LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mini89 wrote:Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :* leżę pod kroplowka i po kolejnej dawce zastrzyków rozkurczowych bo na ktg pisały się skurcze co 3/4 minuty i muszą je wstrzymać. Krwawienie juz przeszło w plamienia na szczęście a mały trochę przystopowal z tyciem i ma 1290 gram tylko dzień do przodu względem terminu❤Ada&Pola❤
-
Mini trzymaj się, będzie dobrze, ważne że powstrzymają te skurcze. Nie martw się, na pewno lekarze nie dopuszczą żeby wam się coś złego stało.
Ja przed 17 zasnęłam. Chyba zaczęła nospą działać i jak się obudziłam to już nie czułam już tego dziwnego bólu. Masz rację Ula, jakby to była druga ciąża, to już bym się tam nie martwiła, a tak to człowiek się zastanawia, czy to normalne, czy ma tak być, czy nic się nie dzieje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 21:20
-
no mnie bóle trzymają 5 dzień
po piątkowej wizycie na IP trochę się uspokoiłam, że wszystko OK
KTG nie pisało skurczy, chociaż brzuch twardniał i się stawiał - dalej to robi
hemoroidy mnie wykończą za to - co wizyta w toalecie to krew, dodatkowo paskudne uczucie pieczenia bądź swędzenia - a będzie tylko gorzej
w piątek wizyta kontrolna u mojego gina, oj będę mieć co opowiadać
-
shadee wrote:no mnie bóle trzymają 5 dzień
po piątkowej wizycie na IP trochę się uspokoiłam, że wszystko OK
KTG nie pisało skurczy, chociaż brzuch twardniał i się stawiał - dalej to robi
hemoroidy mnie wykończą za to - co wizyta w toalecie to krew, dodatkowo paskudne uczucie pieczenia bądź swędzenia - a będzie tylko gorzej
w piątek wizyta kontrolna u mojego gina, oj będę mieć co opowiadać❤Ada&Pola❤
-
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny co zrobic, zeby hemoglobinę poprawić? Biorę żelazo sumiennie od 3 tygodni codziennie a od ostatniej wizyty hemoglobina stoi w miejscu - 10,8 jak bylo tak jest, a startowalam z 12,4.. Co robić?❤Ada&Pola❤
-
TYlko zwiększyć dawkowanie plus pokarm bogaty w żelazo łatwo przyswajalne np.jaja,drób, wołowina, a i pomaga przyswoić wit.C
unikaj takich produktów bo wybijają żelazo
otręby pszenne, białko sojowe,orzechy,czekolade,mleko,ser
herbate, kawe, orzechy, rośliny strączkowe
ponizej fajna stronka
http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/jakie-produkty-zawieraja-latwo-przyswajalne-zelazo/38482/1/
Mini :-* trzymaj się , oby sytuacja szybko się poprawiła.
EDIT: i nie można łączyć żelaza z magnezem bo są antagonistami. Minimum 3 godziny różnicy miedzy nimi w spożyciu musi byćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 08:57
-
Nalia wrote:A masz takie bóle jak na okres? Ja byłam z takimi bólami 2 tyg temu na ktg na IP i się nie pisały żadne skurcze.
nie - nie jak na okres
boli mnie bardzo głównie po lewej stronie ale nie okresowo
trochę jakby drętwienie brzucha to przypominaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 22:45
-
Witam się w 30 tygodniu! Jeszcze jakieś 10 tygodni i się zobaczymy!
ostatnio u nas na forum dużo dolegliwości, bólu, IP, skracające się szyjki, cukrzyca... musimy dać radę jeszcze trochę, silne z nas babeczki, kto jak nie my!! miłego dnia
melbusia88, Loczek2018 lubią tę wiadomość
-
anecz_kaa wrote:Z czego wy macie zwrot?? Ja mam tylko za dzieci
Dzieci plus nadpłata podatku u męża.
Nalia daj znać jak u Ciebie.
Jesteśmy już na finiszu prawie to i dolegliwości zwiększają się, niestety,ale i tak trzeba być czujnym i nawet upierdliwie jezdzić na IP
Osobiście tak się zastanawiam bo jest mega róznica w aktywności między moimi dziećmi, jeden to rozrabia a drugi raz na jakiś czas daje znaka o sobie i tak myslę czy to już przejaw osobowości? -
PixiDixi wrote:Dzieci plus nadpłata podatku u męża.
Nalia daj znać jak u Ciebie.
Jesteśmy już na finiszu prawie to i dolegliwości zwiększają się, niestety,ale i tak trzeba być czujnym i nawet upierdliwie jezdzić na IP
Osobiście tak się zastanawiam bo jest mega róznica w aktywności między moimi dziećmi, jeden to rozrabia a drugi raz na jakiś czas daje znaka o sobie i tak myslę czy to już przejaw osobowości? -
cuddlemuffin wrote:Dziewczyny co zrobic, zeby hemoglobinę poprawić? Biorę żelazo sumiennie od 3 tygodni codziennie a od ostatniej wizyty hemoglobina stoi w miejscu - 10,8 jak bylo tak jest, a startowalam z 12,4.. Co robić?