X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawili mnie na obserwacji bo nie wiedzą skąd krew a po badaniu jeszcze więcej. .. ale z małym wszystko ok szyjka zamknięta twarda. Ale dali mi już sterydy na rozwój płuc. Wogole jestem zła bo w szpitalu w którym powinni mnie przyjąć to usłyszałam ze na badanie mogę czekać kilka godzin i mam sama wybierać czy czekam czy jadę do domu. To pojechałam do drugiego i tu mnie przynajmniej zbadali odrazu... lekarz mnie postraszyl ze jakby mi łożysko się odklejalo to takim jezdzeniem mogłabym zaszkodzić a oni powinni chociaż zbadać. ..

ex2buay3h02dl23a.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Zostawili mnie na obserwacji bo nie wiedzą skąd krew a po badaniu jeszcze więcej. .. ale z małym wszystko ok szyjka zamknięta twarda. Ale dali mi już sterydy na rozwój płuc. Wogole jestem zła bo w szpitalu w którym powinni mnie przyjąć to usłyszałam ze na badanie mogę czekać kilka godzin i mam sama wybierać czy czekam czy jadę do domu. To pojechałam do drugiego i tu mnie przynajmniej zbadali odrazu... lekarz mnie postraszyl ze jakby mi łożysko się odklejalo to takim jezdzeniem mogłabym zaszkodzić a oni powinni chociaż zbadać. ..
    Trzymaj się !!! Będzie dobrze. :) :*

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Nalia to ani jelita, ani dziecko. Leżę i czekam aż przejdzie. Podbrzusze pobolewało mnie od jakichś 10 dni aż wylądowałam na ktg i u mojego gin. Kazał mi mocno się oszczędzać, 3x dziennie nospę, 2x3 magnez, leżę ile mogę i trochę się uspokoiło. Może masz skurcze? Mój mąż też był jakby trochę już poirytowany moimi ciążowymy dolegliwościami i pojawiły się jakieś wątpliwości, czy nie przesadzam, ale jak pojechał ze mną na IP na ktg i tam dostałam zrypę porządną od ginekologa i od położnej, że jak to chodzę z bólami podbrzusza dwa czy tzry dni, czy ja mądra jestem, przecież to mogły być skurcze porodowe, to się zdziwił i już nic nie komentuje.
    Też myślę nad IP albo wizyta u mojego gin.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini nie martw się, to pewnie nic poważnego, poobserwują cię kilka dni i wypuszczą. Może to tylko naczynko w pochwie pękło. Nie zamartwiaj się, ważne że jesteś pod opieką lekarza i że to nie łożysko. A kazanie kobiecie w zaawansowanej ciąży z krwawieniem czekać kilka godz to jakaś kpina...

Nalia nie patrz na męża, bo niektórym się wydaje prawdą, że "kiedyś kobiety w polu rodziły i było ok", jeśli czujesz niepokój lepiej się zbadać czy na IP, czy u swojego. A jak nie chcesz jechać, to bierz dużo magnezu, nospę jak trzeba i leż. Ale ja bym sprawdziła.

l22n6iyek016fbg8.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini to rzeczywiscie :/ grunt ze Cie zostawili.

Ja pit tez robilam on line i swoj i Dawida :)

Pixi chociaz skorzystalas z brzucha :p

Ja dzis krotkie spodenki... ale mam taki padkudny zylak ze szok :/

• ss Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini może jakieś naczynko. Infekcji też nie widzą?
    Co do zwrotu to my od kilku lat rozliczamy sie przez internet i tak wysylamy i zawsze do 2 tyg jest na koncie. Moi rodzice zas wożą osobiscie i czekają ze 2 msc.

f2wl3e5evgpro1oz.png

nzjd9jcg6dvkhdf7.png
  • Kaktus93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89-najwazniejsze, że z dzidzią wszystko okej, ale faktycznie różnie bywa z krwawieniem, czasem to właśnie nic a czasem coś bardzo poważnego, więc dziwi mnie, jak mogli kazać Ci czekać tyle na badanie w tym pierwszym szpitalu.. Paranoja!
    Melbusia - może zadzwoń do swojego gina i zapytaj czy ma jakiś pomysł? Albo jak Cię też bardzo stresują te bóle to podjedź na dyżur?
    Nalia - u mnie pobolewania podbrzusza pojawiają się często ale na bardzo krótko - ok kilkanaście sekund trzymają i puszczają, więc są to chyba te sławne ćwiczenia macicy przed porodem. Wydaje mi się, że jeśli dłużej nie puszczają to może warto to sprawdzić?

l22nsg188x4pwv1x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jestem uziemiona. Mąż na pogrzebie, jestem sama w domu. Poczekam jeszcze godzinę jak mi nie przejdzie, to zadzwonię do mojego gin.

l22n6iyek016fbg8.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaktus93 wrote:
    Mini89-najwazniejsze, że z dzidzią wszystko okej, ale faktycznie różnie bywa z krwawieniem, czasem to właśnie nic a czasem coś bardzo poważnego, więc dziwi mnie, jak mogli kazać Ci czekać tyle na badanie w tym pierwszym szpitalu.. Paranoja!
    Melbusia - może zadzwoń do swojego gina i zapytaj czy ma jakiś pomysł? Albo jak Cię też bardzo stresują te bóle to podjedź na dyżur?
    Nalia - u mnie pobolewania podbrzusza pojawiają się często ale na bardzo krótko - ok kilkanaście sekund trzymają i puszczają, więc są to chyba te sławne ćwiczenia macicy przed porodem. Wydaje mi się, że jeśli dłużej nie puszczają to może warto to sprawdzić?
    Idę dzisiaj na spotkanie z położna, zapytam ja o te bóle, jeśli mnie skieruje do lekarza, to pojadę.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też brzuch pobolewa czasem ale jak poleże na lewym boku to przechodzi gin twierdzi że jeśli nie często i nie regularnie to nie ma się czym martwić.
    Co do krwi w ciąży nie można lekceważyć bo może być nic a może być poważnie. Ale trzymam kciuki żeby było ok.
    Melbusia może ja jestem panikara ale ja bym już dzwoniła do gin albo bym jechała na ip

• melbusia88 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko sama nie pojadę na izbę, mam 15 km, nie wsiądę za kółko z bólem. A mój gin do 17 i tak jest na wykładach na uczelni i nie odbierze. Jeszcze chwilę muszę poczekać.

l22n6iyek016fbg8.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini trzymaj się, oby wszystko było dobrze i szybko Cię wypuścili! trzymam kciuki.

U nas dziś piękna pogoda, byłam na mieście pozałatwiać kilka rzeczy, odwiedziłam ciucholand i zakupiłam kilka perełek dla Małej i powiem Wam, że czułam zmęczenie a będzie chyba coraz gorzej :). No i straszny głód mnie dziś trzyma.. mam taką ochotę na słodkie...

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała, że wg niej to normalne bóle - rozrastanie macicy. Skurcze są w momencie, gdy twardnieje brzuch.

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto dziewczyny moim zdaniem sprawdzać wszystko. Na tym etapie moze byc różnie a potem myślenie czemu nie pojechałam nie sprawdziłam itd. Nawet lepiej 10 razy za dużo niż 1 raz za mało...

Ja do US mam 10 minut pieszo wiec zrobiłam sobie spacerek ze swoim PITem. Byłam osobiście ale bardzo szybko pieniążki przyszły -ok 2-3 tyg były juz na koncie. Także to nie tylko od sposobu oddania zależy ale tez od czasu, im później tym dłużej sie czeka bo maja na ostatnia chwile najwięcej osób

olcia87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melbusia88 wrote:
    Mini trzymam kciuki, by nic się nie wydarzyło i byś spokojnie wróciła do domku.

Dziewczyny nie żebym panikowała, ale co to jest - taki dziwny ból w środku promienujący do kości ogonowej/ odbytu? Trochę jakby kłujący, sama nie wiem jak to określić. Różne rzeczy przerabiałam, ale czegoś takiego jeszcze nie. Godzinę temu wzięłam nospę, bo twardniał brzuch i jeszcze nie przeszło.
    Miałam takie bóle przez kilka dni na początku ciąży - pomógł dopiero apap. Jak pytałam lekarza to otrzymałam odpowiedź że wszystko się rozluźnia przez hormony i to nic takiego.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    terka wrote:
    Warto dziewczyny moim zdaniem sprawdzać wszystko. Na tym etapie moze byc różnie a potem myślenie czemu nie pojechałam nie sprawdziłam itd. Nawet lepiej 10 razy za dużo niż 1 raz za mało...

Ja do US mam 10 minut pieszo wiec zrobiłam sobie spacerek ze swoim PITem. Byłam osobiście ale bardzo szybko pieniążki przyszły -ok 2-3 tyg były juz na koncie. Także to nie tylko od sposobu oddania zależy ale tez od czasu, im później tym dłużej sie czeka bo maja na ostatnia chwile najwięcej osób
    Zawsze pit składam koniec stycznia/początek lutego i w tym roku zdarzyło mi się tak długo czekać - ponad 2 miesiące już są choć zawsze składam przez internet i miałam max do 2 tygodni.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z drugą ciążą będzie łatwiej ;) będziecie już wiedzieć z czym do lekarza a co jest skutkiem hormonów i ogólnie rosnącą macicą ;)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Mini89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :* leżę pod kroplowka i po kolejnej dawce zastrzyków rozkurczowych bo na ktg pisały się skurcze co 3/4 minuty i muszą je wstrzymać. Krwawienie juz przeszło w plamienia na szczęście a mały trochę przystopowal z tyciem i ma 1290 gram tylko dzień do przodu względem terminu :)

Urszulka89, anecz_kaa, Loczek2018 lubią tę wiadomość

ex2buay3h02dl23a.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Dziękuję dziewczyny za miłe słowa :* leżę pod kroplowka i po kolejnej dawce zastrzyków rozkurczowych bo na ktg pisały się skurcze co 3/4 minuty i muszą je wstrzymać. Krwawienie juz przeszło w plamienia na szczęście a mały trochę przystopowal z tyciem i ma 1290 gram tylko dzień do przodu względem terminu :)
    Kurcze, polubiłam:/
    Najważniejsze że jesteś w szpitalu pod opieką lekarzy. Leż spokojnie i myśl pozytywnie. Wszystko sie ułoży :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Vanillaice Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini89 wrote:
    Trzymaj się kochana :*

Kasia27
    p19uyx8dgi2niu08.png
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ