X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :* leżę pod kroplowka i po kolejnej dawce zastrzyków rozkurczowych bo na ktg pisały się skurcze co 3/4 minuty i muszą je wstrzymać. Krwawienie juz przeszło w plamienia na szczęście a mały trochę przystopowal z tyciem i ma 1290 gram tylko dzień do przodu względem terminu :)
    Trzymam kciuki! Może krwawienie od tych skurczy? Ważne, że będą zahamowane. :)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini trzymaj się, będzie dobrze, ważne że powstrzymają te skurcze. Nie martw się, na pewno lekarze nie dopuszczą żeby wam się coś złego stało.

Ja przed 17 zasnęłam. Chyba zaczęła nospą działać i jak się obudziłam to już nie czułam już tego dziwnego bólu. Masz rację Ula, jakby to była druga ciąża, to już bym się tam nie martwiła, a tak to człowiek się zastanawia, czy to normalne, czy ma tak być, czy nic się nie dzieje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:20

l22n6iyek016fbg8.png
  • shadee Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mnie bóle trzymają 5 dzień
    po piątkowej wizycie na IP trochę się uspokoiłam, że wszystko OK
    KTG nie pisało skurczy, chociaż brzuch twardniał i się stawiał - dalej to robi

hemoroidy mnie wykończą za to - co wizyta w toalecie to krew, dodatkowo paskudne uczucie pieczenia bądź swędzenia - a będzie tylko gorzej

w piątek wizyta kontrolna u mojego gina, oj będę mieć co opowiadać :(

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• cuddlemuffin Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co zrobic, zeby hemoglobinę poprawić? Biorę żelazo sumiennie od 3 tygodni codziennie a od ostatniej wizyty hemoglobina stoi w miejscu - 10,8 jak bylo tak jest, a startowalam z 12,4.. Co robić?

• Nalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shadee wrote:
    no mnie bóle trzymają 5 dzień
    po piątkowej wizycie na IP trochę się uspokoiłam, że wszystko OK
    KTG nie pisało skurczy, chociaż brzuch twardniał i się stawiał - dalej to robi

hemoroidy mnie wykończą za to - co wizyta w toalecie to krew, dodatkowo paskudne uczucie pieczenia bądź swędzenia - a będzie tylko gorzej

w piątek wizyta kontrolna u mojego gina, oj będę mieć co opowiadać :(
    A masz takie bóle jak na okres? Ja byłam z takimi bólami 2 tyg temu na ktg na IP i się nie pisały żadne skurcze.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Dziewczyny co zrobic, zeby hemoglobinę poprawić? Biorę żelazo sumiennie od 3 tygodni codziennie a od ostatniej wizyty hemoglobina stoi w miejscu - 10,8 jak bylo tak jest, a startowalam z 12,4.. Co robić?
    Polecam soki owocowe, wyciskane samemu. U mnie dobrze się sprawdza połączenia: pomarańcz+jabłko+burak.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TYlko zwiększyć dawkowanie plus pokarm bogaty w żelazo łatwo przyswajalne np.jaja,drób, wołowina, a i pomaga przyswoić wit.C :)

unikaj takich produktów bo wybijają żelazo
    otręby pszenne, białko sojowe,orzechy,czekolade,mleko,ser
    herbate, kawe, orzechy, rośliny strączkowe

ponizej fajna stronka

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/jakie-produkty-zawieraja-latwo-przyswajalne-zelazo/38482/1/

Mini :-* trzymaj się , oby sytuacja szybko się poprawiła.

EDIT: i nie można łączyć żelaza z magnezem bo są antagonistami. Minimum 3 godziny różnicy miedzy nimi w spożyciu musi być :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:57

• shadee Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    A masz takie bóle jak na okres? Ja byłam z takimi bólami 2 tyg temu na ktg na IP i się nie pisały żadne skurcze.

nie - nie jak na okres
    boli mnie bardzo głównie po lewej stronie ale nie okresowo
    trochę jakby drętwienie brzucha to przypomina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 22:45

9ewndqk37cm5zgbo.png

k0kdjw4z4bjlhzwp.png

• Duzaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zaczęły dokuczac takie punktowe bóle... Zawsze w jednym miejscu w okolicy pepka po lewej stronie. Taki ucisk.. Miała tak może któraś kiedyś? Co to może być?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 23:05

oar89jcggibdab41.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wstaje, ubiorę się i pojadę na to IP, bo znów mnie pobolewa. Do tego brzuch się zaczął stawiać. :( :(

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Duzaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, ja wstaje, ubiorę się i pojadę na to IP, bo znów mnie pobolewa. Do tego brzuch się zaczął stawiać. :( :(
    Trzymaj się i daj koniecznie znać co i jak! Oby wszystko było Ok

oar89jcggibdab41.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z czego wy macie zwrot?? Ja mam tylko za dzieci

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego lekarza zwolniło się miejsce na 10:15, pojadę do niego, a w razie co on mnie wyśle na IP, jeśli się coś dzieje.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cuddle np kaszanka ;) do kazdego miesnego posilku cos z duza dawka wit c, nie popijaj mlekiem czy herbata do 2h bo ogranicza bioprzyswajalność

• Magic Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia :*

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • blama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 30 tygodniu! Jeszcze jakieś 10 tygodni i się zobaczymy! :) ostatnio u nas na forum dużo dolegliwości, bólu, IP, skracające się szyjki, cukrzyca... musimy dać radę jeszcze trochę, silne z nas babeczki, kto jak nie my!! miłego dnia

melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Z czego wy macie zwrot?? Ja mam tylko za dzieci

Dzieci plus nadpłata podatku u męża.
    Nalia daj znać jak u Ciebie.
    Jesteśmy już na finiszu prawie to i dolegliwości zwiększają się, niestety,ale i tak trzeba być czujnym i nawet upierdliwie jezdzić na IP :)

Osobiście tak się zastanawiam bo jest mega róznica w aktywności między moimi dziećmi, jeden to rozrabia a drugi raz na jakiś czas daje znaka o sobie i tak myslę czy to już przejaw osobowości?

• katka84 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Dzieci plus nadpłata podatku u męża.
    Nalia daj znać jak u Ciebie.
    Jesteśmy już na finiszu prawie to i dolegliwości zwiększają się, niestety,ale i tak trzeba być czujnym i nawet upierdliwie jezdzić na IP :)

Osobiście tak się zastanawiam bo jest mega róznica w aktywności między moimi dziećmi, jeden to rozrabia a drugi raz na jakiś czas daje znaka o sobie i tak myslę czy to już przejaw osobowości?
    No też się zastanawiam, co za gagatek w brzuchu siedzi i jak budzi się o 5 rano i nie śpi jeszcze o 23, czy będzie miała takie zwyczaje po urodzeniu.

ojxevcqg1xm9p63u.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Nalia, koniecznie daj znać po wizycie!
    Mini, jak się czujesz? Skurcze się uspokoiły?

Dziewczyny, podbijam pytanko: czy któraś ma konflikt serologiczny? :) Jeśli tak, to przyjmujecie profilaktycznie immunoglobulinę w 28t-30tc?

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cuddlemuffin wrote:
    Może zmiana żelaza? Mi ostatnio podskoczyła hemoglobina i hematokryt choć byłam pod linią. Miałam w miejscu jak brałam sam 2x tardyferon fol + 1x vegevit b12. Teraz biorę 1x tardyferon fol, 1 x Ascofer Fe forte i 1 x vegevit b12. I po 4 tygodniach sa już rezultaty :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ