LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
katka84 wrote:Więc też jestem po wizycie i witam się w klubie leżących z krótką szyjką - 2,88 cm. Mała też nie kolos jak na koniec 28 tygodnia, bo waży jedynie 1020g. Ja schudłam za to około 1kg na tej cudownej diecie cukrzycowej. Parę dni temu zauważyłam, że mała obróciła się głową w dół i tłucze mnie po szyjce, nie pomyliłam się, dlatego taka krótka.
Tu są siatki centylowe dla dzieci w brzuszkach. Na zielono mamy taką średnią wartość. Po lewej minimalna a po prawej max dla danego tygodnia ciąży.
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.phpWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2018, 19:02
-
katka84 wrote:Też myślę, że będzie lepiej. To trochę moja wina, bo się nie oszczędzałam - za dużo łaziłam, wszędzie na piechotę i myłam okna i sprzątałam. Tak sobie regulowałam puls i cukry ładnie spadły dzięki dużej ilości ruchu. Na dwie rzeczy pomogło, na trzecią zaszkodziło
Najgorsze dla szyjki jest dźwiganie cięższych rzeczy czy pochylanie się zbytnie typu np codzienne odkurzaniekatka84 lubi tę wiadomość
-
Urszulka89 wrote:Tu są siatki centylowe dla dzieci w brzuszkach. Na zielono mamy taką średnią wartość. Po lewej minimalna a po prawej max dla danego tygodnia ciąży.
http://www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dziecka-w-ciazy-tabela.php -
Przyjechala kumpela z 2 dzieci mam w domu 6 latke, para 4 latkow i 2 latka. Ratunkuuuu i tak do soboty. Najgorzej jest 1 dnia bo oni sie b lubia i rozrabiaja, 2 ciut lepiej i spokojniej a 3 sie juz leja.
Boli mnie ta rana i jem apap... taka super mama ze mnie
-
Witam. Dawno mnie nie było , tyle się dzieje. Jeśli chodzi o maleństwo to ok. 10 kwietnia Matylda miała około 800 gram. Serduszko zdrowe. Szyjka idealna.
Mało się udzielam bo ból jest nie możliwy i nie mam sił. Robię wszystko ale kosztuje mnie to dużo.
Jutro mamy sesje. O to skutecznie poprawia mi humor.
Dwoje pozostałych maleństw zdrowych.
Ogólnie do przodu. Mam nadzieję że u was dobrze.katka84, anecz_kaa, Duzaa, melbusia88, Ove, Loczek2018 lubią tę wiadomość