X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne LIPIEC 2018
Odpowiedz

LIPIEC 2018

Oceń ten wątek:
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    TYlko zwiększyć dawkowanie plus pokarm bogaty w żelazo łatwo przyswajalne np.jaja,drób, wołowina, a i pomaga przyswoić wit.C :)

unikaj takich produktów bo wybijają żelazo
    otręby pszenne, białko sojowe,orzechy,czekolade,mleko,ser
    herbate, kawe, orzechy, rośliny strączkowe

ponizej fajna stronka

http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/jakie-produkty-zawieraja-latwo-przyswajalne-zelazo/38482/1/

Mini :-* trzymaj się , oby sytuacja szybko się poprawiła.

EDIT: i nie można łączyć żelaza z magnezem bo są antagonistami. Minimum 3 godziny różnicy miedzy nimi w spożyciu musi być :)

Hihi to jestem jakaś inna :p bo jem sporo serów, ogólnie nabiału i herbaty :D a a jejek czy takich produktów po których ma żelazo skoczyć to nie bardzo :p a pomino to, odbiłam się z wynikami - wkońcu :D
    ale wpitalam dużoooo pomarańczy ogólnie no i łykam dwa różne żelaza.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wszystko ok, pozamykane na 4 spusty, szyjka 3.85, dziecko kopie nogami na dole, stąd te bóle. Lozysko ok. 28+1 a mała waży 1100g. Więc chyba ok.

blama, melbusia88, Loczek2018, katka84, karolcia87 lubią tę wiadomość

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ove wrote:
    Dzień dobry!
    Nalia, koniecznie daj znać po wizycie!
    Mini, jak się czujesz? Skurcze się uspokoiły?

Dziewczyny, podbijam pytanko: czy któraś ma konflikt serologiczny? :) Jeśli tak, to przyjmujecie profilaktycznie immunoglobulinę w 28t-30tc?

W najnowszym numerze "M jak mama" jest ten temat konfliktu.
    Ja nie podpowiem bo nie mam.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na wyrwanie zeba.... zobaczymy ale sie boje

• Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Hej, wszystko ok, pozamykane na 4 spusty, szyjka 3.85, dziecko kopie nogami na dole, stąd te bóle. Lozysko ok. 28+1 a mała waży 1100g. Więc chyba ok.
    Noo ładnie, ładnie ;) także głowa do góry :)

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Boję się razem z Tobą :p nie przepadam za dentystami ale jak mus to mus... :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • PixiDixi Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    I ja tez Aneczka....mam 8 do eyrwania i nic z nia poki co nie robie....
    Nalia dobre wiesci !

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia dobre wiesci !
    Ja muszę wyrwać wszystkie 8 bo aparat robie już 2 lata właśnie tyle mi schodzi przez strach do wyrywania :p A aparat musze jak najszybciej bo właśnie przez zęby mnie boli często głowa i już raz miałam szczękościsk :/ Mam wszystkie żeby a szczękę za małą :/

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PixiDixi wrote:
    Nalia dobre wiesci !

Mój strach do dentysty przeszedł po dwugodzinnym chirurgicznym usuwaniu ósemki. Od tamtej pory myślę że już nic gorszego u dentysty nie może mnie spotkać.

Nalia wspaniałe wieści. Oby tylko takie

• Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm dziecko nawet może być większe, bo widzę na wydruku, że mu się omsknal wymiar głowy :P i jest mniejszy niż 2 tyg temu ;) ale nvm, ważne że dziecko rośnie ;)

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • blama Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:

Dentysty się zawsze bałam jak ognia - chyba jakiś uraz z dzieciństwa. Wyrywałam zęba jakieś 2 miesiące temu, myślałam że tam zejdę w tej poczekalni a tu 10 min i po strachu, nie taki diabeł straszny, powodzenia :)

anecz_kaa lubi tę wiadomość

ex2btv73igihq37e.png

relgx1hp11ql973x.png
  • melbusia88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziedwczyny ale się u was dzieje! Faktycznie ostatnio wiele z nas ma ciążowe kłopty i watpliwości, ale musimy mimo wszytsko zachowywać spokój, bo dzień po dniu zbliżamy się do finału :-) dobrze, że w miarę sie trzymamy. Współczuję wizyt u dentysty...

W wolnym czasie prośba do dziewczyn z cukrzycą - jakie sałatki robicie? Bo mi już skończyły się pomysły, ciągle te same, albo nudne kanapki...

l22n6iyek016fbg8.png
  • kejt0192 Przyjaciółka

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urszulka89 wrote:
    A moja dentystka nie chciała mi wyrwać zęba. Owszem, poleczyła mi w ciąży to, co trzeba, ale z wyrwaniem powiedziała, że się wstrzymamy, aby nie zapewniać niemiłych wrażeń ;)

ug37io4pr3i41gg4.png
  • Ove Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia, super, że wszystko w porządku :) Możesz odetchnąć z ulgą :)

Urszulka, dziękuję za cynk o gazecie - rzucę okiem :)

Co do wyrywania ósemek, to ja też musiałam wyrwać, bo mi rosły poziomo (w dziąśle) - zdecydowałam się na usunięcie wszystkich czterech na raz w znieczuleniu ogólnym. I powiem Wam, że naprawdę super to zniosłam - byłam tylko lekko pyzata i tylko raz wzięłam środek przeciwbólowy :)

w4sqgox1ip3g0r0c.png

iv09i09ki84d2sju.png
  • Nalia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze też iść ósemki usunąć, ale to w po ciąży. Wybiły mi się dwie nawet nie wiem kiedy!

❤Ada&Pola❤
    gg642n0atc7priww.png
    o1488ribmfu4nl5k.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba odważę się po porodzie zrobić porządek z ósemkami. Niby zdrowe i całe ale końcu trzeba - bo wcześniej córka zrobi aparat niż ja :p a drugiego szczękościsku nie przeżyję :/
    No ale w ciązy jak trzeba to trzeba. Bo przecież jak boli już to nie da się nafaszerować prochami tak jak normalnie.

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jezu.. usuwanie 8semek to mój koszmar.. miałam usuwaną dolną zatrzymaną leżącą w dziąśle, napierała na pozostałe zęby... podobno najgorsza możliwa kombinacja... do dziś słyszę trzask kości.. oddzielnie korona oddzielnie reszta, z dłutowaniem każdego korzenia oddzielnie, masakra.. szczękościsk, siniak rozlany na cały policzek i szyję, opuchlizna ogromna, ketonal i antybiotyki, wyglądałam jak ofiara przemocy domowej przez kilka tyg. Zostały mi jeszcze 3, które ładnie wyszły i nie ruszam ich dopóki nie muszę brrrr....
    Witamy się w 26+2, leżymy, we wtorek kontrola, mam nadzieję że szyjka się zatrzymała

qb3cp07w5ku95ses.png
  • anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra mam juz znieczulenie....

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    O jezu.. usuwanie 8semek to mój koszmar.. miałam usuwaną dolną zatrzymaną leżącą w dziąśle, napierała na pozostałe zęby... podobno najgorsza możliwa kombinacja... do dziś słyszę trzask kości.. oddzielnie korona oddzielnie reszta, z dłutowaniem każdego korzenia oddzielnie, masakra.. szczękościsk, siniak rozlany na cały policzek i szyję, opuchlizna ogromna, ketonal i antybiotyki, wyglądałam jak ofiara przemocy domowej przez kilka tyg. Zostały mi jeszcze 3, które ładnie wyszły i nie ruszam ich dopóki nie muszę brrrr....
    Witamy się w 26+2, leżymy, we wtorek kontrola, mam nadzieję że szyjka się zatrzymała

Mogłaś opisac pozniej :p ja mam jednak bez rtg, podzielone na 3 ksnaly osobno.

• anecz_kaa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 2 8 tez musze usunac i moj maz tez.. . 8 ide na sciaganie kamienia i lecze grzecznie zabki. Ja robie teraz w klinice uniwersyteckiej wiec maly stresik

Ps dali mi tlen

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ