LIPIEC 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny padnę nie wstanę
Piszę do przychodni na kiedy termin mogę mieć jako kobitka w ciąży do tego diabetologa- i jaka odpowiedź otrzymuje? Ze jesli na skierowaniu nie pisze pilne to... LIPIEC
Oczywiście napisałam drugi raz że CIĄŻA i w lipcu to już rozwiązanie będzie no i mam przyjść w poniedziałekhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
terka wrote:Dziewczyny padnę nie wstanę
Piszę do przychodni na kiedy termin mogę mieć jako kobitka w ciąży do tego diabetologa- i jaka odpowiedź otrzymuje? Ze jesli na skierowaniu nie pisze pilne to... LIPIEC
Oczywiście napisałam drugi raz że CIĄŻA i w lipcu to już rozwiązanie będzie no i mam przyjść w poniedziałek -
katka84 wrote:U nas na listopad terminy były, także nie ma co się dziwić, społeczeństwo bardzo słodkie.
No ale kobiety w ciąży przecież maja pierwszeństwo... I maja mieć krótkie terminy do lekarzy... W lipcu to ja rodzę a nie po lekarzach będę latać -wtedy to mu niepotrzebny juzhttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
terka wrote:No ale kobiety w ciąży przecież maja pierwszeństwo... I maja mieć krótkie terminy do lekarzy... W lipcu to ja rodzę a nie po lekarzach będę latać -wtedy to mu niepotrzebny juz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 08:54
-
terka wrote:No ale kobiety w ciąży przecież maja pierwszeństwo... I maja mieć krótkie terminy do lekarzy... W lipcu to ja rodzę a nie po lekarzach będę latać -wtedy to mu niepotrzebny juz
a ja do niej że wtedy już zaświadczenia do porodu nie będę potrzebować :p no to żeby się dogadać z lekarzem, ustaliłyśmy że przyjadę w czerwcu na koniec i wtedy lekarka da mi karteczkę do rejestracji i one mnie dorejestrują
-
Urszulka89 wrote:Miałam podobną sytuacje z reumatologiem. Pani proponowała mi termin na koniec sierpnia
a ja do niej że wtedy już zaświadczenia do porodu nie będę potrzebować :p no to żeby się dogadać z lekarzem, ustaliłyśmy że przyjadę w czerwcu na koniec i wtedy lekarka da mi karteczkę do rejestracji i one mnie dorejestrują
No tak-ale Ty potrzebujesz jakiegoś papierka który moze Ci wystawić poza ludźmi jakos danego dnia. A skoro uczepili sie ze cukier za długo mi schodzi i mam iść do lekarza to nie po to żebym poszła po porodziepo porodzie pewnie będzie juz normalnie to po co mi to
Ale na szczęście opamiętała sie babeczka i mam przyjść w poniedziałek. Zobaczymy co mi powie lekarka...https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
nick nieaktualnyPrawda jest taka że przepisy swoje a babki w rejestracjach swoje.
Mi ginekolog ostatnio polecił kontrolę u neurologa czy mój kręgosłup powypadkowy nie będzie jakimś przeciewskazanie do sn. W trzech przychodniach usłyszałam terminy jakieś z kosmosu jak mówię że ciążą to te babki się kłócą że to nie ma znaczenia. Końcu znalazłam numer bezposrednio do mojego lekarza a on że mam przyjść na drugi dzień i jeszcze powiedział że musi chyba odbyć rozmowę z paniami w rejestracji bo chyba nie chce im się śledzić zmian w przepisach. -
Biedronka89 wrote:Prawda jest taka że przepisy swoje a babki w rejestracjach swoje.
Mi ginekolog ostatnio polecił kontrolę u neurologa czy mój kręgosłup powypadkowy nie będzie jakimś przeciewskazanie do sn. W trzech przychodniach usłyszałam terminy jakieś z kosmosu jak mówię że ciążą to te babki się kłócą że to nie ma znaczenia. Końcu znalazłam numer bezposrednio do mojego lekarza a on że mam przyjść na drugi dzień i jeszcze powiedział że musi chyba odbyć rozmowę z paniami w rejestracji bo chyba nie chce im się śledzić zmian w przepisach.
O widzisz. Warto walczyć o swoje prawano jakby mi babeczka sie upierała to bym do nich tam podeszła z wizyta
na szczęście mogłam zostać w zaciszu swojego domku bo do pani dotarło ze nie pozbędzie sie mnie tak łatwo...
i tak mam nerwa ze musze łazić do lekarza który powie-proszę trzymać dietę, gdzie ja ogólnie trzymam fajna dietę i tak naprawdę nic zmieniać praktycznie nie ma jak... A ze mi długo cukier schodził? No cóż lepsze to niz skakanie i wahania przecież... A na co dzień takiej dawki organizm przecież nie dostaje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 09:49
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Dawno nie pisałam,ale czasem starałam się was podczytywac. Ove ja mam ryzyko konfliktu serologicznego i wykupiłam zastrzyk pomimo że cena powala. W ciąży z synkiem też robiłam zastrzyk w 28 tygodniu ciąży. Mój lekarz uważa że powinien być podany bo zmniejsza ryzyko.
-
daga :) wrote:Dziewczyny co do wizyt u lekarzy specjalistów, mamy ustawę która mówi że ciężarna musi zostać przyjęta do wybranego lekarza w ciągu 7 dni od zgłoszenia potrzeby
wiemy o niej, temat już tu wałkowany kilkukrotnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 10:46
anecz_kaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któraś z Was robiła któreś usg w klinice Bocian w Katowicach?25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Ove u nas zagrozenie konfliktem. Powtarzalam teraz znow odczyn Coombsa wyszedl negatywny i szczepionke mam miec za tydzien w srode(25.04). Chodze prywanie ale moj gin zapisal mnie 2 razy do swojej przychodni dzieki czemu ne bede musiala placic a on wypisze recepte i tam dadza to szczepienie.
-
Kurcze a ja sie teraz wahamczy wykupywac ta szczepionke, po rozmowie z moja gin:( dostalam po porodzie szczepionke a teraz badam odczyn i jest negatywny. Moja gin wlasciwie nie ma zdania. Mowi ze zmusic mnie do niej niemoze ,bo jest platna. Nie wiem co robic
-
Dzień dobry!
Oo widzę, że sporo nas 'skonfliktowanych'. Mi ten temat spędzał sen z powiek przez ostatnie kilka dni. W końcu się chyba wyjaśniło.sunset wrote:Ove ja mam konflikt i zastrzyk za tydzien.
W poprzednich ciążach nie mialam tego zastrzyku tylko ten po porodzie, ale mialam tez innego lekarza. Robilam chyba kilka razy Coombsa za toVanilka wrote:Ove u nas zagrozenie konfliktem. Powtarzalam teraz znow odczyn Coombsa wyszedl negatywny i szczepionke mam miec za tydzien w srode(25.04). Chodze prywanie ale moj gin zapisal mnie 2 razy do swojej przychodni dzieki czemu ne bede musiala placic a on wypisze recepte i tam dadza to szczepienie.
Ja też robiłam odczyn Coombsa i nie ma przeciwciał. Ja byłam u lekarza we wtorek i powiedział, że nie ma takiej potrzeby. Ale poczytałam, poczytałam i doszłam do wniosku, że wolę nie ryzykować. Napisałam mu maila o swoich obawach i odpisał mi, że jak chce to może mi wypisać receptę. A kilka godzin później napisał maila, że dowiedział się, że na IP dają w ramach NFZ, więc we wtorek wypisze mi skierowanie i będę mieć na fundusz. U nas będzie trochę późno, bo to będzie 29+5/6 (w zależności od tego czy uda się tego samego dnia), ale z tego co wiem to można zrobić od 28 do 30 tc (czyli 30+6, tak?)
Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu się uda bez komplikacji, bo w tych naszych szpitalach to różnie bywa. A jak coś to poproszę w razie "w" receptę i wykupię prywatnie. Cena powala, ale bezpieczeństwo malucha nade wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 12:32