu glukozy nie jestem już na czczo... jedna Pani w laboratorium mówiła żebym sobie darowała dzisiejszą dawkę Euthyroxu a druga powiedziała żeby wzięła... i już zgłupiałam. Jak to u Was było?
    Możesz pominąć dawkę i kolejnego dnia normalnie.

MałaCzarna1988, PixiDixi lubią tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• muminka83 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Biedroneczko jak cieszę się że jest ok. Uważaj kochana na siebie.

PixiDixi lubi tę wiadomość

km5stv73rapnq6l1.png

1kk0kqi1j0sm7nn1.png
    f2w3j6yxtqgznue5.png

• MałaCzarna1988 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka dobrze, że już wszystko ok. Wraz z rosnącą macicą łożysko powinno sie podnieść. Dziwi mnie tylko, że wcześniej nikt Cie nie poinformował, że masz nisko łożysko, np na badaniach połówkowych. Teraz musisz na siebie uważać i dużo wypoczywać, ja leżałam prawie 3 miesiące i w moim przypadku łożysko sie podniosło, a miałam je tak nisko, że centralnie zakrywało cale ujście szyjki macicy.
    Mam jeszcze pytanie odnosnie krwawienia po seksie - czy od razu wystapiło czy np po 24 godzinach? Tak na przyszłość chcialam wiedzieć, jakby mnie takie coś spotkało ;)

mhsvp07wihx7lu0a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Dziękuję że się tak martwicie. Nie odzywałam się bo mam za sobą noc na patologii. Ogolnie to najdalam się strachu bardzo. Zostałam mocno wczoraj nastraszona przez lekarza. Okazało się że mam łożysko brzeżnie przodujace i lekkie rozwarcie szyjki od góry na 2 mm.
    Ale ogolnie dzisiaj się okazała że krew była od seksu. A z tym rozwarciem to mam to kontrolować ale taka moja uroda bo nie mam żadnych nawet najmnijszych skurczów macicy. Szyjka ma 3.5 i jest wydolna bez patologii. A co najwazniejsze maluszek mój ma się switnie.
    Teraz jesteśmy w domu. Mam brać magnez luteine dopochwowo i prowadzić oszczedny tryb życia. Żadnego seksu i wizyta kontrolna we wtorek
    Dobrze, że wszystko ok!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:

Biedna, musiałaś się sporo stresu najeść... dobrze, że jesteś w domku, odpoczywaj a domownicy niech Ci usługują ;)

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka89 wrote:
    Dobrze, że tym razem na strachu się skończyło. Dbał o siebie i uważaj. Pocieszę Cię może tym, że moja siostra w drugiej ciąży miała rozwarcie na 0,5 cm od połowy ciąży. Musiała się oszczędzać i uważać na siebie. Na szczęście wszystko skończyło się ok. Trzymam w kciuki za was.

PixiDixi lubi tę wiadomość

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, kamień z serca! :) Oszczędzaj się teraz kochana :)

l22nsg188x4pwv1x.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko, ufff :) dobrze że wszystko w porządku. Uważaj na siebie i duzo odpoczywaj!

Mam wyniki z dzisiejszych badan:
    Glukoza na czczo 71 mg/dl, po godzinie: 148mg/dl, po 2 godzinach 136 mg/dl

Wydawało mi się że nie jest źle, ale pod spodem mam napisane "Glikemia w 120 minucie w doustnym teście tolerancji glukozy wg WHO"
    Serio? Za mały spadek po 2h?

Na szczęście Tsh, ft4, mocz i morfologia są ok. No i toxo ujemna!

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka dobrze,ze wszystko dobrze,ale musisz bardziej polegiwac niz chodzic przy takim lozysku. Uwazaj na Was <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ciekawe na opisie usg z połówkowego sprzed dwóch tygodni mam łożysko nisko ale prawidłowo.
    A co do samego krwanienia to były raczej lekkie plamy. Seks był rano a ja je zauwazyłam po południu

• ss Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja glukoza dzis ok , kamien z serca 80/120/89. Ale morfologia mi spadła :((

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja glukoza 79/184/67. Czy powinnam sie martwic wynikiem po godzinie? Jakie sa te normy dla ciezarnej??

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronka dobrze ze ok jest.

My juz po :) 840g, dziewczynka szyjka 4cm i wszystko ok :)

Urszulka89, PixiDixi, blama, Duzaa, katka84, Ove, melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ss fajny masz wynik to dobrze!
    Ove niestety wydaje mi sie,ze tez bedziesz miala diete,ale niech wypowiedza sie dziewczyny,ktore bardziej sa zaawansowane w tej sprawie.

• PixiDixi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Biedronka dobrze ze ok jest.

My juz po :) 840g, dziewczynka szyjka 4cm i wszystko ok :)

Duuuuza :) <3

anecz_kaa lubi tę wiadomość

‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ