X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    TYlko zwiększyć dawkowanie plus pokarm bogaty w żelazo łatwo przyswajalne np.jaja,drób, wołowina, a i pomaga przyswoić wit.C :)

unikaj takich produktów bo wybijają żelazo
    otręby pszenne, białko sojowe,orzechy,czekolade,mleko,ser
    herbate, kawe, orzechy, rośliny strączkowe

ponizej fajna stronka

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/jakie-produkty-zawieraja-latwo-przyswajalne-zelazo/38482/1/

Mini :-* trzymaj się , oby sytuacja szybko się poprawiła.

EDIT: i nie można łączyć żelaza z magnezem bo są antagonistami. Minimum 3 godziny różnicy miedzy nimi w spożyciu musi być :)

Hihi to jestem jakaś inna :p bo jem sporo serów, ogólnie nabiału i herbaty :D a a jejek czy takich produktów po których ma żelazo skoczyć to nie bardzo :p a pomino to, odbiłam się z wynikami - wkońcu :D
    ale wpitalam dużoooo pomarańczy ogólnie no i łykam dwa różne żelaza.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wszystko ok, pozamykane na 4 spusty, szyjka 3.85, dziecko kopie nogami na dole, stąd te bóle. Lozysko ok. 28+1 a mała waży 1100g. Więc chyba ok.

blama, melbusia88, Loczek2018, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Nalia, koniecznie daj znać po wizycie!
    Mini, jak się czujesz? Skurcze się uspokoiły?

Dziewczyny, podbijam pytanko: czy któraś ma konflikt serologiczny? :) Jeśli tak, to przyjmujecie profilaktycznie immunoglobulinę w 28t-30tc?

W najnowszym numerze "M jak mama" jest ten temat konfliktu.
    Ja nie podpowiem bo nie mam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyrwanie zeba.... zobaczymy ale sie boje

• Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, wszystko ok, pozamykane na 4 spusty, szyjka 3.85, dziecko kopie nogami na dole, stąd te bóle. Lozysko ok. 28+1 a mała waży 1100g. Więc chyba ok.
    Noo ładnie, ładnie ;) także głowa do góry :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Boję się razem z Tobą :p nie przepadam za dentystami ale jak mus to mus... :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    I ja tez Aneczka....mam 8 do eyrwania i nic z nia poki co nie robie....
    Nalia dobre wiesci !

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia dobre wiesci !
    Ja muszę wyrwać wszystkie 8 bo aparat robie już 2 lata właśnie tyle mi schodzi przez strach do wyrywania :p A aparat musze jak najszybciej bo właśnie przez zęby mnie boli często głowa i już raz miałam szczękościsk :/ Mam wszystkie żeby a szczękę za małą :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia dobre wiesci !

Mój strach do dentysty przeszedł po dwugodzinnym chirurgicznym usuwaniu ósemki. Od tamtej pory myślę że już nic gorszego u dentysty nie może mnie spotkać.

Nalia wspaniałe wieści. Oby tylko takie

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm dziecko nawet może być większe, bo widzę na wydruku, że mu się omsknal wymiar głowy :P i jest mniejszy niż 2 tyg temu ;) ale nvm, ważne że dziecko rośnie ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Dentysty się zawsze bałam jak ognia - chyba jakiś uraz z dzieciństwa. Wyrywałam zęba jakieś 2 miesiące temu, myślałam że tam zejdę w tej poczekalni a tu 10 min i po strachu, nie taki diabeł straszny, powodzenia :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziedwczyny ale się u was dzieje! Faktycznie ostatnio wiele z nas ma ciążowe kłopty i watpliwości, ale musimy mimo wszytsko zachowywać spokój, bo dzień po dniu zbliżamy się do finału :-) dobrze, że w miarę sie trzymamy. Współczuję wizyt u dentysty...

W wolnym czasie prośba do dziewczyn z cukrzycą - jakie sałatki robicie? Bo mi już skończyły się pomysły, ciągle te same, albo nudne kanapki...

l22n6iyek016fbg8.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A moja dentystka nie chciała mi wyrwać zęba. Owszem, poleczyła mi w ciąży to, co trzeba, ale z wyrwaniem powiedziała, że się wstrzymamy, aby nie zapewniać niemiłych wrażeń ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, super, że wszystko w porządku :) Możesz odetchnąć z ulgą :)

Urszulka, dziękuję za cynk o gazecie - rzucę okiem :)

Co do wyrywania ósemek, to ja też musiałam wyrwać, bo mi rosły poziomo (w dziąśle) - zdecydowałam się na usunięcie wszystkich czterech na raz w znieczuleniu ogólnym. I powiem Wam, że naprawdę super to zniosłam - byłam tylko lekko pyzata i tylko raz wzięłam środek przeciwbólowy :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze też iść ósemki usunąć, ale to w po ciąży. Wybiły mi się dwie nawet nie wiem kiedy!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odważę się po porodzie zrobić porządek z ósemkami. Niby zdrowe i całe ale końcu trzeba - bo wcześniej córka zrobi aparat niż ja :p a drugiego szczękościsku nie przeżyję :/
    No ale w ciązy jak trzeba to trzeba. Bo przecież jak boli już to nie da się nafaszerować prochami tak jak normalnie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu.. usuwanie 8semek to mój koszmar.. miałam usuwaną dolną zatrzymaną leżącą w dziąśle, napierała na pozostałe zęby... podobno najgorsza możliwa kombinacja... do dziś słyszę trzask kości.. oddzielnie korona oddzielnie reszta, z dłutowaniem każdego korzenia oddzielnie, masakra.. szczękościsk, siniak rozlany na cały policzek i szyję, opuchlizna ogromna, ketonal i antybiotyki, wyglądałam jak ofiara przemocy domowej przez kilka tyg. Zostały mi jeszcze 3, które ładnie wyszły i nie ruszam ich dopóki nie muszę brrrr....
    Witamy się w 26+2, leżymy, we wtorek kontrola, mam nadzieję że szyjka się zatrzymała

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam juz znieczulenie....

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    O jezu.. usuwanie 8semek to mój koszmar.. miałam usuwaną dolną zatrzymaną leżącą w dziąśle, napierała na pozostałe zęby... podobno najgorsza możliwa kombinacja... do dziś słyszę trzask kości.. oddzielnie korona oddzielnie reszta, z dłutowaniem każdego korzenia oddzielnie, masakra.. szczękościsk, siniak rozlany na cały policzek i szyję, opuchlizna ogromna, ketonal i antybiotyki, wyglądałam jak ofiara przemocy domowej przez kilka tyg. Zostały mi jeszcze 3, które ładnie wyszły i nie ruszam ich dopóki nie muszę brrrr....
    Witamy się w 26+2, leżymy, we wtorek kontrola, mam nadzieję że szyjka się zatrzymała

Mogłaś opisac pozniej :p ja mam jednak bez rtg, podzielone na 3 ksnaly osobno.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 2 8 tez musze usunac i moj maz tez.. . 8 ide na sciaganie kamienia i lecze grzecznie zabki. Ja robie teraz w klinice uniwersyteckiej wiec maly stresik

Ps dali mi tlen

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ